Forum » Loža » TradeRepublic
TradeRepublic
Temo vidijo: vsi
bajsibajsi ::
Sem kje kaj spregledal pri TR?
Odprem racun, nakazem 50k na TR, dobivam 4% (dokler pac traja ta OM), in ko zelim vse skupaj nakazem nazaj?
Odprem racun, nakazem 50k na TR, dobivam 4% (dokler pac traja ta OM), in ko zelim vse skupaj nakazem nazaj?
ReRMh ::
zaenkrat ja, dvigat še nisem poskusil, ostalo je ok...
po mojem se kar premikajo denar iz slovenskih bank.
podarili so še nek drobiž od (zaenkrat lepo donosne) delnice...
kartico, če boš rabil, boš milijonti ali kasnejši v čakalni vrsti...
bolj ustrezna bi bilo en-si, ne en-nl
po mojem se kar premikajo denar iz slovenskih bank.
podarili so še nek drobiž od (zaenkrat lepo donosne) delnice...
kartico, če boš rabil, boš milijonti ali kasnejši v čakalni vrsti...
bolj ustrezna bi bilo en-si, ne en-nl
delavec44 ::
Dvig dela brez problema ampak le na referenčni TRR (iz katerega si na zadnje nakazal). Ni pa sepa instant in traja 1 delovni dan.
rubymax2008 ::
Pozdravljeni,
včeraj sem odprl račun pri TR in dobil IBAN za nakazilo. Ali sem dolžan v 8 dneh javiti na FURS glede odprtja računa? Na račun nisem nakazal nobenih sredstev.
Ker sem bolj konzervativen se mi poraja tudi vprašanje kako do sredstev na računu TR, če se imetniku računa kaj zgodi?
včeraj sem odprl račun pri TR in dobil IBAN za nakazilo. Ali sem dolžan v 8 dneh javiti na FURS glede odprtja računa? Na račun nisem nakazal nobenih sredstev.
Ker sem bolj konzervativen se mi poraja tudi vprašanje kako do sredstev na računu TR, če se imetniku računa kaj zgodi?
dev ::
Postali so banka ampak še vedno ne omogočajo plačilnih storitev (zaenkrat). Iz tega si lahko tolmačiš, da ti (še) ni treba prijavit računa na FURS. Ker je zadeva zelo dvoumna sem pisal email na FURS točno s tem vprašanjem, pa sem dobil zelo generičen odgovor, da TR od 6.12. posluje s polno bančno licenco in potem so mi dali neke člene iz zakonov kjer sem dolžan prijaviti bančne račune v tujini. Bi bil včasih človek vesel simple ja ali ne ampak očitno ni tako simpl
Glede smrti nosilca računa pa iz Customer Agreement:
Dokažeš najbrž z uradnim prevodom mrliškega lista in sklepa o dedovanju.
Glede smrti nosilca računa pa iz Customer Agreement:
After the death of the Customer, the person who claims to be the legal successor of the Customer must prove to Trade
Republic the entitlement under inheritance law in an appropriate way. Trade Republic may, without being obliged to do
so, consider as the beneficiary and pay to the beneficiary with discharging effect, the person who presents a copy or a
certified copy of the testamentary disposition together with the record of the opening of the probate proceedings and is
designated therein as heir or executor. This does not apply if Trade Republic is aware that the person named therein
is not authorized to dispose of the estate or if this has not become known to Trade Republic due to negligence.
Dokažeš najbrž z uradnim prevodom mrliškega lista in sklepa o dedovanju.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Dvig dela brez problema ampak le na referenčni TRR (iz katerega si na zadnje nakazal). Ni pa sepa instant in traja 1 delovni dan.
Tole, meni osebno, sploh ni slabo, ker deluje kot dodatni varnostni mehanizem in zmanjsa moznost za zlorabe. :)
Je pa bedno v primeru, da menjas banko, zapres racun itd. Se verjetno moras dajati s TR supportom in dokazovati.
lithium ::
Kaj pa pridobim, če odprem račun preko referrala?
Če ga ima kdo, lahko na ZS.
