Forum » Na cesti » rentalcars.com: run away, napol scam
rentalcars.com: run away, napol scam
mojca ::
Last-minute se odločam ali bi rentala avto in najdem stran, ki izgleda praktično identično kot booking.com (s katerim praktično nimam slabih izkušenj, četudi so nekajkrat bili zapleti s plačili, a imajo dober customer service in se je vedno rešilo) in se predstavlja kot njihova hčerinska firma. Seveda ne preverim review-jev. Cena je ugodna; ko sem bila že na lokaciji, sem poklikala rezervacijo in takoj odšla po avto.
Na spletni strani nobene omembe dodatnih stroškov, ničesar.
In potem prideš na okence rental podjetja, kjer ti razložijo, da bodisi daj svojo kreditno s 1200 EUR za liability, ali plačaj petkratnik oglaševane cene najema avtomobila za zavarovanje. Plus protivrednost enega polnega tanka. Druge opcije ni. (Če ničesar od tega "ne bi imela možnosti plačati", bi bila verjetno tudi ob celoten že plačan znesek za najem.)
Požremo slino in kolega potegne ven svojo kreditno kartico, vzamemo avto. K sreči so nam celoten znesek rezervacije vrnili, a ni nujno, da bi bilo tako.
Vrnem se domov. Že dva meseca jih prosim za račun (ki sem ga uveljavljala za strošek službene poti). Najprej na spletni strani piše, da račun še ni pripravljen, naj počakam. Po enem tednu si začnem predstavljati, da bi bil počasi že čas. Omogočajo nek spletni chat. Odgovorijo, da bodo zaprosili v računovodstvu in da pride račun v 5-7 delovnih dneh. Po desetih dneh jih kontaktiram. Pravijo, da se je sodelavka zmotila in da potrebujejo 28 dni. Bentim, ampak počakam en mesec. Po enem mesecu jih spet kontaktiram, pa pravijo, da se začne šteti šele od tistega trenutka, ko sem jih drugič kontaktirala in eksplicitno zahtevala račun. Tako da 28 dni še ni minilo. Prosim jih za končni datum, ko bo pripravljeno. Valda tudi takrat ni ničesar. Vmes ukinejo spletni chat, tako da jih sploh ne moreš kontaktirati niti preko telefona niti preko chata. Ok, za en butast račun mi je načeloma vseeno, če čakam dan, dva, teden ... če pa bi se zakompliciralo pri najemu, ostaneš riba na suhem.
In potem gledam review-je. Praktično vse samo ena zvezdica.
Run away. Njihov customer service je neobstoječ.
Kam jih lahko kam prijavim zavoljo utajevanja davkov? Računa tudi po nešteto pozivih niso sposobni spraviti od sebe.
Na spletni strani nobene omembe dodatnih stroškov, ničesar.
In potem prideš na okence rental podjetja, kjer ti razložijo, da bodisi daj svojo kreditno s 1200 EUR za liability, ali plačaj petkratnik oglaševane cene najema avtomobila za zavarovanje. Plus protivrednost enega polnega tanka. Druge opcije ni. (Če ničesar od tega "ne bi imela možnosti plačati", bi bila verjetno tudi ob celoten že plačan znesek za najem.)
Požremo slino in kolega potegne ven svojo kreditno kartico, vzamemo avto. K sreči so nam celoten znesek rezervacije vrnili, a ni nujno, da bi bilo tako.
Vrnem se domov. Že dva meseca jih prosim za račun (ki sem ga uveljavljala za strošek službene poti). Najprej na spletni strani piše, da račun še ni pripravljen, naj počakam. Po enem tednu si začnem predstavljati, da bi bil počasi že čas. Omogočajo nek spletni chat. Odgovorijo, da bodo zaprosili v računovodstvu in da pride račun v 5-7 delovnih dneh. Po desetih dneh jih kontaktiram. Pravijo, da se je sodelavka zmotila in da potrebujejo 28 dni. Bentim, ampak počakam en mesec. Po enem mesecu jih spet kontaktiram, pa pravijo, da se začne šteti šele od tistega trenutka, ko sem jih drugič kontaktirala in eksplicitno zahtevala račun. Tako da 28 dni še ni minilo. Prosim jih za končni datum, ko bo pripravljeno. Valda tudi takrat ni ničesar. Vmes ukinejo spletni chat, tako da jih sploh ne moreš kontaktirati niti preko telefona niti preko chata. Ok, za en butast račun mi je načeloma vseeno, če čakam dan, dva, teden ... če pa bi se zakompliciralo pri najemu, ostaneš riba na suhem.
