» »

Nov način obračunavanja omrežnine

Nov način obračunavanja omrežnine

««
131 / 144
»»

telexdell ::

kow je izjavil:

Pozabljas, da dobimo tudi slabosti. Recimo umetno visoke cene elektrike v casu, ko je soncno.

Le zakaj se pa ne pritožuješ sedaj, ko so umetno nizke cene elektriek za gospodinjstva, ker je zima? Eni bi le jemali, ko pa bi morali kaj vrniti bi si pa raje luknjo v koleno vrtali.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

joez7 ::

Pa da ne bo kdo mislil, da je nova omrežnina naša pogruntavščina. To mamo od EU. Belgijci majo bloke že od 1.1.2023. Mi pač capljamo zadaj. Problem je samo cenovna politika in penali za prekoračitve - tu je treba še konkretno pilit. Hudir nastane ko je naročnina višja od dejanske porabe.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

starfotr ::

Bizkit45 je izjavil:

Tudi NEK se je zgradil z nasim denarjem in se mnogo drugih hidro in termo elektrarn in vsega..po vsem tem bi clovek mislil ce nekam vlozi, da bo potem ceneje..oh, but wait. Vse to smo zgradili in sedaj se vec placujemo?
SE isto postavis da bo ceneje, oh w8 again...

Vse je bilo super. Dokler nismo trgovcev spustili zraven, da pristavijo svoj lonček oziroma kar lonec. In nato še manipulatorje na borzah ter kao enotni trg. In seveda neumnost zapakirano v globalno segrevanje in zeleni prehod.

Sama proizvodnja ni problematična iz konvencionalnih virov ni problematična s stališča cen in s stališča stabilnosti. Problem je vse ostalo, kar nikoli ni spadalo v energetiko in nikoli ne bo, to so vsi nestalni viri. In na koncu bo to pripeljalo od izpadov, redukcij in enormnih cen, kar vidimo že danes.

Tribal ::

Hja, ni se gradilo z našim denarjem ampak je država gradila. Potem je tu ena velika ogromna nikoli polna luknja, kamor se meče denar HSE, izplačila nagrad in plač tam so absurdna. Sami enotni trg ni nič slab, slabo je kriminalno nategovanje trgovcev. Ko se podraži gre močno gor, ko se poceni gre dol mogoče za en pljunek...

nejc_nejc ::

Tribal je izjavil:

Hja, ni se gradilo z našim denarjem ampak je država gradila. Potem je tu ena velika ogromna nikoli polna luknja, kamor se meče denar HSE, izplačila nagrad in plač tam so absurdna. Sami enotni trg ni nič slab, slabo je kriminalno nategovanje trgovcev. Ko se podraži gre močno gor, ko se poceni gre dol mogoče za en pljunek...

sedaj pa ne vem ali si iz lune padel oziroma živiš v drugi galaksiji
"ni se gradilo z našim denarjem ampak je država gradila", aja denar se na bankomatu dobi

gregor_m ::

Gledam zadnji dve položnici za elektriko na vikendu in mi nekaj ni jasno. Na avgustovskem računu je bilo zabeleženo, kako mi bodo nastavili bloke za dogovorjeno obračunsko moč. Konkretno za prvi blok naj bi bilo 2,3kw ostali 3kw.
Ko pa je nov sistem prišel v veljavo so mi vse bloke nastavili na 4kw, razen novembra so mi (ne vem zakaj) prvi blok nastavili 3,9kw. Mogoče kdo ve kako je s tem? Po novem plačujem več kot 100%, kot po starem sistemu. Ne želim si lastno ročno nastavljati bloke, ker menda padeš ven iz prehodnega obdobja.

Še drugo vprašanje, če dogovorjeno obračunsko moč prekoračiš za manj kot 15min se to v novem sistemu tudi šteje kot prekoračitev?

hruske ::

Avgusta 2024 si dobil kaka bo dogovorjena moč za leto 2025. Gledat moraš avgust 2023, kjer piše za leto 2024.

Meri se 15-minutno porabo. Če 10 minut kuriš 3kW in 5 minut 0kW, je odčitek 2kW. (3kW krat 10 min / 15 min).
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hruske ()

miko22 ::

Jaz še sedaj nimam dogovorjenih obračunskih moči v mojelektro. Kaj imate že vsi?

