» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
106 / 108
»»

starfotr ::

Če so ti brancina ujeli v tem času in še za 10 eur, je možno samo dvoje.

Lažeš ali pa lažeš.

Buggy ::

Dopust se zal bliza koncu. Lepo je bilo, sam ce bi bilo se dlje bi blo ze kicasto, potem pa bi se sprevrglo pa v svoje nasprotje ;)
Glih prav, da se bomo drugo leto spet veselili, ceprav sumim da bova sla drugo leto z naso sama na Samos obujat spomine :))

Se en nasvet. Ce se ti v apartmaju ne da kuhat ali pa ste se kje casovno zaplezal je zelo dobra resitev toploteka. Na Rabu v tem primeru trgovina "Petra" kjer je izbor res pester pa se ukusno in poceni je.

Drugace pa, ce ostanemo pri cenah na hrvaskem, ki pa niso ravno morske. Tole je dosti obiskana gostilna poleg Osilnice - Plesce

Porcije ogromne, pizze so 42cm...tezko tole pojes, ce nisi ravno BeardMeatsFood :))

endelin ::

Dopustnik: kaksna naj bi bila "morska cena" za ožujsko? 10eur?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Utk ::

20% nižje cene (pri pizzi višje) v hrvaški vukojebini (vukojebini celo za Hrvaško), kjer ima malokdo 1000 neto plače, če ne dela v Sloveniji, kot v kakem Milanu, Veroni, Madridu, Barceloni itd.

Za nas sicer ni drago, ne vem po katerih merilih je pa to poceni.

zodiak ::

Buggy gde se ovo nalazi? Taj restoran? Koji grad? Tole ni na morju potemtakem... Osilnica?? Daj z morja kaj? Kak račun?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zodiak ()

Ima sa mora mnogo racuna, posmatraj tjemu ...ovo ja nizbrda Slovenije u ljepoj njihovoj vukojebini, samo malo iza Osilnice

Še dobro, da kak hrvat še izda račun. Jaz opažam, da je drastično slabše kot je bilo pred uvedbo davčno potrjenih računov. Tisto obdobje po novem sistemu so še špici izdajali račune. Sedaj nihče več, razen uradnih večjih nastanitev in večjih trgovin.

Jaz pa to opazam zadnje case v Sloveniji, sploh pri privatnikih.

spaget ::

Drugače Hrčki lepo izdajajo račune. Laško, 20 m od morja je 4€, ledena kava 3.5, kepica sladoleda 3 do 3.5€.
In to na otoku. Cene so kar normalne. Tudi nafta je 10 centov cenejša. Morje čisto in postrežba OK.

T440 ::

kepica sladoleda 3 - 3.5 EUR in temu pravite 'kar normalne cene' ?? 8-O

Pri nas na obali so mel pa spet drek v morju. Mogoce bi moral to kot izziv propagirat, ko novacijo goste v predrage hotele :))

T440 je izjavil:

ce si prva vrsta od mora dobis za to ceno celo banjico v stacuni. Ne rabis turista spilat za lizanje predragega sladoleda v guzvi in pozirat, kakor komu.
V mesto Rab...k sreci smo bili tokrat izven rabske fiere, smo se s kolesi odpeljali predvsem v gozd na razgled in na razgibavanje ter mir.

OK..tamal je tekel tja in nazaj..idiot!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

T440 je izjavil:

Ja, na nekem otoku v mp3 je samo kakih 20% dražja kot v Benetkah na glavnem trgu. Ker v Benetke hodijo razni siromaki iz celga sveta, na tist otok pa v glavnem Slovenci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

spaget ::

Pa greste kdaj na sprehod po Ljubljani? Mimogrede si privoščite sladoled.

In od kdaj so v Lj normalne cene?
Pa sej drugje po Sloveniji so tudi poblazneli. Povsod kjer je več kot 10 ljudi dnevno.
Primerjat moraš še s kom drugim.

