» »

Bolniški stalež za otroka ob bolni ženi

Bolniški stalež za otroka ob bolni ženi

«
1
2

Sheteentz ::

Živjo,

evo, situacija: Žena bolna z vročino, kašljanjem, izcedkom iz nosu, in v dvajsetem tednu nosečnosti. Obenem bolna še 13 mesečna hčerka, prav tako z visoko vročino. In ženina osebna zdravnica pravi, da jaz kot njen mož ne morem dobiti bolniškega staleža za otroka, ker je itak žena že doma. In jutri naj gre žena z vročino peljat otroka k pediatru? A se vam to zdi normalno, oziroma je to res praksa?

Dejansko sem na tem, da nekomu na primerni inštanci pišem en jezen mail! WTF?!?

FrRoSt ::

Ženina zdravnica s tem nima nič!

Ti moraš po bolniško k svojemu zdravniku in dati ti jo mora.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

vidko54 ::

Pa naj žena menja osebno zdravnico, ker namesto da te napoti do svojega osebnega zdravnika, te J*** v glavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vidko54 ()

Z ženo imava istega zdravnika, v tem je keč.

kombinezon ::

Pediater predpiše nego tebi za otroka, žena pa ima pri svoji zdravnici bolniško. Oba seveda ne moreta imeti nege istočasno, zato vzame 1 nego 1 pa bolniško.

Jure14 ::

Za nego za otroka moraš k otrokovemu pediatru.
Tam dobiš papirje za nego (otroka).

In ker je pač ona že doma, naj bi bila zmožna skrbeti tudi z otroka. Pa čeprav z vročino in v 20. tednu mosežnosti. In v takem stanju naj bi jutri peljala otroka k pediatru. Ženi je že pripravljena dati bolniške, noče pa je meni za nego otroka!

Pediatrinja pravi, da rabimo od osebne zdravnice potrdilo, da je žena nezmožna za nego otroka (pa čeprav je žena bolna!). OSebna zdravnica pa tega potrdila noče dat.

Zgodovina sprememb…

lambda ::

FrRoSt je izjavil:

Ženina zdravnica s tem nima nič!

Ti moraš po bolniško k svojemu zdravniku in dati ti jo mora.

K otrokovem pediatru.

CoolBits ::

Zdravstvo ne dela z nas ampak za farmacijo, mi smo tam samo številke. A ni že očitno zadnja leta?
Bolniško za otroka mora tvoja napisat, izborit se je potrebno za svoje. Žena že ima svojo bolniško.

Še enkrat, osebno zdravnico imava z ženo isto.

Bolniški stalež ima žena svoj, ti vzami za otroka. Nima zdravnica kaj odločat tega. Zahtevaj.

Noče dat staleža za otroka, ker je žena že doma.

GregiB ::

Sheteentz je izjavil:

Pediatrinja pravi, da rabimo od osebne zdravnice potrdilo, da je žena nezmožna za nego otroka

Tole pa ne zastopim... Pediatrinja odloča o tem, kateremu od staršev bo pripisala nego za otroka? Če prav razumem, če rečem pediatrinji, da bom kot oče doma zaradi nege otroka, lahko ona odloči, da bo doma žena????
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Sheteentz je izjavil:

Žena ima bolniški stalež (dodeljen od njene osebne zdravnice). Ti dobiš pa "nego" za otroka, to ni tvoja bolniška, to ti dodeli pediater.

Načeloma sem to dobil tudi v takih redkih/izjemnih primerih (pediater je zgolj dal v podpis papir, da drugi starš otorka ne more negovati otroka, dokazno breme je bilo pa potem menda na meni, če bi zavod kako revizijo postopka sprožil - v takem primeru bi lahko utemeljeval z zdravstveno dokumentacijo otrokove matere).

Sheteentz je izjavil:

Vloži pritožbo pri direktorju zdravstvenega doma, če ne zaleže pa tožbo.

Sheteentz je izjavil:

Kaj njo briga, kje je žena??? Jest bi poklical ombudsmana za pravice pacientov

Malajlo ::

Ja, če je mama na porodniški in obleži, po logiki dohtarjev vseeno lahko skrbi še za bolnega otroka.
Meni je sicer uspelo dobiti bolniško za otroka, čeprav je bilo "naj vam bo tokrat". Sem pa moral postati neprijazen in zagroziti s prijavo, da sem dosegel "izjemo".

