Forum » Pomoč in nasveti » Seagate baraccuda - Disk boot failiure, insert....
Seagate baraccuda - Disk boot failiure, insert....
Filo ::
Zakaj se mi vedno, ko prižgem comp, najprej izpiše disk boot failiure, please insert system disk. Ne razumem vedno mi je uredu delal potem pa kar naenkrat mi začne s tem spročilom. Seveda sem našel začasno rešitev > ctrl+alt+del > ne boste verjeli ampak ko to naredim spročila ni več. Se pravi ga izpiše vedno samo takrat, ko ga na sveže prižgem. BIOS je zadnje revizije in tudi v BIOS-u imam naštimano da disk avto-detecta in z LBA nastavitvijo (priporočena nastavitev iz strani seagat)...aja disk, tudi ko comp pržgem, ga vedno najde samo še vedno vrže ven to sporočilo.
uglavnem ne vem a je disk kriv ali matična(bios) ali kaj
SPECIFIKACIJE:
P4 2.6HT
ABT IC-7
512 VIKING DDR-400
RADEON 9700
SEAGATE BARACCUDA 120GB SATA
MREŽNA,EKRAN, MIŠKA, TIPKOVNICA, ZVOČNIKI, MIZA, STOJALO ZA CD-eje, STOL, PARKET, BETON, CEGLI, ARMATURA, TEMELJI, KAMNI, ZEMLJSKA SKORJA, PLAŠČ, ZUNANJI DEL JEDRA, NOTRANJI DEL JEDRA, VESOLJE, NEVEM, ZMANJKAL IDEJ... :P
šalo na stran jest nimam pojma kwa ta fuck je lahko narobe..
uglavnem ne vem a je disk kriv ali matična(bios) ali kaj
SPECIFIKACIJE:
P4 2.6HT
ABT IC-7
512 VIKING DDR-400
RADEON 9700
SEAGATE BARACCUDA 120GB SATA
MREŽNA,EKRAN, MIŠKA, TIPKOVNICA, ZVOČNIKI, MIZA, STOJALO ZA CD-eje, STOL, PARKET, BETON, CEGLI, ARMATURA, TEMELJI, KAMNI, ZEMLJSKA SKORJA, PLAŠČ, ZUNANJI DEL JEDRA, NOTRANJI DEL JEDRA, VESOLJE, NEVEM, ZMANJKAL IDEJ... :P
šalo na stran jest nimam pojma kwa ta fuck je lahko narobe..
tac ::
Hmmm, zgleda kot da bi mamaplata prehitro hotla spraševat disk, on se pa ne zbudi dovolj hitro. To je bil včasih kar pogost problem, zato se baje da v biosu nekje nastavit za koliko časa zakasnit spraševanje diska ob zagonu...mal preišči bios in poglej take nastavitve...
Filo ::
hmmm drek zdej bo treba pa še dl čakat...za v winse...
hehe
ja ql no...bom probu še to nastavitev...upam da jo še ima tok nova matična hehe, čeprav kako no sej to bi moglo delat .... drugač če je pa disk kriv bom pa kar reklamacijo prjavu....
hehe
ja ql no...bom probu še to nastavitev...upam da jo še ima tok nova matična hehe, čeprav kako no sej to bi moglo delat .... drugač če je pa disk kriv bom pa kar reklamacijo prjavu....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Filo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik zmrzne ko se naložit linux/windowsOddelek: Pomoč in nasveti | 965 (801) | markkram |
» | Zakaj je PC tako počasen??Oddelek: Pomoč in nasveti | 878 (731) | Roych |
» | Več težav: računalnik se obeša brez razloga, miš ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 2252 (1831) | teddy81 |
» | Računalnik noče pridt u windowse xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1376) | Miccco |
» | nov komp ---> ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1484 (973) | mcrastur |