» »

Kaj počnete na morju?

Kaj počnete na morju?

«
1
2 3 4

bciciban_ ::

Preprosto vprašanje, kaj počnete na morju?

Opažam da se veliko ljudi zgolj cvre na plaži pa me zanima kaj na morju počnete slotehovci.

PersonaRuda ::

Če mi kaj gre na živce na Slo-techu so to ravno takšne troll teme od dobro poznanih trollov z multi accounti.

Tema za zaklep!

kriptobog ::

Lenarimo haha. Malo plavanja, ogled kakih znamenitosti, predvsem pa ogled zadev, ki so aktualne za mulca (zivalski vrtovi, akvariumi, itd, itd)

No, se opravičujem pozabil dodat svoj odgovor.

Jaz na morju predvsem lenarim in berem.
Morje kot morje mi je povsem postranskega pomena.
Če bi bilo po moje bi to raje počel kje visoko v hribih, ampak baje je "nujno" da se pelje otroke na morje.

mtosev ::

Jaz se kopam in sprehajam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Lonsarg ::

Velikokrat zmanjka dopusta za klasično morje, ker ga porabim že vsega za konkretna 2-3 tedenska potovanja (kjer je morda kak dan ali dva vmes morje).

No lani sem vseeno šel za 7 dni v Grčijo na Rhodos za 600EUR/osebo all inclusive vključno z koktejli in bazenom in lepo še rental avto da sem dopoldne šel vsak dan na drugo plažo ali pač kam po otoku, zvečer pa pil koktejle in bral knjige ob bazenu.

No to je morje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Miki N ::

Fukamo.

PacificBlue ::

Sončim se na nudističnih plažah in kopam nag v morju=)life
I’m out.
:3

GregiB ::

Cvrtje na plažah, večerni sprehodi po bližnjih krajih, 2-3 izleti za spoznavanje širše okolice... (morske počitnce zadnja leta trošim na eksotičnih lokacijah)...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

link_up ::

1-5 m visine je odlicnih za SDR. :) Najbolj sovrazim izlete, ce sem na dopustu...me ama res nic ne zanima, ce imajo najstarejse drevo na svetu ali pet skal eno na drugi.
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()

mirator ::

Ker imam stanovanje na obali, nisem ravno odvisen od kopanja v morju. Če pa že, grem v morje, se v bifeju posušim, potem pa uživam na balkonu.
Se pa tudi meni zdi butast naslov teme, kot da ne bi vedel, kaj naj počneš tam, kamor si se namenil.

JeBelaCesta ::

Hladim se v senci, vmes pa namočim v vodi.
V 10-ih dneh skušam prebrati eno knjigo iz zbirke https://www.didakta.si/e-knjigarna/zbir...
Drugače čez leto ne berem literarnih del, samo strokovne knjige...
lep pozdrav iz višav ;-)

gruntfürmich ::

obiskovanje prajuhe življenja aka back to the roots za primitivne oblike življenja?

kopamo se v lastnih iztrebkih, futramo kožnega raka, zabijemo 4 ure na lučkem v eno smer, prenašamo arogantne hrvate, zavidamo vsem ki se pripeljejo v boljšem avtu in več krame znesejo na plažo, bentimo kako je vse drago še posebej letos ko ni več kun, primerjamo se s sosedi kako so zagoreli...

skratka super uživanje, must have za vsakega slovenčka da dopoveduje sodelavcem kako pa je bilo letos zares nepozabno, ter nujno uvajamo svojega naraščaja v ta najvišji smisel lastnega življenja slovenčka, ki se manifestira poleti na hrvaški obali...

nikoli drugače!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Vedno kampiramo. Zjutraj gremo s kajakom raziskovat obalo in se ustavimo na kaki lepi neobljudeni obali, kjer potem lovimo ribe (ki so potem za kosilo, pečene na žaru), se potapljamo in raziskujemo še pod vodo,... in proti večeru nazaj proti kampu.

Ležanje in cvretje na plaži odpade. Potem raje ležim v viseči mreži v senci in se ohlajam s hladno pijačo iz hladilnika.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zimonem ::

Alkoholizem, kurbarija, knjige , šah. Občasno kaki obskurni programski jeziki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

kriptobog ::

gruntfürmich je izjavil:

obiskovanje prajuhe življenja aka back to the roots za primitivne oblike življenja?

kopamo se v lastnih iztrebkih, futramo kožnega raka, zabijemo 4 ure na lučkem v eno smer, prenašamo arogantne hrvate, zavidamo vsem ki se pripeljejo v boljšem avtu in več krame znesejo na plažo, bentimo kako je vse drago še posebej letos ko ni več kun, primerjamo se s sosedi kako so zagoreli...

skratka super uživanje, must have za vsakega slovenčka da dopoveduje sodelavcem kako pa je bilo letos zares nepozabno, ter nujno uvajamo svojega naraščaja v ta najvišji smisel lastnega življenja slovenčka, ki se manifestira poleti na hrvaški obali...

nikoli drugače!

