Forum » Loža » TradeRepublic
TradeRepublic
Temo vidijo: vsi
SumTingWong ::
Prodal sem ETF na TR. Prvič bom oddajal za odmero davka na FURS. Nakupe z datumi in vsem imam shranjene v Excelu, prav tako prodajo. Bo kopija tega Excela dovolj?
Za 2024 moram ob tem počakat na januar, da oddam?
Za 2024 moram ob tem počakat na januar, da oddam?
tony1 ::
Nekaj ljudi je že pisalo, da niso vseh prodaj gor in dol vpisovali v obrazec na edavkih ampak, da so preprosto naložili datoteko prejeto direktno iz fintech ponudnika in da je bilo OK. Če bodo tudi tvoje izkušnje takšne, se priporočam za feedback
sokol11 ::
Torej dokler imaš na TR samo osnovni account odprt (Securities account) ga ne rabiš prijavljat FURS-u ker je samo savings account kljub temu da ima IBAN številko?
>-<
Vball ::
dev ::
Zelo različne informacije glede tega. Sem spraševal na FURS in so mi odgovorili s členi zakona namesto ja/ne. Pomoje še sami ne vejo. Najbrž te bodo pozvali, da prijavi preden bo kazen, če se bodo že spravili na Trade Republic (ampak na lastno odgovornost seveda).
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
socialec ::
Sem prijavil že davno v dr-račun, TR kartica mi je glavna plačilna, nakazati iz TR računa še nisem poskušal zares, mogoče enkrat testno.... Kakršnakoli olajšava izključena
Če me bodo spet zalegli, klofutali in se izživljali nad menoj, da sem prijavil in ne bi smel, me bodo zalivali z vodo, se bom samo zjokal nad bridkostjo usode.
Če me bodo spet zalegli, klofutali in se izživljali nad menoj, da sem prijavil in ne bi smel, me bodo zalivali z vodo, se bom samo zjokal nad bridkostjo usode.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
delavec44 ::
Smel, ne vem. Rabil, ne. Manj imajo podatkov, ki jih ne rabijo, bolje je.
Prijavite tudi razne Coinbase, Nexo, Binance, Plutus, ki imajo plačilne kartice? Preventivno pač.
Prijavite tudi razne Coinbase, Nexo, Binance, Plutus, ki imajo plačilne kartice? Preventivno pač.
barakus ::
Ali kdo ve, ali je treba poročati prejete obresti na Trade Republic in se na to obračuna davek, ne gre za depozit ampak za obresti na tekoča sredstva...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: barakus ()
Baje da ja. Gre pa skupaj z depoziti v EU bankah.
A-vista obresti, kot ti pišeš, so možne šele na pravem plačilnem računu kot ga imajo v Nemčiji. Ko bo to pri nas, se bo sigurno Furs kaj spomnil, da bo potrebno plačati davek.
ps. Je že kdo nakazoval iz Sparkasse direktno na TR? Je bil kakšen problem?
A-vista obresti, kot ti pišeš, so možne šele na pravem plačilnem računu kot ga imajo v Nemčiji. Ko bo to pri nas, se bo sigurno Furs kaj spomnil, da bo potrebno plačati davek.
ps. Je že kdo nakazoval iz Sparkasse direktno na TR? Je bil kakšen problem?
Ali kdo ve, ali je treba poročati prejete obresti na Trade Republic in se na to obračuna davek, ne gre za depozit ampak za obresti na tekoča sredstva...
Kar je nad 1000€ je obdavčeno. Sešteti pa moraš obresti na vseh bančnih računih in prijaviti.
MUC ::
Kar je nad 1000€ je obdavčeno. Sešteti pa moraš obresti na vseh bančnih računih in prijaviti.
Vprašanje je na mestu. V zakonu piše, da je treba plačati davek na depozite, TR pa deluje drugače, ker gre za "nevezana" sredstva na trgovalnem računu. Boste prijavili ali ne, ima kdo informacijo od FURSa ali kakšnega davčnega strokovnjaka?
