Forum » Problemi človeštva » Stavka zdravnikov 2024
Stavka zdravnikov 2024
LeQuack ::
jest10 ::
[Večina navadnih smrtnikov in najbrž tudi večina tule na forumu se sprašuje, kakšne službe nekateri opravljajo, da lahko konstantno delajo po 60 ur na teden ali več. Večino ljudi v gospodarstvu delodajalci v 40 urnem delovnem tednu že dovolj izmozgajo, bodisi fizično bodisi psihično, da nimajo moči delati kaj veliko več, oziroma njihova storilnost potem zelo upade.
Hja... Jaz recimo delam približno pol leta 60-70 ur tedensko. Jasno 7 dni na teden, fizično, na prostem. Meni gre še brez kakšnih problemov. Kakšen sodelavec ima pa že rahle živčke. Pač odvisno od človeka(ter jasno tudi kakšno je delo), enim gre, drugim ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
link_up ::
stara mama je izjavil:
Od 14. jurjev stroška ima zdravnik 6 jurjev na računu.....
Je mogoče komu v vladi padlo na misel kakšno zniževanje obveznih prispevkov?
Pa bojo naenkrat zadovoljni vsi, tako zdravniki kot delavci na UE, sodniki, učitelji, delavci za trakovi, blagajničarke...
Razen mogoče čistilke za 20€/h na roko....
a nisi videl, da niti za volitve nimamo vec? :D
kriptognoj ::
Magic1 ::
Naj zmanjšajo dopustne dni, povečajo plače in se držijo s nadurami zakonskih limit. Zdravstvo pa prilagodijo količini zaposlenih.
Tudi ortopedom lahko ZZZS poveča buđet za več materiala(in za hospitalizacijo nekaj dni po operaciji), da bodo lahko delali več operacij, ne da pol razlagajo nekateri, kako danes opravi 9 zdravnikov isto operacij, kot včasih 6. Ortopedi verjetno pri nas ne dobijo blaznih plač, ker jih ZZZS omejuje in ne delajo nadur, samo zaslužijo popoldne privat. Pa privat folk ne pošljejo, ker jim samo paše zaslužit, temveč ker ZZZS omejuje količino operacij in so posledično letne čakalne dobe. Operacija kolka/kolena ni samo da kirurg malo pomesari. Gre se še za ves material okoli operacije, zdravila, anesteziologa, sestre, hospitalizacijo 4-6 dni, rahabiliticaijo,... Do rehabilitacije je 9kEUR. In ZZZS ni preveč radodarna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
PrihajaNodi ::
Btw a ves da slovenci nimajo enega izvajalca ki bi delal birmingovo metodo operacije kolka? Tolk o zaostalosti in napredku drzave
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
111111111111 ::
bajsibajsi je izjavil:
Tvojo zeno pa đombe zdravniki res ne marajo, eh? Za 20 pacientov je morala skrbeti skupaj z dermatologom. Jao, pa revica niti reanimacije ne obvlada.
Poleg tega je res dobila skromen dodatek, le 7 dodatnih tisocakov, s tem da je dejansko bila v sluzbi.
A nic ne zavida kolegom, ki so dobili dodatek, in bili ves cas doma? ;)
Pa kaj se oglašaš? Sploh veš kaj je 20 pacientov, ki so v stanju ali ventilator ali ne? A veš koliko je normativ a PULMOLOGA? Se pravi za nekoga ki obvlada pljučne bolezni in simptome? 8 intenzivnih bolnikov v 8 urah. Tak da ne bodi preveč pameten. 7 tisočakov v 2 letih. REs strašno bogastvo, saj sem napisal kaj vse sem kupil.
kriptognoj ::
Smo že povedali. Če je tak problem, da mora vsak delati 16 ur, potem naj se pa turnusi uvedejo. Namesto plačanega ležanja doma, bi plačali nekomu, da dejansko nekaj dela. Brez skrbi, zdravniki hodijo delat k nam, naših gre pa ven zelo malo.
Kaj je to urna predpostavka? Veš čas jo uporabljaš, pa ne vem ali ne veš neke take osnovne stvari ali misliš na nekaj drugega? Ker če ne veš kaj je (pred)postavka, kako boš pa urejal zdravstvo? :)
Tako ja. Dežurni kirurg, najbolje da lepo operira. Če bo kakšen nujen problem, bodo že držali bolnika 2-3 ure v spancu. Kaj pa je to. Mimogrede, smo rešili problem.
IN najbolje je da pride ekipa ob 22h v službo in dela operacije ponoči. Meni se zdi to optimalno.
