Forum » Problemi človeštva » Stavka zdravnikov 2024
Stavka zdravnikov 2024
Temo vidijo: vsi
feryz ::
Če bi bilo po moje, bi šlo do konca. Zagotovo.
Ampak ne takšnega, kakršnega želijo izsiliti vampirski dohtarji.
Krepko drugačen konec bi bil.
Ampak ne takšnega, kakršnega želijo izsiliti vampirski dohtarji.
Krepko drugačen konec bi bil.
Jure14 ::
stara mama je izjavil:
Ne vem sicer kaj bo upokojencu bolniški list (to je menda samo tebi jasno), lahko pa kakemu drugemu pacientu zavrneš bolniško.
Pa naj ti z angino in vročino 40° cel smrkast streže v restavraciji, ker bo v nasprotnem primeru ostal brez prihodka (recimo za plačat vrtec, prispevke, ZPIZ, zdravstvo, in te nenujne zadeve)
Tisto z upokojenci ti pišem zato, da vidiš, da "bolniški list" sploh ni pomemben za zdravljenje. Al mogoče trdiš, da upokojencev ne zdravimo, ker ne dobijo "lista"? Al pa da bi se jim zdravje hitreje izboljšalo, če bi dobili "list"?
Da pa mora nekdo s 40 vročine delat, je pa v tvoji domišljiji zraslo.
Človek gre lahko brez problema k zdravniku, kjer odpre bolniško, dobi recepte in/ali napotnice.
Verjetno se bodo dogovorili tudi za kak papir, ki bo potrjeval, da je človek na bolniški.
Ne bo pa "bolniškega lista". Ker le-ta nima popolnoma obene veze z zdravljenjem in/ali hitrejšim okrevanjem.
In računovodstvo lahko tudi brez tega "lista" obračuna plačo, potem bodo pa že po koncu stavke naredili poračune.
Ja, malo več bo dela, ampak jebi ga. Stavka.
Lahko pa takrat računovodje stavkajo.
stara mama ::
Ne. Lobira za dohtarje.
Misli da se nam bodo manj gnusili, če bo navijal zanje. Pa četudi z lažmi.
PacificBlue ::
Jaz sem imel v nedeljo magnetno resonanco. Pa čisto bolj iz preventive kot kaj resnega. Niso mi je odpovedali.
Pa sem se spomnil, zakaj tako radi v zdravstvu delajo po nedeljah..EUR.
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
stara mama je izjavil:
Človek gre lahko brez problema k zdravniku, kjer odpre bolniško, dobi recepte in/ali napotnice.
Čakaj mal, a si ti funkcionalno nepismen?
A kaj mogoče ni res?
PacificBlue je izjavil:
Jaz sem imel v nedeljo magnetno resonanco. Pa čisto bolj iz preventive kot kaj resnega. Niso mi je odpovedali.
:-) Delajo, ne delajo, nikoli vam ni prav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jure14 ()
nekikr ::
To ni odgovor na vprašanje, to je zgolj opis kaj morajo kljub stavki vseeno delati. Mene pa zanima na kakšni podlagi sploh lahko stavkajo oz. prekinejo delo? Še enkrat: trenutno je tako, da lahko zdravnik reče "milijon evrov na 10 sekund dela" in dokler ne sprejmemo njegovih zahtev pač poteka stavka. To je povsem nerealno.
Vlada je podpisala (2x), da bo uredila plačni steber za zdravstvo.
NAjrepj v letu 2022, potem še enkrat v 2023. Zdaj pa bi spet prestavljali na 2025.
To je legitimen in legalen razlog za stavko. Nedržanje pisnih zavez. 2x.
Ostali sindikati so se (spet) pustili nategniti z obljubami.
Pri zdravnikih bo zgleda šlo "do konca".
Ker so grozili s stavko, če ne bodo dobili več. Kar naju spet pripelje do mojega vprašanja.