GupeM ::

Če je žena že doma (četudi na bolniški), načeloma lahko pazi na otroka. Če je tako bolna, da ne more, mora njena zdravnica napisati potrdilo pediatru, da drugi starš ne more pazit, čeprav je doma. Takrat pediater lahko izda nego za drugega starša.

Če vajina zdravnica komplicira, jo prijavi zdravstvenemu domu ali še kam drugam. Vsaj za jutri, ko je treba otroka peljat k pediatru, naj ti dajo to jebeno nego.

GregiB je izjavil:

Kaj njo briga, kje je žena??? Jest bi poklical ombudsmana za pravice pacientov

Seveda jo briga. Po zakonu ti nega za otroka pripada le, če drugi starš ne more varovati otroka. Recimo kadar je partnerka na porodniški za drugega, tretjega otroka, ni šans, da oče dobi nego. Razen, če ima recimo otrok neko nevarno bolezen, in je potrebno ločiti novorojenčka in bolnega otroka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

lambda je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Žena ima bolniški stalež (dodeljen od njene osebne zdravnice). Ti dobiš pa "nego" za otroka, to ni tvoja bolniška, to ti dodeli pediater.

Načeloma sem to dobil tudi v takih redkih/izjemnih primerih (pediater je zgolj dal v podpis papir, da drugi starš otorka ne more negovati otroka, dokazno breme je bilo pa potem menda na meni, če bi zavod kako revizijo postopka sprožil - v takem primeru bi lahko utemeljeval z zdravstveno dokumentacijo otrokove matere).

Nego otroka dobim od pediatrinje samo v primeru, če od ženine osebne zdravnice dobim potrdilo, da je nezmožna za nego otroka, tako mi je zagotovila pediatrinja sama.

Torej, koga kontaktirati za razjasnitev te situacije, ZZZS, zdravniško zbornico, varuha pacientovih pravic?

Najprej dobro presodi zmožnost/nezmožnost. Na koga se pa obrniti v primeru, da res ni zmožna, pa ne vem. Jaz bi najprej osebni zdravnici rekel, da se ne strinjaš z njeno odločitvijo, da ti ne da papirja in da naj ti prosim pove kaj je pravi naslov za pritožbo.

jan_g ::

V osnovi je res tako (po mojih izkušnjah že vsaj 20 let), da en starš ne more dobiti nege, če je drugi že doma. Zakaj je doma (brezposelnost, porodniška, bolniška) načeloma nima veze. Tole mi je našel google:

V Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja 138. člen pojasnjuje to z besedami: "Zavarovanec ima pravico do nadomestila plače za nego ožjega družinskega člana, če nege ne more zagotoviti zakonec, ki je nezaposlen, upokojen ali lahko zagotavlja nego brez zadržanosti od dela."

Hkrati pa lahko - odvisno od specifičnih okoliščin - zdravnik vseeno presodi drugače. Mora pa pediater svojo odločitev utemeljiti ZZZS, kar prinaša dodatno delo, čemur se seveda izogibajo. Ali tako, da tvoj osebni zdravnik napiše utemeljitev ali tako, da sam napišeš izjavo, kar gre potem prek pediatra na ZZZS in v njihovo presojo. Načeloma vedno odobrijo, ampak je nekaj dodatne papirologije. Z drugimi besedami, moral boš biti vztrajen, da boš v tem primeru dobil nego za otroka.

GupeM je izjavil:

Seveda jo briga. Po zakonu ti nega za otroka pripada le, če drugi starš ne more varovati otroka.

OK, se posipam s pepelom... je pa zanimivo, da imam v žlahti par, ki ima dva otroka... Dec ni do sedaj spravil skupaj enega dneva delovne dobe in ko je kateri od otrok bolan, je doma (zaposlena) partnerka... Kolikor vem jo o zmožnosti partnerja za varovanje otrok oz. o njegovih obveznostih v delovnem času še ni nihče vprašal...

Horas ::

Sheteentz je izjavil:

nima veze, sta posameznika in takov aju mora obravnavat.

tudi midva imava skupaj eno zdravnico v celju, in nobenih problemov do zdaj.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

jan_g je izjavil:

V osnovi je res tako (po mojih izkušnjah že vsaj 20 let), da en starš ne more dobiti nege, če je drugi že doma. Zakaj je doma (brezposelnost, porodniška, bolniška) načeloma nima veze. Tole mi je našel google:

V Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja 138. člen pojasnjuje to z besedami: "Zavarovanec ima pravico do nadomestila plače za nego ožjega družinskega člana, če nege ne more zagotoviti zakonec, ki je nezaposlen, upokojen ali lahko zagotavlja nego brez zadržanosti od dela."

