» »

Nov napajalnik ne z navadnim ampak MODULARNIM napajanjem

Nov napajalnik ne z navadnim ampak MODULARNIM napajanjem

WinXP ::

Pozdravljeni,po internetu sem malo gledal močnejše in zato dražje napajalnike z 750W moči napajanja.Vendar to niso običajni,kot so bili in kot sem jih imel do sedaj (trenutno imam navadni napajalnik LC Power 600 W) zanimam pa se za Chieftec A80 ali Thermaltake Smart BM2 750W PC ATX Power Supply 80 Plus Bronze Semi-Modular. Cene za oba sta približno isti Thermaltake je 10-15 Eur cenejši,pa ne gre za to ampak,ker so to MODULARNA napajanja,kar pomeni da imajo ZADAJ možnost priklopa ŠE DODATNIH kablov,me skrbi,da ne bi vtaknil odzadaj (ker je priloženo več kablov), kabel ki ni pravi ,saj ni nič označeno, kateri gre kam,edino po barvi ima recimo Chieftec 2 rdeči luknji odzadaj,kar pomeni da bi mogel vklopiti enega od kablov,ki so npr.rdeči v rdečega,vendar ne vem katerega,tako da res ne upam kupiti od teh dveh modularnih napajalnikov enega in vklopiti DODATNIH kablov ki se priklopijo zadaj,ampak bi to nesel edino serviserju,da mi on pravilno priklopi te dodatne kable,ker nič ne piše kam gre kateri in se bojim da ne bi skuril matične plošče ali česa drugega od novih komponent,kar se mi je že enkrat zgodilo. Ne vem zakaj proizvajalci ne označijo kateri kabel gre v katero luknjo... to je zelo zafrknjeno,saj lahko ob priklopu kaj skuriš... ne vem, ne vem... bojim se... edino plačati serviserja da on to priklopi,če bi se odločil da kupim enega od teh dveh MODULARNIH napajalnikov...

• poskusil klonirati: WinXP ()

kuglvinkl ::

skor so mi oči odpadle, ker pišeš brez odstavkov, evo AI:

Uporabnik sprašuje o dveh modularnih napajalnikih, Chieftecu A80 in Thermaltake Smart BM2, oba s 750 W moči. Oba napajalnika sta podobno cenovnih, vendar se uporabnik boji, da ne bo znal pravilno priključiti dodatnih kablov, ki so priloženi z modularnimi napajalniki.

Uporabnik je trenutno lastnik običajnega napajalnika, ki nima dodatnih kablov. Modularna napajanja imajo dodatne kable, ki se lahko priključijo ali odklopijo glede na potrebe sistema. To je lahko priročno za tiste, ki želijo zmanjšati nered v ohišju računalnika. Vendar pa lahko tudi predstavlja izziv za uporabnike, ki niso prepričani, kateri kabel gre v katero luknjo.

Uporabnik je zaskrbljen, da bi lahko priklopil napačen kabel in tako poškodoval računalnik. V preteklosti je že imel podobno izkušnjo, ko je poškodoval matično ploščo zaradi napačnega priklopa kabla.

Uporabnik se sprašuje, zakaj proizvajalci modularnih napajalnikov ne označijo, kateri kabel gre v katero luknjo. Meni, da bi to bilo koristno za uporabnike, ki niso prepričani, kako pravilno priključiti napajalnik.

Uporabnik razmišlja o tem, da bi napajalnik odnesel v servis, da bi ga pravilno priključili. Vendar pa bi to pomenilo dodatne stroške.

Tukaj je nekaj nasvetov za uporabnike, ki razmišljajo o nakupu modularnega napajalnika:

Pred nakupom natančno preberite navodila za uporabo.
Poiščite navodila za priključitev kablov na spletu.
Če ste še vedno prestrašeni, se posvetujte s strokovnjakom.
Tukaj je nekaj nasvetov za proizvajalce modularnih napajalnikov:

Označite, kateri kabel gre v katero luknjo.
Poiščite načine za lažje priključitev kablov.
Ponudite navodila za priključitev kablov v več jezikih.
Your focus determines your reallity

sbawe64 ::

Priključki so narejeni tako, da so različnih oblik, tako da mora iti skupaj (posamezen kabel v psu) brez kladiva

npr za tega
https://www.bequiet.com/en/powersupply/...

2020 is new 1984
Corona World order

Vuli ::

če ti pa rata spravit kabel za hdd v pci-e, pol pa svaka ti čast. Za na vsakem napajalniku piše čemu je namenjen kak izhod.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

sbawe64 na tej tvoji sliki je NAPISANO odzadaj kaj je za kaj na Chieftec A80 in na Thermaltake 750 W pa NE piše...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WinXP ()

Vuli ::

|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vuli ()

FireSnake ::

WinXP je izjavil:

ampak,ker so to MODULARNA napajanja,kar pomeni da imajo ZADAJ možnost priklopa ŠE DODATNIH kablov,me skrbi,da ne bi vtaknil odzadaj (ker je priloženo več kablov), kabel ki ni pravi ,saj ni nič označeno, kateri gre kam,edino po barvi ima recimo Chieftec 2 rdeči luknji odzadaj,kar pomeni da bi mogel vklopiti enega od kablov,ki so npr.rdeči v rdečega,vendar ne vem katerega,