Kaj pa je vlada podpisovala dogovore, če so mislili, da ni razloga za višje plače?
A ti je tisti sistem "daj mo malo odložit, pa počakat, mogoče se bo rešilo samo od sebe". 2x.
Če je vladna stran že takrat mislila, da so zahteve neupravičene, bi jih pa že takrat pustili, da stavkajo.
Bi bilo manj hudo.
A ti je tisti sistem "daj mo malo odložit, pa počakat, mogoče se bo rešilo samo od sebe". 2x.
Če je vladna stran že takrat mislila, da so zahteve neupravičene, bi jih pa že takrat pustili, da stavkajo.
Bi bilo manj hudo.
bajsibajsi ::
Zalostno in hkrati sramotno je, da zdravniki dejansko izsiljujejo le za visanje svojih plac in nicesar drugega; nobene iskrene zelje in volje nimajo po resnicni ureditvi razmer v zdravstvu. Razumem, da ni vse odvisno od njih, pa vendarle... Zdravniski ceh je izredno vpliven in bi lahko marsikaj druzbeno dobrega dosegel, ce bi imel namen in interes.
Recimo par let nazaj, en kup predlogov, argumentiranih in uporabnih, niti ne tako kompleksnih:
https://www.zdravniskazbornica.si/docs/...
Realizirano skoraj nič.
Pa takih dopisov je bilo še in še.
Realizirano skoraj nič.
Utk ::
Recimo par let nazaj, en kup predlogov, argumentiranih in uporabnih, niti ne tako kompleksnih:
Realizirano skoraj nič.
Stavkajo proti zzzs? Ni videt. Ni videt. Stavkajo proti vladi in predvsem proti ljudem. Če bi stavkali proti zzzs, bi delali še več in zasipavali zzzs z zahtevki.
Stavkajo proti zzzs? Ni videt. Ni videt. Stavkajo proti vladi in predvsem proti ljudem. Če bi stavkali proti zzzs, bi delali še več in zasipavali zzzs z zahtevki.
Tudi proti ZZZS. Predlogov je bilo tudi na MZ cel kup.
S kakšnimi zahtevki pa naj bi zasipali ZZZS?
A za spremembe? Škoda časa, da potem tam ena referentka copy-paste odgovore dela.
V normalni državi bi en dopis moral biti dovolj, da prejemnik pregleda in oceni situacijo in izvede (morebitne) spremembe.
fikus_ ::
Zaposleni zaradi bolezni rabijo bolniški list s katerim dokazujejo da so na bolniški, ki jo odobri zdravnik.
Nič "zeradi bolezni". Ozdravitev ni prav nič odvisna od "bolniškega lista".
Kdor je bolan, gre k zdravniku in odpre "bolniški stalež". Verjetno lahko celo dobi papir, da je res na bolniški.
Tisto birokratsko zadevo, ki se imenuje "bolniški list" bo pa dobil po koncu stavke. Ker to poterbuje računovodstvo, ne pa zaposleni za svoje zdravljenje.
In računovodstvo lahko čisto brez problema obračuna plačo, bolniško, karkoli, in ptoem dela popravke za nazaj.
Veliko podjetji izplača plačo zadnji dan v mesecu. In bolniško poračuna v naslednjem mesecu. Nobena znanost.
Nisi na tekočem, je vse online.
PS sem uporabil poimenovanje bolniski list iz časa, ko je se dejansko bil bolniški list, ki si ga moral dostaviti delodajalcu.
bajsibajsi je izjavil:
Zalostno in hkrati sramotno je, da zdravniki dejansko izsiljujejo le za visanje svojih plac in nicesar drugega; nobene iskrene zelje in volje nimajo po resnicni ureditvi razmer v zdravstvu. Razumem, da ni vse odvisno od njih, pa vendarle... Zdravniski ceh je izredno vpliven in bi lahko marsikaj druzbeno dobrega dosegel, ce bi imel namen in interes.