Hkrati pa lahko - odvisno od specifičnih okoliščin - zdravnik vseeno presodi drugače. Mora pa pediater svojo odločitev utemeljiti ZZZS, kar prinaša dodatno delo, čemur se seveda izogibajo. Ali tako, da tvoj osebni zdravnik napiše utemeljitev ali tako, da sam napišeš izjavo, kar gre potem prek pediatra na ZZZS in v njihovo presojo. Načeloma vedno odobrijo, ampak je nekaj dodatne papirologije. Z drugimi besedami, moral boš biti vztrajen, da boš v tem primeru dobil nego za otroka.

Dejansko je torej praksa, da se od ženske, ki ima vročino 38 in več, in je noseča v dvajsetem tednu (kar je še posebej rizično, saj je vročina v nosečnosti še posebej nevarna zadeva) pričakuje, da pedena še 13 mesečnega otroka z vročino 39 stopinj? Da v takem vročičnem stanju, kjer bi bilo najbolj primerno, da počiva, za otroka pripravlja obroke, menja plenice, itd? Res neverjetno...

GregiB je izjavil:

GupeM je izjavil:

Seveda jo briga. Po zakonu ti nega za otroka pripada le, če drugi starš ne more varovati otroka.

OK, se posipam s pepelom... je pa zanimivo, da imam v žlahti par, ki ima dva otroka... Dec ni do sedaj spravil skupaj enega dneva delovne dobe in ko je kateri od otrok bolan, je doma (zaposlena) partnerka... Kolikor vem jo o zmožnosti partnerja za varovanje otrok oz. o njegovih obveznostih v delovnem času še ni nihče vprašal...

Res je zanimivo. Ne poznam dejanskega stanja, ampak če te to moti oz. se ti zdi, da s tem škodujeta zdravstvenemu sistemu in posledično tebi oz. vsem nam, jih naslednjič prijavi. Če zajebeš delomrzneža ali lenuha, ki se preživlja z našim denarjem, ne bo nobene škode. Bolj korist. Lahko pa žena ostane doma in si vzame dopust ali se kako drugače zmeni v firmi (če ta ni državna).

Sheteentz je izjavil:

Dejansko je torej praksa, da se od ženske, ki ima vročino 38 in več, in je noseča v dvajsetem tednu (kar je še posebej rizično, saj je vročina v nosečnosti še posebej nevarna zadeva) pričakuje, da pedena še 13 mesečnega otroka z vročino 39 stopinj? Da v takem vročičnem stanju, kjer bi bilo najbolj primerno, da počiva, za otroka pripravlja obroke, menja plenice, itd? Res neverjetno...

Upam, da ne. Zato napizdi vajino zdravnico in naj ti da jebeno potrdilo, da ona ne more skrbeti za otroka. Kaj, če se ji stanje tako poslabša, da ji otrok pade po tleh, ko mu bo hotela zamenjat plenico?

Zgodovina sprememb…

Lahko je tako tudi v primeru, da sta partnerja uradno ločena oziroma je mama t.i. navidezna samohranilka, kar je razmeroma pogost pojav v Sloveniji. Ne zaradi bolniških, bolj zato, ker bistveno bolje prideš skozi pri raznih socialnih transferjih in vrtcih.

jan_g je izjavil:

Lahko je tako tudi v primeru, da sta partnerja uradno ločena oziroma je mama t.i. navidezna samohranilka, kar je razmeroma pogost pojav v Sloveniji. Ne zaradi bolniških, bolj zato, ker bistveno bolje prideš skozi pri raznih socialnih transferjih in vrtcih.

Tudi to je prepovedano in je prijava povsem na mestu. Sicer pa to ni več tako pogost pojava v Sloveniji. Včasih se je to dalo lažje izkoriščat. Zdaj pa poznamo zunajzakonsko zvezo, ki je praktično enaka kot če bi bila poročena.

