Forum » Loža » Posiljevanje s trgovinskimi aplikacijami
Posiljevanje s trgovinskimi aplikacijami

Groot ::
Hahaha starfotr prav smiliš se mi če si tudi v resničnem življenju takšen kot se predstavljaš tule. Če si sam nisi sposoben zapomniti približnih cen za nekaj bistvenih izdelkov, ki jih kupuješ in te zato trgovci nategujejo, to še ne pomeni, da smo vsi takšni kot ti. Pa da ne boš začel z nekimi čudnimi teorijami, dovolj je da vsaj približno veš cene za izdelke, ki npr. stanejo več kot 5 EUR (npr. meso, ribe, vino, kakšna salama itd.) ali pa jih najpogosteje kupuješ (npr. testenine itd.). S tem pokriješ večji del svoje porabe in posledično večji del potencialnih prihrankov.
Sam enako kot so že nekateri v temi omenili kupujem stvari, ko so v akciji. Takrat pač namesto 0,5kg mesa kupim 2kg mesa ali pa kaj podobnega. Poleg tistih v akciji pa ob tedenskem nakupu kupim v 95% samo še tisto kar res potrebujem za prihajajoči teden. Ampak ja po logiki trolfotra me tako ali tako nategujejo in imam doma vsaj še za 3 kleti stvari, ki jih ne potrebujem in sem jih kupil kar tako za brezveze
Sam enako kot so že nekateri v temi omenili kupujem stvari, ko so v akciji. Takrat pač namesto 0,5kg mesa kupim 2kg mesa ali pa kaj podobnega. Poleg tistih v akciji pa ob tedenskem nakupu kupim v 95% samo še tisto kar res potrebujem za prihajajoči teden. Ampak ja po logiki trolfotra me tako ali tako nategujejo in imam doma vsaj še za 3 kleti stvari, ki jih ne potrebujem in sem jih kupil kar tako za brezveze

OutOfTheBox ::
Tle je sicer keč. Če kupiš 2kg mesa ker je v akciji, na zalogo (npr ga zamrzneš) je to ok, če ga porabiš v enakem času kot če bi ga porabil ko bi kupoval po rednih cenah.
Če ga pa porabiš prej, potem pa si lahko zapravil več (ali pa ne toliko prihranil kot si misliš).
Če ga pa porabiš prej, potem pa si lahko zapravil več (ali pa ne toliko prihranil kot si misliš).

OutOfTheBox ::
Ne nujno, se pa lahko večkrat znajde meso na krožniku za kosilo kot pa če mesa doma ne bi bilo. Posplošujem in ne velja samo za meso. Pri meni je šibka točka pomfri ali pa tisti krompirjevi kroketi. Skoz bi to jedel, zato tega niti ne kupujem na zalogo tudi kadar je znižano.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Eni ste bodisi res posebni bodisi res ne znate trolat. Ja vsakič ko kupim 2kg mesa v akciji me popade strašna sila da jem samo meso. Tako da potem 3 dni jem meso za zajtrk, kosilo in večerjo. No pa kdaj še malo za malico umes.
Pa ker nikoli ne veš koliko bralnega razumevanja imajo posamezniki tukaj, dodajam še izrecni disclaimer da gre zgoraj za sarkazem.
Ja ga rabim, ker si vsaj za 3 delavnike v tednu pripravim kosilo vnaprej in ga nesem sabo. Ampak verjamem da nekateri niste tako daleč v življenju.
Pa ker nikoli ne veš koliko bralnega razumevanja imajo posamezniki tukaj, dodajam še izrecni disclaimer da gre zgoraj za sarkazem.
Pa rabiš 2kg mesa?![]()
Ja ga rabim, ker si vsaj za 3 delavnike v tednu pripravim kosilo vnaprej in ga nesem sabo. Ampak verjamem da nekateri niste tako daleč v življenju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Groot ()

lambda ::

111111111111 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Tle je sicer keč. Če kupiš 2kg mesa ker je v akciji, na zalogo (npr ga zamrzneš) je to ok, če ga porabiš v enakem času kot če bi ga porabil ko bi kupoval po rednih cenah.
Jaz kupujem pri kmetih po 20-30kg mesa naenkrat.
Koline so enkrat letno 80kg svinjine.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

starfotr ::
Sam enako kot so že nekateri v temi omenili kupujem stvari, ko so v akciji.
Če se ti gre izključno za prihranke, potem predlagam da kupuješ izdelke s 50 % popustom vsak dan, ki so pred potekom roka uporabe. Zagotovo boš cenovno prišel bolje skozi, kot pa katerokoli aplikacijo in akcijsko ceno.
In še, z akcijo ti trgovina diktira, kaj boš kupil in kdaj.

