» »

EU volitve 2024

EU volitve 2024

Temo vidijo: vsi
««
12 / 18
»»

Lonsarg ::

Zahod je samo močnejši in večja moč pomeni da delaš več zgage po svetu. Enako močna Rusija bi delala še več zgage.

FrRoSt ::

Kresnik je izjavil:

Ko bo dovolj mrtvih Rusov, da se jim bo država sesula, če ne prej. Medtem pa dat Ukrajini še kaj več kot samo granate. Le te so itak zastarela roba, vsaj v takih količinah.

Morda bi morali manj mencati in se pogajati, ter raje poslat Ukrajini kako resno opremo. ATACMS rakete, mogoče Tomahawk rakete, Taurus-e, in to v nekih solidnih količinah. Artilerijske granate so pač problem, ker strategija zahoda že dolgo ne temelji več na masovni artileriji. Ampak Ukrajinci nimajo opreme za sodobno Zahodno paradigmo.

:)):)):)):)):))

BRAVO!! Ti kar Ruse poduči, kako je bilo v bitki za Leningrad! :))

ŠE ENKRAT BRAVO!! Ti bi požar gasil kar z bencinom!??? :)):)):))

Res ČUDNO, da ljudje potem volijo druge gasilce!? :)):)):)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Poldi112 ::

Pithlit je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Super. Sedaj pa daj še seznam držav, ki smo jih napadli zahodnjaki.

Zakaj? A zato da lahko opravičuješ to kar Rusi delajo?

Pa definiraj "mi". Ne zato da bi hotela dajat legitimnost tvojim blodnjam, ampak zato ker me dejansko zanima.

Mene si citirala, tako da sem predvideval, da odgovarjaš moji trditvi. Očitno sem se zmotil in si se, kot ponavadi, raje odločila pretepati slamnatega moža.

Mi kot USA & podložniki. Mi kot "zahod".
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Lonsarg je izjavil:

Zahod je samo močnejši in večja moč pomeni da delaš več zgage po svetu. Enako močna Rusija bi delala še več zgage.

:)):)):)) BRAVO!! :)):)):))

Še dobro, da Butale niso vsaj malo tako močne!! ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

defip ::

Pithlit je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Pa definiraj "mi". Ne zato da bi hotela dajat legitimnost tvojim blodnjam, ampak zato ker me dejansko zanima.

Pithlit, tebi še vedno ni nič jasno, nihče ne zagovarja Rusov, samo nekaterim, očitno bolj razgledanimo od tebe, je jasno, kdo je krivec za celotno zgodbo in to je ZDA, Ukrajinci IN Rusi, pa so žrtev njihove spletke. Ukrajinci, ker so tako zabiti in Rusi, ker jim ni ostalo nič drugega.

Ti in ostali kekci, pa pač na prvo žogo krivite voznika, ki se je zaletel v drug avto zaradi naklona na cesti, ki ga je gradbinec NALAŠČ postavil, da bi se dogajale nesreče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: defip ()

Lonsarg je izjavil:

Ta argument velja zgolj, če zagovarjaš argument moči - in v tem primeru nimaš rusom kaj očitati.

Če pa zavzameš stališče, da rusi ne smejo delati tega, kar delamo mi, boš pa najprej moral razložiti, zakaj je nam to dovoljeno.

S tem da so rusi in kitajci že v 21. stoletju in delajo na gospodarskem povezovanju, medtem ko mi še kar prioritiziramo vojne in puče. Zdaj provokacije na svojih mejah, ki jih ne morejo rešiti diplomatsko zaradi agresije zahoda, so pač primorani reševati s silo. Medtem ko so v Siriji in Afriki zavoljo diplomacije. Zahod se sicer cmeri o grdih kitajcih, ki državam postavljajo infrastrukturo, ampak to pomeni le, da je državam poceni infrastruktura bližje kot zahodne bombe svobode.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

pangro ::