Bellator ::

S kom naj jih primerjamo, Albanijo?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Lahko tudi z Italijo, Španijo, Nemčijo.
15 evrov za pico v Italiji se moraš zelo potrudit najt. Pri nas se moraš potrudit da ni več.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Lahko tudi z Italijo, Španijo, Nemčijo.
15 evrov za pico v Italiji se moraš zelo potrudit najt. Pri nas se moraš potrudit da ni več.

tole se sicer strinjam in v LJ priporocam edino pravo pizzerijo

https://pizzeriavera.si/

so pa cene v nasi vukojebini iste ali celo visje kot v LJ...odvisno kaksen je standard za normalno pizzo. 33cm ali vec. Pizza 15EUR pa da ni res osnovna je tud v vukojebini cist normalna cena, pa sploh ni iz bakrene ali krusne peci. Iz jebene elekrike in to stanc pizza. Sam ruralci to pozrejo kot normalo, kot se kej drugega kar se jim plasira :))

Zgodovina sprememb…

V Italiji je sedaj tudi od 10-15 eur pica. Še pred nekaj leti si lahko dobil za 5 ali manj mergerito. In pogrinjek je še ekstra.

Pa nehajte sedaj s temi cenami. Če imaš in želiš, greš in si privoščiš, če nimaš pa pač ne. Prineseš s sabo in lepo skuhaš. Nič ni narobe s tem.

V LJ..ostarija Guliver zraven Situle, so imeli leto nazaj promocijo pizze in to super po 3.5EUR. Sicer akcija in promocija. Glede na to da delam tam, sem se je v lajfu nazrl do obisti ;((

Pa ni svoh...se zdej kdaj ruknem kako za malco. Se pa da!

Zgodovina sprememb…

Pa nehajte sedaj s temi cenami. Če imaš in želiš, greš in si privoščiš, če nimaš pa pač ne. Prineseš s sabo in lepo skuhaš. Nič ni narobe s tem.

To je zelo kmetavzarsko razmišljanje. Jaz grem lahko s celo familijo vsak dan dopusta na kosilo za 50 ali pa 100 evrov po glavi pa ne bom propadel, niti zarad tega ne bom niti dneva manj na dopustu. Pa vseeno ne delam tega niti ne nameravam tega delat.
To da mi v neki vukojebini hočejo prodat nekaj po isti ceni kot na glavnem trgu neke 2 ali 3 mio prestolnice, je pa pač bedarija. Ne bom reku otroku da ne bo dobil sladoleda, ker je predrag, komot pa zamenjam celo državo in gremo kam drugam.
Tu ga Hrvati pač serjejo. Dokler so bili poceni, ok, alternativa je bila Albanija, Črna gora, Balaton, Bolgarija. Zdaj so navili cene in alternativa je Azurna obala, Grčija, tudi Maldivi niso več daleč. Za ta rang bojo morali še malo nivo in lene riti dvignit.

Maldive moras enkrat dozivet, ker je svojstvena izkusnja, dejstvo je da pizze tam ne bo :))

Anney ::

starfotr je izjavil:

V Italiji je sedaj tudi od 10-15 eur pica. Še pred nekaj leti si lahko dobil za 5 ali manj mergerito. In pogrinjek je še ekstra.

V italiji pice res ne najdeš za nad 15€, je pa pivo po 6€ medium (po njihoven veliko 4dcl) -točeno , dobiš pa za enako ceno tudi 66dcl flaširano njihovo Moretti. To so cene pri barih ob morju, ena vrsta višje 5-5.5€ veliko točeno 5dcl. Hrana pa načeloma zelo poceni. V štacunah pri črnih (štanti) pa ohlajeno (haineken) po 2€, 2 min od ležalnika.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

V štacunah pri črnih (štanti) pa ohlajeno (haineken) po 2€, 2 min od ležalnika.

life hack! Ce bi bil Carlsberg kot na Maldivih v all inclusive bi blo pa se boljs :P

Epic...me kar mal nazaj vlece...

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Največji profit je na brezalkoholne pijače v lokalnih in restavracijah. Eno colo 2,5 deci ti brez sramu prodajo za 5+€, se pravi vsaj ene 10x profit imajo, če ne še več. To je najbolj predrzno, ne pa hrana in alkohol.
Quack !

