» »

Težave z zvokom TCL835-Pioneer

Težave z zvokom TCL835-Pioneer

_marc_ ::

Pozdravljeni,
Imam TV
https://www.tcl.com/global/en/tvs/c835
in ojačevalec
https://www.amazon.ca/Pioneer-HTP-071-C...
Pri samem predvajanju zvoka iz televizije, oziroma preko EON boksa, tudi zvok 5.1 dela brez težav. Prav tako je vse v redu, če preko aplikacij v televiziji predvajam Youtube, Vojo ali kaj podobnega. Ko pa priklopim zunanji disk pri vseh filmih in serijah zvok ne dela, oziroma se sliši samo brnenje ali piskanje.
Za TV ni nobenih novih posodobitev. Poskusil sem že vse mogoče, tako, da ne vem več, kaj še lahko naredim.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bilo lahko narobe?

andrej69 ::

A si poskusil USB ključ, ker je lahko tudi težava v samem zunanjem disku zaradi samega napajanja. Lahko, da ta disk tudi ni povsem kompatibilen z USB-jem na televizorju.. Poskusi s kakšnim drugim zunanjim diskom.

Poskusil sem tudi varianto z drugim diskom in USB ključem, pa je enako. Je pa zanimivo, da datoteke mp3 predvaja normalno.

PacificBlue ::

Kaksne datoteke to predvajas? Hevc(265)?
I’m out.
:3

errhec ::

S katerim predvajalnikom? Je to google TV sistem.
N
dd

Za kakšno vrsto datotek gre ne vem točno, bom preveril, ko pridem domov, gre pa za zadeve iz torrentov. Sem pa poizkusil veliko filmov in serij od malo starejših do povsem novih, pa je povsod enako.
Posebnega predvajalnika zaenkrat še nisem naložil, saj bi najraje videl, da mi dela direktno preko televizije(TCL).

PacificBlue je izjavil:

Kaksne datoteke to predvajas? Hevc(265)?

Sem včeraj preveril še to. Vseeno je, ali je datoteka H.265 ali H.264, zvoka ni.

PacificBlue ::

Čudno. Tole ti sicer pise v manualu za TCL C835 tv, ne vem a je cist enak model kot tvoj:

https://manualsnet.com/tcl/tv/operation...
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Čudno. Tole ti sicer pise v manualu za TCL C835 tv, ne vem a je cist enak model kot tvoj:

https://manualsnet.com/tcl/tv/operation...

Najbolj mi je čudno to, da se vse različne datoteke H.264, H.265, potem različni zapisi zvoka AC3, 5.1, 7.1. ..., iz diska direktno na televizijo predvajajo brez težav, na ojačevalec pa zvok preko televizije ne pride.

floyd1 ::

iz diska direktno na televizijo predvajajo brez težav, na ojačevalec pa zvok preko televizije ne pride.

Po doslej napisanem - player na TV torej ta zvok zna dekodirati, ne zna pa ga spravit dalje na ojačevec v takem formatu, da bi ga znal dekodirat tudi ta. Ima TV player kake audio nastavitve za passthrough? Drugače pač drug player naložit na TV, to bi potem moralo iti. Povezava TV-amp je HDMI? Ima TV kak digital out samo za zvok in lahko poskusiš še to? (spdif?)

Trnutno imam povezavo preko HDMI. Imam tudi možnost povezave preko optičnega kabla, kar sem tudi preizkusil, pa ni bilo nič drugače.

floyd1 ::

Ima TV player kake audio nastavitve za passthrough?

Pri SW predvajalnikih ta nastavitev izgleda navadno tako, da mu poveš, katere zvokovne formate - torej te, ki jih "pozna" receiver (razne Dolby Digital, Atmos, DTS...) - spusti dalje take kot so. "Nepredelane". Passthrough torej. Če teh nastavitev ni, pač naložiš drug player. Ni tu neke težke filozofije.

floyd1 je izjavil:

Ima TV player kake audio nastavitve za passthrough?

Pri SW predvajalnikih ta nastavitev izgleda navadno tako, da mu poveš, katere zvokovne formate - torej te, ki jih "pozna" receiver (razne Dolby Digital, Atmos, DTS...) - spusti dalje take kot so. "Nepredelane". Passthrough torej. Če teh nastavitev ni, pač naložiš drug player. Ni tu neke težke filozofije.

Očitno je res težava v tovarniško vgrajenem predvajalniku. Tudi pri vklopljeni nastavitvi ˝passtrought˝, je bilo sicer opaziti spremembo, vendar še vedno ni v redu predvajalo približno polovico filmov ali serij. Sem pa namestil VLC in Kodi in preko njih vse dela OK. Torej bom ostal na Kodiju, ki ima lepši interface kot VLC in počakal na morebiten update tovarniško vgrajenega predvajalnika. Ima kdo mail od podpore TLCja, me zanima, kaj bi oni povedali o tej zadevi?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tv samsung in os tizen

Oddelek: Zvok in slika
242667 (1856) Han
»

Nov Sony AndoridTV težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
152059 (1526) fender2206
»