Forum » Elektrotehnika in elektronika » LG NanoCell 55NANO916NA - senca na zaslonu
LG NanoCell 55NANO916NA - senca na zaslonu
bijoloh ::
Pozdravljeni,
imam približno 3 leta star televizor LG NanoCell 55NANO916NA pri katerem se je na zaslonu pojavil kot nekakšen vodoraven pas s senco (približno na spodnji tretjini zaslona).
To sem opazil po zadnji posodobitvi programske opreme pred nekaj dnevi – to je na različico 04.50.50 (webOS 5.5.0-11 jhericurl-jervisbay). Najprej sem mislil, da je to kakšna nova lastnost, ker se ravno v tem predelu pojavlja »trak« s prikazom podatkov o programu, datumu, uri itd. To je predvsem vidno, če se prikazujejo svetle barve (bela, svetlo rumena). To se pojavi ne glede na to ali gledam DTV, SAT-TV ali preko brskalnika (YouTube npr.)
Zaradi tega, ne vem ali je to posledica posodobitve programske opreme ali je kaj odpovedalo in je potrebno zamenjati?
Kaj menite?
Hvala.
imam približno 3 leta star televizor LG NanoCell 55NANO916NA pri katerem se je na zaslonu pojavil kot nekakšen vodoraven pas s senco (približno na spodnji tretjini zaslona).
To sem opazil po zadnji posodobitvi programske opreme pred nekaj dnevi – to je na različico 04.50.50 (webOS 5.5.0-11 jhericurl-jervisbay). Najprej sem mislil, da je to kakšna nova lastnost, ker se ravno v tem predelu pojavlja »trak« s prikazom podatkov o programu, datumu, uri itd. To je predvsem vidno, če se prikazujejo svetle barve (bela, svetlo rumena). To se pojavi ne glede na to ali gledam DTV, SAT-TV ali preko brskalnika (YouTube npr.)
Zaradi tega, ne vem ali je to posledica posodobitve programske opreme ali je kaj odpovedalo in je potrebno zamenjati?
Kaj menite?
Hvala.
Scorpy84 ::
Tv je IPS zaslon? daj črno ozadje, pa pogledaj tv pod kotom, z obe strani poglej in spreminjaj višino pogleda. Bodi pozoren na osvetlitev, meni zgleda, kot da je cela vrsta led traku odpovedala.
A. Smith ::
V teh pasovih so lahko ledice vezane zaporedno in če ena odleti, cel pas ledic ugasne. Čisto možno.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
- General James Mattis
Zdravo,
ja TV ima IPS zaslon. Trenutno ostali člani gledajo TV, tako da ne morem preveriti na črnem ozadju.
Če je kot pravite odpovedala cela vrsta led traku,je to smiselno zamenjati ali ne (bo za par tednov odpovedala druga vrsta led traku)? Imate kakšne izkušnje s tem?
Hvala.
ja TV ima IPS zaslon. Trenutno ostali člani gledajo TV, tako da ne morem preveriti na črnem ozadju.
Če je kot pravite odpovedala cela vrsta led traku,je to smiselno zamenjati ali ne (bo za par tednov odpovedala druga vrsta led traku)? Imate kakšne izkušnje s tem?
Hvala.
A. Smith ::
Lahko se tudi zgodi, da čez 14 dni crkne še kaj. Nad tem nimamo nadzora. Ponavadi se zamenja samo tisti LED trak, ki je crknil. Tukaj je bilo nekaj napisanega o popravilih in servisu.
"Be professional, be polite,
- General James Mattis
- General James Mattis
Zdravo,
danes sem preveril kot je napisal Scorpy84 in rezultat je sledeč:
- če gledam črno ozadje v isti višini kot je ta pas s senco ne opazim praktično nobene razlike
- če pa gledam z vrha navzdol ali od spodaj navzgor pod kotom je opazen ta pas, ki je bolj temen oz. zamegljen.
Spodaj sta sliki, za boljšo predstavo.
Torej kot zgleda je odpovedal led trak?
Bom pisal še na kak servis,da dobim še tam eno mnenje oz. za oceno stroškov, da vidim ali bi se sam lotil tega popravila...
Hvala za nasvete.
LP
Se opravičujem, povezavi do slik sta ravno kontra kot je napisano...
LP
danes sem preveril kot je napisal Scorpy84 in rezultat je sledeč:
- če gledam črno ozadje v isti višini kot je ta pas s senco ne opazim praktično nobene razlike
- če pa gledam z vrha navzdol ali od spodaj navzgor pod kotom je opazen ta pas, ki je bolj temen oz. zamegljen.
Spodaj sta sliki, za boljšo predstavo.
Torej kot zgleda je odpovedal led trak?
Bom pisal še na kak servis,da dobim še tam eno mnenje oz. za oceno stroškov, da vidim ali bi se sam lotil tega popravila...
Hvala za nasvete.
LP
Se opravičujem, povezavi do slik sta ravno kontra kot je napisano...
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bijoloh ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Phillips TV LCD 32pfh4100/88 - ekran ne delujeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 940 (418) | A. Smith |
» | LED trakoviOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4849 (1010) | kriko07 |
» | Katero podelementno kuhinjsko svetilo?Oddelek: Loža | 4208 (2100) | Avenger |
» | Osvetlitev delovnega pulta v kuhinji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25285 (6313) | Machete |
» | Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3728 (3315) | SkyEye90 |