» »

Kateri prenosni disk kupiti?

Kateri prenosni disk kupiti?

qqxxqq ::

Pozdravljeni,

imel sem prenosnik disk 1 TB WD, 3.0 usb. Ker je odpovedal (na disku utripa lučka, računalnik ga zazna, vendar ne more prebrati podatkov) iščem zanj ustrezen nadomestek. Prosim za predloge, idelano 1 TB ali več. Hvala.

iloveboobz ::

katerkoli... lahko tut sort by price
smoki

qqxxqq ::

iloveboobz je izjavil:

katerkoli... lahko tut sort by price

Sem bil prepričan, da je WD top pa sem sedaj prebral kar nekaj kritik na njihov račun. 😔

čisto vseeno je kaj kupiš, diskovje danes proizvaja sam WD, Seagate pa Toshiba...
smoki

imi ::

Sam sem kupil v ta namen SSD disk (Samsung Shield 1TB). Razlogi:
- kompaktnejši/lažji
- zanesljivejši
- neprimerno hitrejši
- naj bi bil odporen na udarce/tekočine

Primer:
https://www.emundia.si/samsung-t7-zunan...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imi ()

In bistveno slabši kar se tiče retencije podatkov.... SSDji za odklopljen storage pač niso...
smoki

floyd1 ::

OP je v bistvu premalo povedal, za kaj točno potrebuje disk. Oz. govori le o prenosnem disku. Prenosni SSD je za prenos velikih količin podatkov super zadeva, ko to enkrat probaš, ne moreš več brez. Za nek arhiv, ki bo pol leta v predalu, pa verjetno ni OK.

twom ::

Doma imam dva starejša WD MyPassport 1 TB HHD prenosna diska.

Kater prenosni SSD disk se kupi konec leta 2025?

Uporaba za glasbo na mrežnem predvajalniku in vse ostalo, razen dolgoročnega shranjevanja. 2 TB, morda več ob ugodni ceni. Ni treba da je najzmoglivejša zverina na trgu, lahko je pa čim manjša. USB C že imajo za priklop? Amazon.de mi je precej domač.

mr_chai ::

twom je izjavil:

Doma imam dva starejša WD MyPassport 1 TB HHD prenosna diska.

Kater prenosni SSD disk se kupi konec leta 2025?

Uporaba za glasbo na mrežnem predvajalniku in vse ostalo, razen dolgoročnega shranjevanja. 2 TB, morda več ob ugodni ceni. Ni treba da je najzmoglivejša zverina na trgu, lahko je pa čim manjša. USB C že imajo za priklop? Amazon.de mi je precej domač.

Sam sem dobil dva smešno poceni 1tb diska s Temuja, ki sta bila seveda rabljena, samo novo nalepkico WD so dali gor, ampak delujeta bp. Sem ju dal v ZFS mirror s še dvema 1TB diskoma, ki sta mi ležala okoli in imam tako soliden NAS oziroma DAS? :) Bom pa naredil še en NAS za bolj resni storage.

Han ::

Če je prioriteta hitrost, kupiš NVMe in ga zapakiraš v ohišje z USB C priklopom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SD kartice s kitajske

Oddelek: Pomoč in nasveti
363792 (2669) lolipop2
»

Navaden ssd disk kot prenosni disk

Oddelek: Strojna oprema
253368 (2240) iloveboobz
»