» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
107 / 109
»»

BuDi79 ::

N75 je izjavil:

Je že bolje biti na dopustu poleti kot v službi.
Pojma nimaš, firma na klimo, ni dela... pol ko delo pride pa sodelavci z dopusta pa spi*diš na dopust, naj se oni *ebejo s podopustniškimi idejami spočitih strank (ko pridejo z dopusta imajo vedno zagon)

Ti se maš pa sconto fajn brez gneče, daleč od problemov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

velikBrokoli ::

Kaksne mate to sluzbe, da ni dela poleti? :))

feryz ::

Jaz sem šel julija za en teden.
Potem bom šel še septembra, novembra in decembra, vsakič za en teden.
In bo za letos dovolj.
Aja, pa pred julijem sem tudi bil že parkrat.

Nije baš nešto, nekaj pa je.

starfotr ::

Utk je izjavil:

To, da otroku ne upaš rečt, da nekaj ne bo dobil (zaradi katerega koli razloga, tudi, če je to cena) je v bistvu napaka pri vzgoji. Not my circus, not my monkeys.

Ko mu rečem da bo dobil pač ne bomo šli 10 štantov v 10 km oddaljeno vas stran od obale po sladoled.

Ej prost trg je. Pa cene lahko vsak sam nastavi. Ali moj mora država nastavit? A nisi ti za manj države in več prostega trga? Pa še zmeraj jokcaš nad cenami ali pa v razmerju cena/kakovost pri sosedih?

Zmeraj se gre za razmerje. Kje kaj in za koliko.
Seveda je prosti trg, ampak prosti trg deluje v obe smeri. Meni ni niti najmanjši problem vzet sabo na Hrvaško hladilno skrinjo polno paštete, če se tako odločim. Raje bi videl da mi ne bi treba, ampak ni problem če "moram". In ne moram zato, ker ne bi imel za njihove cene, ampak ker so njihove cene butaste.

Zabaviščni park pri Milanu, pizza plus pomfri plus 3 dcl pijače 15 evrov. Pica kar dobra v velikosti naše male pice. Tega ne dobiš niti v slovenski vukojebini, okolje pa najmanj v rangu recimo ljubljanskega zoo, kjer je samo (mala) pica najbrž 15 evrov.

Glej, demantiraš sam sebe. Kurčiš se, kako lahko vržeš stotko na osebo, po drugi strani si pa pašteta turist najslabše vrste. Odloči se že. Zate je očitno vse predrago, če je cena višja kot v trgovini pri nas. Pa naj to hrvaška gostilna ali pa hrvaška trgovina.

V glavnem, zate me ne briga, kako bo prosti trg vplival nate ali ti na prosti trg. Sem pa vesel za hrčke, če jim poslovni model pije vodo. Torej so uspešni in bodo naslednje leto ponovno odprti - ne bodo propadli ali zaprli.

Utk ::

Res ne razumem kako ne razumeš da če nekdo lahko nekaj plača, da ne kar plača.
Lahko se bi vozil tudi v avtu za 100 jurjev pa se ne. Lahko bi marsikaj pa ne.
Če nimam neke posebne želje po nečem, zakaj bi? Jaz hočem it na dopust, hočem it okoli, ali tam jem pašteto ali pa njihovo "zjutraj ulovljeno" ribo mi je pa čisto vseeno. Niti ne bom tam zapravljal zato da bom nekomu dokazal, da lahko. Če grem v Dubrovnik, bom pač šel na obzidje tudi če je 50 evrov, ne bom pa hodil tam vsako leto, ker je jasno da je to čisti nateg in ti tolk ne zaračunajo drugje tudi še za kaj bolj zanimivega. Hrvaška pač pridobiva ugled nategunske države. Nemcev več praktično ni, Poljaki, Čehi so pa tudi že ugotovili da je ceneje dol kupit apartma ali kar hotel kot pa plačevat vse hrvaške natege.

Ne vem če jim model ravno drži vodo. Vsako leto je par procentov več apartmajev in predvsem hotelov, tolk več ljudi pa ni. Nekdo nekje izvisi.

Ni mi vse predrago. Sred Madrida na glavnem trgu lahko dobiš kosilo za 15, 17 evrov, cel meni. Malo izven za 12. V Italiji v kraju kjer pride vsak dan par 1000 tujcev prodajajo kepice po 2,5 evra. 30% višja cena v neki dalmatinski vukojebini je pač nateg.

Torej so uspešni in bodo naslednje leto ponovno odprti - ne bodo propadli ali zaprli.