Kava je se nad Colo in ostalimi pijacami

Utk je izjavil:

To je zelo kmetavzarsko razmišljanje. Jaz grem lahko s celo familijo vsak dan dopusta na kosilo za 50 ali pa 100 evrov po glavi pa ne bom propadel, niti zarad tega ne bom niti dneva manj na dopustu. Pa vseeno ne delam tega niti ne nameravam tega delat.
To da mi v neki vukojebini hočejo prodat nekaj po isti ceni kot na glavnem trgu neke 2 ali 3 mio prestolnice, je pa pač bedarija. Ne bom reku otroku da ne bo dobil sladoleda, ker je predrag, komot pa zamenjam celo državo in gremo kam drugam.
Tu ga Hrvati pač serjejo. Dokler so bili poceni, ok, alternativa je bila Albanija, Črna gora, Balaton, Bolgarija. Zdaj so navili cene in alternativa je Azurna obala, Grčija, tudi Maldivi niso več daleč. Za ta rang bojo morali še malo nivo in lene riti dvignit.

Ej prost trg je. Pa cene lahko vsak sam nastavi. Ali moj mora država nastavit? A nisi ti za manj države in več prostega trga? Pa še zmeraj jokcaš nad cenami ali pa v razmerju cena/kakovost pri sosedih?

V bistvu smo vsi za to, da greš čim dlje stran za čim dlje časa. Naj ti paše na drugem koncu sveta.

To, da otroku ne upaš rečt, da nekaj ne bo dobil (zaradi katerega koli razloga, tudi, če je to cena) je v bistvu napaka pri vzgoji. Not my circus, not my monkeys.

Otroke je treba ze v mladosti naucit na vse pasti turbo kapitalizma, pol nikoli ni vec nobene drame za normalne ljudi. Razen za snezinkice in influenserje_wanna_be.
Tudi ko odrastejo bodo hvalezni, saj bodo znali balansirati med bullshitom in med realnostjo.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Buggy je izjavil:

S kavo imajo vsaj nekaj dela da ti naredijo, s colo pa nič.
Quack !

profit je vseen vecji, sploh ce gledas se promet, kvantiteto in rutino

endelin ::

Kolko je že kepca v tem "priobalnem shitholu" na slikah zgoraj :D?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

verjetno isto kot v kaksnem Ptujskem letoviscu in ostalih stajerskih vukojebinah.

Zgodovina sprememb…

gen Maister ::

LeQuack je izjavil:

Buggy je izjavil:

Cola pa teče iz pipe? :)
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

gen Maister je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Buggy je izjavil:

Cola pa teče iz pipe? :)

Pravzaprav ja, ker eni celo to delajo da mesajo sirup in sodo. ZAto vedno zahtevas flaso.

LeQuack je izjavil:

Največji profit je na brezalkoholne pijače v lokalnih in restavracijah. Eno colo 2,5 deci ti brez sramu prodajo za 5+€, se pravi vsaj ene 10x profit imajo, če ne še več. To je najbolj predrzno, ne pa hrana in alkohol.

Odlično. Še prepoceni je večinoma taka in drugačna sladkana voda. Pijte navadno vodo iz pipe, če ste žejni in želite biti zdravi.

gen Maister ::

LeQuack je izjavil:

8-)
Ja, to je res vrhunec predrznosti!! Za to moraš delati vsaj pol ure, da si jo prislužiš!! :O
Kakšna brezsramnost!!
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

kombucha je za oldtimerje...jaz priporocam tisto od Malince, proper ohlajeno seveda. Zaenkrat je se online.

https://www.malinca.si/kombucha-malina....

Odobravam tudi Mango od Uniona

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Buggy je izjavil:

Pri nas na obali so mel pa spet drek v morju. Mogoce bi moral to kot izziv propagirat, ko novacijo goste v predrage hotele :))

Se zgodi, ko budale iz ladij spuščajo WCje v morje. Problem je, ko so meritve znane je po navadi že vse ok. Bi morali imeti hitre teste :))

Na Hrvaškem se ne more, ker raje sploh ne merijo.

Mene sicer letos bolj motijo morske cvetače. Na HR so tudi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

To, da otroku ne upaš rečt, da nekaj ne bo dobil (zaradi katerega koli razloga, tudi, če je to cena) je v bistvu napaka pri vzgoji. Not my circus, not my monkeys.