OMax ::
Lol, seveda treba prijaviti. V kolikor meniš da gre za nevezana sredstva na trgovalnem računu tudi 1000€ olajšave ni.
socialec ::
Baje je tako s 5.2.2024
* Ker gre za banko, so obresti do tisoč evrov zdaj neobdavčene
Trade Republic trenutno za vpogledne vloge - denar si morate prej nakazati z drugega računa - ponuja štiriodstotno obrestno mero. Ne gre torej za vezavo denarja, depozit lahko kadarkoli tudi dvignete.
Ker gre za evropsko banko, vam Furs obresti do tisoč evrov ne bo obdavčil, moramo pa opozoriti, da se v tega tisočaka štejejo vse obresti z vseh vaših bančnih računov in tudi morebitne obresti iz ljudskih obveznic, če jih boste kupili. To velja tudi za tiste, ki že imate račun - od 6. decembra lani natečene obresti se štejejo v kvoto, ki se do tisoč evrov na leto ne obdavčuje, pravijo na Fursu.
Do pridobitve bančne licence je bilo treba na vse obresti s platforme, tudi na depozit, plačati dohodnino po stopnji 25 odstotkov. Zaslužki iz borznih in kriptoposlov se seveda ne štejejo med obresti iz depozita.
* Ne pozabite računa prijaviti Fursu
Po pravilih morate račun pri Fursu prijaviti v osmih dneh, a v resnici je še čas, da ga prijavite in se načeloma izognete kazni, če to storite pred pozivom Fursa.
Podatek z IBAN-številko najdete tako, da v aplikaciji kliknete na ikono profila.
Najbolj enostavno je, da izpolnjen obrazec vložite prek Fursove mobilne aplikacije: v meniju izberete opcijo "Nov", nato poiščete "DR-Racun, prijava tujih računov" in kliknete na modro polje "Dodaj račun" ter vnesete zahtevane podatke. Ne pozabite dodati dokazila o odprtju, to je lahko tudi posnetek zaslona iz aplikacije, kjer je razviden datum odprtja (malce nižje od številke IBAN).
Lahko pa račun prijavite tudi osebno ali po (navadni) pošti (obrazec DR-02 za fizične osebe oziroma obrazec DR-04 za pravne osebe) na katerikoli finančni urad (razen na posebnega in generalnega).
* Ker gre za banko, so obresti do tisoč evrov zdaj neobdavčene
Trade Republic trenutno za vpogledne vloge - denar si morate prej nakazati z drugega računa - ponuja štiriodstotno obrestno mero. Ne gre torej za vezavo denarja, depozit lahko kadarkoli tudi dvignete.
Ker gre za evropsko banko, vam Furs obresti do tisoč evrov ne bo obdavčil, moramo pa opozoriti, da se v tega tisočaka štejejo vse obresti z vseh vaših bančnih računov in tudi morebitne obresti iz ljudskih obveznic, če jih boste kupili. To velja tudi za tiste, ki že imate račun - od 6. decembra lani natečene obresti se štejejo v kvoto, ki se do tisoč evrov na leto ne obdavčuje, pravijo na Fursu.
Do pridobitve bančne licence je bilo treba na vse obresti s platforme, tudi na depozit, plačati dohodnino po stopnji 25 odstotkov. Zaslužki iz borznih in kriptoposlov se seveda ne štejejo med obresti iz depozita.
* Ne pozabite računa prijaviti Fursu
Po pravilih morate račun pri Fursu prijaviti v osmih dneh, a v resnici je še čas, da ga prijavite in se načeloma izognete kazni, če to storite pred pozivom Fursa.
Podatek z IBAN-številko najdete tako, da v aplikaciji kliknete na ikono profila.