Poldi nekako dojema da je suverenost tesno povezana z močjo ampak pa vseeno tupi da je rusija isto suverena kot zda. Odločitev da se gre v ukrajino je bila pa verjetno poštemplana s strani kitajske brez kitajske je ruska suverenost samo na papirju. Rusija seveda tudi nima ekonomske suverenosti na nivoju zda ker nimajo financno ekonomske moči posledično nihče ne jemlje resno njihov rubelj. Ruska suverenost je močno omejena in odvisna trenutno predvsem od indije in kitajske ravno zaradi ekonomske šibkosti. Glavni adut rusije so jedrske konice brez njih rusi nikdar ne bi odšli v ukrajino.
Po chat gpt teoriji so suvereni vsi dokler pač niso več zakaj pa niso več pa odloča moč in vpliv.

pangro je izjavil:

Poldi nekako dojema da je suverenost tesno povezana z močjo ampak pa vseeno tupi da je rusija isto suverena kot zda. Odločitev da se gre v ukrajino je bila pa verjetno poštemplana s strani kitajske brez kitajske je ruska suverenost samo na papirju. Rusija seveda tudi nima ekonomske suverenosti na nivoju zda ker nimajo financno ekonomske moči posledično nihče ne jemlje resno njihov rubelj. Ruska suverenost je močno omejena in odvisna trenutno predvsem od indije in kitajske ravno zaradi ekonomske šibkosti. Glavni adut rusije so jedrske konice brez njih rusi nikdar ne bi odšli v ukrajino.
Po chat gpt teoriji so suvereni vsi dokler pač niso več zakaj pa niso več pa odloča moč in vpliv.

Malo manj chatgpt uporabljaj in več razmišljaj. Statistična obdelava besedil ti ne bo dala ne intelekta ne razgledanosti.

Zgodovina sprememb…

Chatgpt izključno uporabljam za excel in python za geopolitiko skoraj nič.
Omenil sem ga ker je poldi prilepil opis suverenosti skopiran iz chatgpt

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

pangro je izjavil:

No to me pa veseli.

pangro je izjavil:

Kolega, prosite učiteljico v šoli, da vam pomaga pri razumevanju osnovnih terminov. Jaz vam bolj detajlno, kot sem vam razložil, ne znam.

Da bi morali rusi prosti kitajce za dovoljenje, je pa zgolj projekcija vaše hlapčevske mentalitete na suverene države, ki z realnostjo nima nobene veze. Ne dvomim pa, da je Putin obvestil Xi-ja o svoji nameri. Ampak ne, ker bi moral, ampak ker se spodobi, da partnerja opozoriš, ko narediš nekaj, kar mu zna zakomplicirati življenje.

Poldi112 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ta argument velja zgolj, če zagovarjaš argument moči - in v tem primeru nimaš rusom kaj očitati.

Če pa zavzameš stališče, da rusi ne smejo delati tega, kar delamo mi, boš pa najprej moral razložiti, zakaj je nam to dovoljeno.

S tem da so rusi in kitajci že v 21. stoletju in delajo na gospodarskem povezovanju, medtem ko mi še kar prioritiziramo vojne in puče. Zdaj provokacije na svojih mejah, ki jih ne morejo rešiti diplomatsko zaradi agresije zahoda, so pač primorani reševati s silo. Medtem ko so v Siriji in Afriki zavoljo diplomacije. Zahod se sicer cmeri o grdih kitajcih, ki državam postavljajo infrastrukturo, ampak to pomeni le, da je državam poceni infrastruktura bližje kot zahodne bombe svobode.

Zda so većkrat kiksnile recimo težnja da bi afganistan demokratiziral je bila res očitni fail. Trik je pa v temu da zda za svoje odločitve skoraj nikdar ne čutijo posledic enostavno si lahko privoščijo da zagnojijo. Čeprav verjetno nove invazije s strani zda še dolgo časa ne bomo videli.

pangro je izjavil:

Dobil si tudi izpis iz SSKJ ter angleškega slovarja, ki sta prav tako jasna - chatgpt sem ti dal zgolj v pomoč, ker je delovalo, da ne razumeš definicij iz slovarja.

Poldi112 je izjavil:

pangro je izjavil:

Kolega, prosite učiteljico v šoli, da vam pomaga pri razumevanju osnovnih terminov. Jaz vam bolj detajlno, kot sem vam razložil, ne znam.