4 leta smo hodili v isti kraj, vsako leto so isto gostilno na novo odpirali. Vsako leto dražje in slabše. Morda zdaj ko je že par let od tega pa končno funkcionira. Če ni šlo za 15 evrov, gre zdaj ziher za 25.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

codeMonkey ::

Mene gneca odbija. Namenoma ne pocnem to kar vecina. Je pa fino ker me zena pozna, pa se tudi ustrezno znajde. Smo sli pogledat Efes za en dan v Turcijo s Samosa in je zbrskala spletno stran kdaj pridejo krizarke in je lepo organizirala vse na dan, ko ni bilo v pristaniscu nobene. Drugace bi bilo tudi po 5-10k ljudi vec, ker sta parkirani vsaj dve obicajno. Bilo je odlicno na koncu. Vse prazno sredi sezone. Iz istega razloga me ne bo v Dubrovniku, ker mi je totalno neumno se drenat s kakimi Anglezi in Americani tam. Podobno velja za gostilne in ostale zadeve.

Zgodovina sprememb…

CiClon ::

Poceni masovni turizem je pod črto izguba. Pusti nekega xy, ki zazida nad garažo in oddaja ter je s tem v plusu. Ko sešteješ vse skupne stroške, ki jih masovni turizem povzroča, tudi oportunitetne, je minus.

Množični turizem se gremo tudi pri nas. Saj smo ciljno privabljali turiste, vlagali ogromno denarja v oglase in promocijo. Sedaj jih imamo toliko, da hodimo po njih. Zakaj? Zato, da nek določen % turističnih delavcev in ostalih živi. Trpet moramo pa vsi drugi.

Utk, ti si pač unikum v svetu, svet se vrti okoli tebe. Doma ostani, če ti je vse predrago. Primerjava z drugimi mesti ali državami je povsem zgrešena, saj ne greš na Hrvaško na dopust v Slavonski brod ampak greš b 99,9999 % na obalo.

Torej hodiš/si hodil 4 leta v isti in predrag pajzl? Saj sem vedel, da nimaš ravno občutka za filing. Kurčiš se pa, kot da si vedno do jaja.

Ne, ko je ratalo predrago za to kar je, smo začeli hodit drugam. Tudi prioritete se čez čas spremenijo.
Brez skrbi da za dopust in podobno zapravim več kot 95% Slovencev, ki gre na Hrvaško vsako leto. Samo da na raznih krajih.
Tako da ni zame predrago kar vse, je pa marsikaj predrago glede na to kar je. Sej ti tudi za Slovenijo lahko napišem kaj je predrago za to kar je in kaj ni.

WizzardOfOZ ::

starfotr je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Največji profit je na brezalkoholne pijače v lokalnih in restavracijah. Eno colo 2,5 deci ti brez sramu prodajo za 5+€, se pravi vsaj ene 10x profit imajo, če ne še več. To je najbolj predrzno, ne pa hrana in alkohol.

Odlično. Še prepoceni je večinoma taka in drugačna sladkana voda. Pijte navadno vodo iz pipe, če ste žejni in želite biti zdravi.

Ni povsod voda iz pipe pitna, tako kot je to v sloveniji. Ampak tepci, ki pišete izza zapečka, tega itak ne morete vedeti.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

denabiker ::

Ne me nafukavat s to pitno vodo kao oh in sploh v Sloveniji. Zraven pa lahko napišeš, da večini v SLO ni čista, ni brez okusa, ni brez vonja. Prava res dobra voda, ne sme biti z barvo, z raznimi okusi, in z vonjem... Na 4 lokacijah kar sem v SLO je poraz. Na eni lokaciji dajejo toliko klora, kot da bi pil bazensko vodo, na drugi lokaciji non stop popravila na starih vodovodih in me ni recimo 1 teden, pridem odprem pipo luft, potem začne rjava voda in moram pustit kar lep čas vse pipe odprte, da pride lepa voda, na tretji lokaciji čuden okus od preveč kamna in klora, tak grozno za spit da joj. Pa jo pustiš, da bi se malo zluftal klor, samo spet čuden okus. Ne vem, v kakšni obliki je klor ali je ta plinski, ko hitro izhlapi, ali se še veže z vodo in potem minerali in je grozna za pit.
Skratka mi kar plačujemo to vodo ampak mi ni problem, če bi bila voda dobra. Tak pa je za en qrac.
Na enem vikendu imam izvir, tista voda je prava voda, potem pa občasno vlačim flaskone s sabo da se lahko napijem res dobre vode.

donvito ::

bm1973 ::

Cene na hrvaškem postajajo evropske.