Btw; danes je članek v financah: https://www.finance.si/banka-trade-repu...
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lithium ()
jocoj ::
Ne rabiš, pred dvigom le nakažeš manjši znesek iz novega računa.
V moje primeru sem moral zamenjavo IBAN računa urediti na podpori. Ni šlo avtomatsko, saj denar sprejemajo samo iz računa, ki ga podaš ob registraciji.
Trade Republic - bonus povabilo - https://ref.trade.re/3qxk3pzb
gansta ::
Kaj pa pridobim, če odprem račun preko referrala?
Sem ti poslal ZS.
Glede članka: To s prijavo na FURS, je pa malo za lase privlečeno, saj še nimamo bančnega računa, IBAN-a...torej še vedno ni treba prijaviti. Imajo zgolj popolno bančno licenco.
Ne pozabite računa prijaviti Fursu
Po pravilih morate račun pri Fursu prijaviti v osmih dneh, a v resnici je še čas, da ga prijavite in se načeloma izognete kazni, če to storite pred pozivom Fursa.
Podatek z IBAN-številko najdete tako, da v aplikaciji kliknete na ikono profila.
Najbolj enostavno je, da izpolnjen obrazec vložite prek Fursove mobilne aplikacije: v meniju izberete opcijo Nov, nato poiščete >DR-Racun, prijava tujih računov in kliknete na modro polje Dodaj račun ter vnesete zahtevane podatke. Ne pozabite dodati dokazila o odprtju, to je lahko tudi posnetek zaslona iz aplikacije, kjer je razviden datum odprtja (malce nižje od številke IBAN).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gansta ()
Nimaš IBAN-a? Kako pa potem gor nakažeš denar?
Btw; kaj je nagrada od TR, če se registriram preko povabila?
Btw; kaj je nagrada od TR, če se registriram preko povabila?
Tidule ::
Zakaj bi indivudalen račun rabil IBAN za nakazovanje? Zadostuje IBAN banke in ustrezen namen/sklic da se pravilno poknjiži.
Aha, torej nima vsak svojega IBAN-a. Seveda lahko gre usmerjanje preko sklica. Potem je res tole malo mimo, kar pišejo v Financah.
Torej na način, kot ga ima mbills za nakazovanje.
Torej na način, kot ga ima mbills za nakazovanje.
Zgodovina sprememb…
Da, zaenkrat ko še nimaš dejanskega bančnega računa, imaš samo TRR na katerega nakazuješ svoj denar in iz katerega tudi nakažeš nazaj na svoj TRR.
Hkrati bi morale biti to uradno avista obresti in ne depozitne obresti, FURS si razlaga po svoje.
Hkrati bi morale biti to uradno avista obresti in ne depozitne obresti, FURS si razlaga po svoje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gansta ()
Zakaj bi indivudalen račun rabil IBAN za nakazovanje? Zadostuje IBAN banke in ustrezen namen/sklic da se pravilno poknjiži.
Zato, ker je TR zaenkrat še vedno le trgovalna platforma, kljub temu, da so dobili bančno licenco.
Zato, ker je TR zaenkrat še vedno le trgovalna platforma, kljub temu, da so dobili bančno licenco.
Saj ravno zato ne rabiš individualnega IBAN-a.
Takšno pač imajo ureditev. Ob odprtju dobiš lasten "interni" IBAN, na katerega si nakazuješ denar iz svojega računa. Mogoče so v mislih imeli za v prihodnje, kot bo tale interni IBAN mogoče postal običajen plačilen in ga bo potrebno prijaviti Fursu. Kdo bi vedel.
Takšno pač imajo ureditev. Ob odprtju dobiš lasten "interni" IBAN, na katerega si nakazuješ denar iz svojega računa. Mogoče so v mislih imeli za v prihodnje, kot bo tale interni IBAN mogoče postal običajen plačilen in ga bo potrebno prijaviti Fursu. Kdo bi vedel.
