» »

Laptop + 2 monitorja

Laptop + 2 monitorja

dellovka ::

Zdravo.

Zanima me, če je mogoče laptop povezati z dvema monitorjema? En gre klasično s HDMI kablom, za drugi monitor me pa zanima, če se lahko kupi kak pretvornik (in kateri to je)? Verjetno bi šel drug monitor v ta "priključek" levo od HDMI-ja (slika). Hvala za pomoč :)
 https://ibb.co/2Ycmrvd

https://ibb.co/2Ycmrvd

Klemen86 ::

Levo od HDMI je usb-c. Sklepam, da se prenosnik napaja preko usb-c. Če ima prenosnik še en usb-c, imaš lahko naslednjo kombinacijo: monitor1 - usb-c (1), napajanje - usb-c (2), monitor2 - HDMI. Obstajajo pa tudi ekrani, ki lahko napajajo prenosnik preko usb-c. V tem primeru priključiš ekran v usb-c na sliki in napajalnika ne potrebuješ več. Drugi monitor pa na HDMI.

Laptop se napaja s priključkom, ki je povsem levo. Ta drugi z desne je verjetno USB 3.0?

CallMeAl ::

Preveri, če ima USB-C "alt mode", kar pomeni, da prenaša tudi video signal. V tem primeru priporočam USB-C docking station, kar ni preveč drago in je daleč najbolj udobno. Sam sem se pri nakupu laptopa nasmodil, ker tega nisem preveril in sem moral po tem improvizirati. Ne koncu imam en monitor na HDMI in drugega preko vmesnika USB 3.0 -> VGA. Kupiti sem moral 2 taka vmesnika, ker prvi ni deloval na Win11. Če imaš Win10, lahko napišeš na ZS in dam adapter za testirati oz. ga prodam za par EUR, če bo vse delalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CallMeAl ()

HolyFuck1 ::

Ustavite mal konje.

Dellovka, povej nam, katero firmo in model prenosnika uporabljaš, lahko pa tudi samo sporočiš serijsko številko in proizvajalca.

Da se ne bo kdo zasanjal v video čez USB-C, na koncu pa en Ideapad za 300€...

Dell Latitude 7420

kixs ::

Pise:
Nadomestni način za USB vrste C DisplayPort... Da

Torej bi moral ta USB-C priklop omogocit tudi DP izhod. Najboljse, da tega priklopis na nek Dock, ki ima HDMI in DP porte.

Poglej na spodnji sliko in USB-C, ki ima poleg oznako DP je pravi.

x

x

Bi bil tale OK? Je mogoče še kakšna cenejša varianta?

https://www.mimovrste.com/usb/epico-zve...

kixs ::

Tezko rect. Lahko bo, lahko ne bo. Ze z originalnimi docki so vcasih tezave...

srus ::

Kje vidite v OP USB-C? Jaz vidim Thunderbolt. V Dell 7420 modelu ima Thunderbolt DP Alt in PD, verjetno je na drugi strani na voljo še en tak Thunderbolt.

Dellovka sedaj nam moraš zaupati kakšni priključki so na voljo na monitorjih. DP, DP daisy chain, HDMI, USB-C,... Če je na monitorjih na voljo le HDMI, potem je tvoj predlog za Thunderbolt - HDMI pretvornik v redu. Jaz sem za enako pretvorbo na Dell 7490 uporabil Ugrenovega, je delal brez težav.

scipascapa ::

One USB 3.2 Gen 1 port with PowerShare
Two Thunderbolt 4 ports with DisplayPort Alt Mode/USB4/Power Delivery

Najbolje vzeti originalnega, če odgovarja seveda.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Thunderbolt in USB sta še vedno lepi par

Oddelek: Novice / Ostale najave
134084 (2438) Lonsarg
»

USB A --> HDMI

Oddelek: Zvok in slika
222320 (1526) MrStein
»

S čim priklopit 4k monitor na huawei matebook 13

Oddelek: Zvok in slika
204104 (3384) yellowbe34
»

Display Port v Sloveniji ?

Oddelek: Kaj kupiti
345990 (4093) Heisenberg
»

Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34283508 (68494) c3p0

Več podobnih tem