Nic ni žalostno, je pa dejstvo. V prejšnje stavke so vpletli se kaj drugega, sedaj ne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Vem, eBol. Sem programiral tudi te zadeve.
Bi na ZZZS še toliko lažje "izdajalu" te "liste".
Bi na ZZZS še toliko lažje "izdajalu" te "liste".
blink ::
Absurdno in nezaslišano je, da nekdo hoče povišico večjo, kot je sploh povprečna ali pa rečmo minimalna plača v državi. Eni so malo pozabili, kaj je njihov poslanstvo.
Nic niso pozabili, njihovo poslanstvo je BIZNIS zdravljenja pacientov v zameno za denar. Ker pa ne dobis racuna z vsemi postavkami v roke, v ordinaciji nikjer ne vidis cenovnih postavk za storitve, pa marsikdo misli da zdravijo brezplacno in iz dobrote.
Lej, vsi hodimo v službo za denar, ampak zarad tega ne vidiš vsako stranko samo kot $$$ in whats in it for me. Ne rabijo bit zdravniki tu neki svetniki, ni pa niti neke potrebe da so samo sesalci denarja.
Kayzon ::
Ma vikend že mam. Dolgčas, vedno na isto mesto hodit.
Januarska plača bo šla za fasado, februarska za elektičarja, marčevska za parket, april-julij za avto, avgust za jadrnico s skiperjem, sept-okt za kuhinjo, nov pa za pohištvo.
Januarska plača bo šla za fasado, februarska za elektičarja, marčevska za parket, april-julij za avto, avgust za jadrnico s skiperjem, sept-okt za kuhinjo, nov pa za pohištvo.
Urbano#Desno ::
Ma vikend že mam. Dolgčas, vedno na isto mesto hodit.
Švoh to da tkole štukate iz meseca v mesec praktično iz rok v usta.... to ni dobro za psihično zdravje.... ma zdej pa čist kapiram zakaj vsa to ihta za par dodatnih fičnikov vsak mesec.
Malidelničar ::
Jaz pa podpiram zdravnike.
A sem edini na tem forumu?
P.S. nisem zdravnik
A sem edini na tem forumu?
P.S. nisem zdravnik
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Samael ::
Po mojem sta ene dva, mogoče trije al kaj jaz vem. Pa če bi imel Mato989 punco zdravnico namesto učiteljice, bi bil tudi on, tako da lahko zraven skoraj še Matota štejeteš. Simbolično če ne drugače.
Samael != Samuel
Samael: no številka na koncu ni pomembna. ;)
Pomemben je princip kdo ima prav in sem 100% prepričan, da bo naša teza na koncu obveljala, pa če se vsa vlada, levi mainstream mediji in populisti na glavo postavijo.
Na koncu zmaga tisti, ki je nabolj trmast in odločen in ki je pripravljen iti totalno do konca.
In kot kaže so do zdravniki, ki imajo vsega pun kufr.
Pomemben je princip kdo ima prav in sem 100% prepričan, da bo naša teza na koncu obveljala, pa če se vsa vlada, levi mainstream mediji in populisti na glavo postavijo.
Na koncu zmaga tisti, ki je nabolj trmast in odločen in ki je pripravljen iti totalno do konca.
Utk: mislim, da tukaj ne razumeš.
Zdravniki so se odločili za 'nuclear option', 'totalno vojno', ker moderne reforme zdravstvenega sistema v smer Zahodnih držav, kjer bi se morala vlada jasno spopasti z ZZZS-jem in ne samo dajati nekih obližev in obljub v stilu "no saj vam damo še nekaj, potem pa po starem naprej, saj bo" - tega ni.
Številni pišejo/pišemo, kje v strukturi delovanja ZZZS so glavne težave, ki s seboj prinašajo tudi ogromne korupcijske rizike, medtem, ko se velikim živinam (pa ne tistim od kmeta Možgana, ki so jih ukradli) ne zgodi nič - na ZZZS-ju lažejo in kradejo, na UKC-ju kradejo in lažejo, zdravstveni dobavitelji pa delajo oboje (čeprav se tega v javnosti ne sliši, ker so skriti v megli netransparentnosti, korupcije, nepotizma, diletantstva in mafijaštva).