A ima samo HRvaska morje? :D

hipertija ::

kriptobog je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

nikoli drugače!

A ima samo HRvaska morje? :D

Ni, je pa lepo povzel to dejstvo oz. resnico. Zagotovo ima vsak od nas tu vsaj enega takega sodelavca, če ni že sam isti, ti kriptobog že si. Prav smejim se takim, ki nujno morejo na morje in obenem jočejo, kako je drago :D
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hipertija ()

gruntfürmich je izjavil:

kopamo se v lastnih iztrebkih,

Vprašanje če je kaj hujše, kot če izletujemo v kakšnem turistično zanimivem mestu... Če je npr na plaži 1000 ljudi in gredo v morje scat enkrat, je to približno < kubik urina. Koliko teh partiklov je dejansko v vodi, v katero zaplavam? Po mojem zanemarljivo oz. na nivoju onesnaženosti zraka v povprečnem mestnem okolju.
Pride pa seveda v takšnihle posti vedno do preguncavanja, ker je bumbar in ker car... Lej, you do you, I'll do me. Če je to prenašanje arogantnih hrvatov ali pijančevanje ob turškem all-inclusive bazenu... je važno?

Utk ::

Mislim, če se nekdo muči na morju, ali kje drugje, mu res ni treba tam hodit. Point je itak, da greš za tist teden, dva, nekam drugam, sej je vseeno kam.

feryz ::

Miki N je izjavil:

Fukamo.
Ccc, kir normalen človek fuka pri 40 stopinjah, prešvican kot majmun?
Ok, saj skočiš parkrat, ampak je tega mnogo premalo, da bi s tem zapolnil tisti dolgčas tam dol.

V glavnem se dolgočasim in pogledujem, kdaj jo bom lahko stisnil nazaj.
Ponavadi jo podurham še isti dan, kot se dol pripeljem.

gaoZjQP ::

Sem sicer bolj za hribe, partnerka pa za morje. Ker pa je pri nas demokracija, vsak stopi korak nazaj in vsakič gremo na morje, da pa nisem čisto stiraniziram, k sreči vsaj večkrat na leto.

Utk je izjavil:

Mislim, če se nekdo muči na morju, ali kje drugje, mu res ni treba tam hodit. Point je itak, da greš za tist teden, dva, nekam drugam, sej je vseeno kam.

Point življenja ni, da greš za teden ali dva na leto nekam drugam in vržeš 2-3k EUR, da rečeš da si bil na dopustu, meni ne - oprosti, ne vem kaj vidite v tem, ker leto ima 365 dni in 6 ur, ti pa govoriš o slabih 14 dneh dopusta. Če nisi milijarder s kopico časa za potovanja skozi vse leto in preseravanje, potem moraš najti alternativo, da presekaš vsakdan in to pač ne more biti 14 dni dopusta. Point mi je, da znam v štartu ločit službo od privat in ko govorimo o privat, da ločim delo in zabavo. A doma si nihče ne zna narediti vzdušja, da izklopiš in uživaš lajf, kaj je potem point doma? (res je da živimo v hiši z veliko teraso in okolico)? Včasih mi je poleti dovolj, da se odločimo da ne bomo po službi počeli ničesar drugega, kot izklop telefona, pivo/limonada, jaz bom nekaj spekel na žaru, vmes še parkrat v bazen in ga takole potegnemo do 10 zvečer, ko zaide sonce. Vsaj mi ne rabimo veliko, da presekamo dnevno rutino. Seveda imamo tudi dopuste, ki so v obliki podaljšanih vikendov in so samo še dodatek k temu, kar sem napisal. Žalostno, da eni živite za 14 dni dopusta vsako leto. Potem še bom pa po dopustih poslušal, kako je bilo drago in koliko so zmetali stran.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

Ne, ne vržem 2-3k zato, da REČEM, da sem bil na dopustu, ampak zato, da sem res na dopustu. In ne gremo samo enkrat na leto kam, enkrat na leto je za 10-14 dni. Drugače pa dostikrat za par dni.

hipertija je izjavil:

Point življenja ni, da
... drugim razlagaš, kaj je point življenja... Tisto, kar je za enega point, je za drugega norišnica, vice versa in vse kombinacije vmes...

