» »

Poor Things (2023)

Poor Things (2023)

Kurzweil ::

Poor Things

Poor Things

Poor Things (2023)

Poor Things is a 2023 steampunk black comedy fantasy film directed by Yorgos Lanthimos from a screenplay by Tony McNamara, and starring Emma Stone alongside Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott, and Jerrod Carmichael. Based on the 1992 novel of the same name by Alasdair Gray, it focuses on a young Victorian woman who, after being crudely resurrected by a scientist following her suicide, runs off with a debauched lawyer to embark on an odyssey of self-discovery and sexual liberation.

Režiser: Yorgos Lanthimos
Scenarij: Tony McNamara in Alasdair Gray
Žanr: Sci-Fi, Fantasy, Comedy, Romance
Književna predloga: Poor Things (Alasdair Gray)

Igrajo:
Emma Stone
Willem Dafoe
Mark Ruffalo
Ramy Youssef
Vicki Pepperdine
Jack Barton
Charlie Hiscock
Emma Hindle

IMDB stran
Rotten Tomatoes stran

Trailer:

• spremenil: Kurzweil ()

kuglvinkl ::

se ga veselim.
Your focus determines your reallity

Evo, pa sem končno pogledal film... meni osebno je bil zelo všeč... malce specifičen, daleč od neke tipične in generične produkcije. Se zavedam, da ni za vsakega, še posebej ne za nekoga, ki prisega na flat in generične akcije, romantične komedije... odlična igra Emme Stone, vedno rad pogledam Willema Dafoa... zanimiva atmosfera, scene, kostumografija in svet nasploh... soundtrack, ki pritiče in malce svojevrsten, kot se za Lanthimosa spodobi... pa malce sci-fi, cyberpunk, dystopian, viktorijanski... bla, bla... v glavnem zelo posrečeno in ga priporočam v ogled, še posebej tistim, ki radi uživajo tudi v filmih, ki niso tipično hollywoodske produkcije.

c3p0 ::

Agree, zelo dober film po dolgem času. Vseh seks scen sploh ne potrebuje, ampak ok, zaupam režiserju.

Emma Stone pa tako blesti povsod, kjer se pojavi.

Evo, sem prav še enkrat pogledal film in moram rečt, da je toliko enih detajlov, da je bilo veselje prav isto, kot prvič.

Emma Stone je bila odlična, evo, danes pa pogledam še Killers of the Flower Moon pa da vidim še kako se je odrezala Lily Gladstone, ki so ji sprva namenjali več možnosti za Oskarja, kar se tiče najboljše ženske vloge.

brett ::

Ravno sem si ga pogledal. Se strinjam s predhodnikom o izgledu.
Pod črto ni za vsakogar in za kadarkoli, ker gre za bolj art zadevo in moraš biti "in the mood".

Je pa Emma Stone zvezda filma! Igra perfekcija. Pika. Oskar zasluženo letos njej z naskokom. Pika. Gladstonova Lily žal ni v isti ligi. Pika.

Škoda le za goloto in toliko, ker s tem, vsaj zame, igralka izgubi čar. Bi se dalo izvesti tudi brez ali vsaj bolj diskretno. Zato še toliko bolj spoštujem igralke, ki se niso slekle pred kamero. So pa vedno redkejše ptice.

Ja, Emma Stone je dobila tega Oskarja zasluženo... sicer se še, kot vedno, skriva kakšen hidden gem... ampak tule je Emma bila res odlična. Gole scene sicer niso bile nuja, prav motijo pa me ne...

Sem pa pogledal tudi Killers of the Flower Moon in moram rečt, da je bila tudi Lily Gladstone dobra, ampak že sama vloga Lily v tem filmu Scorseseja ni takšne narave, da bi bila ravno za Oskarja. Sicer me za razliko od večine casual gledalcev danes ne moti, če je film dolg, sploh kakšna drama, prej nasprotno, ampak tule pri Killers of the Flower Moon sem si moral stisnit dva focna med samim filmom, da sem bil sfokusiran do konca.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Filmi vseh filmov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
15828430 (2614) Thompic
»

Apple bo v filme vložil milijardo dolarjev

Oddelek: Novice / Ostalo
132841 (1714) polde66
»