» »

Glavne varovalke za hišo

Glavne varovalke za hišo

Konlov ::

Elektro Ljubljana.
Sedaj imamo na hiši s prizidkom ene glavne varovalke in števec, sedaj pa bi imeli notranjo napeljavo ločeno (torej dve notranji el. omarici.
1. Verjetno bodo torej potrebne dvoje glavne varovalke?
2. Kakšen strošek bo potem (elektro) proti sedaj. Verjetno tudi dodatni RTV...

kloko ::

Če želiš imeti za prizidek samostojen priključek, torej ločen števec in glavne varovalke, je treba najprej dati vlogo na pristojno elektrodistribucijo. Oni ti potem pisno odgovorijo, če je to sploh možno in kaj vse rabiš, skupaj z izračunom, koliko je treba plačati njim. Nato prišteješ še vse, kar ti bo računal tvoj elektrikar za tisto, kar sledi od števca in glavnih varovalk naprej.

Če želiš zgolj notranjo napeljavo ločeno, ne rabiš nič vpletati elektrodistribucije, le sposobnega elektrikarja, bo on vse uredil.

L.p., Kloko

Karen ::

Če ni nujno ti odsvetujem to. Jaz imam en štrom v hišo, pa potem svoje nadstropje povsem ločena napeljava, pa odštevalni števec, pa se razdeli. Če boš imel dve ločeni zunanji napeljavi sta to dve priključnini, dvojni prispevki... skratka nepotrebni stroški - to delaš samo če je težava s plačevanjem oz. imaš nemogočega soseda - sicer se enostavno dogovori za eno položnico pa delitev stroškov - na odštevalnem števcu odčitaš razliko, priključnino in prispevke pa si razdelita na pol ali mogoče v razmerju porabe - stvar dogovora (najbolj simpl je ugotovit razmerje porabe enega in drugega, pa potem v istem razmerju plačat znesek položnice). Saj veš, že priključnina za 3x16A varovalke je tam nekje 20 EUR. Za 240EUR na leto greš raje 2x na ornk kosilo pa se vsi dobro razumete.

Gavran ::

Ce rabis locen obracun za prizidek, potem rabis dvojne varovalke in dva stevca. Ce pa hoces samo da ima prizidek svojo notranjo razdelilno omarico, potem elektra ni potrebno vpletati in rabis samo dobrega elektricarja in pa dobro razlago, kaj in zakaj sploh rabis.

BTW, jaz imam en stevec z varovalkami, znotraj hise pa tri razdelilne omarice.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gavran ()

Konlov ::

Rabim ločen obračun. V dosedanji omari je prostora še za en števec in če je kabel do omare dovolj močan, bi dal še tri glavne varovalke, števec in bi bilo urejeno. No, nebi bilo čisto urejeno, saj bi moral kable do prizidka peljati skozi glavno stavbo in so nekoč zopet lahko težave...

Pobes ::

Ne tega delat, raje nabavi števce in jih zmontiraj za glavnim števcem. In sam deliš račun na vsak posamezen stevec. Nam je babica komplicirala da hoče met ločeno in smo to uredili z elektro. Sedaj če damo oba računa skupaj je še enkrat dražje kot prej. + da je bilo treba pol hiše razbit za kable ločit

videc ::

Dodatno je še to, da bo elektro, verjetno, zahteval postavitev samostoječe omarice, na parceli.

Karen ::

Kot sem napisal: če ni ABSOLUTNO nujno zaradi drugega uporabnika števca potem finančno to nima nobenega smisla da imaš dve položnici. Plus še ena "lepota": ločen elektro račun bo prinesel ločeno položnico za RTV, ker je presumpcija da če imaš svojo elektriko imaš tudi TV. Ampak včasih tudi ne gre drugače, tako da spraševalec že ve kako in kaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električni števec

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
334968 (1368) starfotr
»

Težave z glavnimi varovalkami zaradi preobremenitve

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
328716 (7738) anzy4
»

Ali moraš pri preureditvi elektro omarice izvajati neke meritve

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
246239 (5236) Pithlit
»

Čudno nihanje računa za elektriko

Oddelek: Loža
356858 (4412) next3steps
»

inštalacija 3 faznega električnega toka

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2722070 (21331) balocom

Več podobnih tem