Da bi morali rusi prosti kitajce za dovoljenje, je pa zgolj projekcija vaše hlapčevske mentalitete na suverene države, ki z realnostjo nima nobene veze. Ne dvomim pa, da je Putin obvestil Xi-ja o svoji nameri. Ampak ne, ker bi moral, ampak ker se spodobi, da partnerja opozoriš, ko narediš nekaj, kar mu zna zakomplicirati življenje.

Seveda seveda obvestil ga je. Zda obveščajo.

pangro je izjavil:

Zda so većkrat kiksnile recimo težnja da bi afganistan demokratiziral je bila res očitni fail.

Ti še kar verjameš v Božička, oziroma v to, da so šli v Afganistan, ker so se jim smilile človekove pravice in so hoteli muslimanom na lastne stroške prinesti demokracijo?

pangro je izjavil:

Trik je pa v temu da zda za svoje odločitve skoraj nikdar ne čutijo posledic enostavno si lahko privoščijo da zagnojijo. Čeprav verjetno nove invazije s strani zda še dolgo časa ne bomo videli.

Kako da ne? Vedno večja luknja v proračunu ter vedno manjši ugled (države in vojske) sta kar konkretni posledici.

Poldi112 je izjavil:

pangro je izjavil:

Dobil si tudi izpis iz SSKJ ter angleškega slovarja, ki sta prav tako jasna - chatgpt sem ti dal zgolj v pomoč, ker je delovalo, da ne razumeš definicij iz slovarja.

Pač definicija ne gre v širši opis. Lajf ni slovar.

Definicija ne gre zgolj v trde betice, ki se upirajo jasni definiciji zaradi ega (mi pa že nismo manj suvereni od rusov!).

Scaramouche3 ::

Poldi112 je izjavil:

Niti slučajno niso vsi isti - zahod je neprimerno slabši glede brutalizacije sveta, ter boljši glede človekovih pravic in ekonomije doma.

Navijati bi morali pa za naše interese, ne ameriške zgolj zato, ker z njihove mize pade malo več drobtinic.

To že nonstop govorim tukaj,samo je večini Hollywood opral možgane, gledajo Ameriko kot na boga in državo,ki nam je oče...
Če pa kaj proti temu rečeš in hočeš EU vojsko, si takoj Putinov zaveznik...

Poldi112 je izjavil:

pangro je izjavil:

Zda so većkrat kiksnile recimo težnja da bi afganistan demokratiziral je bila res očitni fail.

Ti še kar verjameš v Božička, oziroma v to, da so šli v Afganistan, ker so se jim smilile človekove pravice in so hoteli muslimanom na lastne stroške prinesti demokracijo?

pangro je izjavil:

Trik je pa v temu da zda za svoje odločitve skoraj nikdar ne čutijo posledic enostavno si lahko privoščijo da zagnojijo. Čeprav verjetno nove invazije s strani zda še dolgo časa ne bomo videli.

Kako da ne? Vedno večja luknja v proračunu ter vedno manjši ugled (države in vojske) sta kar konkretni posledici.

Zda bi se lahko pobrale ven iz afganistane ko so dosegle približne cilje to je likvidacija osame in razbitje al kaide pa so se zataknili. Ja težnja je bila da se afganistan zdemokratizira ampak ne moreš take kulture zapeljat v demokracijo ni osnove..... tako kot recimo pri južni koreji ali pa zahodni evropi po 2 sv vojni tega američane ne dojemajo oziroma zdsj se jim verjetno nekaj svita.

D3m ::

Pithlit je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Koga so zadnjih 25 let napadli rusi, perzijci, kitajci in brazilci?
Zdaj pa to primerjaj z nami.

Ali je pač zadosten razlog, da napadamo države zgolj to, da ne ustvarijo dovolj?

Se ti zajebavaš?

Čečenija, Gruzija, Dagestan, Sirija, Mali, Srednjeafriška republika... in, surprise, Ukrajina.

Se ti zajebavaš???

Čečenija in Dagestan niso "države".
Sirijo niso napadli.
Mali niso napadli.
Srednjeafriško republiko niso napadli.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kolega, J. Koreja in Z. Evropa sta bili čisto druga situacija - tam je bilo američanom v interesu zgraditi močne države za protiutež kitajcem/rusom. Afganistan, Afrika, J. Amerika, ... so pa zgolj kolonije, bogate z naravnimi viri.