Bi CNC majstri delali 40 ur med tednom 6-14 pol pa bi imeli dežurstvo za vikend ki je plačano 300EUR na nedeljo... bi pa doma spali...
300€je plačana urgenca, ko si prisoten in moraš imeti izvoz v 2 minutah. Tako da ne bluzi, ker nimaš pojma.
A je potrebno povedat kaj bi se zgodilo če bi CNC majstra "varnostnik" ali kolega štempljal on bi pa doma spal ali bil na privat fušu nekje?
kaj se je zgodilo onim zdravnikom?
Isto bi se CNC majstru. Dobil bi opozorilo pred odpovedjo, ker CNC majstra pač ne dobiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Kako kaze? Dohtarji ze garajo al se kr trimckajo?
Zaenkrat še ne zažigajo pacientov tako kot v Romuniji, tako da nam gre odlično, smo še daleč od kolapsa za razliko od Romunčkov.
Nikakor jih ne, ampak problem je to, da se tudi ne pokaže da zdravniki niso nič več kot delavci in da bi morali za njih veljati enaki vatli pri kršenju in hujših kršitvah ZDR-1 in ostalih ki so krovne zadeve...
Kaki vatli? Če rabi nekdo delavca v gospodarstvu misliš, da ga bo ob prvi kršitvi brcnil? Daj no nehaj bluzit.
Zgodovina sprememb…
111111111111 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Kako kaze? Dohtarji ze garajo al se kr trimckajo?
Zaenkrat še ne zažigajo pacientov tako kot v Romuniji, tako da nam gre odlično, smo še daleč od kolapsa za razliko od Romunčkov.
Sej jih ne morjo ce so pa skoz na golovcu in drugih hribih. Slovenija je prva med drzavam kjer zdravniskih napak ni, ker pac tud zdravstva ni
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Spet nekaj vlečeš na plano, da bi imel svoj prav!
Jaz pravim, naj dajo zdravnikom, kolikor zahtevajo, dopust pa naj skrajšajo na 20 (npr. specializantje) do 35 dni, bo takoj dovolj zdravnikov.
Dopust dobijo po pravilniku JU, boš moral narediti posebej steber za njih ali ... Oh wait. Točno to hočejo, da gredo ven iz plačnega sistema JU. POtem pa jih stiskaj z dopusti.
Zdaj mi pa naštejte službe v JU, kjer delajo 200-300h mesečno in imajo 10 let šolanja.
ti najprej pokaži kje 300h DELAJO (pripravljenost =/= delo, spanje na dežurstvu =/= delo)
Nekako tako kot ti, ko doma zlagaš cote.
Na urgenci se dela. In 300€ za nedeljo, dobiš na URGENCI. Nisi doma, ne čohaš se po riti, DELAŠ in to tako, da ti uletavajo od kašlja do nujnega, do klicev na 112. Skratka odlično.
Tudi jaz sem vsak dan v službi 8h pa ne delam 8h...
Aha, potem si ure konec meseca obračunaš? Daš delodajalcu v minus? Ne dobiš plačanih 8 ur?
stara mama je izjavil:
Od 14. jurjev stroška ima zdravnik 6 jurjev na računu.....
Je mogoče komu v vladi padlo na misel kakšno zniževanje obveznih prispevkov?
Pa bojo naenkrat zadovoljni vsi, tako zdravniki kot delavci na UE, sodniki, učitelji, delavci za trakovi, blagajničarke...
Razen mogoče čistilke za 20€/h na roko....
SDS je predlagal, pa so bili Golobovi pogoltni. Verjetno vsega tega niti ne bi bilo, ker bi marsikdo dobil 10% več.
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Sem slišal primere v valdotri ko je čistilka pomagala držat nogo pacientki v valdotri pri operaciji. Sej se človek vsega nauči
Si slišal za primer, ko so v Romunuji zažgali pacienta med operacijo? SAj so kirurgi tudi gasilci.
Zdravnik pa oddela najprej 48 ur, potem pa še dodatne nadure zaradi soglasja, in ko vse to opravi, ga vidimo, kako ima dovolj energije za delo še drugje. In tu se upravičeno sprašujemo, koliko so ga v tistih 48 urah privili in ali bi ga lahko še mnogo bolj.
Saj marca ne bodo več. Boste imeli to čast, da bo ZZZS imel polno blagajno. BO delala samo urgenca, ostalo pa pač ne. Ali pa ostalo umirali boste pa doma. Ko bo pa 8 ur okoli, bodo pa vrata, pa naprej poiskat, koga ki še dela in ima soglasje.