Zato zdravnike razumem in v bistvu bi jim vlada morala biti hvaležna, ker so končno razpihali meglo in bomo kot država morali sedaj narediti konkretno spremembo, ker tako naprej ne gre več.
Zdravniki so se odločili za 'nuclear option', 'totalno vojno', ker moderne reforme zdravstvenega sistema v smer Zahodnih držav, kjer bi se morala vlada jasno spopasti z ZZZS-jem in ne samo dajati nekih obližev in obljub v stilu "no saj vam damo še nekaj, potem pa po starem naprej, saj bo" - tega ni.
Številni pišejo/pišemo, kje v strukturi delovanja ZZZS so glavne težave, ki s seboj prinašajo tudi ogromne korupcijske rizike, medtem, ko se velikim živinam (pa ne tistim od kmeta Možgana, ki so jih ukradli) ne zgodi nič - na ZZZS-ju lažejo in kradejo, na UKC-ju kradejo in lažejo, zdravstveni dobavitelji pa delajo oboje (čeprav se tega v javnosti ne sliši, ker so skriti v megli netransparentnosti, korupcije, nepotizma, diletantstva in mafijaštva).
Zato zdravnike razumem in v bistvu bi jim vlada morala biti hvaležna, ker so končno razpihali meglo in bomo kot država morali sedaj narediti konkretno spremembo, ker tako naprej ne gre več.
Ne vem kje vidiš ti neko konkretno spremembo? Jaz ne vem kako se bi to lahko drugače končalo kot ali s 30% povišanjem plač ali pa z 10% povišanjem in posebnimi bonusi za priviligirance, da utihnejo, slabše plačane zdravnike pa itak nihče ne posluša. Kako bi lahko karkoli od tega peljalo k neki reorganizaciji ali ZZZS-ja ali pa celega zdravstva? Pelje lahko samo k višjim plačam, če vlada popusti.
A misliš da bo res nekdo reku, uf, zdaj moramo dat 200 mio letno za plače, tako da ne moremo več 100 mio letno ukrasti, pa še 100 mio moramo pri dobavah prišparat? Je res kdo tako naiven? Pač se bomo zadolžili za 200 mio letno več, jaka muda.
A misliš da bo res nekdo reku, uf, zdaj moramo dat 200 mio letno za plače, tako da ne moremo več 100 mio letno ukrasti, pa še 100 mio moramo pri dobavah prišparat? Je res kdo tako naiven? Pač se bomo zadolžili za 200 mio letno več, jaka muda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Utk: po mojem gre za sledeče (če pravilno razumem, morda ti gledaš na to drugače):
1) vodilo bo v to, da bo država izgubljala finančni nadzor (ker bo imela vedno manj proračunskega bufferja in vzvoda za pritisk)
2) to vodi v organizacijsko krizo, ki je država ne more več nadzorovati (delno je že danes)
3) to vodi v totalno krizo zdravstva, ki postane tudi politično vprašanje in na plano v javnost končno da vprašanje ZZZS-ja
4) to vodi v kritično javno obravnavo slovenske ureditve z ZZZS-jem in sistemom zavarovanj
5) to končno vodi v zdravstveno reformo, kjer se reformira vlogo ZZZS-ja, uvede konkurenco zavarovalnic, javno dostopno vsebino košaric in javni zdravstveni sistem, kjer denar sledi bolniku in se pokrije stroške ne glede na to ali je državna bolnišnica ali koncesionar.
