» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
109 / 110
»»

iKst_ ::

T440 je izjavil:

Kolk običajno najamete potrošniškega kredita za letni dopust pa za kolk let? Ugotavljam, da če vsako leto vzameš, pa vsakič za mal daljše obdobje, se cena dopusta, ki mi jo vsak mesec trgajo od plače, že leta ne spreminja, tko da na vem o kakšnih podražitvah je govora...

Jaz nisem kreditno sposoben, moram keširat dopuste :(

damirj79 ::

T440 je izjavil:

Kolk običajno najamete potrošniškega kredita za letni dopust pa za kolk let? Ugotavljam, da če vsako leto vzameš, pa vsakič za mal daljše obdobje, se cena dopusta, ki mi jo vsak mesec trgajo od plače, že leta ne spreminja, tko da na vem o kakšnih podražitvah je govora...

Nič? Ampak jaz ne hodim na hrvaško na morje/dopust.

ZveeZ ::

iKst_ je izjavil:

T440 je izjavil:

Same here:(
Se vlogo za kreditno kartico so mi zavrnili prejsnji mesec.
Se dobro, da sem nasel rentacar, ki vzame debetno;)

Ni cudno, da mi denar ne povzroca sivih las, ko mi pa sistem ne dovoljuje, da bi se za karkoli zapufal:)

T440 ::

iKst_ je izjavil:

T440 je izjavil:

Vidiš, zato je pa zate dopust vsako leto dražji. Če pa dopust lepo enakomerno odplačuješ s kreditno kartico vsak mesec po malo se pa razlike ne poznajo tolk.
Bi res moral malo finančnega izobraževanja dat v šole. Saj če nisi kreditno sposoben je še zmer leanpay, ne?

Vidiš, zato je pa zate dopust vsako leto dražji.

Plačam s kartico, tko, da nima veze.

krneki ::

free_rider je izjavil:

krneki je izjavil:

V petek sem se vračal iz Španije in na 2000km poti sem se edino zataknil v Sloveniji. Na ita-fr meji je bilo mogoče 15min za počakati (isto v obratno smeri), zaradi cestnine, ampak v Sloveniji pa cela ura več kot običajno. Štala.

Jaz sem se četrtek, petek in soboto vračal (mototrip) iz Španije. Delim mnenje. Kljub temu da ni vinjet ampak cestninske postaje s kolonami, začuda deluje tekoče. Maksimalno 5 min čakanja. In na AC ja 3 pasovi in vsi polno požirajo.
Nisem pa naredil te napake, da bi zavil na slo glavno žilo AC, ampak sem zavil proti Novi Gorici in v enakem času, kot bi ga zabil na stari cesti ali AC, preko Col-Godovič-Žiri-Loka prispel na Gorenjsko.

Lahko še to dodam, da na nobeni črpalki/obratu nisem plačeval za sanitarije, pa vse je bilo čisto.

Jas sem isto šel na Col, Logatec, Horjul pa potem v Šiško. Bila je mala skupina avtov pretežno tujih registrskih, ki so, verjetno isto kot jaz, vozili po priporočilu Google maps.

Včeraj sem šel do Cresa, preko Krka,pa ni bilo nobene gužve, verjetno ker je bilo 6 zjutraj.

endelin ::

valda se zadolžiš za potovanje. Pol ko placuješ 12 mescev do naslednjega potovanja se sploh ne poznajo tile majhni obroki čez leto. Valda se splača vzeti potovanje na kredo ker se sploh ne pozna11111

Še manj se pozna če vzameš na več let! Kje pa piše, da je treba vsakoletni dopust vsako leto odplačat.

gruntfürmich ::

slikce na FB in hvaljenje pred kolegi le povzročajo preveč zavisti, da bi se to izpustilo...
pa slike žene v sexi kopalkah na instagramu tudi morajo biti; da se bo lažje prodala/fukarila boljšemu ponudniku.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Definitivno so to glavni razlogi za dopust. To, da ljudem paše malo odklopit za kak teden ali 2 na leto je zelo malo verjetno.

Bud_Bundy ::

iKst_ je izjavil:

Definitivno so to glavni razlogi za dopust. To, da ljudem paše malo odklopit za kak teden ali 2 na leto je zelo malo verjetno.

Saj ne odklopijo, če ves čas samo objavljajo.

Saj veš, da je odklop v tem kontekstu mišljen od službe in običajnih dnevnih obveznosti, a ne? :)

Marsikomu bi bolj koristil detox od elektronike.

Marsikomu bi koristilo, da se malo bolj posveti sebi in se malo manj vtikuje v življenja drugih :)

codeMonkey ::

Bud_Bundy je izjavil:

Marsikomu bi bolj koristil detox od elektronike.

Meni sigurno. Sem dal na minimum dva tedna, z izjemo slo-techa in X-a za preganjati dolgcas, pa je bilo ze res potrebno. Ce programiras cele dneve v sluzbi, pa se doma na kaksnem projektu, hitro zabluzis, pa se niti ne zavedas.