Najbolj enostavno je, da izpolnjen obrazec vložite prek Fursove mobilne aplikacije: v meniju izberete opcijo "Nov", nato poiščete "DR-Racun, prijava tujih računov" in kliknete na modro polje "Dodaj račun" ter vnesete zahtevane podatke. Ne pozabite dodati dokazila o odprtju, to je lahko tudi posnetek zaslona iz aplikacije, kjer je razviden datum odprtja (malce nižje od številke IBAN).
Lahko pa račun prijavite tudi osebno ali po (navadni) pošti (obrazec DR-02 za fizične osebe oziroma obrazec DR-04 za pravne osebe) na katerikoli finančni urad (razen na posebnega in generalnega).
DamijanD ::
Kako se pa prijavi obresti od TRja? (Za savings account na revolutu se uporabi tip 7 - Dohodek, dosežen na podlagi delitve prihodkov vzajemnega sklada v obliki obresti)
Je to mogoče 3 - Obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah?
Cel šifrant: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/Per...
Je to mogoče 3 - Obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah?
Cel šifrant: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/Per...
Ni nobenega šifranta. Imaš ločen obrazec za obresti iz depozitov za banke eu. DOH-DHO
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
OnlyFans ::
Tule pravijo, da se obresti na depozit z bank v EU (TR, N26) prijavlja na Doh-DHO, kjer je samo 1 tip.
Na Doh-Obr se prijavlja ostale tipe obresti, npr. od obveznic ali delitev prihodka investicijskega sklada (Revolut Savings).
Ali ima Trade Republic kak CSV export za obresti?
Na Doh-Obr se prijavlja ostale tipe obresti, npr. od obveznic ali delitev prihodka investicijskega sklada (Revolut Savings).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OnlyFans ()
Atomsk12 ::
Meni je uspelo najti samo izvoz v pdf in sicer ACCOUNT STATEMENT SUMMARY, kjer imaš izpisek vseh transakcij in dogodkov (plačila s kartico, nakazila na TR račun, dividende in seveda mesečni obračun obresti). Drugi izpis je za trgovalni del STATEMENT OF SECURITIES ACCOUNT, ki je samo izpisek vseh pozicij delnic, ETFov idr.
Nobenega csv-ja - to bi bilo preveč enostavno in uporabniku prijazno :)
Še moji dve vprašanji iz obrazca Doh-DHO:
-Ve kdo morda kakšna je Identifikacijska številka za Trade Republik?
Je ta ID, ki bi ga rad imel FURS, BIC ali kaj tretjega? Je za TR to TRBKDEBBXXX ali CITIDEFF? Nagibam se k slednjemu.
-Pod rubriko Tuji davek se menda pusti prazno, saj TR ni plačal nobenega davka od obresti Republiki Nemčiji, mar ne?
Sem že danes odprl obrzec, ker bi rad kolikor toliko v miru izpolnil.
Pa hvala za odgovor in pomoč.
Definitivno ne dajaj CITIDEFF, ker to je ena izmed 3 drugih bank kjer TR odpira TRRje za stranke.
thramos ::
<IdentificationNumber>HRB 244347 B</IdentificationNumber> <Name>Trade Republic Bank GmbH</Name> <Address>Brunnenstr. 19-21 10119 Berlin, Germany</Address>
Glede obdavčenosti pa ... IANAL ampak tu gotovo ne gre za obresti na vezane vloge.
Neobdavčeno pa je:
o od obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled npr. pri banki
Je TR račun od decembra 2023 transakcijski? Kolikor vem, ja.
Mehanizmi, ki jih uporablja izvajalec plačilnega prometa (karkoli že počne TR) niso omenjeni.
Tako da, če mene vprašaš je TR spada pod zgornjo alinejo. Ampak se FURS, kolikor vem ne strinja. Lani, ko je od pridobitve licence minil le slab mesec se mi ni dalo s tem ukvarjat. Letos bi se bilo mogoče smiselno.