Racunalnik ::

Nam na vikendu kjer nimamo skoraj nic porabe in nikoli nad 2kw so povecali poloznico za 2x. Menjali stevec za novejsega in ugotovili na nam omrezje neomogoca branje stevca na 15min in nam zdej neke svoje izracune delajo ki so 2x visja poloznica.

Je razlagala na elektro da za nas bo drazje po novem ker se nam nevem gledajo sam doloceni bloki ker nam nemorej odcitavat ste ca na 15min. V smislu da nam po starem nacinu gledajo po novih 5ih blokih. Vrjetno malo in veliko tarifo sedaj gledajo v drazjih 5ih blokih.

Vmes smo dobili se neka obvestila da naj naredimo popis stevca, katerega nikoli nismo delali, sploh je bil pa elektro pri omarici in menjal stevec.

Vrjetno so spet vse ideje delali pisarniski in upostevali vse idealne scenarije izvedbe samo prakticnih ne

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

če se vzame vsa privzeta EE po blokih in obračuna v bloku 1 je recimo v mojem primeru razlika cca 0,5EUR
za 605KWh
ceno_strošek pa nosi blok 1 za dogovorjeno moč ter 3,61324 EUR/kWh

Tarifna postavka za moč [EUR/kW/mesec] Tarifna postavka za energijo [EUR/kWh]
3,61324 ....................................0,01958
0,8824 ....................................0,01844
0,19137 ....................................0,01837
0,01316 .....................................0,01838
0 ......................................0,01847

Zgodovina sprememb…

Racunalnik je izjavil:

Nam na vikendu kjer nimamo skoraj nic porabe in nikoli nad 2kw so povecali poloznico za 2x. Menjali stevec za novejsega in ugotovili na nam omrezje neomogoca branje stevca na 15min in nam zdej neke svoje izracune delajo ki so 2x visja poloznica.

Je razlagala na elektro da za nas bo drazje po novem ker se nam nevem gledajo sam doloceni bloki ker nam nemorej odcitavat ste ca na 15min. V smislu da nam po starem nacinu gledajo po novih 5ih blokih. Vrjetno malo in veliko tarifo sedaj gledajo v drazjih 5ih blokih.

Vmes smo dobili se neka obvestila da naj naredimo popis stevca, katerega nikoli nismo delali, sploh je bil pa elektro pri omarici in menjal stevec.

Vrjetno so spet vse ideje delali pisarniski in upostevali vse idealne scenarije izvedbe samo prakticnih ne

Vikend je taka stvar, kjer se je že vnaprej vedelo, da se bo strošek zvišal.

</head> ::

A se da brez da preberem 100 strani pričkanja izvedeti, kaj narest v primeru, ko sem na mojElektro videl, da so mi za naslednje leto nastavili 11kW dogovorjeno moč za vse obračunske bloke?

Za letos so mi nastavili 4,6kW, kar je za blok 3 in 4 mal prenizko, tako da če bi ta dva dvignil na 6-8 bi bilo krasno, bloka 1 in 2 bi pa dal na cca 5,5.

Se da podat kak ugovor na izračun? Ker stvar nima smisla. Če pa popravim na normalne vrednosti me bodo pa kaznovali.

Samurai- ::

Ničesar ne moreš narediti(razen, če želiš kazni in palico na presežke), ker si trikrat v letu 2024 imel povprečje treh špic postavljen na 11KWh, boš sedaj to plačeval celo leto pod fixno tarifo, toliko o pravičnosti :).
Glede na to, da imajo podatke, bi lahko brez problema računali sproti za tekoči mesec in bi plačal povprečje treh špic v tekočem mesecu.

Ampak, potem bi plačevali manj in bolj pravično, kar pa jim ni po godu.
FRP and Strategic lord Samurai-
-->---

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Samurai- ()

Sej zadeva je izračunana "pravilno". Od prvega do petega janauarja smo sušili estrihe in smo konstantno kurili 11kW. V bajto smo se vselili šele aprila.