Mladine ne jemljem kot relevanten vir. Žena družinska zdravnica, je prejemala 300€ NA MESEC, cca. 2 leti. Nekje okoli 7000€ VSE SKUPAJ. Pa če bi prejela 80.000 bi bilo super, bi lahko vsaj dokončala hišo in pokupila pol Ljubljane. Povprašanj Nodija on je naračunal, da je bilo toliko dodatkov in da je romunov 40 miljonov. :D
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
In nodi je imel spet prav:
https://www.rtvslo.si/zdravje/zobozdrav...
Na cesto vse dohtarje avtobus pa v tujino ali se bolje zapret drzavo
Seveda je Nodi spet zgrešil poanto. Težava je ZZZS. :D
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Magic1 - Poglej si mnenje zdravnikov o uzakonitvi evtanazije, pri 90 letnikih je profit zagarantiran, ga drago zdravijo, če prav je samo še hibrid, umre ravno tako in nikoli ni kriv zdravnik, tudi, če ga zdravi narobe. Tudi težkim rakovim bolnikom, ki bi z veseljem uporabili evtanazij, se to ne omogoči, uporabljajo pa najdražja zdravila. Tisti, ki delajo še pri drugih, soglasja ne bojo podpisali, ker jim bo direktor/ica zamrznil soglasje za dvoživkarstvo.
Torej ti Solatko ne bi imel težav z izvajanjem evtanazije. Aja, pozabil sem da si še iz starega režima. TAm ste evtanazirali, tudi tiste, ki si tega niso želeli. :D
111111111111 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
In nodi je imel spet prav:
https://www.rtvslo.si/zdravje/zobozdrav...
Na cesto vse dohtarje avtobus pa v tujino ali se bolje zapret drzavo
Seveda je Nodi spet zgrešil poanto. Težava je ZZZS. :D
Zakaj ? Hrvatje ocitno delajo storitve plus ceneje kot slovanci
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Je pa dost cnej pa vsaj zrihtajo kot treba. A slovenski talibanski dohtarji so ze zacel izdajat racune v osebnih ambulantah po 80 urnem sihtu?
Tako je. Razen če te med operacijo pač malo zakurijo. Kljub kuverti. Pa kuverto prineseš prej ali po uspešni operaciji?
Da ne bom kot Nodi brez dokazov: https://www.bbc.com/news/world-europe-5...
kriptognoj je izjavil:
Zdravniki želijo iti preko trupel do denarja, to so danes ponovili, torej se zavedno spuščajo v tole. Hipokrat je drugič mrtev. Ko bodo na cesti in brez licence, bodo prosili za minimalca, da pokrijejo račun za kurjavo in elektriko.
Dost imajo. Dohtarji jutri dobijo novo službo. Nekaj jih še vztraja. Eden 70 let + tudi ni preklical soglasja. Vztraja. Mladi imajo dost.
Zgodovina sprememb…
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Nehaj no jokat tu. Ljudje so spregledali kraje bogov v belem ki med sihtom hodijo na bliznji breg
Jap na domači obisk, k tvoji mami, ker je ti ne pelješ, ker si se odselil v Romunijo.
PrihajaNodi je izjavil:
Sej jih ne morjo ce so pa skoz na golovcu in drugih hribih. Slovenija je prva med drzavam kjer zdravniskih napak ni, ker pac tud zdravstva ni
A nisi ravno ti govoril, da so enega ubili s Helijem? si že preveril za kateri plin je dejansko šlo in boš nehal širit neumnosti po forumu?
PrihajaNodi je izjavil:
Lazes. Povej koliko stanovanj sta pokupila da mas dons lahko noge u luftu
Saj sem priznal. SAMO iz dodatkov, sva pokupila ogromno stanovanj. Sva pa še skrita kupca v novem Ljubljanskem bloku. Sem vzel kar 3 stanovanja za ceno 4.
PrihajaNodi je izjavil:
Sam ves razlika je da Romuni delajo slovenski dohtarji so la v hribih pa zato resilc rab dva dni da pride do ljudi:)
Tudi tega članka nisi prebral samo naslov porivaš naprej in spet malo lažeš in širiš laži, ker imaš pač čas. :D
Zgodovina sprememb…
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Ko macku stopis na rep cvili, sam zdravstva v sloveniji se vedno ni.
Še vedno je boljše od Romunskega. :D
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
A birmingovo metodo operacijo kolka slovenceljni izvajajo al rajs helij talajo bolnikom? Kje in kaksna je cakalna doba? Cena pri privatniku?