1) vodilo bo v to, da bo država izgubljala finančni nadzor (ker bo imela vedno manj proračunskega bufferja in vzvoda za pritisk)
2) to vodi v organizacijsko krizo, ki je država ne more več nadzorovati (delno je že danes)
3) to vodi v totalno krizo zdravstva, ki postane tudi politično vprašanje in na plano v javnost končno da vprašanje ZZZS-ja
4) to vodi v kritično javno obravnavo slovenske ureditve z ZZZS-jem in sistemom zavarovanj
5) to končno vodi v zdravstveno reformo, kjer se reformira vlogo ZZZS-ja, uvede konkurenco zavarovalnic, javno dostopno vsebino košaric in javni zdravstveni sistem, kjer denar sledi bolniku in se pokrije stroške ne glede na to ali je državna bolnišnica ali koncesionar.
Zakaj, kdo ima interes po čem takem? ZZZS, ministrstvo, dobavitelji, najbolje plačani zdravniki, ki postrani še delajo privat in jemljejo podkupnine? Vse to bo padlo zarad dodatnih 200 mio letno? Ni šanse.
Če bi imeli še 10 Brecljev pa ne bi prišlo do tega. V sistemu, ki letno direktno ukrade par 100 mio, se bo zmeraj našlo dovoljkrat po 100 jurjev, da se bo podmazalo dovolj ta pravih, da se nič ne spremeni.
Če bi imeli še 10 Brecljev pa ne bi prišlo do tega. V sistemu, ki letno direktno ukrade par 100 mio, se bo zmeraj našlo dovoljkrat po 100 jurjev, da se bo podmazalo dovolj ta pravih, da se nič ne spremeni.
Zgodovina sprememb…
Saj vemo.Ne. Lobira za dohtarje.
On pa 111 uporabnik sta porocena z zdravnico,zato toliko zagovarjata povisanje plac,rabijo nov vikend na morju
Zanimivo, da imam jaz učiteljico in čeprav plačujem doma kompletno vse stroške za hišo in za mulce in ima ona samo za lastne potrebe, vseeno 2 dni po njeni plači že poslušam, da nima niti za šminko in moram še njo podpirati.
Ampak navkljub temu ne mislim, da bi morali učiteljem dvigniti plačo. Ravno nasprotno, doma imam lep primer, kako se da spriditi neomejene količine denarja za kr neki. In da ljudem ni nikoli dovolj.
Zakaj, kdo ima interes po čem takem? ZZZS, ministrstvo, dobavitelji, najbolje plačani zdravniki, ki postrani še delajo privat in jemljejo podkupnine? Vse to bo padlo zarad dodatnih 200 mio letno? Ni šanse.
Ljudje bi morali imeti interes.
Za vaše zdravje gre.
Je pa res, da so novinarji vsi podkupljeni in na takšen način vam ne bo nikoli predstavljeno.
Ljudje? Kdo pa nas kaj vpraša? Jaz pravim da ne dam niti evra več, pa me zato ne bo nihče upošteval. Zakaj bi me pri čem drugem.
Treba bi jasno povedat, da v zdravstvo ne gre niti evra več kot danes. Potem se pa naj zorganizirajo znotraj tega denarja kakor želijo. Če zafurajo sistem do konca, bojo pa pač brez vsega ostali, ker se bo menjalo in direktorje (bolnic in zzzs), predstojnike, dobavitelje, vse, ko vse skup crkne.
Treba bi jasno povedat, da v zdravstvo ne gre niti evra več kot danes. Potem se pa naj zorganizirajo znotraj tega denarja kakor želijo. Če zafurajo sistem do konca, bojo pa pač brez vsega ostali, ker se bo menjalo in direktorje (bolnic in zzzs), predstojnike, dobavitelje, vse, ko vse skup crkne.
Zgodovina sprememb…
Malidelničar je izjavil:
Tako se običajno opisuje teroriste :P
Samael != Samuel
johnnyyy ::
Treba bi jasno povedat, da v zdravstvo ne gre niti evra več kot danes. Potem se pa naj zorganizirajo znotraj tega denarja kakor želijo.