In potem gledam review-je. Praktično vse samo ena zvezdica.
Run away. Njihov customer service je neobstoječ.
Kam jih lahko kam prijavim zavoljo utajevanja davkov? Računa tudi po nešteto pozivih niso sposobni spraviti od sebe.
Steinkauz ::
da bodisi daj svojo kreditno s 1200 EUR za liability, ali plačaj petkratnik oglaševane cene najema avtomobila za zavarovanje.
Sorry sam to je klasika 99% rent a car.
Edino na kanarcih niso zahtevali pologa.
Sardinija 1200eur
Škotska 1200eur
Maroko 1500eur
Panama 2000usd!
Grčija med 600 in 1000
Je treba kej pogoje najema prebrat.
Morš met kreditno za kritje. Ponavadi ti te posredniške firme nudijo pozavarovanje, ki ti v primeru nesreče potem kasneje povrne denar, ki si ga plačal.
Ali najdeš firmo, ki ne zahteva depozita al pa je nižji, samo boš v večini primerov plačal dosti več kot pri najcenejših.
Lahko pa imaš letno excess insurance, tako da lahko vedno vzameš najnižje kritje pri ponudniku pa si še vedno krit.
c3p0 ::
Oni so le iskalnik in ponujajo oglase različnih rental hiš. Nujno si dobro preberi pogoje "T&C" preden karkoli bukiraš, imaš pri vsakem avtu, ni za spregledat. Najnižja cena avta pomeni, da nekje morajo vseeno zaslužit. Ponavadi je zelo velik "excess", ali pa nato dobro vnovčijo vsako prasko, razen če pri njih vzameš še dober in drag paket zavarovanja, potem pa več niso tako poceni.
Torej, Rentalcars je kot bi rekel, da je ebay zanič, ker te je nek prodajalec tam scamnil. Kje si pa najela avto v resnici, pri kateri hiši? Se grem stavit, da gre za kako Španijo.
Torej, Rentalcars je kot bi rekel, da je ebay zanič, ker te je nek prodajalec tam scamnil. Kje si pa najela avto v resnici, pri kateri hiši? Se grem stavit, da gre za kako Španijo.
alkor ::
ce smo ze pri rentalcars....ma kdo izkusnje z Barijem....juzna italija. V Grciji smo se ze enkrat opekl z Green Motion cars....ne bi rad ponovil se v Italiji.
Hvala.
Hvala.
LP,
a
Jure14 ::
V Bariju sem najel pri SicilyByCar.
Iste na Siciliji.
Sem pa na spletu vedno samo najem plačal, zavarovanje pa direkt na šalterju ob prevzemu.
Imaš več možnosti.
Najcenejša je osnovno zavarovanje, pa 1500€ ti na kartici rezervirajo.
Potem se lahko ob spletnem zavarovanju zavaruješ, da ti krijejo teh 1500€, še vedno ti pa rezervacijo naredijo.
Lahko pa na šalterju plača full zavarovanje, pa ni nič rezervacije na kreditni, pa ob vračilu avta samo ključ daš pa rečeš čao.
Iste na Siciliji.
Sem pa na spletu vedno samo najem plačal, zavarovanje pa direkt na šalterju ob prevzemu.
Imaš več možnosti.
Najcenejša je osnovno zavarovanje, pa 1500€ ti na kartici rezervirajo.
Potem se lahko ob spletnem zavarovanju zavaruješ, da ti krijejo teh 1500€, še vedno ti pa rezervacijo naredijo.
Lahko pa na šalterju plača full zavarovanje, pa ni nič rezervacije na kreditni, pa ob vračilu avta samo ključ daš pa rečeš čao.
p0ki ::
Rentalcars.com je ena izmed največjih booking agencij, kar se tiče pa depozita na CC je pa to standard pri vseh rentacar agencijah, razen pri kakšnih privatnikih...