No če ne bo drugega, bom pač popravil izračunane vrednosti, sej kazni itak ne mislim plačevat, ker bom dogovorjeno moč prav nastavil.

Vseeno kar retardirano. Itak mislim, da bodo celotno zadevo spremenili ali pa razveljavili, ker je katastrofalno izpeljana.

</head> je izjavil:

Sej zadeva je izračunana "pravilno". Od prvega do petega janauarja smo sušili estrihe in smo konstantno kurili 11kW. V bajto smo se vselili šele aprila.

No če ne bo drugega, bom pač popravil izračunane vrednosti, sej kazni itak ne mislim plačevat, ker bom dogovorjeno moč prav nastavil.

Vseeno kar retardirano. Itak mislim, da bodo celotno zadevo spremenili ali pa razveljavili, ker je katastrofalno izpeljana.

Ne pravim, da ni izračunana pravilno glede na enačbe, ampak da sedaj celo leto plačuješ neizogibno sušenje estriha v januarju, je pa skrajno retardirano.

Kako boš pa nastavil prav? Saj ne veš, koliko porabljaš v realnem času, teh podatkov ni.
-->---

Zgodovina sprememb…

</head> je izjavil:

...
...

Ti predlagam, da odpreš kak d.o.o. katerega edina dejavnost bo "Vam prav nastavimo dogovorjeno moč". Ti garantiram da se boš kopal v denarju, če si res tak stručko. Verjetno edini v Univerzumu.

Dobr, mal pretiravate. Podatke o porabi imam, glavne porabnike vse jaz nastavljam kdaj laufajo, tako da vem kako moč rabim.
Pač nastavil bom dva kilovata več kot rabim in basta.

M.B. ::

Kaj pa če lastnika priključka menjaš? V tem primeru ni nobene zgodovine in mislim da plačuješ po porabi moč nisem pa ziher.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

NuMaN ::

Čudno, da še ni nobena stranka obelodanila, da bo ukinila to in šla na star sistem, pa smo takorekoč v predvolilnem obdobju ...

delavec44 ::

NuMaN je izjavil:

Čudno, da še ni nobena stranka obelodanila, da bo ukinila to in šla na star sistem, pa smo takorekoč v predvolilnem obdobju ...

Resni.ca je, videl danes na FB.

M.B. je izjavil:

Kaj pa če lastnika priključka menjaš? V tem primeru ni nobene zgodovine in mislim da plačuješ po porabi moč nisem pa ziher.

Ni več tako enostavno. Pri meni so kar težili, da mora biti lastnik enak lastniku objekta.

Če pa samo plačnika menjaš, pa ne vem ali je dovolj za reset? Pol ti pa še RTV začne novo položnico pošiljati.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

NuMaN je izjavil:

Resni.ca je, videl danes na FB.

M.B. je izjavil:

Ni več tako enostavno. Pri meni so kar težili, da mora biti lastnik enak lastniku objekta.

Če pa samo plačnika menjaš, pa ne vem ali je dovolj za reset? Pol ti pa še RTV začne novo položnico pošiljati.

Sicer mislim, da imajo stranke tuzvezane roke. EU agenda pač, nič se ne da narediti, kot se ni dalo nič narediti pri zamaških. Mogoče dobiš normalne plastenke le na Kosovu še ...

misek ::

NuMaN je izjavil:

Sicer mislim, da imajo stranke tuzvezane roke. EU agenda pač, nič se ne da narediti,
A so penale za prekoračitve tudi določili v EU? In tisto komplicirano formulo?

nekikr ::

Če ne znamo delat elektrike po konkurenčni ceni, jo bomo prisiljeni uvažat od tujcev. Zato je treba razmislit predvsem, kako se da elektriko delat po konkurenčni ceni

Replika samo na tole. Seveda znamo delati elektriko po tržni ceni. Če bi plačali tržno ceno za TEŠ6 in če ne bi plačevali za neke CO2 kupone privat žepom, je cena elektrike tržna. Če pa kupiš elektrarno po trikratni ceni, obenem moraš furati socialo za neke rudarje in celotno dolino, če jo moraš še ogrevati dražje kot bi stalo, če bi vsaka hiša kupila svojo toplotno črplako, vsako leto!, potem pa še nakazuješ pol milijarde privatnikom za mešetarjenje s kuponi...no, potem pa seveda ni več tržno. Ampak če je državno potem tako ali tako ne bo ugodno, že po definiciji sploh ne more biti.

misek je izjavil:

NuMaN je izjavil:

Sicer mislim, da imajo stranke tuzvezane roke. EU agenda pač, nič se ne da narediti,
A so penale za prekoračitve tudi določili v EU? In tisto komplicirano formulo?