Pithlit ::

Poldi112 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Mene si citirala, tako da sem predvideval, da odgovarjaš moji trditvi. Očitno sem se zmotil in si se, kot ponavadi, raje odločila pretepati slamnatega moža.

Mi kot USA & podložniki. Mi kot "zahod".

Ja. Odgovarjala sem na tvoje butasto vprašanje o tem kolk držav je napadla Rusija (sicer si naštel še par drugih držav zraven, ampak ti to rad delaš zato da drek mešaš).

Če se ti imaš za USA & podložniki, je to tvoj problem. Ne moj. In še manj naš. Ampak ponovno, ti rad to mešaš ker pač... drek lepše stoji skup kot driska. V najslabšem primeru smo "mi" NATO. In NATO zaenkrat ni napadel kaj dosti. Še najbližje temu v zadnjih 25 letih pride Jugoslavija. Dejmo to ti štet kot točko, ker je tehnično gledano nekaj takega kot Srednjeafriška republika. Svetlobna leta stran od tega kar se Rusi grejo v svoji soseščini v 21.stoletju.

In ponovno, le kako si ti vedno v epicentru vseh tem ki se zaserjejo s to vojno v Ukrajini? Prej ali slej boš tudi ti zapravil ves kapital ki ga imaš z admini.
Life is as complicated as we make it...

Poldi112 je izjavil:

Definicija ne gre zgolj v trde betice, ki se upirajo jasni definiciji zaradi ega (mi pa že nismo manj suvereni od rusov!).

Poanta je da so rusi manj od američanov in tega ti ne moreš priznati. Zato se strogo držiš definicije iz slovarja ki pa pač ni življenjska definicija. Rusi so pač kanta. Če bi bili hudi bi jim ukrajinci definitivno sledili. Vsak ki prepozna alfo ji sledi.

D3m je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Ali je pač zadosten razlog, da napadamo države zgolj to, da ne ustvarijo dovolj?

Se ti zajebavaš?

Čečenija, Gruzija, Dagestan, Sirija, Mali, Srednjeafriška republika... in, surprise, Ukrajina.

Se ti zajebavaš???

Sirijo niso napadli.
Mali niso napadli.

Se pravi vojne ni bilo? Ruska vojska ni celotnih mest zravnala z zemljo? Da ne bomo o 'detajlih' ki se nekaterim zdijo hudo normalni.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Kolegica, sedaj se obešate na semantiko, kljub temu, da vam je kristalno jasno, kaj sporočam.

Ukrajine pa nisem sem privlekej jaz, ampak verniki v Božička. Ne pisati neumnosti še v tej temi, pa se vam ne bo potrebno soočati z realnostjo.

Strašenje s cenzuro pa tudi ne bo imeli vpliva - zgolj ponovno bo pokazalo, koliko je moderatorjem (ter udeležencem) na tem forumu do argumentirane debate.

Poldi112 je izjavil:

Kolega, J. Koreja in Z. Evropa sta bili čisto druga situacija - tam je bilo američanom v interesu zgraditi močne države za protiutež kitajcem/rusom. Afganistan, Afrika, J. Amerika, ... so pa zgolj kolonije, bogate z naravnimi viri.

Aja močan afganistan po zgledu z evrope jim pa ne bi bil koristen? Ali pa komplet bližnji vzhod. Zato so se pa ameri tako navlekli na izrael ker jim je v tej bližnje vzhodni čorbi še najbolj podoben.

Pithlit je izjavil:

D3m je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Se ti zajebavaš?

Se ti zajebavaš???

Sirijo niso napadli.
Mali niso napadli.

Se pravi vojne ni bilo? Ruska vojska ni celotnih mest zravnala z zemljo? Da ne bomo o 'detajlih' ki se nekaterim zdijo hudo normalni.

Napisala si, da je Ruska Federacija napadala omenjene države.