Ko mu rečem da bo dobil pač ne bomo šli 10 štantov v 10 km oddaljeno vas stran od obale po sladoled.

Ej prost trg je. Pa cene lahko vsak sam nastavi. Ali moj mora država nastavit? A nisi ti za manj države in več prostega trga? Pa še zmeraj jokcaš nad cenami ali pa v razmerju cena/kakovost pri sosedih?

Zmeraj se gre za razmerje. Kje kaj in za koliko.
Seveda je prosti trg, ampak prosti trg deluje v obe smeri. Meni ni niti najmanjši problem vzet sabo na Hrvaško hladilno skrinjo polno paštete, če se tako odločim. Raje bi videl da mi ne bi treba, ampak ni problem če "moram". In ne moram zato, ker ne bi imel za njihove cene, ampak ker so njihove cene butaste.

Zabaviščni park pri Milanu, pizza plus pomfri plus 3 dcl pijače 15 evrov. Pica kar dobra v velikosti naše male pice. Tega ne dobiš niti v slovenski vukojebini, okolje pa najmanj v rangu recimo ljubljanskega zoo, kjer je samo (mala) pica najbrž 15 evrov.

Zgodovina sprememb…

dreta ::

Koliko ima kaj Hrvaska cistilnih naprav recimo od Pule do Dubrovnika?

Prakticno nic. Cevi so speljane iz zadrzevalnikov 100m od obale in ob

primernem vremenu izpraznijo. Tu se pa usajate ko en drek priplava po vodi.

iKst_ ::

Čez vikend smo impulzivno skočili za 2 dni na morje. Kamp v Rovinju 214€ za 2 noči. Parcela, 2 odrasla, 1 otrok. Cca. 1 mesec nazaj je bila cena okrog 80€ na dan.

Se pozna visoka sezona.

kixs ::

Se posebej, ce tako hodis na morje zadnjih 15+ let zaradi kolektivnega dopusta od 1.8.-15.8. :(

ZveeZ ::

Jaz si ne predstavljam oditi na dopust med poletjem..

Zakaj ne? Vsedeš se v avto in pelješ. V čem je problem? :)

iKst_ je izjavil:

Zakaj ne? Vsedeš se v avto in pelješ. V čem je problem? :)

Guzva vsepovsod:)

delavec44 ::

Odvisno kam greš.

Osebno raje obiscem kraje, ki jih zelim in prilagodim termin, kot pa da prilagajam destinacijo.

In guzva ni samo na destinaciji ampak tudi na poti tja.

kixs ::

Tudi med guzvo lahko malo prilagodis termine in jo tako zminimiziras.

Meni je bilo zanimivo v Strasku, da je bil kamp kompletno poln, ampak se to nekako ni poznalo. Plaza je bila normalno polna, po moje celo premalo, vedno si lahko izbiral kje bos z dovolj prostora naokoli. Lani v Kovacinah tega luksuza ni bilo. Se vedno si dobil mesto, ampak se je guzva poznala. Recimo supa nisi imel kje odlozit.

N75 ::

ZveeZ je izjavil:

Jaz si ne predstavljam oditi na dopust med poletjem..

Na cesti je povečan promet, težave so s parkiranjem v mestu, cene so višje.
Na plaži še veliko prostora, gostilne niso polne, prav tako trgovine, po mestu tudi ni preveč ljudi.

Je že bolje biti na dopustu poleti kot v službi.

ZveeZ je izjavil:

Osebno raje obiscem kraje, ki jih zelim in prilagodim termin, kot pa da prilagajam destinacijo.

In guzva ni samo na destinaciji ampak tudi na poti tja.

Jaz sem včeraj rabil do Rovinja pol ure več kot izven sezone po prazni cesti. Namesto 3h smo vozili 3,5h. Ni neke hude razlike.

Kamp je sicer poln, ampak, kot je kixs napisal, ni neke strašne gužve.

Sicer pa vsakemu svoje. Če ti ne paše, je škoda hodit. Meni je tudi bolj všeč, če ni gužve, grem pa vseeno tudi v visoki sezoni.
««
106 / 108
»»