Naši oblastniki nas radi kaznujejo, ne glede na politični pol, prav tako pa zelo zvesto sledijo agendam.

Narod, biča željan, pa bo spet masovno volil parlamentarne stranke.

Za tistega, ki živi v neki hiški bolj na samem zunaj mesta pa je opcija, da odklopi elektriko in nabavi generatorje.

A je kdo že preračunal, če bi se splačalo. Pa še RTV ni potrebno plačevati potem, ali pač?

NuMaN je izjavil:

Narod, biča željan, pa bo spet masovno volil parlamentarne stranke.

Očitno nam ni pomoči, če so med nami takšni. Jankovičeva Pozitivna Slovenija, Cerarjeva stranka modernega centra, Lista Marjana Šarca, Taubijeva Svoboda... so bile po opažanju takšnih kapacitet vse parlamentarne stranke, da jih je narod volil. Pa njihovi liderji so bili v plitiki že desetletja...

PS ps SAB Aelnke Bratušek tudi...

Zgodovina sprememb…

Saj pravim, voliti bi morali Pirate, Stefanovića, Murka, Šiška, in bi bilo zagotovo bolje.

Se ne hecam, ampak tako je. Vsi zgoraj našteti so medijsko demonizirani, razen Piratov morda, ki pa so rahlo nesposobni.

Tu pa tam se pojavi kak Zares, ki hoče zadeve peljati malce drugače, pa ga globoka država skupaj z antipodom in mediji kmalu nevtralizira.

Če pa je kdo posebej nevaren, ga čaka likvidacija, kot se je zgodilo Krambergerju.

Ali pa verjamemo uradni razlagi, da ga je na veliki razdalji zadel lovski pijanček.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: hruske ()

Pa da dokončno razjasnimo Alenčico, Šarca, Cerarja, PS, Svoboda. ki da naj ne bi bile parlamentarne stranke.
To so samo reinkarnacije LDS.

Verjetno se je ta recept izpel, zato so ugrabili Vesno s tem, da so instalirali Prebeliča. Zdaj, ali bo on prevzel vlogo novega obraza. Ne razumem pa ostalih Vesna akterjev, da so šli v španovijo z njim.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: hruske ()

Tema je omrežnina, ne pa sanjarjenje kaj bi, če bi, kako bi. Nič ne bojo.

Hja, potem se lahko samo vdamo v usodo in sprijaznimo s tem.

delavec44 ::

Bojo, bojo. Pridi nazaj do mojega komentarja čez 1 leto, pa da za pijačo kdor je imel narobe. Ni šans, da ta idiotski sistem obstane v trenutni obliki. Ko energija ne bo več regulirana, bo šlo vse k vragu.

Matejjjjj ::

1,4 Mwh porabe, izredne razmere doma (sredi gradbenih del...), poraba primerljiva januarju z nizkimi T, ogrevamo s TČ 200m2 neizolirane hiše, račun 70 eur nižji kot januarski. Omrežnine plačamo nekaj manj, cenejša je elektrika. Penalov bi plačal 8eur

namesto 250 je zdaj 180 eur

Zgodovina sprememb…

BCSman ::

To je samo zatišje pred nevihto.
V bližnji prihodnosti bo cena omejena samo za socialarje in kulturnike, potem bodo še nadaljne podražitve omrežnin, novembrska položnica 2025 bo 100eur višja vsaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BCSman ()

urosbe ::

</head> je izjavil:

Tudi pri meni so dokaj "nepravično" določili moč za leto 2025 in sicer na 10,2 kW za vseh 5 časovnih blokov na podlagi treh špric iz lanskega 19.1.2024 zvečer (18:45, 19:00 in 19:15). Februarja sem si potem namestil Shelly-ja, s katerim spremljam trenutno porabo in zdaj ko smo spet sredi ogrevalne sezone, na 1. in 2. časovnem bloku nismo šli čez 4,96 kW. Posledično sem se odločil, da spremenim dogovorjeno moč na 5/5/11,9/13,8/13,8, kar sem uredil danes zjutraj. In ugotovil, da bo sprememba veljala šele 1.2.2025, ker sem za januar prepozen. Vlogo bi spremembo bi moral namreč oddati najkasneje do 8. v mesecu, da se upošteva že naslednji mesec.

feryz ::

Če koga firbec muči...
Imam 85 15-minutnih prekoračitev v bloku 3 in 11 15-minutnih prekoračitev v bloku 4.
Glavnina je med 1 do 2 kW preko določene, vsi bloki so 6,5 kW.
Stane pa to toliko.
Priznam, da mi enote niso čisto jasne, ampak ok. Gre za drobiž, kakorkoli obrneš.

socialec ::

Vse, razen dnevnega ČB1, je praktično drobiž, se vidi iz cenika ČB

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

feryz ::

Torej so se resnično spravili na tiste, ki delajo in ustvarjajo. In davke plačujejo, da se lahko tisti, ki te davke žrejo, spravijo na njih.
Druge razlage niti ne more biti.

socialec ::

Na večih frontah, ne samo pri omrežninah in ponovno 100% zamejeni energiji, ja - ampak saj so obljubljali pred volitvami in volivcev ne nameravajo razočarati.

GregiB ::

urosbe je izjavil:

Tudi pri meni so dokaj "nepravično" določili moč za leto 2025 in sicer na 10,2 kW za vseh 5 časovnih blokov na podlagi treh špric iz lanskega 19.1.2024 zvečer (18:45, 19:00 in 19:15). Februarja sem si potem namestil Shelly-ja, s katerim spremljam trenutno porabo in zdaj ko smo spet sredi ogrevalne sezone, na 1. in 2. časovnem bloku nismo šli čez 4,96 kW. Posledično sem se odločil, da spremenim dogovorjeno moč na 5/5/11,9/13,8/13,8, kar sem uredil danes zjutraj.

Najverjetneje imaš podoben "problem", kot jaz (napisal par 10 strani nazaj). Tudi pri nas ne gre moč nikoli čez ajde, 6kW, sploh pa ne v prvem bloku... razen... 18.1.24 zjutraj in 22.1.24, za vsega skupja 2 uri in pol.... ker se je na TČ vklopil 6kW dodatni vir (električni toplotni grelec) in dvignil 15 minutno povprečje na 11kW, kot sem tudi fasal dogovorjeno moč...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

urosbe je izjavil:

Posledično sem se odločil, da spremenim dogovorjeno moč na 5/5/11,9/13,8/13,8, kar sem uredil danes zjutraj. In ugotovil, da bo sprememba veljala šele 1.2.2025, ker sem za januar prepozen. Vlogo bi spremembo bi moral namreč oddati najkasneje do 8. v mesecu, da se upošteva že naslednji mesec.

Ja, to da sprememba dogovorjene moči rabi 54 dni za uveljavitev je res bizarno. Lepo te prosim, pošlji mail Agenciji za energijo, da bojo vedeli, da je to neumnost.

urosbe ::

hruske je izjavil:

Ja, to da sprememba dogovorjene moči rabi 54 dni za uveljavitev je res bizarno. Lepo te prosim, pošlji mail Agenciji za energijo, da bojo vedeli, da je to neumnost.

Poslano ;)

Za trgovanje z elektriko imajo borze, kjer zakupiš elektriko za dan v naprej, omrežnino pa moraš napovedati skoraj dva meseca v naprej. Če nimaš zakupljeno rezervno omrežnino le kako lahko preneseš energijo katero si zakupil na dnevni borzi? A energetiki torej tudi pri novem sistemu omrežnin prodajajo nekaj, kar ne morejo nuditi kot so nam prodajali 14 ali 18 kW priključne moči katere prenos ne morejo zagotoviti?

