» »

Podaljšanje vozniške voznika začetnika

Podaljšanje vozniške voznika začetnika

River0123 ::

Torej zadeva je takšna. Hčeri 14.oktobra poteče status voznika začetnika oz. njena vozniška, ki je bila izdana za 2 leti, kot pri vseh voznikih začetnikih. Varno vožnjo je že opravila. Koliko časa prej lahko podaljša vozniško za neomejeno obdobje? Glede na to da izdelava in postopek trajata, pa da je 14.10.23 sobota, koliko prej se lahko to uredi?

starfotr ::

Mislim, da je hčerka polnoletna, posledično lahko in mora sama poskrbeti za take zadeve.

OutOfTheBox ::

Glede na to da izdelava in postopek trajata, pa da je 14.10.23 sobota, koliko prej se lahko to uredi?

Ne traja dost časa če je vse prej urejeno. Gre se zgolj za podaljšanje dokumenta. Ne komplicirat preveč - 2 tedna prej naj odda vlogo in bo zadeva do 14 oktobra zagotovo urejena.

Koliko prej lahko uradno začne delat dokumente ne vem, je pa mislim da za večino teh stvari ko se gre za kakšna podaljšanja 30 dni prej (naj me kdo popravi če se motim).

P.S

A ne dobiš tudi začasni dokument, v trenutku ko oddaš vlogo (če je npr aktualen dokument že pretekel), ki velja samo za čas ko ti delajo nov dokument? Skratka v nobenem primeru ni treba delat panike :)

Zgodovina sprememb…

starfotr je izjavil:

Mislim, da je hčerka polnoletna, posledično lahko in mora sama poskrbeti za take zadeve.

Seveda je, ampak ker nisem "star, zatezen in totalno zafrustriran fotr" kot si ti, ji pomagam urejat. :)

@OutOfTheBox
Hvala, to za en mesec prej nisem vedel.

DePalmo ::

Sicer je danes res sobota, ampak na upravnih enotah ne grizejo in ponavadi tudi dajo koristne informacije. Ali pa kličeš drugam. Do sedaj sem še vedno vse izvedel ;)

OutOfTheBox ::

River0123 je izjavil:

@OutOfTheBox

Tudi jaz urejam ene pravne zadeve, ki me čakajo novembra in nekaj lahko uredim že danes, nekaj dva meseca prej, nekaj pa 30 dni prej.

30 dni ni pravilo in zelo verjetno zavisi od zadeve ki jo urejaš tako da me ne držat za besedo (ne spoznam se na pravo - kar govorim iz osebnih izkušenj).

Zgodovina sprememb…

APPluk ::

Koliko vem jaz je tako:
-osebno, vozniško lahko greš podaljšat kadarkoli oz. bi jo celo moral če se ti je spremenil zunanji videz tako, da ne ustreza tistemu na fotografiji (Osebno izkaznico mora državljan izročiti organu, pristojnemu za izdajo osebne izkaznice, v uničenje najpozneje v 30 dneh, če: fotografija na osebni izkaznici ne kaže več njegove prave podobe)
-za maldega voznika lahko greš podaljšati tudi kadarkoli vendar bo v opombah zadaj pisalo da je do XX mladi voznik, velja pa vozniška (katica) 10 let od izdaje,
staro moreš nesti zraven in ti je ne vrnejo, da ti pa dajo kartonček, ki velja neko obdobje (14 dni in ne velja zunaj mej RS) oz. do izdaje kartice

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: APPluk ()

IL_DIAVOLO ::

River0123 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Seveda je, ampak ker nisem "star, zatezen in totalno zafrustriran fotr" kot si ti, ji pomagam urejat. :)

@OutOfTheBox

Ni treba da si zafrustiran, samo dovolj odgovoren, ki nauči otroke, da poskrbijo zase.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

starfotr ::

Taki hodijo potem še na faks na informativne dneve in dogovorijo se za govorilne ure. Pa na razgovore za službo za svoje pamže.

nejc_nejc ::

starfotr je izjavil:

Taki hodijo potem še na faks na informativne dneve in dogovorijo se za govorilne ure. Pa na razgovore za službo za svoje pamže.

Enkrat je prišel k nam v firmo, en oce vprasat kako je z mulcem.
Je mal cudno zgledalo na prvo zogo......nam je samo dal "navodilo"
ce se zajebava, ga po starem v rit nasuvajte.....pa smo šli na kufe.
Mislim da je takih čedalje manj.

Aja, s pobom, ni blo nic narobe.
Se je v štartu vse sam zmenil ter med delovnim časom mobija ni nonstop valal po rokah.

Zgodovina sprememb…

mancini ::

Verjetno punca ni edina v generaciji z izpitom in ima sigurno podatke od sovrstnikov iz prve roke

APPluk je izjavil:

Koliko vem jaz je tako:
-osebno, vozniško lahko greš podaljšat kadarkoli oz. bi jo celo moral če se ti je spremenil zunanji videz tako, da ne ustreza tistemu na fotografiji (Osebno izkaznico mora državljan izročiti organu, pristojnemu za izdajo osebne izkaznice, v uničenje najpozneje v 30 dneh, če: fotografija na osebni izkaznici ne kaže več njegove prave podobe)
-za maldega voznika lahko greš podaljšati tudi kadarkoli vendar bo v opombah zadaj pisalo da je do XX mladi voznik, velja pa vozniška (katica) 10 let od izdaje,
staro moreš nesti zraven in ti je ne vrnejo, da ti pa dajo kartonček, ki velja neko obdobje (14 dni in ne velja zunaj mej RS) oz. do izdaje kartice

Hvala za info. Kje v opombah pa to piše? Glede na to, da vozniška velja 20 plus let, je potem to vedno gor zapisano?

starfotr je izjavil:

Ne skrbi, nisem še niti 1x bil na njenem faksu, tudi sama kolesari/gre na trolo do tja oz. jo pridem iskat samo takrat, ko je res upravičeno (3x na leto). Da pa ji pomagam pri birokratskih zadevah, pa res ne vidim kot "razvajanje otroka", ampak kot pomoč.

APPluk ::

Veretno ti napišeje kodo 220 v opombe in datum do kdaj, tako nekako je bilo meni razloženo na UE.
Drugače pa kartica oz. vozniška velja 10 let, pač imaš to zapisano, saj ni nekaj groznega to.
Najbolje je če gre par dni prej padaljšat pa je to to, da ni ravo zadnji dan, mesec prej pa tudi ne rabi it.

bemfa ::

OP vas trola.

donvito ::

River0123 je izjavil:

Torej zadeva je takšna. Hčeri 14.oktobra poteče status voznika začetnika oz. njena vozniška, ki je bila izdana za 2 leti, kot pri vseh voznikih začetnikih. Varno vožnjo je že opravila. Koliko časa prej lahko podaljša vozniško za neomejeno obdobje? Glede na to da izdelava in postopek trajata, pa da je 14.10.23 sobota, koliko prej se lahko to uredi?

V torek naročil, ko mi je pretekel(začasno dobiš kartonček/veljavni dokument za policaje), v petek dostavil poštar novega.
20€ novi,par centov manj in še slike, če jih nimaš, oz se lahko slikaš na UE. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Na cesti
4712424 (2709) MarkZC8261
»

Vozniško dovoljenje

Oddelek: Na cesti
3814892 (6673) BivšiUser2
»