Če prašaš Furs in Finance si že v prekršku...
dev ::
Ja po interpretaciji FURSa res. Jaz sem prijavil, zdaj pa ali je prav ali ne pa zgleda nihče prav točno ne ve.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Ribicija ::
Ja po interpretaciji FURSa res. Jaz sem prijavil, zdaj pa ali je prav ali ne pa zgleda nihče prav točno ne ve.
Prijavil si kaj? Kako točno prijaviš račun, ki nima niti osnovnega indetifikatorja kot je IBAN?
Če prašaš Furs in Finance si že v prekršku...
Kje točno je FURS govoril o tem, al si si to o prekrškim malo iz riti potegnil? ker na spletni strani FURS je za pismene jasno napisano, da se prijavlja samo plačilne račune z personalizirano identifikacijko številko (IBAN) na katere je mogoče neposredno nakazilo.
Račun pri TR ne izpolnjuje niti enega od navedenih kriterijev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
jinzo ::
Sicer ne vem kak TR račun imaš ti, ampak moj ima IBAN na katerega sem jaz neposredno nakazal denar. Pa ga seveda prijavil FURSu.
Sicer ne vem kak TR račun imaš ti, ampak moj ima IBAN na katerega sem jaz neposredno nakazal denar. Pa ga seveda prijavil FURSu.Seveda ga NIMAŠ. To je samo interni IBAN katerega edina funkcija zaenkrat je, da si lahko nakažeš denar na svoj TR račun. Z njim ne moreš popolnoma nič drugega početi in ga seveda tudi NI potrebno prijaviti Fursu.
pingme ::
Na TR ima vsak uporabnik unikatni lastni IBAN! Ni skupni in nakazila se ne razporejajo glede na sklic (kot pri ibkr in ostalih).
Ni pa to zaenkrat še plačilni račun in niti ne vemo ali bo ta IBAN številka ostala ali pa dobimo uporabniki novi IBAN, ko bodo omogočene bančne storitve, tako da ni ravno logično, da bi že sedaj prijavljal ta IBAN na FURS.
Ni pa to zaenkrat še plačilni račun in niti ne vemo ali bo ta IBAN številka ostala ali pa dobimo uporabniki novi IBAN, ko bodo omogočene bančne storitve, tako da ni ravno logično, da bi že sedaj prijavljal ta IBAN na FURS.
Sicer ne vem kak TR račun imaš ti, ampak moj ima IBAN na katerega sem jaz neposredno nakazal denar. Pa ga seveda prijavil FURSu.
Imas zgoraj kriterije kdaj je treba racun prijavit, tako da tvoj problem ce prijavljas v tri dni.
Zgodovina sprememb…
Zmedo delajo tudi članki na Financah, kjer avtorica zapiše, da je potrebno račun prijaviti na FURS skupaj z navodili kako, potem pa kasneje v komentarju na lastni članek napiše "drži, Furs se še ni odločil, ali gre za transakcijski račun ali plačilni račun".
Ko v tvojem profilu na TR piše 'IBAN', DE78 in ostale cifre in so UPN sklici vsakič čisto poljubno zaporedje (in ne kakšen stalen podkonto), denar pripisan naslednji delovni dan dopoldan - to še ni pravi iban in je samo nek virtualen/začasen/interen in ni dokončen? Ne vem, tudi jaz sem prijavil - bi kaj posebej pridobil, če ne bi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ReRMh ()
Kakšen CSD ti bo težil za izpiske, ti jih pa ne moreš dostaviti (vsaj takih ne, kjer so gor vsi potrebni podatki). Zgoraj je precej zmede nekaterih ampak virtualni IBAN je enako kot skupni s specifičnim sklicem. Tu ti pač številka usmerja plačila, tam pa sklic.
Ogromno ponudnikov ima virtualne IBANE od TR, Trading 121, Crypto.com, Plutus...
Ogromno ponudnikov ima virtualne IBANE od TR, Trading 121, Crypto.com, Plutus...
Kakšen CSD ti bo težil za izpiske.