Če ni posebej označeno ne skrbi, ker ti oblika priključkov preprečuje, da bi kaj naredil narobe.
Stil pisanja imaš pa: špageti.
Daj se drugič malo bolj potrudi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Vuli,samo da te napomnem (ni ti treba odpisovati,ker mi danes mobilni internet izteče) na CHIEFTEC A80 750W modularnem napajalniku odzadaj samo piše VGA 1 in VGA 2 in sta luknji obarvani rdeče ter PWR 1,PWR2,PW3 in PWR4 in vsi vhodi (luknje) so enaki.Poglej na internetu,jaz ne morem dati slike gor,ne vem zakaj,neka napaka na forumu oz. temi...Ne vem kaj kam priklopiti. Pa se ti znajdi zdaj...

https://ibb.co/9tF2B0v
https://ibb.co/d2gXbVw
https://ibb.co/n057t2G

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WinXP ()

d4vid ::

Če gre v luknjo BREZ kladiva, je to to. Ne sekiraj se, proizvajalci predvidijo take zadeve da ne moraš kar skurit celega računalnika.

Kar se pa izteka tvojega interneta tiče, ne zakupi novega paketa.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Vuli,samo da te napomnem (ni ti treba odpisovati,ker mi danes mobilni internet izteče) na CHIEFTEC A80 750W modularnem napajalniku odzadaj samo piše VGA 1 in VGA 2 in sta luknji obarvani rdeče ter PWR 1,PWR2,PW3 in PWR4 in vsi vhodi (luknje) so enaki.Poglej na internetu,jaz ne morem dati slike gor,ne vem zakaj,neka napaka na forumu oz. temi...Ne vem kaj kam priklopiti. Pa se ti znajdi zdaj...

https://ibb.co/9tF2B0v
https://ibb.co/d2gXbVw
https://ibb.co/n057t2G

FireSnake to kar praviš: "Če ni posebej označeno ne skrbi, ker ti oblika priključkov preprečuje, da bi kaj naredil narobe."To ja,samo lahko je VEČ priključkov npr,2 ali 3 z enakimi izhodi,pa ne bom vedel kam katerega vtakniti.Razumeš?

d4vid drugače ne morem pristopati k internetu brez mobilnega interneta,ker ne živim več v mestu ampak daleč od mesta na vasi.Ne sekiraj se,čez kakšen dan ali prihodnji teden bom napolnil zopet na sim kartico par mark da lahko dostopim do interneta.

Zdaj grem.Lep pozdrav vsem in hvala na dobrih odgovorih.Vseeno pa bom če bi se slučajno v prihodnosti odločil za MODULARNI napajalnik dal to serviserju,da on to priklopi,ker je bolj varno,jaz se ne bi z tem igral...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

hojnikb ::

Samo winxp lahko tako preprosto stvar kot je modularn napajalc zakoplicira bolj kot gradnjo rakete za na luno... 8-O

It's plug&play for fuck sake!
#brezpodpisa

D3m ::

Jesus H. Christ WinXP

Saj imaš slikanico kako priklopiti v navodilih FFS.
|HP EliteBook|R5 6650U|

PacificBlue ::

Globoko verjamem, da navodila niso napisana v latovščini.
I’m out.
:3

celje ::

modularni napajalnik? nekaj novega? v 2006?

kuglvinkl ::

PacificBlue je izjavil:

Globoko verjamem, da navodila niso napisana v latovščini.

Mogoc v LaTeX?

Ok dost heca.
Your focus determines your reallity

Saintek ::

Brez skrbi, pride nazaj z novo temo, ki jo lahko samo on zakomplicira u 3pm. Še bo zabave :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

DamijanD ::

WinXP a pri navadnem (torej nemodularnem) napajalniku pa veš kateri priključek moraš uporabit, ker tam imaš pa več kablov z enakim konektorjem. Tukaj imaš pa več lukenj z enakim konektorjem - zadeva je identična. Samo v enem primeru ne visi vse ven iz napajalnika...

FireSnake ::

WinXP je izjavil:

FireSnake to kar praviš: "Če ni posebej označeno ne skrbi, ker ti oblika priključkov preprečuje, da bi kaj naredil narobe."To ja,samo lahko je VEČ priključkov npr,2 ali 3 z enakimi izhodi,pa ne bom vedel kam katerega vtakniti.Razumeš?

Razumem, a je v tem primeru vseeno. Izbereš po želji.
V tem primeru ni popolnoma nič narobe kaj izbereš.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Tilen88 ::

Haha a se res eno tako simple stvar lahko tako zakomplicira?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43187092 (7045) OK.d
»

Nova plošča z 8 PIN konektorjem (ne z 4 kot prej) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
533565 (2515) hojnikb
»

Napajalnik

437617 (6942) dottor
»

Kateri napajalnik ?

194921 (4452) AngelOfDeath
»

Soliden napajalnik iz AGT...