Zgodovina sprememb…

no comment ::

Sheteentz je izjavil:

Ne, ni. Gladka izmišljotina.

krho ::

Ne razumem, v Kranju pri pediatru dobiš papir, kjer ob negi otroka poveš, da drugi partner za otroka ne more skrbet. to podpišeš in dobiš nego. Ne rabijo nič vedet zdravstvenega stanja drugega starša. Kaj to eni komplicirajo
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

fur80 ::

Sheteentz je izjavil:

lambda je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Nego otroka dobim od pediatrinje samo v primeru, če od ženine osebne zdravnice dobim potrdilo, da je nezmožna za nego otroka, tako mi je zagotovila pediatrinja sama.

Torej, koga kontaktirati za razjasnitev te situacije, ZZZS, zdravniško zbornico, varuha pacientovih pravic?

Samo to nekaj ne štima. Žena vzame bolniško zase, ti na otroka, nimaš tukaj kaj čarati, kaj pa če ni bi živeli skupaj?

krho je izjavil:

Ne razumem, v Kranju pri pediatru dobiš papir, kjer ob negi otroka poveš, da drugi partner za otroka ne more skrbet. to podpišeš in dobiš nego. Ne rabijo nič vedet zdravstvenega stanja drugega starša. Kaj to eni komplicirajo

Točno to. Jaz imam tudi same dobre izkušnje pri zdravniku za otroka, skoraj preveč pozorni včasih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

no comment je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Ni izmišljotina. Točno tako je. Žena na porodniški, prvi otrok faše norice, par dni kasneje še 3 mesečni. Dve noči je še šlo, potem je pa še ženi imunski sistem pokleknil in je obležala.
Saj ne, da sem jaz kaj spal. Sredi noči s tamalo kopeli v kalijevem permanganatu. Pomaga. Barbituratov niso hoteli dati tromesečnem otroku. Niti staršem :))
Gruntam, če nisem na koncu dobil bolniško name, ne za nego otroka. Ker je (očitno) lažje ;(

Malajlo je izjavil:

no comment je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Ni izmišljotina. Točno tako je. Žena na porodniški, prvi otrok faše norice, par dni kasneje še 3 mesečni. Dve noči je še šlo, potem je pa še ženi imunski sistem pokleknil in je obležala.
Saj ne, da sem jaz kaj spal. Sredi noči s tamalo kopeli v kalijevem permanganatu. Pomaga. Barbituratov niso hoteli dati tromesečnem otroku. Niti staršem :))
Gruntam, če nisem na koncu dobil bolniško name, ne za nego otroka. Ker je (očitno) lažje ;(

In tega zdravnik ni razumel?

krho je izjavil:

Saj potem je v skladu s pravili. Še enkrat, glede na tisti pravilnik, sta dve poti:

1. Starš podpiše izjavo, da njegova žena/mož ne more skrbeti za otroka.
2. Osebni zdravnik poda utemeljitev, zakaj drugi starš ne more skrbeti za otroka.

Eno ali drugo potem pediater pošlje na ZZZS in s tem upraviči izjemo glede na pravilnik. ZZZS potem to odobri. Kot mi je znano, je to bolj ali manj avtomatika, ampak v teoriji bi lahko ZZZS tudi zavrnil ali zahteval dodatna dokazila.

Tako je. Če drugi starš ne more zagotoviti ustrezne nege za otroka, ti pripada bolniški stalež. ZZZS se pri tem nič kaj ne sekira, ker v VELIKI večini (ja, otroci so dejansko večinoma bolani manj kot 20 dni) takih primerov nadomestilo plače itak krije delodajalec.

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

Malajlo je izjavil:

no comment je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Dejansko je torej praksa, da se od ženske, ki ima vročino 38 in več, i......ice, itd? Res neverjetno...

Je razumel. Ampak odgovor je bil, partner ne more dobiti bolniške za nego otroka, če je en partner na porodniški. Najbrž je prihajalo do zlorab, kaj pa vem. Saj sem predlagal bolniško za nego žene. No go. Ker je na porodniški.