Jaz sem ravno zaradi zgornjega lani oddal Doh-Obr.
Imajo pa omenjeni mesečni export obresti, ki se jih da s kakšno skripto pretvoriv v Doh-Obr (prihrani pa 5 minut :).
Neobdavčeno pa je:
o od obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled npr. pri banki
Je TR račun od decembra 2023 transakcijski? Kolikor vem, ja.
Mehanizmi, ki jih uporablja izvajalec plačilnega prometa (karkoli že počne TR) niso omenjeni.
Tako da, če mene vprašaš je TR spada pod zgornjo alinejo. Ampak se FURS, kolikor vem ne strinja. Lani, ko je od pridobitve licence minil le slab mesec se mi ni dalo s tem ukvarjat. Letos bi se bilo mogoče smiselno.
Tule pravijo, da se obresti na depozit z bank v EU (TR, N26) prijavlja na Doh-DHO, kjer je samo 1 tip.
Jaz sem ravno zaradi zgornjega lani oddal Doh-Obr.
Imajo pa omenjeni mesečni export obresti, ki se jih da s kakšno skripto pretvoriv v Doh-Obr (prihrani pa 5 minut :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Ne vem če je dovolj, da je račun transakcijski. Mora biti plačilni.
Meni bi tudi koristilo, da ne bi rabil plačati ampak se za 500EUR ne grem bockati s Fursom. Mogoče bi morali skupinsko nastopiti, se pa bojim da bo njihovo stališče vedno plačaj, dokler jih en ne toži.
ps. Saj lani je bilo pravilno Doh-Obr, ker še niso bili banka.
Meni bi tudi koristilo, da ne bi rabil plačati ampak se za 500EUR ne grem bockati s Fursom. Mogoče bi morali skupinsko nastopiti, se pa bojim da bo njihovo stališče vedno plačaj, dokler jih en ne toži.
Zgodovina sprememb…
Ne vem če je dovolj, da je račun transakcijski. Mora biti plačilni.
Meni bi tudi koristilo, da ne bi rabil plačati ampak se za par 500€ ne grem bockati s Fursom. Mogoče bi morali skupinsko nastopiti, se pa bojim da bo njihovo stališče vedno plačaj, dokler jih en ne toži.
Zgorje je kolikor vem iz ZDoh-2.
In ja, se popolnoma strinjam, FURS bo takole zagovarjal do tožbe. Če je kdo za kaj skupinskega, sem jaz za.
Res je, hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
scorpio5 ::
pozdravljeni!
Par mesecev nazaj me je zanimalo, kam se štejejo obresti, prejete 1.1. - v novo leto ali staro (ker se nabirajo čez mesec december, prejmeš pa jih začetek meseca)
odgovor je bil, da se za mesec december dobi že pred koncem meseca, ampak temu ni bilo tako (1.1. nakazilo obresti za december)
torej zanima me še zmeraj isto - se obresti za december, prejete 1.1.2025 štejejo v novo ali staro leto
hvala
Par mesecev nazaj me je zanimalo, kam se štejejo obresti, prejete 1.1. - v novo leto ali staro (ker se nabirajo čez mesec december, prejmeš pa jih začetek meseca)
odgovor je bil, da se za mesec december dobi že pred koncem meseca, ampak temu ni bilo tako (1.1. nakazilo obresti za december)
torej zanima me še zmeraj isto - se obresti za december, prejete 1.1.2025 štejejo v novo ali staro leto
hvala
tony1 ::
Po moji logiki je zadeva drugačna kot npr. pri izdanih računih, kjer je pomembno, kdaj se je delo naredilo...
Torej: pri obrestih se zdi važno le, v katerem letu si jih PREJEL (ne pa, za katero obdobje so bile izplačane). To pomeni, da se obresti, prejete 1.1.2025 štejejo že za leto 2025.
Lahko še kdo potrdi?