Jasno se Švaba buni, ker včasih je dobesedno na hrvaškjem živel ceneje kot doma v item terminu.

Danes je Hrvaška tako draga ko vse ostalo turistične destinacije, mogoče celo malenkost dražja, ampak dostopnost z avtom je pač prednost.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

stara mama ::

Cene dol niso evropske, ampak nadevropske.
Ekologija™ in Trajnost™

link_up ::

Sploh ni drago, da bi zdaj ven padali ... cene so cisto podobne Ljubljani. Pivo za 5.5e je cisto ok ... saj jih ne spijete 100 na dan. 2x-3x na dan pa si sele na 16,5e..

v Trogirju sem ravno par dni nazaj jedel na rivi, stirje, samo morska hrana ... 133e ... pa dej no, gledal sem najjace jahte, pa le 133e...in to s pijaco.
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()

denabiker je izjavil:

Ne me nafukavat s to pitno vodo kao oh in sploh v Sloveniji. Zraven pa lahko napišeš, da večini v SLO ni čista, ni brez okusa, ni brez vonja. Prava res dobra voda, ne sme biti z barvo, z raznimi okusi, in z vonjem... Na 4 lokacijah kar sem v SLO je poraz. Na eni lokaciji dajejo toliko klora, kot da bi pil bazensko vodo, na drugi lokaciji non stop popravila na starih vodovodih in me ni recimo 1 teden, pridem odprem pipo luft, potem začne rjava voda in moram pustit kar lep čas vse pipe odprte, da pride lepa voda, na tretji lokaciji čuden okus od preveč kamna in klora, tak grozno za spit da joj. Pa jo pustiš, da bi se malo zluftal klor, samo spet čuden okus. Ne vem, v kakšni obliki je klor ali je ta plinski, ko hitro izhlapi, ali se še veže z vodo in potem minerali in je grozna za pit.
Skratka mi kar plačujemo to vodo ampak mi ni problem, če bi bila voda dobra. Tak pa je za en qrac.
Na enem vikendu imam izvir, tista voda je prava voda, potem pa občasno vlačim flaskone s sabo da se lahko napijem res dobre vode.

Pogovor je o Hrvaški in o vodi iz pipe v gostilni. Je dovolj dobra na pipah. Vaški vodovodi so pa tako tako. Lahko so ok, lahko pa ne.

iKst_ ::

stara mama je izjavil:

Kaj je pa nadevropskega. Dober teden sem bil v Španiji (Valencija, Costa Blanca in malo v notranjost), pa so se mi cene zdele podobne. Nisem sicer preverjal na euro natančno, ampak čez palec bi rekel, da je Španija celo malo dražja. Oz. na Hrvaškem za isti denar dobiš več.

Magic1 ::

Jah, jug je kar poseben. Vse se izkoristi dvojno. V Nemčiji govorijo o zamrznitvi plač do 2030, ali celo znižanju za neizkušene. Na Hrvaškem pa se ve, da bo naslednje leto 10% dražje.
Magic

PunkDude ::

Tenerife 2 evra pivo v gostilni, najde se tudi ceneje.
Plodine 2,2 v trgovini.

Ta tema je samo pokazatelj škrtic in kroničnih jamračev.

Magic1 ::

velikBrokoli je izjavil:

In talentov, ki so pripravljeni vsak drek poljubno preplačat.
Sem bil čez viken spet na hrvaškem. En lep lokal zraven super plaže, cene zmerne in cel dal je bil povn. Bil še marikje drugje letos in so bili lokali marikje večino dneva prazni. Cenam primerno. Je bil pa Lidl v bližini tako nabasan, da je celo mestece stalo, ker je folk čakal na parking.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Zgleda da so tudi Italijani škrtice in jamrači.

Karen ::

Moje izkušnje (vikendica Istra): štacune imajo v glavnem višje cene kot pri nas, in to generalno 10-20% (bogi domačini press - itak hodijo v KP kupovat al pa do Trsta). Gostilne se pa (če odmisliš riva tourist-trap-e kjer zna bit kaj nesramno drago) bolj ali manj lahko primerjajo z našimi. Včeraj recimo v Brtonigli (picerija Primizia na vrhu na trgu) se da čisto solidno pico iz krušne peči jest za 10 EUR (mislim da je bila Istriana s pršutom in jajcem 10, Diavola 1 tudi, Verteneglio (pršut, panceta pa domača klobasa) pa 13 EUR. Mogoče celo kak eur pod Slo oz. Lj s širšo okolico primerljivimi.
Vračanje embalaže (plastenk, pločevink) v sezoni je pa itak mimosun... izven še nekako gre (imaš enih 50% šans da jih ne prineseš nazaj domov), drugače pa spominja na un vic kakšna je razlika med teorijo pa prakso (v teoriji ok, v praksi pa bad joke).