Še bolj bizarno je to, da trikrat v enem letu imaš visoke špice, ker roko na srce, kontrolirat špice je nemogoče, družinsko življenje, pikniki, razni nenapovedani dogodki, potem pa te tri špice plačuješ skozi celo leto?

Glede na to, da je prenos elektrike iz blok 2 -> blok 1 skoraj enaka cena, se vidi, da želijo s tem povprečjem skozi celo leto le zaslužiti na fixni omrežnini, saj, roko na srce, povprečna družina in večina ljudi sistema niti ne razume, kaj šele, da bi se s tem ukvarjala.
-->---

DarwiN ::

Samurai- je izjavil:

Še bolj bizarno je to, da trikrat v enem letu imaš visoke špice, ker roko na srce, kontrolirat špice je nemogoče, družinsko življenje, pikniki, razni nenapovedani dogodki, potem pa te tri špice plačuješ skozi celo leto?

Kako bizarno se ti bo šele zdelo, ko boš izvedel, da si doslej plačeval 10kw obračunske moči, čeprav niti 1x v življenju nisi dosegel takšne špice. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

DarwiN je izjavil:

Samurai- je izjavil:

Kako bizarno se ti bo šele zdelo, ko boš izvedel, da si doslej plačeval 10kw obračunske moči, čeprav niti 1x v življenju nisi dosegel takšne špice. :)

Saj lahko pogledamo, recimo za račun februar 2024 brez DDV

Obračunska moč 01. 02. 2024 – 29. 02. 2024 10 kW 0,796000 7,96
Omrežnina VT 01. 02. 2024 – 29. 02. 2024 120 kWh 0,043080 5,17
Omrežnina MT 01. 02. 2024 – 29. 02. 2024 180 kWh 0,033110 5,96
Skupaj omrežnina za elektroenergetski sistem . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19,09

Sedaj je samo fixni del bloka 1 cca 10 * 3,6 = 36

Saj zdaj ni nič kaj boljše, blok 1 je absurdno drag, 3x na leto imaš visoko špico in potem, tudi če celo leto več ne dosežeš niti 2Kw, plačuješ 10x3.6 fixnega dela.
-->---

Zgodovina sprememb…

predi ::

Samurai- je izjavil:

Štejejo samo špice med štirimi meseci, v katerih smo sedaj. Piknike lahko verjetno črtaš s seznama.

predi je izjavil:

Samurai- je izjavil:

Štejejo samo špice med štirimi meseci, v katerih smo sedaj. Piknike lahko verjetno črtaš s seznama.

Mah ja, sej najbolj smo jih naj*** sončničarji in EVjevci... "zeleni prehodniki". In vse, kar je potrebno je to, da enkrat na leto na oblačen dan zategne na ene -15C z urico, dve, ko je prvi blok... Pa se inkaso za omrežnino za celo leto dvigne za ene 50%

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

Matejjjjj ::

kako pa sta združljiva oblačen dan in -15°C?

nokken ::

In zakaj ne bi bila? A na oblacen ali celo snezen dan ne more biti -15c?

Matejjjjj je izjavil:

kako pa sta združljiva oblačen dan in -15°C?

Ne vem, zakaj ne bi bila... Lahko pa seveda drugače... -15C med 7h in 8:30h, ko je zunaj še.... tema... To pa zna bit, kneda?

GregiB je izjavil:

predi je izjavil:

Samurai- je izjavil:

Mah ja, sej najbolj smo jih naj*** sončničarji in EVjevci... "zeleni prehodniki". In vse, kar je potrebno je to, da enkrat na leto na oblačen dan zategne na ene -15C z urico, dve, ko je prvi blok... Pa se inkaso za omrežnino za celo leto dvigne za ene 50%

Sončna elektrarna ne vpliva neposredno na omrežnino, ker se plačuje samo odjem iz omrežja.

Zavedanje, da imaš "presežek elektrike" na zalogi, vpliva na tvoje obnašanje. Če trošiš samo z namenom, da bi porabil elektriko in ne gledaš na moč, pol bo to pač malo dražje.

Mimogrede EV lahko na polno filaš ponoči, če pa že rabiš čez dan, pa ga pač futraš z 2kW. Problem rešen.
««
131 / 144
»»