/sarcasm on
Mogoče bi moral CSD poklicati, da sem ženo pretepel in da ne more skrbeti za otroke. Bi ziher dobil (vsaj začasno) varstvo za mulce, midva bi se pa naspala :))

energetik ::

Malajlo je izjavil:

no comment je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Potrjujem, enako je blo pri nama, niso hoteli izdati nege, dokler je imel drugi bolniško.
Se mi zdi to normalno? Ne. Če imaš sam zase bolniško, to pomeni da si _bolan_ in ne moreš delati, ponavadi to pomeni,d a boš tudi za malega otroka težko skrbel. In če osebna zdravnica ne trzne na prvo pripombo, da žena ni zmožna varstva, bi morala slediti konkretna pritožba.
vires in numeris

5erson ::

no comment je izjavil:

ZZZS se pri tem nič kaj ne sekira, ker v VELIKI večini (ja, otroci so dejansko večinoma bolani manj kot 20 dni) takih primerov nadomestilo plače itak krije delodajalec.

Ne bo tako. Nadomestilo zaradi nege otroka krije ZZZS.

Malajlo je izjavil:

fur80 je izjavil:

Malajlo je izjavil:

no comment je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Dejansko je torej praksa, da se od ženske, ki ima vročino 38 in več, i......ice, itd? Res neverjetno...

Je razumel. Ampak odgovor je bil, partner ne more dobiti bolniške za nego otroka, če je en partner na porodniški. Najbrž je prihajalo do zlorab, kaj pa vem. Saj sem predlagal bolniško za nego žene. No go. Ker je na porodniški.

/sarcasm on
Mogoče bi moral CSD poklicati, da sem ženo pretepel in da ne more skrbeti za otroke. Bi ziher dobil (vsaj začasno) varstvo za mulce, midva bi se pa naspala :))

Ja ampak žena na porodniški lahko tudi zboli, se slabo počuti, faše poporodno depresijo,... in potem mora skrbeti še za 2 otroka. Verjetno ima tudi pravico, da gre k zdravniku, a bo peljala zraven oba otroka na pregled.

Jaz vem, da sma ga oba vozili na neke preglede v Ljubljano, pa sem bil kot spremstvo, samo je samo 70% plačano.

mambli ::

krho je izjavil:

Isto je bilo v Ljubljani Bežigrad. Ni nihče nič preveč spraševal. Rečeš, da je žena bolana in ne more. Ko so enkrat otroci v vrtcu je isto običajno cela družina bolana veliko več.

5erson je izjavil:

no comment je izjavil:

ZZZS se pri tem nič kaj ne sekira, ker v VELIKI večini (ja, otroci so dejansko večinoma bolani manj kot 20 dni) takih primerov nadomestilo plače itak krije delodajalec.

Ne bo tako. Nadomestilo zaradi nege otroka krije ZZZS.

Potem hvala, da si me popravil.

Drugače pa, še nikoli me ni pediatrinja vprašala ali bo bolniško koristila žena. Oz. da bi kar določila, da bo žena koristila bolniško, ker vidi, da je doma. Nikoli!

Kaj šele, da bi o negi za otroka karkoli debatiral z mojo osebno zdravnico. Kako se to lahko zgodi?!

FrRoSt ::

Sheteentz je izjavil:

:)):)):))

Povej in razloži ti svojemu zdravniku, da nismo več na Neretvi in da tudi tebi pripada bolniška za otroka in nego žene, če je bolana! 8-)

Morda bomo ponovno kdaj kot na Neretvi, glede na to kam nas vodijo evropski in domači politiki, do takrat pa ti pripada bolniška!

Zdaj, ali tohtar razume!? :O Drugače pa vzemi prosti dan v službi. :O
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

no comment je izjavil:

Potem hvala, da si me popravil.

Drugače pa, še nikoli me ni pediatrinja vprašala ali bo bolniško koristila žena. Oz. da bi kar določila, da bo žena koristila bolniško, ker vidi, da je doma. Nikoli!

Kaj šele, da bi o negi za otroka karkoli debatiral z mojo osebno zdravnico. Kako se to lahko zgodi?!

Tebe ni, te pa lahko. Mene tudi nikoli ne vprašajo za osebno, ko kupim pivo. Pa bi me lahko in ima vso pravico, tudi če izgledam star 85 let.

