» »

Nov način obračunavanja omrežnine

Nov način obračunavanja omrežnine

««
184 / 184
»
»»

Magic1 ::

Bizkit45 je izjavil:

Imam pa 5min odčitavanje na mojem merilcu in se večinoma ni problematično v 15 minutnem intervalu.

Lahko elaboriraš kaj si mislil s tem stavkom?

Sončna el. ima svoj merilec, ki gleda v 5 minutnem intervalu (samo je glupo, ker na 5 min vzame podatke, ne pa same porabe/povprečne moči v 5min intervalu) in to lahko spremljaš sproti v aplikaciji. Od elektra števec pa meri porabo v 15 min intervalu.
Magic

Bizkit45 ::

Aha, mislil si, imaš ločen števec, s katerim dodatno nadzoruješ. Vse jasno sedaj ;)
Vprašanje glede prekoračitev.
Nas so na 15min odčitavanje priklopili šele 28.12.2025. Sedaj v mojelektro vidim vse kar je moč spremljati.
Zanima me ali se prekoračitve zaračunavajo že januarja letos? Spreminjal nisem nič, v prejšnjem letu sem imel nastavljeno 5kW v vseh blokih, od 15min meritev dalje je pa vse prazno..
Kako bodo takšnim sedaj zaračunavali prekoračitve? Ali to začne veljati s 1.1.2027?

Magic1 ::

Ti boš plačeval verjetno vsaj še eno celo leto po porabi. Torej toliko vsak mesec kot boš max imel špico v tem mesecu.
Magic

feryz ::

Magic1 je izjavil:

Bizkit45 je izjavil:

Imam pa 5min odčitavanje na mojem merilcu in se večinoma ni problematično v 15 minutnem intervalu.

Lahko elaboriraš kaj si mislil s tem stavkom?

Sončna el. ima svoj merilec, ki gleda v 5 minutnem intervalu (samo je glupo, ker na 5 min vzame podatke, ne pa same porabe/povprečne moči v 5min intervalu) in to lahko spremljaš sproti v aplikaciji. Od elektra števec pa meri porabo v 15 min intervalu.
Mešaš stvari.
Prikaz je 5 ali 15 minutni, podatki so sprotni. Pri obeh.
««
184 / 184
»
»»