OutOfTheBox ::

Če nisi milijarder s kopico časa za potovanja skozi vse leto in preseravanje,

Milijarderji nimajo časa za potovat celo leto, drugače ne bi bili milijarderji. Še več - milijarderjem je pohajanje zlo, ker so večinoma navajeni delat.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ne, ne vržem 2-3k zato, da REČEM, da sem bil na dopustu, ampak zato, da sem res na dopustu. In ne gremo samo enkrat na leto kam, enkrat na leto je za 10-14 dni. Drugače pa dostikrat za par dni.

Če imaš dovolj, zakaj pa ne, poznam tudi take ki pravijo, da zapravijo zato KER so na dopustu - res dober izgovor, da potem septembra komi sfurajo :). Moj point je bil seveda drug, predvsem to, da enkrat letno ni dovolj, verjameš ali ne, mnogo je takih - ki celo leto čakajo na to in so potem septembra zamorjeni, namesto z več energije...

OutOfTheBox je izjavil:

Milijarderji nimajo časa za potovat celo leto, drugače ne bi bili milijarderji. Še več - milijarderjem je pohajanje zlo, ker so večinoma navajeni delat.

hecno, ravno berem o "potapljačih" do titanica - verjetno niso šli v sklopu 14dnevnega dopusta a? Abramovič se za 1teden parkira v Hrvatiji, potem pa gre nazaj v pisarno delat? ne seri no. Sem dojel point ja.

GregiB je izjavil:

hipertija je izjavil:

Point življenja ni, da
... drugim razlagaš, kaj je point življenja... Tisto, kar je za enega point, je za drugega norišnica, vice versa in vse kombinacije vmes...

Res je, samo razloži mi, zakaj so potem ljudje zamorjen in čakajo samo tistih 14 dni letno? Jaz nikogar ne učim kaj je point, samo pravim, da si je treba narediti premore od vsakdana večkrat, kot le 14 dni letno. Ampak eni pač tega ne boste dojeli, zato kar čakajte vsako leto na 14 dni dopusta ;)
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

hecno, ravno berem o "potapljačih" do titanica - verjetno niso šli v sklopu 14dnevnega dopusta a? Abramovič se za 1teden parkira v Hrvatiji, potem pa gre nazaj v pisarno delat?

Abramovič ko se za 1 teden parkira v hrvatiji sklepa nove veze ali stare nadgrajuje, vsekakor pa večino časa ne gleda v zrak.

Seveda obstajajo izjeme glede na način bogatsva ki ga clovek dobi (npr sportniki vs podjetniki), ceprav tudi profesionalni sportniki ne gledajo v zrak ce hocejo se vedno sturat naslednjo sezono v svoji branzi.

Polezavanje na soncu 14 dni je za nekoga ki sluzi milijarde popolna zguba casa in to lahko vidis samo v filmih.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

hecno, ravno berem o "potapljačih" do titanica - verjetno niso šli v sklopu 14dnevnega dopusta a? Abramovič se za 1teden parkira v Hrvatiji, potem pa gre nazaj v pisarno delat?

Abramovič ko se za 1 teden parkira v hrvatiji sklepa nove veze ali stare nadgrajuje, vsekakor pa večino časa ne gleda v zrak.

Seveda obstajajo izjeme glede na način bogatsva ki ga clovek dobi (npr sportniki vs podjetniki).

Razmišljaj malo "outofthebox" kaj sem želel povedati... Veš zakaj si cucek jajce liže, ti pa ne? Zato ker on si jih lahko. Večina takih potovanj je prepletena z biznisom, razumljivo! Vpiknil si se v stvar, ki je v mojem postu trivialna. Ampak pustimo to poglavje, moj point, ki ga nisi dojel je, da če imaš tako bedn lajf, da rabiš na leto 14 dni dopusta, nato pa spet čakaš celo leto, potem imaš res bedn lajf. Očitno smo pri nas izjema, da znamo tudi med delovnim tednom narediti presek od vsakdana in uživat na povsem poceni in zelo efektiven način, doma, v okolici - narava. Vse je v glavi, kot je že nekdo rekel, enemu tako drugemu drugače - eni smo srečni celo leto, drugi 14 dni, vsakemu svoje.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

hipertija je izjavil:

GregiB je izjavil:

hipertija je izjavil:

Point življenja ni, da

Res je, samo razloži mi, zakaj so potem ljudje zamorjen in čakajo samo tistih 14 dni letno?

