Forum » Pomoč in nasveti » star računalnik ne prepozna novejšega diska
star računalnik ne prepozna novejšega diska
kinca ::
Od prijatelja sem dobil star računalnik (Pentium 1-66MHz) z pokvarjenim diskom. Disk sem zamenjal z novejšim (Seagate Baracuda 30 GB 7200), nato pa je nastal problem, bios sploh ne prepozna tega diska. V čem je problem?
sash ::
prevelik disk in nekateri kontrolerji v preteklosti niso podpirali tako velikih diskov, podoben primer je bil z ploščami, ki so bile omejene na ~33GiB, poskusi ga z jumperju nastavit na manjšo velikost.
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Z jumperjem sem ga nastavil na 2.5 GB pa ni delalo. Na disku je samo ena brika, če jo prestavim na pozicijo da je disk velik 2.5 GB ostanejo ostale tri pozicije prazne. Kako se potem disk obnaša. Verjetno mu je potrebno določiti pozocijo?
sash ::
točno potrebno ga je omejiti in mu določiti še "pozicijo"; Master-Slave-Cable Select
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Če jumper prestaviš na položaj da je disk velik samo 2.5 GB in ostale tri pare pinov pustiš proste disk ne bo delal?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3484 (2711) | Voluharr |
» | Trdi disk - iz 250 GB na 137,4 GBOddelek: Pomoč in nasveti | 1435 (1230) | Daedalus |
» | Resetiranje velikosti diska ter odklep diskaOddelek: Strojna oprema | 1504 (1045) | suse80 |
» | nov disk sata - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 994 (860) | fictionel |
» | Premalo diska...?Oddelek: Strojna oprema | 992 (855) | boštjan |