Torej: pri obrestih se zdi važno le, v katerem letu si jih PREJEL (ne pa, za katero obdobje so bile izplačane). To pomeni, da se obresti, prejete 1.1.2025 štejejo že za leto 2025.
Lahko še kdo potrdi?
Lani je bilo res tako. Letos je pa enako kot pri slo bankah. Torej datum knjiženja je v 2025, datum poravnave pa v 2024 (sklepam). Ker piše, da so obresti do 31.12.2024, jih bom štel v 2024.
Bi bilo pa mogoče dobro vzeti en izpisek in vprašati furs za mnenje. Lahko tudi jaz pošljem mail.
pingme ::
Lani je bilo res tako. Letos je pa enako kot pri slo bankah. Torej datum knjiženja je v 2025, datum poravnave pa v 2024 (sklepam). Ker piše, da so obresti do 31.12.2024, jih bom štel v 2024.
Na izpisku je samo “Your interest payment” na dan 1.1.2025 brez obdobja (seveda je logično, da so obresti za december, ampak …).
Glede na to, da ne pošljejo posebnega dokumenta kot slo banke, bom jaz enostavno naredil izpis za 2024 in seštel. Sedaj gre skupni znesek v doh-dho, lansko leto je bilo potrebno pa vse posebej v doh-obr in tam datuma v 2024 sploh ne bi mogel napisati. Če TR ne bi bil banka in bi želel prijaviti decemberske obresti v 2024, bi moral torej napisati 31.12.2024, čeprav je na izpisku 1.1.2025.
Furs ti pa ponavadi na konkretno vprašanje ne odgovori z da/ne, ampak citirajo člene.
Ah, ja, na “Interest invoice” je pa res napisano “INTEREST INVOICE as of 31.12.”. No ja, potem bom pa res dal v 2024 in kot prilogo vseh 12 dokumentov.
Sem jih vprašal, napišem ko dobim odgovor.
Še za to prilogo mi povej, zakaj je to potrebno? Saj imajo izmenjavo, naj si sami dobijo podatke. Ali kje piše da jo moraš dati (malo sem že pozabil od lani)?
Malce je smotano za vsak mesec posebej vleči pdf-je iz aplikacije.
Cashback pa ni potrebno poročati kajne? Itak ti ga direktno investirajo v delnico.
Še za to prilogo mi povej, zakaj je to potrebno? Saj imajo izmenjavo, naj si sami dobijo podatke. Ali kje piše da jo moraš dati (malo sem že pozabil od lani)?
Malce je smotano za vsak mesec posebej vleči pdf-je iz aplikacije.
Cashback pa ni potrebno poročati kajne? Itak ti ga direktno investirajo v delnico.
Cashback če si ga prodal
To definitivno, ampak to je potem prodaja delnic in se gleda razlika med prodajno in nabavno -2% celote ali nekaj takega.
Zgodovina sprememb…
pingme ::
alešhojs ::
Če nisem presegel 1000€ rabim zdaj po koncu leta kaj naredit, vseeno oddati kakšno poročilo oz. obrazec?
Račun sem sicer prijavil na eDavki že več mesecev nazaj.
Sami neki novi računi. Kolikor jaz vem omejitve ni več samo v DE. Piše v app, do 50kEUR.
Kaj ni potem tu neka meja 75EUR na leto za darila ali nekaj takega? Če se to smatra kot reward, enako kot če enega povabiš.
ChatGPT sicer pravi, da ne:
Takšen cashback se ne šteje kot dohodek, ker ni povezan z obrestmi, dividendami ali drugimi dohodki, ki bi bili obdavčljivi.
Podobno velja za cashbacke, ki jih npr. ponujajo kreditne kartice v Sloveniji (to ni obdavčljivo).
Uh, na cashback sem pozabil, seveda ga je potrebno prijaviti, ti dejansko dobiš denar na račun (Reward), potem pa iz tega naredijo nakup.