Razlogov je (lahko) toliko, kot je zamorjenežev... ker hoijo na morje zaradi otrok, žene, moža, sosedov, družbe... Ker si kaj drugega ne morejo privoščiti. Ker jim je stresen vsak odhod od domačega okolja. Ker so šizofreniki. Ker sovražijo hrvate itd. itd...

hipertija je izjavil:

Jaz nikogar ne učim kaj je point, samo pravim, da si je treba...

Vidiš ironijo napisanega?

hipertija je izjavil:

narediti premore od vsakdana večkrat, kot le 14 dni letno.
Kaj za koga pomeni (revitalizacijski) premor je zelo relevantno. Ogromno ljudi funkcionira precej bolje brez premorov, nekateri rabijo enega za 14 dni, nekateri 14 po en dan in vse vmes, nekaterim ne pomaga niti 365 dni premora... Najlažje pa je seveda soditi po sebi.

hipertija je izjavil:

Ampak eni pač tega ne boste dojeli, zato kar čakajte vsako leto na 14 dni dopusta ;)
"Jaz nikogar ne učim..." U sure? Postavljaš se na pedestal, ki to ni...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

Razmišljaj malo "outofthebox" kaj sem želel povedati... Veš zakaj si cucek jajce liže, ti pa ne? Zato ker on si jih lahko. V

Zakaj gremo pa na dopust? Ker gremo lahko.

Za doma roštiljat mi še zmeraj ostane 350 dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Razmišljaj malo "outofthebox" kaj sem želel povedati... Veš zakaj si cucek jajce liže, ti pa ne? Zato ker on si jih lahko. V

Zakaj gremo pa na dopust? Ker gremo lahko.

Za doma roštiljat mi še zmeraj ostane 350 dni.

Ti kar roštiljaj doma, zato ker lahko, ne zaradi kakega drugega razloga.
Prekle za kurnk

Če si človek ne more s službo privoščit 10 dni dopusta nekje, potem naj pošlje v kurac tako službo in dela kaj drugega. As simple as that. Pa to velja še za marsikaj, ne samo dopust.

Utk je izjavil:

Če si človek ne more s službo privoščit 10 dni dopusta nekje, potem naj pošlje v kurac tako službo in dela kaj drugega. As simple as that. Pa to velja še za marsikaj, ne samo dopust.

No tu sva se pa našla, se strinjam ampak kot rečeno še vedno opažam, da ljudem teh 10 dni ni dosvolj, drugače pa ne znajo odklopit... žal.
Prekle za kurnk

14 dni dopusta je premalo, da clovek odmisli sluzbo in se sprosti in spocije. Tri tedne je ravno prav.
I&#8217;m out.

PacificBlue je izjavil:

14 dni dopusta je premalo, da clovek odmisli sluzbo in se sprosti in spocije. Tri tedne je ravno prav.

Ali pa če si na socialni, pa greš za 2 tedna na leto nekaj delat... opcija? zamenjaš enostavno :)
Prekle za kurnk

hipertija je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Ali pa če si na socialni, pa greš za 2 tedna na leto nekaj delat... opcija? zamenjaš enostavno :)

Ja, recimo pobiranje alg iz morja ali pa resevalec iz vode. Vedno je treba zdruzevat prijetno s koristnim.
I&#8217;m out.

miha98 ::

feryz je izjavil:

Miki N je izjavil:

Fukamo.
Ccc, kir normalen človek fuka pri 40 stopinjah, prešvican kot majmun?
Ok, saj skočiš parkrat, ampak je tega mnogo premalo, da bi s tem zapolnil tisti dolgčas tam dol.

V glavnem se dolgočasim in pogledujem, kdaj jo bom lahko stisnil nazaj.
Ponavadi jo podurham še isti dan, kot se dol pripeljem.

Verjetno tisti, ki je potreben fuka... kot ti...

googleg1 ::

@hipertija bos rekel, da so se ti v srednji soli solske pocitnice zdele brez veze, ker ti si itak ze med solskim letom se zabaval ? Tako nekako zdaj govoris.

googleg1 je izjavil:

@hipertija bos rekel, da so se ti v srednji soli solske pocitnice zdele brez veze, ker ti si itak ze med solskim letom se zabaval ? Tako nekako zdaj govoris.

Mah ne... gre za to, da ko poslušaš 3+ različne work/life balance guruje ne veš več, kdo je zmešan...