Zgodovina sprememb…

iKst_ je izjavil:

Marsikomu bi koristilo, da se malo bolj posveti sebi in se malo manj vtikuje v življenja drugih :)

Potem lahko ložo zapremo. Drugače se pa strinjam.

Buggy ::

Kdor na dopustu dela je idiot, al pa se ni dost zrel. Denar vam ne nadomesti sikerncije in odklopa, ki je namen dopusta. Jaz maila niti pogledat nocem tri tedne, na sihtu pa ze vejo, da me ne klicejo, ce ni res panika.

WizzardOfOZ ::

Eni mamo 24/7 support. Tako da se tudi iz dopusta oglasiš, če te rabijo. Je pa placano dobro, tako da se splača.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Mal odvisno od narave dela, ne?
Je pa tako: če je za izvajanje delovnega procesa (pre)večkrat potrebno kontaktirat odsotne delavce (dopust, bolniška), potem mogoče business continuity ne štima.

Buggy je izjavil:

Kdor na dopustu dela je idiot, al pa se ni dost zrel. Denar vam ne nadomesti sikerncije in odklopa, ki je namen dopusta. Jaz maila niti pogledat nocem tri tedne, na sihtu pa ze vejo, da me ne klicejo, ce ni res panika.

Hmm, močna :) Mene pa popolnoma nič ne moti, če na dopustu kdaj pa kdaj odprem laptop ali opravim kak klic.

Sekiram se tako ali tako ne, v nobenem primeru. Ne na dopustu, ne na šihtu. Denar vedno pride prav. Odklopa ne rabim, ker tudi sicer ne delam ravno veliko. Na dopustu mi je pa tudi občasno dolgčas, pa mi je škoda, da bi bulil v zrak takrat.

Pa na račun tega, da sem pripravljen na dopustu kaj malega narediti si lahko privoščim nekaj dodatnih tednov dopusta na leto.

Twixz ::

Tisti ki noče na dopustu bit dosegljiv na šihtu vklopi preusmeritev klicev. Tisti ki pa misli da je pomemben in dosegljiv "samo ko je kaj nujnega" si laže v obraz. Vse ostalo so pravljice.

Kje je kak tak skriti diamant hotel/apartma z zajtrkom in večerjo na hrvaškem?

gruntfürmich ::

iKst_ je izjavil:

Saj veš, da je odklop v tem kontekstu mišljen od službe in običajnih dnevnih obveznosti, a ne? :)

Kako se odklopijo od dnevnih obveznosti če pa rinejo v apartmaje, med gužvo in poznane ljudi?
Samo prestavijo se na hrvatijo, ostalo pa ostane enako (razen službe)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Twixz je izjavil:

Rab - lopar.

gruntfürmich je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Kako se odklopijo od dnevnih obveznosti če pa rinejo v apartmaje, med gužvo in poznane ljudi?
Samo prestavijo se na hrvatijo, ostalo pa ostane enako (razen službe)

Da ne omenjam kako prinesejo živčnost v avtu in sovraštvo do kolesarjev s sabo, na Krk naprimer.

Twixz ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Twixz je izjavil:

Rab - lopar.

Tu sem bil nazadnje pa mi ni blo všeč tko zelo.
Sicer je res poceni sam gužva pa nenormalna... pa smo bli konc sezone...

Zadnja 2 tedna septebra je najboljši scenarij.

Magic1 ::

Dokler ni mrzlo ali dež. Kar je pa v tem času že zelo verjetno. Če nimaš otrok in imaš zelo prilagodljiv dopust, potem je to ziher dobra opcija, da vzameš last minute varjanto v primeru lepega vremena.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Meni se pa zdi, da septembra na morju ni več tapravega morskega občutka. Tudi, če je vreme lepo, se poznajo nižje temperature. Najbolj me moti, da je ob 8h zvečer že trda tema. Dnevi so prekratki.

z3ro ::

Lani konec septembra sem se imel najboljše v življenju na morju, ene 23-25 stopinj, nobene gužve. Letos ponovimo če bo vreme primerno.

Magic1 je izjavil:

Dokler ni mrzlo ali dež. Kar je pa v tem času že zelo verjetno. Če nimaš otrok in imaš zelo prilagodljiv dopust, potem je to ziher dobra opcija, da vzameš last minute varjanto v primeru lepega vremena.

Hvar in rab sta otoka z največ sončnih dni. Na rabu so zalivi nizki in mivkasti. Tam je voda še oktobra dost topla za kopat.
Mi hodimo oktobra z bajki raziskovat otoke in lani smo se oktobra še kopali v Sahari (plaža na Loparju, Rab).

MisterR ::

Twixz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Twixz je izjavil:

Rab - lopar.

Kateri hotel v Loparju je poceni?

kodiak ::

MisterR je izjavil:

Twixz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Twixz je izjavil:

Rab - lopar.

Kateri hotel v Loparju je poceni?

Lahko tudi apartma. Jaz bi tudi rad izvedel kje, ker naj bi bili ravno tam najdražji. Septembra bi še šel, če bi bilo še toplo.

starfotr ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Eni mamo 24/7 support. Tako da se tudi iz dopusta oglasiš, če te rabijo. Je pa placano dobro, tako da se splača.