Problem pri našem zdravstvu in sistemu na sploh je v tem, da je za dodatno delo vedno skrbela politika. Kako dodatno obremenit zdravnike? Vsak delavec, ki je prehlajen potrebuje mnenje zdravnika, da je lahko v bolniški. Za vsak antibiotik - rabiš recept, ki ti ga predpiše zdravnik. Podobno je tudi za ogromno zdravil.
Pri šolstvu je podobno. Manj učencev v razredu, več birokracije itd. To je izpogajala politika.
Pri JS - razni dodatni zakoni kjer imajo zaradi tega več dela - spet je to izpogajala politika.
IMO bo treba it korak nazaj in si izbrisati kakšen privilegij. Ker ironično je, da smo ljudje čedalje bolj šolani, čedalje več vemo, a nas je treba pri vseh stvareh bolj držati za rokice. Včasih se mi zdi, da smo samo na IT področju šli naprej in da lahko sedaj vsak slehrnik inštalira programe, prestavlja ikone, piše sporočila itd. Če bi delovali v smeri kot Slovenska država, bi rabil vsak teden nekega ITjevca, ta ti počisti telefon, ugasne aplikacije itd.
To se vidi tudi zdaj pri stavki. Cel teden sedijo v prazni ambulanti, ker pač stavkajo, čez vikend pa še zmeraj nabirajo nadure ko dežurajo. A res nima nihče pristojnosti in jajc rečt človeku, če nimaš cel teden nobenga naročenega, pejd ti lepo domov, pa boš čez vikend naredil te ure - in tisto pač ne bojo nadure, ker v tednu boš še zmeraj imel samo 40 ur. Stavka gor ali dol, še zmeraj ima nekdo pristojnost porazdelit delovni čas.
Zgodovina sprememb…
Horas ::
PacificBlue je izjavil:
v nedeljo ja nabjrž.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
To se vidi tudi zdaj pri stavki. Cel teden sedijo v prazni ambulanti, ker pač stavkajo, čez vikend pa še zmeraj nabirajo nadure ko dežurajo. A res nima nihče pristojnosti in jajc rečt človeku, če nimaš cel teden nobenga naročenega, pejd ti lepo domov, pa boš čez vikend naredil te ure - in tisto pač ne bojo nadure, ker v tednu boš še zmeraj imel samo 40 ur. Stavka gor ali dol, še zmeraj ima nekdo pristojnost porazdelit delovni čas.
Noup. Je bilo sprejeto. Vlada se je nekaj zavezala, pa zavez ni izpolnila. Zavezala se je še, da:
"Če zaveze iz prvega in drugega odstavka tega člena ne bodo izpolnjene, se Vlada zaveže zagotoviti nadomestilo plače za stavko zdravnikov in zobozdravnikov."
Nima veze. Še zmeraj ima pravico šef razporejat delovni čas, pa tudi mora delat z njim in denarjem gospodarno. Da cel teden ni noben naročen, čez vikend se pa plačuje nadure, ni gospodarno. To nima nič z vlado.
Zgodovina sprememb…
nokken ::
Malidelničar je izjavil:
V letu 2024 ko je edino vprasanje na razgovoruj za zaposlitev "pa bos cisto zares prisel k nam delat" je to precej bolan izgovor (ja vem cakalne vrste pa strajk, pa niso uspeli pozdraviti tega kompleksa).
Ce imas tako poln kufr vsega zamenjas sluzbo. Sploh ker je kot kaze vse kar vzames precej boljse placano (tudi ce gres za cistilko), precej manj naporno in nikjer ti ni treba delati 27h na dan, 36 dni na mesec. Torej ce je res tako slabo in imajo res tako poln kufr, ne vem zakaj ne menjajo sluzb. Jaz bi jih ze 10x ce bi bil tak bogi revez kot so oni.