Niso talali Helija, ravno tako ni 40 miljonov Romunov.
bajsibajsi ::
111111111111 je izjavil:
bajsibajsi je izjavil:
Tvojo zeno pa đombe zdravniki res ne marajo, eh? Za 20 pacientov je morala skrbeti skupaj z dermatologom. Jao, pa revica niti reanimacije ne obvlada.
Poleg tega je res dobila skromen dodatek, le 7 dodatnih tisocakov, s tem da je dejansko bila v sluzbi.
A nic ne zavida kolegom, ki so dobili dodatek, in bili ves cas doma? ;)
Pa kaj se oglašaš? Sploh veš kaj je 20 pacientov, ki so v stanju ali ventilator ali ne? A veš koliko je normativ a PULMOLOGA? Se pravi za nekoga ki obvlada pljučne bolezni in simptome? 8 intenzivnih bolnikov v 8 urah. Tak da ne bodi preveč pameten. 7 tisočakov v 2 letih. REs strašno bogastvo, saj sem napisal kaj vse sem kupil.
Nisi razumel. Sploh ti/ji ne ocitam stevila pacientov ali dodatka.
Pravim, da je revica, ker jo đombe izkoriscajo. Kar vprasaj jo, koliko njenih (predvsem moskih) kolegov je prejemalo dodatek in to kljub temu, da so bili doma. Naj vprasa na Stomatoloski kliniki, koliko obravnav/storitev so opravili med kovid casom in koliko dodatkov so prejeli.
Zakaj mislis, da bolnice na vse pretege skrivajo javne podatke, kljub temu, da jim IP RS nalozi zakonsko obveznost razkritja prejemkov?!
Pa se nasvet. Tudi za kaj vec, kot le za fasado bo, le prilezti mora malo visje, da bo tudi sama đomba. Si pac se mlad, predvidevam, da nimas zene pred penzijo. ;)
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Pa če se ne motim, se kovid dodatek dobivali tudi na upravnih enotah recimo in ne vem kje vse.
FrRoSt ::
kriptognoj je izjavil:
Nadure za pripravljenost od doma. Kaj je to za en hec? Razvadili so se od koronskih dodatkov, ko ni bilo nobenega nikjer, vsi pa so kasirali na veliko. Zdaj pa inflacija in streznitev.
To je BISTROUMNI NESMISEL! Za pripravljenost od doma ne dobivaš nadur, ampak samo neko urno postavko!
Sicer mi nismo doktorji, za popoldansko dežurstvo oz. potrebno razpoložljivo pripravljenost dobiš manj kot 5€! In to niso nobene nadure!! Ne vem, kdo se je to spomnil!?? Spet nekdo, ki nima pojma o slavistiki!??
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Jure14 ::
komu zvoni; zvoni tebi.
Malidelničar ::
Brez zobozdravnika pol milijona ljudi
https://www.dnevnik.si/1043043545/slove...
To ni možno, saj imamo socialno, državno zdravstvo za vse?
Po mojem je novica lažna in prirejajo statistike, samo za klike obiskovalcev časopisnih spletnih strani.
Jaz imam zobarja.
Za 5€ si pripravljen, da oddideš kadarkoli v službo?!? A to je tista pripravljenost, ko te pokličejo, če utegneš, prideš? Ali se res pustite nategovat za 5€ in doma čakate, da vas lahko kadarkoli pokličejo. Folk, kvalificiran kader se išče danes z lupo. Jaz bi se malo zamislil.
NE! to je tista pripravljenost, da PRIDEŠ, če te pokličejo! In si na dohvatu telefona in se odzoveš! Če so pač izredne razmere! Verjetno imajo tudi zdravniki in dohtarji izredne razmere in kdo dežura!??
Samo na glas razmišljam!
Malidelničar je izjavil:
Po mojem je novica lažna in prirejajo statistike, samo za klike obiskovalcev časopisnih spletnih strani.
Jaz imam zobarja.
Kdo prireja številke!?? Novinarji!??
No, jaz sem pa izgubil še splošnega dohtarja!!!
komu zvoni; zvoni tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FrRoSt ()
Moja je izgubila osebnega zdravnika že štirikrat v zadjih letih. Tako je stanje v ZDLJ, bežijo ven ko zajci.
Zgodovina sprememb…
Kolikor sem nazadnje spremljal (in glede na nekatere osebne info) je bilo najslabše v ZD Šiška, kjer je (bil?) dizaster.
Kako je sedaj?