In kaj če umreš, daš odpoved, zboliš, te ugrabijo? Kaj potem? Firma propade?

Mato989 ::

starfotr je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ja kaj le, delas dalje saj je dobro placano ane...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

starfotr je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Firma ne bo propadla, bodo pač zunanje drag oplačali, pa nekaj tednov bo malo zaostreno, potem bodo pa zmogli.
Plačano je pa zelo dobro.

Buggy ::

@WizzardOfOZ: mene tud firbc matra, kje je na Loparju tako poceni kot pravis?

V hotelu rab je 1000€ za en teden s polpenzionom (zajtrk in večerja). To ni drago.

FireSnake ::

Hvar. Kafič za morjem. Nič posebnega.
Deci vina 15€. Tisti, ki so bili dol, so rekli, da je predrago.

Jaz pravim, da je še preveč poceni, če plačajo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

WizzardOfOZ je izjavil:

V hotelu rab je 1000€ za en teden s polpenzionom (zajtrk in večerja). To ni drago.

Če vzameš potrošniški kredit z akcijsko obrestno mero je to samo 40 EUR na mesec za tri leta! Za to niti espressa na dan ne dobiš več. Ugodno!

delavec44 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Za eno osebo?

CiClon ::

Tisti, ki vzemate kredite za dopust ste res zreli za Darwinovo nagrado. Upam, da vsaj otrok nimate.

stara mama ::

CiClon je izjavil:

Tisti, ki vzemate kredite za dopust ste res zreli za Darwinovo nagrado. Upam, da vsaj otrok nimate.

To so točno taisti, ki druge zmerjajo s škrticami, in ne, s takim mindsetom definitivno nimajo otrok.

Pelji ti otroke (množina!) in ženo ven jest, pa vsakmu omogoči poljubno izbiro.
Pol boš res rabu kredit za dopust, se strinjam.
Dvomim, da ste vsi taki magnati, da mularijo konstantno razvajate z luksuzom (niti ni vzgojno pametno).

In odkar sem v taki situaciji, popolnoma nič ne obsojam pašteta-turistov,
ker je ali to - ali pa bojo moral otroke poslat na Debeli rtič.

velikBrokoli je izjavil:

Ta tema je samo pokazatelj škrtic in kroničnih jamračev.

Povej mi, da nimaš potomcev, brez da mi poveš da še nisi zaplodil nobenega naslednika...
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

FireSnake je izjavil:

Hvar. Kafič za morjem. Nič posebnega.
Deci vina 15€. Tisti, ki so bili dol, so rekli, da je predrago.

Jaz pravim, da je še preveč poceni, če plačajo.

Primer enega znanca , ki prodaja bio olivno olje, mala steklenička je 12 eur, je tam nekje 200ml. Lepa flaška, dekoracija itd. Folk - tuji turisti kupujejo , torej ni drago?

velikBrokoli ::

stara mama je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Ta tema je samo pokazatelj škrtic in kroničnih jamračev.

Povej mi, da nimaš potomcev, brez da mi poveš da še nisi zaplodil nobenega naslednika...

Ne nabijaj, imam tri otroke. Nisem pa škrtica, kot nekateri tukaj.

codeMonkey ::

CiClon je izjavil:

Ravno otrok je lahko razlog. Ce ta ni morja videl nekaj let, in vidis, da ima ogromno zeljo, das vcasih tudi to na papir. Meni na sreco ni bilo nikoli potrebno za nobeno stvar, se pa spomnim kako se je v mojem otrostvu slo v minus za dopust, jemal kredit za kolo ipd. Je bilo neumno? Ne vem. Starsa sta vseeno na koncu uspela iz nic odpreti firmo ter priti do vecih nepremicnin in po kaksno fino parcelo. Tudi na morju.

Zgodovina sprememb…

CiClon ::

In brez kredita ni šanse, da otrok vidi morje al kaj? Pa kdo lahko to resno trdi? Mogoče mama samohranilka, ki je v najemu in dela kot čistilka. Pa še ona naj reče jbg klošarji smo, ne bo morja.

velikBrokoli ::

Pa saj je temu namenjen regres, a ni? Avtobusna karta do Kopra je v skrajnem primeru relativno poceni.

Otroci so navdušeni že če gredo na Kolpo.

Je pa vedno težava pritisk vrstnikov in tisti pogovori, "kje ste bili pa vi na morju?"

Jim pa malo pomanjkanja luksuza lahko zelo koristi.

Utk ::

Resno, če ima kdo otroke in jih ne more spravit na morje, naj pove na csd, ali pa v šoli. Teh akcij je toliko da csdji in šole dokaj aktivno iščejo koga sploh najt za it zastonj. Nazadnje grejo (tudi) taki, ki niso nobeni posebni reveži, ni jih pa sram vprašat in it.

kixs ::

Po moje moje niti ne vejo kje vse so bile :lol:
««
109 / 110
»»