Pokaži nam vojno napoved.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Poldi112 je izjavil:

Kolegica, sedaj se obešate na semantiko, kljub temu, da vam je kristalno jasno, kaj sporočam.

Ukrajine pa nisem sem privlekej jaz, ampak verniki v Božička. Ne pisati neumnosti še v tej temi, pa se vam ne bo potrebno soočati z realnostjo.

Strašenje s cenzuro pa tudi ne bo imeli vpliva - zgolj ponovno bo pokazalo, koliko je moderatorjem (ter udeležencem) na tem forumu do argumentirane debate.

Normalno, če veljajo samo argumenti ki jih nekateri za lase vlečete, v odvisnosti od tega kam veter zapiha.

pangro je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Poanta je da so rusi manj od američanov in tega ti ne moreš priznati. Zato se strogo držiš definicije iz slovarja ki pa pač ni življenjska definicija. Rusi so pač kanta. Če bi bili hudi bi jim ukrajinci definitivno sledili. Vsak ki prepozna alfo ji sledi.

Kolega, večkrat sem celo v tej temi že omenil, da je zahod tehnološko, ekonomsko, ter po osebni svobodi spredaj. Ne moremo pa spreminjati pomena besed zgolj zato, ker ne morete preboleti, da so rusi suvereni, mi pa ne.

Nismo pa vsi hlapci, ki bi potrebovali gospodarja tako da ponovno, ne projicirati svojih vrednot na ostale.

In če so američani tak alfa samec, zakaj jim ne sledijo tudi indijci, brazilci, perzijci, rusi, ... Ker še niso ugotovili, da imajo američani več moči, ali ker niso hlapci, ampak suverene države?

pangro je izjavil:

Aja močan afganistan po zgledu z evrope jim pa ne bi bil koristen? Ali pa komplet bližnji vzhod. Zato so se pa ameri tako navlekli na izrael ker jim je v tej bližnje vzhodni čorbi še najbolj podoben.

Vprašaj njih, kajšne koristi imajo od demokracije v Afganistanu, medtem ko jim doma reveži taborijo po ulicah.

Na vas je, da demonstrirate, da je 500 let ropanja, zaradi katerega je zahod v vrhu, svet pa v bedi, posledica nesebične zahodne pomoči. Ker realnost se nekako ne sklada s CNN puhlicami, ki nam jih tu prodajate.

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Napisala si, da je Ruska Federacija napadala omenjene države.

Ne razumeš, Pithlit misli to v višje-etičnem, metafizičnem smislu, dejstvo je, da je Rusija napadala te države kakor tudi Ukrajinci na dnevni ravni napadajo Ruse.

Edino ne vem, zakaj se tako krčevito oklepa ukrajincev, saj so tudi rusi ljudje, mar ne? Tega dela dvojnih meril pa ne razumem najbolje...

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

Normalno, če veljajo samo argumenti ki jih nekateri za lase vlečete, v odvisnosti od tega kam veter zapiha.

Ponovno podtikamo? Jaz sem svoj pogled že ničkolikokrat argumentiral z relevantnimi zahodnimi zgodovinskimi deli, medtem ko vi še kar operirate v pravljičnem svetu, argumente pa napadate z ad-hominem.

D3m je izjavil:

Za vojno rabiš vojno napoved? Kaj je bila zadnja?

Pithlit je izjavil:

D3m je izjavil:

Za vojno rabiš vojno napoved? Kaj je bila zadnja?

No, ti vsaj za Sirijo povem, Rusi so bili povabljeni s strani demokratično izvoljene vlade in njenega predsednika.

Zgodovina sprememb…

defip je izjavil:

Edino ne vem, zakaj se tako krčevito oklepa ukrajincev, saj so tudi rusi ljudje, mar ne? Tega dela dvojnih meril pa ne razumem najbolje...

Dvojna merila, a? Če bi ukrajinci okupirali dele Rusije in tam zganjali štalo, ugani na kateri strani bi bila. Sam žal je stanje na terenu precej očitno.