Mato989 ::

v osnovi,

zjutraj, fajni zajtrk, na plažo sončit in kopat do cca 12:00

Opoldan, malo počitka na kavču ali postelji, nato roštilj ob kakih 15:30 nardim čevape (80% časa je roštilj)

Popoldan po 16:00 skopat, 1 urco sonca pol pa kake karte, šah, knjiga do kakih 19:00 pol pa uredit pa kak sprehod s sladoledom, ali pa večerno druženje s pivičko ali 5timi...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

feryz ::

A nisi enkrat rekel, da delaš od doma s plaže?
Menda ne plavaš z notebukom?

LeQuack ::

OutOfTheBox je izjavil:

A to je sarkazem? Vsak smetar dela bolj trdo.
Quack !

GregiB je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Vprašanje če je kaj hujše, kot če izletujemo v kakšnem turistično zanimivem mestu... Če je npr na plaži 1000 ljudi in gredo v morje scat enkrat, je to približno < kubik urina. Koliko teh partiklov je dejansko v vodi, v katero zaplavam? Po mojem zanemarljivo oz. na nivoju onesnaženosti zraka v povprečnem mestnem okolju...
;((
a ti misliš da je samo urin v vodi? si kje na hrvatiji kdaj videl kakšno čistilno napravo? če pa si jo, je projektirana za faktor 10 ali morda celo 100, ko pridejo horde turistov v mesto?

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

A to je sarkazem? Vsak smetar dela bolj trdo.

Delat trdo z rokami še ne pomeni, da delaš trdo z glavo.

gruntfürmich je izjavil:

GregiB je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Vprašanje če je kaj hujše, kot če izletujemo v kakšnem turistično zanimivem mestu... Če je npr na plaži 1000 ljudi in gredo v morje scat enkrat, je to približno < kubik urina. Koliko teh partiklov je dejansko v vodi, v katero zaplavam? Po mojem zanemarljivo oz. na nivoju onesnaženosti zraka v povprečnem mestnem okolju...
;((
a ti misliš da je samo urin v vodi? si kje na hrvatiji kdaj videl kakšno čistilno napravo? če pa si jo, je projektirana za faktor 10 ali morda celo 100, ko pridejo horde turistov v mesto?

Heh, to me spominja, ko sem bil enkrat na Portugalskem v eni restavraciji, pa grem scat, mi da natakar ključe in ko sem odprl vrata wcja so se pod stropom visele in se sušile klobase.:))
I&#8217;m out.

Zgodovina sprememb…

osebno mi je najlepše v slovenskih mestih poleti. no, razen v ljubljani ker je nadrejana s turisti.

to pa zato, ker je tako mirno. nobenega nikjer, vsi po hrvatiji norijo. nekje zadnji teden avgusta pa znova tečne zagorele face po ulicah, ki hitijo razlagat kako je bilo fino in fajn, pa kje vse so bili.
ampak najbolj je bilo fino ker njih ni bilo... vse je spokojno, vse u izi, lahko zadihaš s polnimi pljuči... ne vem, morda pa samo jaz rabim mir, in ostali galamo vsepovsod...

ripmork ::

Več spanca kot ponavadi, branje kake dobre (al pa informativne) knjige, ki se je odlašala predolgo. Sprehodi po okolici, fotkanje narave če zagledam kak dober kader, kaj dobrega za pojest, pa definitivno lenarjenje v izobilju brez slabe vesti. Plavanje obvezno, sam brez kakega pretiravanja. V vsakem primeru pa sam, da sem nekje čimbolj v senci in stran od komarjev :)

V vsakem primeru je pa plan dopusta da pridem nazaj bolj spočit, kot sem bil ob odhodu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

PrimoZ_ ::

Ne naredit vikenda na morju.
To je ubilo vso veselje do morja.

Nekdaj je bilo morje v veselje sedaj pa je že 8 let samo še obveznost.

Smrt duha.

Goran's Blog ::

Ne hodim na morje poleti. Poleti v hribe.
Pred poletjem ali po poletju pa 4-5 dni jadranja.

PrimoZ_ je izjavil:

Ne naredit vikenda na morju.
To je ubilo vso veselje do morja.

Nekdaj je bilo morje v veselje sedaj pa je že 8 let samo še obveznost.

Smrt duha.

Zakaj, stalno nekaj delate na vikendu in sploh ni dopust ali zaradi stalno iste lokacije?
«
1
2 3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21437184 (30006) SuperKripto
»

Dopust - pa ga res pametno izkoriščate? (strani: 1 2 3 4 )

15619029 (13151) Gama
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

548747 (6465) Spock83
»

zakaj poleti vsi rinejo na morje (strani: 1 2 )

559055 (7528) jype

Več podobnih tem