Forum » Operacijski sistemi » Windows 11 - EDEN HOČE drugi NOČE na MBR - GPT mi ruši sistem
Windows 11 - EDEN HOČE drugi NOČE na MBR - GPT mi ruši sistem
WinXP ::
Pozdravljeni,
imam 2 DVD-ja z Windows 11 Enterprise ob katerih se eden HOČE instalirati na MBR particijo (probal sem jo dati v GPT,pa mi je zrušil sistem oziroma se Windows ni zaganjal,pa sem VRNIL na MBR in je OK !) DRUGI DVD pa zahteva za instaliranje GPT particijo (vprašanje pa je če bi LEPO delal in se ne sesul...)
Kako je to mogoče da eden zahteva GPT,drugi pa se lahko instalira na MBR, kot je moj sedaj?
Zanimivo...
imam 2 DVD-ja z Windows 11 Enterprise ob katerih se eden HOČE instalirati na MBR particijo (probal sem jo dati v GPT,pa mi je zrušil sistem oziroma se Windows ni zaganjal,pa sem VRNIL na MBR in je OK !) DRUGI DVD pa zahteva za instaliranje GPT particijo (vprašanje pa je če bi LEPO delal in se ne sesul...)
Kako je to mogoče da eden zahteva GPT,drugi pa se lahko instalira na MBR, kot je moj sedaj?
Zanimivo...
- spremenil: WinXP ()
Jarno ::
Za namestitev enterprise verzije in za namestitev z DVD-ja rabiš res posebne razloge.
Načeloma se naredi zagonski USB ključek s trenutno professional verzijo.
Potem greš na neko preverjeno stran in ugodno kupiš licenčni aktivacijski ključ.
Aktivatorji so passé.
Načeloma se naredi zagonski USB ključek s trenutno professional verzijo.
Potem greš na neko preverjeno stran in ugodno kupiš licenčni aktivacijski ključ.
Aktivatorji so passé.
#65W!
Han ::
MBR izbereš za 15+ let stare računalnike, ki nimajo UEFI BIOS in ne podpirajo GPT. Slednji je precej boljši v vseh pogledih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
zee ::
Ahem. Pobaraj Microsoft podporo, saj zato si pa plačal za Windowse.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Lonsarg ::
MBR zahtevajo zgolj kaki slabo zapečeni DVDji, najverjetneje si uporabil kak 3rd program. Microsoft orodje za DVD-USB po mojih izkušnjah lepo zapeče.
TL-DR:
- vse diske daš v GPT
- BIOS daš na UEFI only način (to je zelo pomembno, ker če imaš vklopljen hkrati UEFI in legacy ni garancije da se ti bo Windows naložil preko UEFI)
- uporabiš uradni Microsoft tool za ustvarjanje USB Windows instalacije
TL-DR:
- vse diske daš v GPT
- BIOS daš na UEFI only način (to je zelo pomembno, ker če imaš vklopljen hkrati UEFI in legacy ni garancije da se ti bo Windows naložil preko UEFI)
- uporabiš uradni Microsoft tool za ustvarjanje USB Windows instalacije
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MBR GPT,... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7248 (3826) | mailer |
» | Windows 10 setup ne zazna SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 5615 (2186) | jahidtech |
» | Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 5650 (4674) | solatko |
» | težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12379 (10906) | solatko |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10850 (8364) | krepki |