Treba si je vedno prebrati pogoje in ja vse to ti piše v pogojih, tudi to, da veliko agencij ne sprejema debetnih in raznih predplacniskih kartic, ampak mora biti prava kreditna, to pa je za to, ker se depozit na kreditni drži do 30dni, med tem, ko na debetnih mogoče kak teden.
Take stranke ki si ne preberejo pogojev in ostalega in potem pri prevzemu samo debelo gledajo, se prerekajo in jih imaš v pisarni po 2 uri, take imamo najrajši.
Sarkazem off
Hvala bogu je takih čedalje manj.
Treba si je vedno prebrati pogoje in ja vse to ti piše v pogojih, tudi to, da veliko agencij ne sprejema debetnih in raznih predplacniskih kartic, ampak mora biti prava kreditna, to pa je za to, ker se depozit na kreditni drži do 30dni, med tem, ko na debetnih mogoče kak teden.
Take stranke ki si ne preberejo pogojev in ostalega in potem pri prevzemu samo debelo gledajo, se prerekajo in jih imaš v pisarni po 2 uri, take imamo najrajši.
Sarkazem off
Hvala bogu je takih čedalje manj.
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"
p0ki ::
Aja mogoče imamo rajši samo tiste, ki mislijo da jih bo najem avta prišel 20e....
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"
Moe_Lester ::
Redno rentam na rentalcars.com pa še nikoli nisem imel težav. Kreditne kartice nimam, samo debetno, pa zaenkrat še ni bilo težav. Si pa seveda naredijo rezervacijo sredstev.
Če rabiš račun na davčno imaš v rezervaciji v desnem stolpcu link "Request proof of purchase", klikneš gor, vpišeš davčno in ti avtomatičmo generira dokument, ki zadošča za v stroške.
Če rabiš račun na davčno imaš v rezervaciji v desnem stolpcu link "Request proof of purchase", klikneš gor, vpišeš davčno in ti avtomatičmo generira dokument, ki zadošča za v stroške.
River0123 ::
Oni so le iskalnik in ponujajo oglase različnih rental hiš. Nujno si dobro preberi pogoje "T&C" preden karkoli bukiraš, imaš pri vsakem avtu, ni za spregledat. Najnižja cena avta pomeni, da nekje morajo vseeno zaslužit. Ponavadi je zelo velik "excess", ali pa nato dobro vnovčijo vsako prasko, razen če pri njih vzameš še dober in drag paket zavarovanja, potem pa več niso tako poceni.
Sej ravno to je najbolj žalostno. Pobirajo provizijo za praktično ničelno storitev, če pa bi bilo potrebno posredovati, pa jih ni.
Rental hiše so na 1000 takih in podobnih iskalnikih. Največ boš dosegel z direktnim kontaktom na hišo, s katero si tudi podpisal pogodbo.
Odziv hiše pa je odvisen od marsičesa, morda ga sploh ni. Zato si je dobro prej prebrat reviewe za dotično državo, morda celo dotično letališče/mesto. Že en bolj znanih Sixt, je lahko v eni državi super, v drugi pa podn.
Odziv hiše pa je odvisen od marsičesa, morda ga sploh ni. Zato si je dobro prej prebrat reviewe za dotično državo, morda celo dotično letališče/mesto. Že en bolj znanih Sixt, je lahko v eni državi super, v drugi pa podn.
Če te eBay prodajalec nategne, te eBay načeloma zaščiti, še zlasti ko plačuješ preko PayPal-a.
(Če prav vem, je tam precej pogosteje, da kupci scamajo prodajalce kot obratno.)
V bistvu je bilo pri rentalcars kontra. Prodajalec je bil ok, samo z rentalcars neposredno imam probleme. Poleg ultra zavajajočih informacij na spletni strani po dveh mesecih še vedno niso sposobni sproducirati niti enega ušivega računa.