Šiška zgleda še ok, v primerjavi s temi.
ginekk ::
Za 5€ si pripravljen, da oddideš kadarkoli v službo?!? A to je tista pripravljenost, ko te pokličejo, če utegneš, prideš? Ali se res pustite nategovat za 5€ in doma čakate, da vas lahko kadarkoli pokličejo. Folk, kvalificiran kader se išče danes z lupo. Jaz bi se malo zamislil.
Za 5EUR na uro, če smo res natančni. Pa dejansko je 20% urne postavke, kolikor pač je.
Za tista dežurstva, ker je malo intervencij se definitivno splača. Če je delovnik 8 ur, je to potem 16ur *5 eur/uro, torej 90 EUR na dan za pripravljenost na intervencijo.
Je seveda zoprno, če je non stop.
Za 5EUR si pripravljen, da oddideš kadarkoli v službo?!? A to je tista pripravljenost, ko te pokličejo, če utegneš, prideš? Ali se res pustite nategovat za 5EUR in doma čakate, da vas lahko kadarkoli pokličejo. Folk, kvalificiran kader se išče danes z lupo. Jaz bi se malo zamislil.
Za 5EUR na uro, če smo res natančni. Pa dejansko je 20% urne postavke, kolikor pač je.
Za tista dežurstva, ker je malo intervencij se definitivno splača. Če je delovnik 8 ur, je to potem 16ur *5 eur/uro, torej 90 EUR na dan za pripravljenost na intervencijo.
Je seveda zoprno, če je non stop.
Čaki na uro? Un zgoraj je pisal kot, da to dobi vse skupaj 5EUR za pripravljenost. Koliko pa mislite da kirurg dobi za pripravljenost? 30% od 15EUR/h še 5EUR/h ni...
Sej tako je v normalnih firmah. Da si pripravljen za skočit v firmo, si plačan na uro pripravljenosti. Ne pa nek pavšalni drobiž in moraš bit 24/7 nujno pripravljen.
Zgodovina sprememb…
Ne, periferija je napolnila kvote (kjer so jim ponudili boljše pogoje dela) pa nekaj jih je šlo privat. V Krki in Leku vedno iščejo, zavarovalnice za svoja dodatna zavarovanja,... Povpraševanja kot češ. Samo družinski so z razlogom izbrali to specializacijo in gredo dostikrat s težkim srcem, delat nekaj drugega.
Vidiš pol obstajajo opcije ne pa da jokajo pa stavkajo. Kako pa misliš da je v gospodarstvu? Če ti kaj ni prov pejt pa najd kej drudzga. Kdaj pa je folk sploh stavkal v realnem sektorju.
Dvoživke hočjo še več denarja za nedelo.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Mesec nazaj v Tušu...
Uuuuu dobil so povišico 50 eur, tam delat je glih tko kot vzdrževat možgansko mrtvega bolnika na aparatih.
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
kriptobog ::
Malidelničar je izjavil:
Jaz imam zobarja.
Zato, ker imaš ti zobarja je novica lažna? Moja se je preselila v našo občino 6 let nazaj. Do danes še ni dobila osebnega zdranvika in zobozdravnika...
Malidelničar je izjavil:
Jaz imam zobarja.
Zato, ker imaš ti zobarja je novica lažna? Moja se je preselila v našo občino 6 let nazaj. Do danes še ni dobila osebnega zdranvika in zobozdravnika...
Hold on, ustavi konje a nis ti reku da fse štima pri teb?
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
kriptobog ::
PrihajaNodi je izjavil:
Malidelničar je izjavil:
Jaz imam zobarja.
Hold on, ustavi konje a nis ti reku da fse štima pri teb?
Saj štima. Lahko gre na dežurno. Drugače pa plačujem in koristim privat. Ona itak ne pačuje zdravstva, ker je vzdrževan član. Sem spravil vsa plačila državi na minimum.
Kolk casa cakas privat recimo na magnetno? Kaj ce bi rabla recimo operacijo hrbtenice?
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
V bistvu se bodo na podoben način, kot v članku opisani problem zobozdravstva, kot metastaze po slovenskem državnem zdravstvu razširile tudi problematike dostopa do ostalih zdravstvenih storitev. Zobozdravstvo je na koncesionarsko-privat opcijo prešlo že več kot 10 let nazaj - državni sistem je škripnil očitno že takrat. Glede na to, da se stroški zdravljenja zob (novi materiali, implantanti, operacije) povišujejo in ne gre več za navadne zalivke in črne plombe, je tu prišlo do prvega pomanjkanja denarja s strani ZZZS-ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()