NuMaN ::
Saj to je res snov za razmislek.
Recimo, da bi na lotu (sicer ga ne igram) zadel 100 K.
Pa bi še vedno jajcal te akcije z neumnim izgovorom, da zapusti nekaj dedičem ali kak drug poljuben razlog.
Obstaja celo anekdota o tem, da je nek znan Američan obogatel, pa še vedno ni mogel iz svoje kože, kajti v otroštvu je bil siromašen in je trpel pomanjkanje.
Nekaj je tudi na Jezusovem nauku o kameli in šivanki ter bogastvu - sicer večinoma nismo bogati, ampak res včasih pretiravamo za prihranke.
Sicer se sam ne bom slepil, verjetno bom še naprej deloval po starih navadah, tako da priznam, da staremufotru kar malce zavidam ...
Recimo, da bi na lotu (sicer ga ne igram) zadel 100 K.
Pa bi še vedno jajcal te akcije z neumnim izgovorom, da zapusti nekaj dedičem ali kak drug poljuben razlog.
Obstaja celo anekdota o tem, da je nek znan Američan obogatel, pa še vedno ni mogel iz svoje kože, kajti v otroštvu je bil siromašen in je trpel pomanjkanje.
Nekaj je tudi na Jezusovem nauku o kameli in šivanki ter bogastvu - sicer večinoma nismo bogati, ampak res včasih pretiravamo za prihranke.
Sicer se sam ne bom slepil, verjetno bom še naprej deloval po starih navadah, tako da priznam, da staremufotru kar malce zavidam ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

starfotr ::
Tudi lastnik in ustanovitelj ikeje (če je še živ), je še vedno škrtica. Pa čeprav ima polno denarja že desetletja. In če bi vsem tem ekstremno bogatim ljudem, pobrali večino premoženja, to ne bi vplivalo na njihovo življenje ali slog ali karkoli drugega. Ker bi še vedno imeli več kot dovolj za način življenja, kot ga imajo sedaj.
Pri trgovinah, kjer so kartice in aplikacije govorimo večinoma o nakupu živil (90 %+ bi jaz ocenil). Stroški hrane niso pretirani.
Recimo tu je opisana ena tipična košarica:
https://n1info.si/novice/slovenija/kako...
In tudi če podvojimo ali potrojimo znesek, smo še vedno na nekaj stotakih mesečno na osebo. To je malo glede na minimalno plačo. Kaj šele na višje dohodke. In da od malega zneska prihraniš malo in ti je to WAW je v bistvu zelo žalostno.
Pri trgovinah, kjer so kartice in aplikacije govorimo večinoma o nakupu živil (90 %+ bi jaz ocenil). Stroški hrane niso pretirani.
In tudi če podvojimo ali potrojimo znesek, smo še vedno na nekaj stotakih mesečno na osebo. To je malo glede na minimalno plačo. Kaj šele na višje dohodke. In da od malega zneska prihraniš malo in ti je to WAW je v bistvu zelo žalostno.

NuMaN ::
Sistem je naravnan tako, da če si sistematičen in imaš zadostno količino časa in večino različnih trgovin blizu, lahko na ta način prihraniš četrtino - samo na hrani. Recimo sam skrbim za nabavo hrane zase in ženo, tako da namesto 400 e zapravim 300 e mesečno, kar se mi ne zdi zanemarljivo glede na moj dohodek.
Sem pa res zadnje leto več nakupoval v Hoferju kot prej, kjer ni teh jajcanj in so cene za enako kvalitetne stvari bolj ugodne. Glede na trend kompliciranja z akcijami se bo nakupovanje v Hoferju zgleda še povečalo, ne samo s moje strani.
Sem pa res zadnje leto več nakupoval v Hoferju kot prej, kjer ni teh jajcanj in so cene za enako kvalitetne stvari bolj ugodne. Glede na trend kompliciranja z akcijami se bo nakupovanje v Hoferju zgleda še povečalo, ne samo s moje strani.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()

111111111111 ::
Hofer je postal precej drag, če ne kupuješ ravno njihove znamke, ki pa tudi ni več poceni.
pri nas je izbira Tuš ali merkator. Jaz prihranim tako, da grem nabavljat 1x tedensko in koristim 10-99% popusta. Zapravim cca. 70€ na teden, to je 52*7€ na leto. Nekaj malega se pa pozna. :)
pri nas je izbira Tuš ali merkator. Jaz prihranim tako, da grem nabavljat 1x tedensko in koristim 10-99% popusta. Zapravim cca. 70€ na teden, to je 52*7€ na leto. Nekaj malega se pa pozna. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Tudi lastnik in ustanovitelj ikeje (če je še živ), je še vedno škrtica. Pa čeprav ima polno denarja že desetletja. In če bi vsem tem ekstremno bogatim ljudem, pobrali večino premoženja, to ne bi vplivalo na njihovo življenje ali slog ali karkoli drugega. Ker bi še vedno imeli več kot dovolj za način življenja, kot ga imajo sedaj.
Pa si ti dejansko prebral članek, ki si ga nalepil? Košarica iz članka je minimum od minimuma. Bazira na povsem osnovnih živilih. Dejanska košarica nekoga iz vsaj približno srednjega razreda je bistveno drugačna. Posledično je tvoj trditev, da predstavlja nakup živil zanemarljiv mesečni strošek, preprosto zgrešena.
Zase osebno vem, da sem v lanskem letu zgolj v Sparu s kupovanjem stvari, ki so znižane ali pa na kupon, prihranil preko 1000 EUR (aplikacija sama beleži). Če temu dodam še nakupe v Hoferju in Lidlu, to zagotovo ni več zanemarljiv prihranek. No razen za vse ultra bogatune na tem forumu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova mobilna aplikacija Listek (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29364 (15996) | skidoo600 |
» | V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14268 (10753) | mojsterleo |
» | Hitre blagajne Špar vs Mercator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26144 (16723) | janezvalva |
» | Hofer ne fer (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 51092 (19495) | darkolord |
» | Pametno nakupovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13907 (11606) | HappyPills |