Nima veze. Še zmeraj ima pravico šef razporejat delovni čas, pa tudi mora delat z njim in denarjem gospodarno. Da cel teden ni noben naročen, čez vikend se pa plačuje nadure, ni gospodarno. To nima nič z vlado.
Proti kolektivnosti pri manjku delovne sile ne moreš pričakovati čudežev. Pred leti sem imel podoben primer v zasebnem sektorju, ko je eden izmed lastnikov bil "preveč pameten", pa mu je 3/4 delovne ekipe povedalo svoje, ko je grozil z odpovedjo, pa so mu jo sami prinesli. Potem je ponujal vse živo, pa ekipa ni prišla nazaj. V roku enega leta je zaprl biznis.
Mato989 ::
Proti kolektivnosti pri manjku delovne sile ne moreš pričakovati čudežev. Pred leti sem imel podoben primer v zasebnem sektorju, ko je eden izmed lastnikov bil "preveč pameten", pa mu je 3/4 delovne ekipe povedalo svoje, ko je grozil z odpovedjo, pa so mu jo sami prinesli. Potem je ponujal vse živo, pa ekipa ni prišla nazaj. V roku enega leta je zaprl biznis.
Pravilno... dobro so ga zjebali majmuna, verjetno nikol več ne bo tako pameten in pokroviteljski!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Recimo tak jajc:
'Smo žrtev oderuških cen storitev, ki smo jih prisiljeni dobivati od ZTM-ja'
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...
In tega je v državnem zdravstvu še pa še.
Hočeš rečti, da izsiljevanje relativno dobro plačanih za večje plače izven stebra ni edini problem našega zdravstva? No shit, Sherlock ...
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
fikus_ ::
Kaže, da so se zdravniki zmotili, so jih peljali na limanice z zgodbami o lepih plačah in sedaj trpijo
https://ibb.co/2PxkZBH
https://ibb.co/2PxkZBH
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Pravilno... dobro so ga zjebali majmuna, verjetno nikol več ne bo tako pameten in pokroviteljski!
Ja je bila šola za vse, tudi za tiste, ki smo bili le posredno vpleteni v to.
In pri takšnih stvareh je dobro da imaš dobrega pogajalca in vodstvo. Ignoranca in večvrednost stvari samo še poslabša. Pa dobro je, da imaš nekaj maneverskega prostora. Pri nas v firmi se lahko dogovarjaš za on/off site delo, na katerih projektih bi delal, in seveda tudi denar, dopust itd. Za boljše pozicije so še dodatni dopusti, službeni avtomobili in solastništvo.
Seveda vlada zdravnikov ne more ponudit solastništva bolnice ali offsite delo, a ima na drugi strani možnost spremembe zakonodaje, razbremenitev dela, manj birokracije, boljše možnosti za pridobitev stanovanj, dodatne ugodnosti pri vrtcih itd.
Treba se je zavedati, da se prebivalstvo stara in ne samo da imamo čedalje manj aktivnega prebivalstva, ampak starejši so tudi po večini bolj bolani in bolj potrebujejo zdravstveno pomoč, kar stanje še dodatno poslabšuje.
solatko ::
Jure14 - Tudi sam podpiram dobre plače zdravnikov pri tem bi pa povdaril nek drug segment med temi bogovi v belem - odgovornost za napake!!!!!!!!!!!!!
Ta naj se postavi na nivo, kot je v državah s katerimi se naši bogovi primerjajo pri plačah. Pri nas zdravniških napak in plačilo odškodnin zanje praktično ni, ker drug drugemu držijo štango. Če bi se hoteli pogovarjati o povezavi plače-odgovornost za napake, bi se FIDES takoj sprijaznil z vsako ponudbo vlade, tudi, če plače in dodatki nebi bile na nivoju bogov, saj bi se pri marsikateri zadevi pokazalo, da niso vsi bogovi in, da je med njimi kar nekaj šarlatanov, za katere so še samooklicani zdravilci, bogovi.