Pithlit je izjavil:

defip je izjavil:

Dvojna merila, a? Če bi ukrajinci okupirali dele Rusije in tam zganjali štalo, ugani na kateri strani bi bila. Sam žal je stanje na terenu precej očitno.

sarkázem sarkázma samostalnik moškega spola [sarkázəm]

1. kritičen, posmehljiv, zajedljiv odnos do koga, česa, ki se navadno kaže z uporabo besed, ki sporočajo nasprotno od svojega pomena

Z vojno se pač ukvarjaš na ravni gospodinje, tako kot večina družbe. Preprečevanje vzrokov bo kaj spremenilo, ne pa cmerjenje, kdo je prvi napadel koga. In ko imaš v spopad dveh držav vmešanega tretjega drekobrbca, ki še vedno priliva olje na ogenj, se je postavljati na stran Ukrajine (polne samopomilovanja, ker so ZDA prej povedale, da bo čisto drugače) ali Rusije (ki so jih postavili v položaj, kjer jim bo vsaka okoliška država srala po glavi ali celo tvegala ww3 v prihodnosti, ko bi bila prisiljena napasti Ukrajino kot državo NATA) zelo dioptrijsko pogojeno.

Zgodovina sprememb…

Aha. Hvala za razlago.

Pithlit je izjavil:

Aha. Hvala za razlago.

Prosim. Upam, da se bo še koga prijela.

Demokracija po Evropsko - podpiraj vojno, ki smo jo zanetili, ali pa te ekonomsko pohabimo:

Brussels threatens to hit Hungary's economy if Viktor Orbán vetoes Ukraine aid
https://www.ft.com/content/9dabcd4b-9c6...

gozdar1 ::

Poldi112 je izjavil:

Demokracija po Evropsko - podpiraj vojno, ki smo jo zanetili, ali pa te ekonomsko pohabimo:

Brussels threatens to hit Hungary's economy if Viktor Orbán vetoes Ukraine aid
https://www.ft.com/content/9dabcd4b-9c6...

Vojno je zaćele rusija, od tu dalje je vsaka žrtev ruska krivda. Madžarsko miniranje evrospske podpore ukrajini je dejansko proti evropskim interesom, sploh proti interesom vzhodnih članic, ki so od rusije najbolj ogrožene.

Ne more ena madžarska ogrožet cele eu, skupni interesi so nad orbanovimi.

Vse skupaj je še en razlog več, da se spremeni trenutni način odločanja v eu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

Hočeš reči, da madžari ne vedo, kaj je dobro za njih?

Ter kakšna je to enotnost, če smo v njo prisiljeni?

Kako točno madžari ogrožajo celotno EU? Kaj preprečuje ostalim državam, da pomagajo Ukrajini?

pangro je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

pangro je izjavil:

Seveda seveda obvestil ga je. Zda obveščajo.

BRAVO pingič! 8-)

ZDA obveščajo! Rosi pa PROSIJO in MELODUJEJO Kitajce za pristanek in podpis!
Odkar imamo tebe in norvežane na naši strani, vsi dobro spimo! :)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

Poldi112 je izjavil:

Hočeš reči, da madžari ne vedo, kaj je dobro za njih?

Ter kakšna je to enotnost, če smo v njo prisiljeni?

Kako točno madžari ogrožajo celotno EU? Kaj preprečuje ostalim državam, da pomagajo Ukrajini?

Za madžare ne vem, za orbana pa nisem čisto prepričan. Sicer pa eu niso samo madžari in če so madžarom lastni interesi bolj pomembni jih lahko uveljavljajo tudi brez eu.

Večina eu držav je očitno enotna.

Kdo misliš, da vplačuje v eu proračun?

Točno to si rusija želi, evropo kot skupnist državic, ki bi jih z lahkoto izsiljevala. Eu je seveda ena velika ovira temu, zato tudi podpora orbanom po evropi ... s strani rusije.

Ja, enotni so vsi, razen tisti, ki niso. Pa tisti, ki nimajo jajc, da bi kaj rekli.

Vsaki državi so lastni interesi najbolj pomembni, gre le za stopnjo suverenosti ter jajc, ki jih ima posamezna država, da se upre zgrešeni politiki. Hvala bogu za madžare, edini glas razuma/puguma v EU.