Kaj ni potem tu neka meja 75EUR na leto za darila ali nekaj takega? Če se to smatra kot reward, enako kot če enega povabiš.
ChatGPT sicer pravi, da ne:
Takšen cashback se ne šteje kot dohodek, ker ni povezan z obrestmi, dividendami ali drugimi dohodki, ki bi bili obdavčljivi.
Podobno velja za cashbacke, ki jih npr. ponujajo kreditne kartice v Sloveniji (to ni obdavčljivo).
Zgodovina sprememb…
AI:
1.) Cashback (Your Saveback Payment)
Cashback se pogosto obravnava kot zmanjšanje stroškov nakupa in ne kot dohodek, kar pomeni, da:
Ni obdavčljiv: Cashback, povezan s plačili (npr. 1 % vračila za vsak nakup), ni predmet obdavčitve, saj gre za obliko popusta oz. vračilo denarja, vezanega na tvoje nakupe.
Ni potrebno prijaviti FURS-u, ker se šteje kot neto zmanjšanje tvojih stroškov in ne kot dejanski dohodek.
2.) Nagrada za povabilo prijateljev (Reward)
To spada pod drug dohodek, ki je potencialno obdavčljiv:
Če od istega izplačevalca (Trade Republic) v celem letu prejmeš do 84 €, tega ni treba prijaviti FURS-u.
Če skupni znesek nagrad preseže 84 € na leto, moraš prijaviti celoten znesek v letni dohodninski napovedi kot drug dohodek.
1.) Cashback (Your Saveback Payment)
Cashback se pogosto obravnava kot zmanjšanje stroškov nakupa in ne kot dohodek, kar pomeni, da:
Ni obdavčljiv: Cashback, povezan s plačili (npr. 1 % vračila za vsak nakup), ni predmet obdavčitve, saj gre za obliko popusta oz. vračilo denarja, vezanega na tvoje nakupe.
Ni potrebno prijaviti FURS-u, ker se šteje kot neto zmanjšanje tvojih stroškov in ne kot dejanski dohodek.
2.) Nagrada za povabilo prijateljev (Reward)
To spada pod drug dohodek, ki je potencialno obdavčljiv:
Če od istega izplačevalca (Trade Republic) v celem letu prejmeš do 84 €, tega ni treba prijaviti FURS-u.
Če skupni znesek nagrad preseže 84 € na leto, moraš prijaviti celoten znesek v letni dohodninski napovedi kot drug dohodek.
Če nisem presegel 1000€ rabim zdaj po koncu leta kaj naredit, vseeno oddati kakšno poročilo oz. obrazec?
Rabiš oddati obrazec Doh-DHO - skupni znesek prejetih obresti, koliko boš od tega plačal, ti bo pa FURS povedal.
Recimo jaz sem za 2023 prijavil za Revolut na Doh-Obr nekih 10€ obresti in sem dobil odločbo, da je znesek davka 0€
Če nisem presegel 1000EUR rabim zdaj po koncu leta kaj naredit, vseeno oddati kakšno poročilo oz. obrazec?
Rabiš oddati obrazec Doh-DHO - skupni znesek prejetih obresti, koliko boš od tega plačal, ti bo pa FURS povedal.
Recimo jaz sem za 2023 prijavil za Revolut na Doh-Obr nekih 10EUR obresti in sem dobil odločbo, da je znesek davka 0EUR
Ne. Če ne preseže 1000EUR, ne oddaja nič.
To nima veze z Doh-Obr, ki ga daješ za primerjavo.
Pismo, na edavkih ti še opozorilo napišejo preden greš v obrazec:
V kolikor znesek prejetih obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Sloveniji ter v drugih državah članicah EU, dosežen v davčnem letu, ne presega zneska 1.000 EUR, davčni zavezanec napovedi ni dolžan vložiti.