Pred tem sem rentala avto samo enkrat, v ZDA, in ni mi bilo potrebno dati kreditne kartice za 1000+ USD zavarovanja. Vseeno so me vsaj malo nategnili: da sem na šalterju vzela eno brezvezno "flat tyre" zavarovanje (ampak je predstavljalo morda 20-30% cene najema, tako da ni bilo ravno konec sveta; in bilo je povsem opcionalno: če bi zavrnila, ne bi ostala brez avtomobila). Pa skoraj so mi podturili (dražji) terenski avto (sovoznica je bila nora na avtomobile in je bila takoj za). Predstavili so, kot da dajejo opcijo za "free upgrade", pa sem šele med branjem ultra drobnega tisku na poti od šalterja do avtomobila pošinila, da bo morda potrebno na koncu plačati dvojno ceno. Ampak bila je bistvena razlika. Kontaktirala sem brokerja s spletne strani in je naposled ta nahrulil prodajalca, naj menja avto. Izgubila sem dodatno uro, ampak je broker uredil. Z rentalcarsom bi se v identičnem primeru samo obrisala pod nosom.
V bistvu je bilo pri rentalcars kontra. Prodajalec je bil ok, samo z rentalcars neposredno imam probleme. Poleg ultra zavajajočih informacij na spletni strani po dveh mesecih še vedno niso sposobni sproducirati niti enega ušivega računa.
Kot sem ti napisal zgoraj, pojdi v svojo rezervacijo, 2x klikni in boš imela račun.
Tisto je joke, ne račun.
Pred enim mesecem te opcije ni bilo. Zdaj pa si lahko poljubno izdelaš deset računov na deset različnih podjetij. Nikjer ni številke računa ali kakršnegakoli drugega identifikatorja. Tak pildek si lahko sama "ponaredim" v Wordu, pa bo boljši. To tudi v sanjah ne pride skozi revizijo.
Pred enim mesecem te opcije ni bilo. Zdaj pa si lahko poljubno izdelaš deset računov na deset različnih podjetij. Nikjer ni številke računa ali kakršnegakoli drugega identifikatorja. Tak pildek si lahko sama "ponaredim" v Wordu, pa bo boljši. To tudi v sanjah ne pride skozi revizijo.
Lonsarg ::
Drgač je to kar stalna praksa, da če rabiš proper račun ne greš preko low-cost posrednikov ampak greš na direktne firme ala Sixt Car rentals ali Hertz. Ja ponavadi so sicer dražji in to za več kot je razlika v davku...
Tisto je joke, ne račun.
16. Februarja sem nazadnje koristil to opcijo, pa je že bila. Pred tem se pa ne spomnim, če je bil sistem kaj drugačen, ampak dobil si sigurno podoben dokument.
Računovodja mi nikoli ni komplicirala in je dala zadevo lepo v stroške, dacarji se pa tudi nikoli niso zapičili v to. Ne vem zakaj bi se, glede na to, da je zadaj transakcija z enakim zneskom in je bil avto dejansko najet.
Če posluješ s tujino (predvsem kitajsko, indijo in kakšno drugo bolj "eksotično" državo) so takšni pildki sicer redna praksa.
DamijanD ::
Sovražim "adaptivne ponudbe"
Iz mojega brskalnika mi npr ni ponudilo možnosti dodatnega zavarovanja. Svaku je pa delovalo. Potem sem poskusil pri sebi z incognito mode in voila dobil enake zadeve kot svak.
Iz mojega brskalnika mi npr ni ponudilo možnosti dodatnega zavarovanja. Svaku je pa delovalo. Potem sem poskusil pri sebi z incognito mode in voila dobil enake zadeve kot svak.
DamijanD ::
nope (pa tudi če bi, incognito pomoje ne izključi adonov). Je bila pa stran v incognito modu v Slovenščini, direktno pa v Angleščini - tako, da je možno kakšen cookie ali pa regional/language setting...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najem avtomobila v tujini in kreditna karticaOddelek: Na cesti | 11057 (1883) | Tidule |
» | Rentacar v ItalijiOddelek: Na cesti | 7042 (4509) | weasel |
» | Najcenejši rent a carOddelek: Loža | 7553 (3488) | ziga1000 |
» | Najem avtomobila na Irskem in njihov excess payment 1500€Oddelek: Na cesti | 6054 (3089) | HappyPills |
» | najem vozila na gran canariuOddelek: Na cesti | 4122 (2728) | perci |