Ok, razumem v univerzalnem smislu, vendar res nikakršnega CSD ne poznam, da se še ni sprijaznil z mojo skrajno brezupnostjo in nezanimivostjo, da bi ga zanimali moji izpiski - razen tistih, katerim sem že javil, in kopijo shranil za lastne rabo. Meni iban deluje moj, kako to sistem razčlenjuje, je meni črna škatla - če bo spremenjen, bo spremenjen, če ne bo, bo ostal.
Sem se registriral. IBAN, ki sem ga dobil je od Citibank. In ja, meni deluje čisto pravi in samo moj, noben sklic ni potreben za nakazilo.
Zgodovina sprememb…
A si stranka Citibank? Poglej si kako deluje virtualni IBAN. Sem že zgoraj vse napisal.
Sem se registriral. IBAN, ki sem ga dobil je od Citibank. In ja, meni deluje čisto pravi in samo moj, noben sklic ni potreben za nakazilo.
Poskusi placat poloznico pa pridi nazaj porocat o tem kako deluje cisto pravi in samo tvoj racun.
Zmedo delajo tudi članki na Financah, kjer avtorica zapiše, da je potrebno račun prijaviti na FURS skupaj z navodili kako, potem pa kasneje v komentarju na lastni članek napiše "drži, Furs se še ni odločil, ali gre za transakcijski račun ali plačilni račun".
se bo ta iban spremenil, ko se bo FURS odločil, če gre za transakcijski račun ali plačilni račun? ali to pomeni, da je to stvar odločitve FURSa in se lahko zgodi čez noč? kako ne bi bili mi, navaden siromašen plebs, potem zmedeni, če slučajno res moramo pošiljati izpiske raznim CSD?
pingme, imaš prav - je zanimivo - Banka Trade Republic vam da štiri odstotke na vpogledne vloge: kako na to gleda Furs - sploh v delu s komentarji... menda ne gre sicer toliko za 'last' ibana, obstojnost in uporabnost računa kot za 'davčne obveznosti', s čimer pa siromaki niti nimamo posebnih težav...
GupeM ::
Kaj ko bi se nekako dogovorili, da se člankov s financ ne linka? Nismo vsi naročniki. Tukaj gledamo, kje bomo prihranili cente pri obrestih oz dohodnini, potem naj pa plačujemo za Finance?
Lahko pa navedeš alternativni vir ali prilepiš screenshot.
Poskusi placat poloznico pa pridi nazaj porocat o tem kako deluje cisto pravi in samo tvoj racun.
se bo ta iban spremenil, ko se bo FURS odločil, če gre za transakcijski račun ali plačilni račun? ali to pomeni, da je to stvar odločitve FURSa in se lahko zgodi čez noč? kako ne bi bili mi, navaden siromašen plebs, potem zmedeni, če slučajno res moramo pošiljati izpiske raznim CSD?
FURS se ne bo popolnoma nič odločal. TR je tisti, ki upravlja z računom in določa njegove funkcionalnosti. Ko bo TR spremenil pogoje poslovanje z nijihovimi računi bo nastala obveznost prijave računa, nima to popolnoma nič z odločanjem FURSA. Dokler z ne gre za plačilni račun, toraj račun s katerega lahko prosto plačujem, obveznost prijave ne obstaja.
Nima pa obveznost prijavljanja računa nič s davčno obravnavo teh računov.
Zgodovina sprememb…
FURS se ne bo popolnoma nič odločal. TR je tisti, ki upravlja z računom in določa njegove funkcionalnosti. Ko bo TR spremenil pogoje poslovanje z nijihovimi računi bo nastala obveznost prijave računa, nima to popolnoma nič z odločanjem FURSA. Dokler z ne gre za plačilni račun, toraj račun s katerega lahko prosto plačujem, obveznost prijave ne obstaja.
Nima pa obveznost prijavljanja računa nič s davčno obravnavo teh računov.
ok, približno razumem - ampak nisem dovolj poučen in samozavesten, da bi se jaz šel tovrstne debate s FURSom - ko rečejo skoči, jaz vprašam kako visoko, v mojem primeru bo žal kar ostalo pri tem, ne bom ničesar brisal.