Zgodovina sprememb…
delavec44: a odlično - sem mislil, da je treba vseeno oddati, da ima potem FURS skupni znesek od vseh bank (od naših dobi avtomatsko)...
barakus ::
Kaj pa če imaš poleg TR še depozit na slo banki? Je potrebno oboje prijaviti ali je slovenski depozit že avtomatsko prijavljen?
če sem pravilno razumel delavca: če je vsota vseh obresti (recimo NLB 50€ in TR 800€) manjša od 1000€, ne rabiš nič prijavljat. Če je pa vsota večja od 1000€, pa na obrazec daš samo zadeve iz tujih bank (TR), ker iz naših bank to hitro dobijo sami.
Če je vsota domačih in tujih več kot 1000€, moraš zapisati vse. Oni potem odštejejo 1000€ in obdavčijo ostalo. Kljub temu, da od slo bank dobijo sami, ti teh podatkov ne predizpolnijo.
heretik ::
Ali je denar v TR zaščiten z EU jamstvom? Tudi v primeru, ko aktiviraš opcijo "3% obresti na neinvestirana sredstva"? Z mejo 50.000 eur če prav razumem?
Pravijo da, 100k€ per investor, ker je na nemški banki (pri meni citibank). Novi računi (2 leti) sicer ne rabijo nič aktivirati in se obrestuje privzeto.
Ampak kot vedno DYOR
https://www.reddit.com/r/irishpersonalf...
Ampak kot vedno DYOR
https://www.reddit.com/r/irishpersonalf...
heretik ::
Ja za Nemčijo je 100k, za slovenske stranke pa 50k. Tko piše na netu (na uradni spletni strani, če na dnu strani izbereš državo Slovenijo in tule: https://si.bloombergadria.com/financni-... in tudi v aplikaciji. V aplikaciji je treba "aktivirat" obrestno funkcijo, kar pomeni, da se strinjaš z dodatnimi pogoji (80 strani dolg dokument).
EDIT: Zaščitenih je 100k, obrestuje se pa največ 50k. Mal čudno vse skupaj. In tist njihov skupni escrow račun... Vonj po zgorelem Celsiusu je še preveč svež :D
EDIT: Zaščitenih je 100k, obrestuje se pa največ 50k. Mal čudno vse skupaj. In tist njihov skupni escrow račun... Vonj po zgorelem Celsiusu je še preveč svež :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: heretik ()
Ne poznam zgodbe Celsius (crypto?), ampak glede na to, da je TR banka regulirana z enemu strožjih regulatorjev (BaFin), bi rekel, da je denar varen kot na vsaki drugi banki.
CallMeAl ::
Denar je garantiran pri banki, kamor Trade Republic plasira sredstva. To se vidi v aplikaciji v Account Details, npr CITIDEFF je Citibank Europe v Nemčiji, kar pomeni, da tukaj garantira Nemčija do 100k EUR.
Na https://traderepublic.com/en-be/about piše: "Trade Republic Bank is a full German bank. We are supervised by the BaFin (Federal Financial Supervisory Authority) and offer you the usual reliability and security of a full German bank. The money you pay in is held in one of our omnibus trust accounts with banks that are also authorized to conduct deposit business. These are currently Deutsche Bank AG, J.P. Morgan SE, HSBC Continental Europe S.A., and Citibank Europe plc."
Na https://traderepublic.com/en-be/about piše: "Trade Republic Bank is a full German bank. We are supervised by the BaFin (Federal Financial Supervisory Authority) and offer you the usual reliability and security of a full German bank. The money you pay in is held in one of our omnibus trust accounts with banks that are also authorized to conduct deposit business. These are currently Deutsche Bank AG, J.P. Morgan SE, HSBC Continental Europe S.A., and Citibank Europe plc."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 168095 (167) | Rias Gremory |
» | Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Loža | 171584 (3451) | delavec44 |
» | Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56225 (2924) | tony1 |
» | VarčevanjeOddelek: Loža | 6330 (4575) | Lonsarg |