» »

Ustvarjalna družba - nova sekta ?

Ustvarjalna družba - nova sekta ?

kanarin ::

A je kdo opazil pozna to gibanje "Ustvarjalna družba" aka "Creative Society" ki se baje dogaja na svetovnem nivoju, imajo pa podružnico tudi v SLoveniji. par linkov:

https://creativesociety.com/sl
https://www.youtube.com/@creativesociet...
TT: creativesocietyslovenija

Sam sem ta to prvič slišal pred par dnevi ko se mi je na TT prikazal njihov LIVE (delajo ga skoraj vsak dan) - ponavadi ker en tip pa dve ženske predavajo o novem formatu družbe, ki bo zamenjal sedanji (kot oni pravijo) "potrošniški format". Iz golega firbca sem jih malo spremljal, poslavljal vprašanja (tudi malo provokativna - če pretiravaš te takoj mjutajo). Ta glavni govoroc (čelavi) se dela kot da je požrl celo pamet tega sveta oz kot da je nekakšen prerok.

Dejansko mi ni jasno ali gre tukaj za dobronamerno in naivno širjenje neke utopične , torej povsem nerealne ideje (želijo namreč spremniti celoten svet in vse ljudi) ali gre tu samo za neko novo verstvo oz sekto ali kult. Namreč oni vsake dvome, dileme , vprašanja hitro odpravijo po istem kopitu, da smo pač vsi zaslepljeni, zavedeni , ujetniki obstoječega sistema - da pač moramo samo "spregledati". Ter seveda širiti njihovo idejo naprej, da jo sprejme večina človeštva. Sam nisem veren, razmišljam oz želim razmišljati s svojo glavo in ne pustim da mi kdo pere možgane. Oni pod vprašaj postavljajo tudi dosedanja znanstavena dognanja, recimo ali je Zemlaj okrogla ali ne - da bo to nedvomno lahko potrjeno le v "Ustvarjalni družbi". Wtf ?!?

Kaj menite o tem gibanju in ideji ki jo razširjajo ?

kriptobog ::

Eni imajo preprosto premalo dela, potem pa razmisljajo o bedarijah :D

A. Smith ::

To je že bilo na tem forumu. Deluje mi kot sekta.

Lahko, da imajo dobre namene, ampak menda so imeli dobre namene tudi v Jonestownu, ko so delili cianid, umešan v KoolAid.

Jaz osebno bi se takim norcem na daleč izognil.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

kanarin ::

A. Smith je izjavil:

To je že bilo na tem forumu


Imaš prav, sem zdaj šele našel:

Creative Society sekta in pranje možganov

Ni pa bilo potem neke hude debate , očitno to malokdo ali sploh pozna ali se mu zdi popolnoma irelevantno. Samo ti čudaki tako smrtno resno razlagajo o novem formatu družbe da ne veš kaj si mislit . ali so trčeni ali pa jim je kdo opral možgane.

Miki N ::

Saj res, a je OP iz druge teme potem rešil problem z Ustvarjalnimi kreativci na nedeljskih kosilih? Mu še vedno s polnimi usti njegove hrane razlagajo o Replikatorju futra?

Mogoče predobro kuha? Moral bi izvesti trolarijo v stilu, da je kao dobil prototip Replikatorja od kolega iz avstrijske Ustvarjalne družbe (za Slovenijo vedno vse slabše!) - nakar jim servira nek dobeseden šit in ko se bodo zmrdovali pribije, da je pač stvar še v razvoju. Mogoče bodo nehali hoditi na kosila.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Creative Society sekta in pranje možganov

Oddelek: Loža
111212 (540) link_up
»

Skupine na Telegramu uporabljajo UI za slačenje žensk na fotografijah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
45249551 (35950) Shegevara
»

kaj je za vas bistvo življenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10410524 (7698) igor0203
»

Verouk kot oblika pranja možganov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30817807 (13190) Barakuda1
»

Danska rešuje programerje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
14013545 (11088) Thomas

Več podobnih tem