Ter ponovno - zakaj mora biti pomoč Ukrajini enotna? Zakaj ostale države ne pomagajo vsaka zase, oziroma skupaj, brez Madžarov. Izgleda, kot da EU birokrati potrebujejo kup marionet, da lahko potem blejajo, kako zelo enotni smi.
Ter ali nismo šli tudi zaradi tega v Irak in Afganistan - za potrebe optike - poglejte, koliko držav drži z nami, očitno smo mi moralni, ...

Zgodovina sprememb…

Poldi112 je izjavil:

Ja, enotni so vsi, razen tisti, ki niso. Pa tisti, ki nimajo jajc, da bi kaj rekli.

Vsaki državi so lastni interesi najbolj pomembni, gre le za stopnjo suverenosti ter jajc, ki jih ima posamezna država, da se upre zgrešeni politiki. Hvala bogu za madžare, edini glas razuma/puguma v EU.

Ter ponovno - zakaj mora biti pomoč Ukrajini enotna? Zakaj ostale države ne pomagajo vsaka zase, oziroma skupaj, brez Madžarov. Izgleda, kot da EU birokrati potrebujejo kup marionet, da lahko potem blejajo, kako zelo enotni smi.

Ravno bolj za nacjonalne interese je cokla, ki vleče celo evropo navzdol že desetletja. Torej nekaj proti čemur bi morali biti ravno "euro suvereniti" najbolj.

To kar počne madžarska koristi edinole rusiji, kje tu najdeš kak razum, razen če orban dela za drugo stran.

Ker so eu pravila taka, da zahtevajo privolitev vseh članic. Kaki eu birokrati, parlament izbiramo na volitvah, komisijo potredi parlament.

Neumnost, kar počne madžarska koristi v vsem - razen USA.

Katera EU pravila onemogočajo državam, da na lastno pest, ali v koordinaciji z ostalimi, pomagajo Ukrajini?

Države EU imajo različne nacionalne interese in ti zagovarjaš, da se naše interese še bolj zatira? Se ti kolca po enoumju diktatorskih režimov?

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

So to logiko da vsako večinsko glasovanje smatraš za enoumje moraš tudi Slovensko vlado smatrati za diktatorski režim, ker ne dovoli občinam imeti svojih zakonov.

Kje je meja, zakaj občine če pa bi lahko kar vsak skupeh hiš imel vse po svoje?

In Kitajska ima več prebivalcev in regij kot EU, potem če morajo biti EU dražve smosvoje v vsem morajo tudi Kitajske regije?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

gozdar1 je izjavil:

Vojno je zaćele rusija, od tu dalje je vsaka žrtev ruska krivda.

Vojno je zanetila ZDA in vsaka žrtev na ukrajinski ali ruski strani je ameriška krivda. Brez ZDA te vojne ne bi bilo. Pa marsikatere druge tudi ne.

Zgodovina sprememb…

defip je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Vojno je zanetila ZDA in vsaka žrtev na ukrajinski ali ruski strani je ameriška krivda. Brez ZDA te vojne ne bi bilo. Pa marsikatere druge tudi ne.

Rusija je poslala tanke v sosednjo državo, ukrajnci se samo branijo. Ameroška krivda je kvečjemu to, da so silili ukrajino v jedrsko razorožitev, potem pa samo gledali kako rusija okupira krim in donbas.

gozdar1 je izjavil:

defip je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Rusija je poslala tanke v sosednjo državo, ukrajnci se samo branijo. Ameroška krivda je kvečjemu to, da so silili ukrajino v jedrsko razorožitev, potem pa samo gledali kako rusija okupira krim in donbas.

Aha. Torej kdor prvi napade je prvi kriv? Drži?
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

defip je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Aha. Torej kdor prvi napade je prvi kriv? Drži?

Hja okupacija in genocid je nekako že ruska tradicija.
««
12 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Od kdaj Slovenija zastopa ruske interese? (pristranskost RTV / MMC) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21914949 (10849) tomlin

Imigrantski val 2.0 (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Problemi človeštva
2332248653 (146857) Slopek

Amerika bi lahko bila utopija (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21928749 (22229) Zimonem
»

John Deere lahko na daljavo onesposobi traktorje v Rusiji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16430823 (14647) 49106

Več podobnih tem