» »

Priporočila/Izkušnje psihoterapevti v Ljubljani, okolici

Priporočila/Izkušnje psihoterapevti v Ljubljani, okolici

Majkl_D ::

Zdravo, pred kratkim sem se odločil, da bi dal priložnost obiskovanju psihoterapije.

Cilj ni reševanje kakršnihkoli travm ali česa hujšega, ampak le nekaterih vsakdanjih stvari, ki so se mi v zadnjih letih nabrale in bi jih bilo smiselno predelati, a mi samemu ravno ne ratuje.

Na internetu sem opravil nekaj začetnega raziskovanja in imam občutek, da je izbire psihoterapevtov ogromno in ne vem za koga v tej množici bi se odločil. Zato sem rekel, da malo povprašam, ali ima kdo slučajno kakšne dobre/slabe izkušnje s psihoterapevti v Ljubljani in okolici in ali bi katerega od njih tudi priporočili?

tony1 ::

Čestitam, da si pripravljen kaj narediti na sebi. Kapo dol.

Smiselno se zdi denar nositi samo strokovnjakom, kar so verjetno samo psihologi in psihiatri. Te reči pregovorno niso zastonj.

Raznih navdušencev z opravljenimi nekajtedenskimi tečaji, bioenergetikov, verskih fanatikov in nenazadnje faliranih študentov enega ali drugega študija (ali pa dohtarhjev, ki niso nikoli dokončali specializacije) se je bolje izogniti.

rozman ::

https://ezpps.org/clani/
Da se lahko včlaniš v evropsko zdruzenje psihoterapevtov rabiš it čez kar težko certifikacijo. Meni se zdi, da je že to dober pokazatelj, če je terapevt ok.

Jaz sem svojo terapevtko (sicer področje Maribora) našel prav na tem seznamu. Potem preden izbereš terapevta, je mogoče dobro premislit, ali bi ti morda bilo bolj prijetno delo z moškim ali ženskim terapevtom in pa starost.
Potem pa nekako ni druge, kot da greš na terapijo in ugotoviš, če ti terapevt in njegov način dela ustreza.

solatko ::

Majkl_D - Že sam naziv terapevt ti pove, da se bo s teboj ukvarjal nekdo na popravilu ugotovljenih napak na tvojem organizmu. Psihiater je tisti, ki bo določil stopnjo in način ukvajanja s tvojimi težavami in ti tudi priporočil terapevta, ki je specializiran za tvoj problem.
Danes je cilj vsakega terapevta čim večji zaslužek, ne pa to, da te spravi v pravo zdravo stanje, torej bo s terapijami, če je le pameten, nadaljeval čim dlje.
Opišem ti samo moj primer zdravljenja teniškega komolca, ki se mi je vleklo 3 mesece, brez, da bi se stanje vsaj malo popravilo. Potem me je zdravnica na komisiji napotila na FIZIATRA, ki je predpisal terapijo, popolnoma v nasprotju s tem, kar so 3 mesece počeli fizioterapevti. V desetih dneh je bila zadeva sanirana (krio in elektro terapija). Če bi še naprej obiskoval terapevte, mi nebi zadeve uredili še dolgo časa.

Sicer pa je človek sposoben marsikaj v okviru počutja storiti sam, če dobi prava navodila. Lahko ti dam čisto brezplačen nasvet, ki ti bi morda v svojih težavah pomagal - izključi probleme, katerih rešitev ne moreš najti, oziroma vplivati sam in so zadeve odvisne od drugih. Začni reševati lastne težave, težave drugih pa pusti njim. Čisto vsak problem ima vsaj tri možne rešitve, slabo, dobro in odlično. Če svoj problem postaviš v najslabšo možno varianto, bo vse, kar bo boljše vplivalo na tvojo voljo, zadovoljstvo in vedno boljše reševanje svojih problemov. Izogibaj se razmišljanja o najboljši opciji, saj je ta redka, tako kot najslabša, po navadi potekajo stvari nekako v povprečju, kar je pa na vsak način bolje, kot da problemi stagnirajo na mestu. Vsedi se pred ogledalo in se poizkusi samoanalizirat, ugotovit v čem je pravzaprav problem. Terapevt ti ne more pomagat, dokler tvojega problema ne pozna v celoti, zato moraš uporabiti psihiatra, se mu v celoti odprt (kar je najtežje), da bo lahko dal primerna navodila in napotke terapevtu, vključno z zdravili, če so potrebna. Najprej pa se sam seboj poigraj sam.
Delo krepa človeka

Pithlit ::

Karkoli narediš - ignoriraj solatkota.
Life is as complicated as we make it...

Ganon ::

Pozdravljen, shintaro.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

psihoterapija, predlogi, mnenja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511798 (8855) c3p0
»

Tedenski sestanki na temo duševnega zdravja in življena z duševnimi motnjami v Ljublj

Oddelek: Loža
292791 (2001) kljhjkhkjh
»

Potrebujem psihiatra, ki... uporablja email.

Oddelek: Loža
185544 (4289) Tody
»

Iščem čim lažji faks, samo da dobim diplomo

Oddelek: Šola
3210926 (8503) Isotropic
»

Hipnoza in hipnoterapija - še vedno tabu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
14226340 (16042) imagodei

Več podobnih tem