Kaj ko bi se nekako dogovorili, da se člankov s financ ne linka? Nismo vsi naročniki. Tukaj gledamo, kje bomo prihranili cente pri obrestih oz dohodnini, potem naj pa plačujemo za Finance?
komentarji so veliko bolj koristni v tem primeru - o članku je dovolj sklepanje
Odločitev FURSa vpliva na njihove odločbe in nekaterim se pač ne da je**** z njimi. Jaz sicer ne bom prijavil TRR dokler ne dobim ali od TR ali zahteve od FURSa, če pa kdo prijavi že sedaj, je pa s tisto minuta za oddajo (in morebitnim kasnejšim popravkom) izgubil manj časa kot z branjem te limonade ;-)
V bistvu lahko zgubi veliko več časa, če bo FURS prijavo računa sprejel, potem pa od TR ne bo prejel izmenjave podatkov o TRR in boš veselo pojasnjeval kje je težava.
včasih me inšpektorji ali nekakšni nadzorniki res kličejo na zagovor glede transakcij, glede trr/trgovalnega računa pa še me res niso in ko me bodo, obelodanim na forumu. je pa sicer res še nekaj podrobnosti, ki ne sodijo v temo ali na forum nasploh, lahko pa vsaj namignem, da se znajo tudi opravičiti iz višjega nivoja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ReRMh ()
včasih me inšpektorji ali nekakšni nadzorniki res kličejo na zagovor glede transakcij, glede trr/trgovalnega računa pa še me res niso in ko me bodo, obelodanim na forumu. je pa sicer res še nekaj podrobnosti, ki ne sodijo v temo ali na forum nasploh, lahko pa vsaj namignem, da se znajo tudi opravičiti iz višjega nivoja.
V kaksnem smislu, zaradi cesa? Avista obresti, ji soloh ne bi smele biti obdavcene?
Ce drzi, da do 1k obresti ni davka, je pri 4% to nekje okoli 24k parkiranih sredstev na racunu.
Gre lahko kaj narobe, ce bi nalozil na TR recimo 40k in naslednje leto izpolnil ustrezen dokument za FURS in placal cca. 150 eur davka?
Gre lahko kaj narobe, ce bi nalozil na TR recimo 40k in naslednje leto izpolnil ustrezen dokument za FURS in placal cca. 150 eur davka?
bajsibajsi je izjavil:
Ce drzi, da do 1k obresti ni davka, je pri 4% to nekje okoli 24k parkiranih sredstev na racunu.
Nima biti kaj narobe... sploh sedaj ko bo enakovredno banka..
Jaz več kot preberem bolj mislim, da davka, od kar so banka, sploh ne bi smelo biti. Avista obresti so za vse stranke pod enakimi pogoji.
Dejansko na DOH-OBR obrazcu sploh ni primernega tipa obresti za ta primer. DOH-DHO ima pa že v imenu, da je le za depozite aka vezane vloge.
Dejansko na DOH-OBR obrazcu sploh ni primernega tipa obresti za ta primer. DOH-DHO ima pa že v imenu, da je le za depozite aka vezane vloge.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Jaz več kot preberem bolj mislim, da davka, od kar so banka, sploh ne bi smelo biti. Avista obresti so za vse stranke pod enakimi pogoji.
Točno tako!
No, pa recimo, da je obresti preko 1k - se pravi, da je potrebno za presezek placati 25% davka.
So procesi, ki na podlagi tega nastanejo (obrazec za FURS, TR report obresti, izracun na podlagi reporta, placilo davka) trivialna zadeva ali nadlezno opravilo? Oziroma bolj kot le nadlezno, ce so mozni zapleti.
So procesi, ki na podlagi tega nastanejo (obrazec za FURS, TR report obresti, izracun na podlagi reporta, placilo davka) trivialna zadeva ali nadlezno opravilo? Oziroma bolj kot le nadlezno, ce so mozni zapleti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 159421 (635) | Matija82 |
» | Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 53135 (436) | tony1 |
» | Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 165373 (11502) | Utk |
» | VarčevanjeOddelek: Loža | 5963 (4208) | Lonsarg |