Misliš, kako se to lahko zgodi glede na zakonodajo ali glede na prakso? Če prvo, potem sem zgoraj prilepil člen pravilnika, če drugo, potem pa jim aplikacija na računalniku izpiše za oba starša, tako potem vejo ali je nekdo na bolniški ali porodniški ter tudi kako je zavarovan (zaposlen ali ne). Možno je tudi, da jim avtomatsko blokira vnos nege, če ne izpolnijo tudi dokumentacije za izjemo glede na pravilnik.

jan_g je izjavil:

Misliš, kako se to lahko zgodi glede na zakonodajo ali glede na prakso? Če prvo, potem sem zgoraj prilepil člen pravilnika, če drugo, potem pa jim aplikacija na računalniku izpiše za oba starša, tako potem vejo ali je nekdo na bolniški ali porodniški ter tudi kako je zavarovan (zaposlen ali ne).

Ajde, recimo, hipotetično. Kako se znajdem jaz na "zagovoru" pri mojem _osebnem_ zdravniku, če sem pripeljal otroka k _pediatru_?! Kdo me je poslal tja? S kakšnim razlogom? Zakaj bi me osebni zdravnik sploh hotel sprejeti? Kaj/komu bo kaj napisal?

A se ti še ni zgodilo, da si moral za nego ali pa stalež klicariti okrog ali celo iti osebno? V smislu, da pripelješ otroka h pediatru in potem za nazaj urejaš glede bolniške/nege/etc. Meni se je v teh 20 letih, kar imam otroke, zgodilo večkrat, ker je bil problem ali na strani ene izmed ordinacij ali na strani moje službe (ko sem bil še redno zaposlen). Največkrat se je manifestiralo v obliki, da se kakšni datumi niso ujemali zame ali za ženo in je potem zavrnila aplikacija, včasih računovodstvo v službi (ali kasneje ZZZS). Da ne omenjam glede specialistov, ko zdravnica vnese neko šifro, potem pri specialistu ne morejo potrditi pregleda, ker jim njihova aplikacija zavrača to šifro. Potem kličeš nazaj k zdravnici, ki pravi, da je to pravilna šifra. In tako naprej. Dobro, to sicer nima veze s tematiko, hočem samo povedati, da so stvari daleč od tega, da bi bilo vse avtomatsko in tekoče.

Ne. Še vedno nisi pojasnil kako bi pri administrativnih napakah, ki so bile storjene pri obravnavi zdravljenja otroka, kakorkoli lahko pomagaj moj osebni zdravnik. Kaj ima moj osebni zdravnik z mojim otrokom?

Sem pojasnil višje, zdaj razumi ali pa ne. Kot hočeš.

Žal ne najdem.

Sem pa našel to:

Utemeljenost upravičene zadržanosti od dela ocenjuje:
a) OSEBNI ZDRAVNIK ZAVAROVANCA
- za prvih 30 koledarskih dni zaradi bolezni, poklicne bolezni, poškodbe izven dela, poškodbe pri delu, poškodbe po tretji osebi izven dela, izolacije in spremstva;
- za prvih 7 delovnih dni za nego zakonca; v tem primeru predlaga nego osebni zdravnik zakonca, ki potrebuje nego, osebnemu zdravniku zakonca, ki ga neguje. Predlog mora vsebovati tudi podatke, ki se izpolnjujejo v rubriki 4 POTRDILA.
Z zakoncem je izenačen tudi zunajzakonski partner.
b) OTROKOV OSEBNI ZDRAVNIK
- za prvih 7 delovnih dni za nego otroka, starejšega od 7 let;
- za prvih 15 delovnih dni zaradi nege otroka do 7 let starosti in starejšega zmerno, težje ali težko duševno in telesno prizadetega otroka;
- za prvih 30 koledarskih dni zaradi spremstva.

In to pa se sklada s tem kar sem v dvajsetih letih izkusil jaz. Kadarkoli sva (žena ali jaz) bila na bolniški zaradi nege otrok, naju je na bolniško "poslal" OTROKOV osebni zdravnik, ne moj/ženin.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

V glavnem je na koncu tako, da je postopek dodatno zakompliciran in glede na stanje v ZDLJ, nekateri zdravniki preprosto napišejo (in se ne obremenjujejo s raznimi možnimi posledicami- kaznimi ZZZS), drugi pa nočejo.
In tisti ki bi že takoj pisali pritožbe, kar. Bo še kakšen družinc zemenjal delovno mesto. Šel bo na bolje.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moški na porodniško (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1045663 (3124) Tidule
»

Bolniška za nego žene oz otroka?

Oddelek: Loža
163110 (2599) D3m
»

Ženske, S.P. ter porodniška (je glupa država ali sestra?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6620760 (6481) telexdell

Več podobnih tem