Forum » Na cesti » Puščanje pnevmatike in senzorji pritiska
Puščanje pnevmatike in senzorji pritiska
Sheteentz ::
Na Citroenu C5 2008 mi pušča ena guma s senzorjem pritiska. V enem dnevu spusti iz predvidenega 2,4 na 2,0 bara.
Tukaj vidim na 11:48, da imajo tile ventili s senzorji pritiska dihtungo, ki nasede na platišče. Se da zamenjati samo tole digtungo, če slučajno pušča na tem mestu?
Druge možnosti vidim v tem, da imam dejansko minimalno predrto gumo, ali pa da mi kje spušča na stiku gume s platiščem. Oziroma da mi pušča sam ventilček. Se takšne ventilčke da popraviti s tem, da se zamenja ventilno jedro?
Ne bi namreč rad po nepotrebnem menjal celotnega ventila s senzorjem, saj senzor očitno še vedno dela, in normalno javlja spremembo pritiska.
Še kakšne ideje?
Tukaj vidim na 11:48, da imajo tile ventili s senzorji pritiska dihtungo, ki nasede na platišče. Se da zamenjati samo tole digtungo, če slučajno pušča na tem mestu?
Druge možnosti vidim v tem, da imam dejansko minimalno predrto gumo, ali pa da mi kje spušča na stiku gume s platiščem. Oziroma da mi pušča sam ventilček. Se takšne ventilčke da popraviti s tem, da se zamenja ventilno jedro?
Ne bi namreč rad po nepotrebnem menjal celotnega ventila s senzorjem, saj senzor očitno še vedno dela, in normalno javlja spremembo pritiska.
Še kakšne ideje?
fikus_ ::
Edini pravi nasvet je, pojdi do vulkanizerja.
PS senzor verjetno dela prav in če ga ne bi imel, bi se verjetno vozil s pol prazno gumo ter spraševal, zakaj vleče avtomobil na eno stran.
PS senzor verjetno dela prav in če ga ne bi imel, bi se verjetno vozil s pol prazno gumo ter spraševal, zakaj vleče avtomobil na eno stran.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
starfotr ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rumena lučka na armaturki po menjavi gum (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7544 (6086) | TheBlueOne |
» | Menjava gum - kje, cena?Oddelek: Na cesti | 4947 (2866) | steev |
» | Senzor tlaka pnevmatik - TPMS (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14544 (8903) | rafunc |
» | Vulkanizerske storitve po SlovenijiOddelek: Na cesti | 3214 (2150) | Nikonja |
» | Set za popravilo pnevmatik (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 23709 (16991) | morosito |