Naj se še pri nas pričnejo izplačevati odškodnine na nivoju napak v D, A, I, F ali ZDA!
Pa, da vidimo potem dejansko kvaliteto teh bogov v belem.
Ta naj se postavi na nivo, kot je v državah s katerimi se naši bogovi primerjajo pri plačah. Pri nas zdravniških napak in plačilo odškodnin zanje praktično ni, ker drug drugemu držijo štango. Če bi se hoteli pogovarjati o povezavi plače-odgovornost za napake, bi se FIDES takoj sprijaznil z vsako ponudbo vlade, tudi, če plače in dodatki nebi bile na nivoju bogov, saj bi se pri marsikateri zadevi pokazalo, da niso vsi bogovi in, da je med njimi kar nekaj šarlatanov, za katere so še samooklicani zdravilci, bogovi.
Naj se še pri nas pričnejo izplačevati odškodnine na nivoju napak v D, A, I, F ali ZDA!
Pa, da vidimo potem dejansko kvaliteto teh bogov v belem.
Delo krepa človeka
nekikr ::
Malidelničar je izjavil:
Recimo tak jajc:
Mesec dni nazaj, ko sta se prepirala UKC in fakulteta za medicino je bil največji problem kako skriti cene, ki jih eni drugim zaračunavajo (kar je itak problem celega javnega sektorja, zato naj pa propade vse skupaj). Vse cene so povsod skrite, vse plače so skrbno skrite, pokažejo se samo tiste, ki so primerne za medije. Kretenizem.
Spor med medicinsko fakulteto in UKC Ljubljana "prešel vse meje racionalnosti"
Glavna stvar:
Švab trdi, da so pripravljeni razkriti vse cene in elemente cen, torej kako so do cen prišli. Ob tem pa je dejal, da bi to morali razkriti v nekem ozkem krogu, da ne bi prišlo do širjenja informacij.
Javni denar, ampak dajmo se na štiri oči pomeniti o vsem, da ne bo kdo videl kakšno svinjarijo se gremo že desetletja. Naj pogori vse skupaj, ker to zdaj je pa res prešlo vse meje.
...odgovornost za napake....
Če se prav splomnim, je tudi pri nas že bila ideja, da se uvede nizozemski model spremljanja napak.
Ki deluje na principu samoprijave napake. Hakeljc pa je, da se ta prijavljena napaka (in ime zdravnika) vodi na javnem seznamu. Drugi del hakeljca pa je, da se te napake potem ne more uporabiti v postopkih proti zdravniku (recimo sodnih).
In v ta drugi del so se pri nas vtaknili vsesplošni pljuvači. Dato pa že ne gre, da zdravniku spregledamo vse napake.
Prvi del, ki vsebuje seznam napak, IN PREDVSEM mehanizme za odpravo vzrokov za napake, je pa prikladno spregledan.
Jaz bi pa reku, tako na pamet, da so oni kar skopirali nizozemski model, samo da so izpustili ta drugi del, kot si reku, pa tist prvi del, ko napaka postane javna, in od nizozemskega modela ni ostal niti m...vsaj ponavadi je tako.
Da bi se pri nas kdo prostovoljno vpisal na seznam zmotljivih, to kar pozabi. Še najmanj pa da bi to naredil kak zdravnik.
Da bi se pri nas kdo prostovoljno vpisal na seznam zmotljivih, to kar pozabi. Še najmanj pa da bi to naredil kak zdravnik.
Zgodovina sprememb…
solatko ::
Jure14 - Misija nemogoče, naši bogovi so nezmotljivi, saj jim drugi bog to potrdi, mnenja neodvisnih, celo tujih strokovnjakov s področja pa niso relevantna, če prav kažejo na izredno visoko stopnjo malomarnosti, bi naštel nekaj primerov iz zgodovine pa so bili akterji pravnomočno oprani, torej so nedolžni, žrtve pa skurjene ali globoko pod površjem.
Delo krepa človeka