PunkDude je izjavil:

Plodine 2,2 v trgovini.

Bullshit :)

Plodine katalog. Karlovačko za 1,17€ na pločevinko. - https://www.plodine.hr/pregled-kataloga...

V Kauflandu je pol litra v flaši 85 centov. https://leaflets.kaufland.com/hr-HR/HR_...

Najde se tudi ceneje :)

Za 2€ v gostilni se pa tudi dobi. Samo ne na plaži ali v marini. Torej, enako kot na Tenerifih.

bm1973 ::

stara mama je izjavil:

Nisi videl veliko Evrope pol >:D.

Cene, kot so sedaj na Hrvaškem, so bile po zahodni Evropi že 10 ali več let nazaj...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

delavec44 ::

iKst_ je izjavil:

PunkDude je izjavil:

Plodine 2,2 v trgovini.

Bullshit :)

Plodine katalog. Karlovačko za 1,17€ na pločevinko. - https://www.plodine.hr/pregled-kataloga...

V Kauflandu je pol litra v flaši 85 centov. https://leaflets.kaufland.com/hr-HR/HR_...

Najde se tudi ceneje :)

Za 2€ v gostilni se pa tudi dobi. Samo ne na plaži ali v marini. Torej, enako kot na Tenerifih.

Verjetno nimajo vse trgovine v franšizi enakih cen. Še posebej na otokih.

PunkDude ::

Hvar.

free_rider ::

Karen je izjavil:

Moje izkušnje (vikendica Istra): štacune imajo v glavnem višje cene kot pri nas, in to generalno 10-20% (bogi domačini press - itak hodijo v KP kupovat al pa do Trsta). Gostilne se pa (če odmisliš riva tourist-trap-e kjer zna bit kaj nesramno drago) bolj ali manj lahko primerjajo z našimi. Včeraj recimo v Brtonigli (picerija Primizia na vrhu na trgu) se da čisto solidno pico iz krušne peči jest za 10 EUR (mislim da je bila Istriana s pršutom in jajcem 10, Diavola 1 tudi, Verteneglio (pršut, panceta pa domača klobasa) pa 13 EUR. Mogoče celo kak eur pod Slo oz. Lj s širšo okolico primerljivimi.
Vračanje embalaže (plastenk, pločevink) v sezoni je pa itak mimosun... izven še nekako gre (imaš enih 50% šans da jih ne prineseš nazaj domov), drugače pa spominja na un vic kakšna je razlika med teorijo pa prakso (v teoriji ok, v praksi pa bad joke).

V Primizio grem skoraj vedno zadnji dan iz bližnjega vikenda v Istri pred povratkom v SLO. Pice top, boškarin meso tudi. Ne jim preveč reklame narest.
Imagine there's no religion :)

denabiker ::

velikBrokoli je izjavil:

Lahko bi preimenovali slo-tech v "socialni forum".

velikBrokoli je izjavil:

Res je. Ampak namesto, da bi ljudje (če so že škrti in morajo vseeno iti na dopust) s sabo vzeli vso hrano od doma in uživali dopust poceni, raje hodijo naokoli in stalno gledajo cene ter pišejo na internetu zgražanja in slikajo račune.

Mene ne zanima, če domačini težko živijo zaradi visokih cen. Sami so si navlekli turiste, sami so prodali parcele in nepremičnine. Sedaj naj jedo govno, saj to so hoteli.

Prav tako mi je vseeno za turiste, ki plačujejo (visoke) zneske na dopustu. Nihče jih ni prisilil, da gredo kam. Naj uživajo doma, saj so trdo garali za svoje cegle. Ali pa za najemnino.

Pogovarjamo se o luksuzu, ne o neki esencialni dobrini, kot je zrak ali voda.

nejc_nejc ::

Utk je izjavil:

Ne, ko je ratalo predrago za to kar je, smo začeli hodit drugam. Tudi prioritete se čez čas spremenijo.
Brez skrbi da za dopust in podobno zapravim več kot 95% Slovencev, ki gre na Hrvaško vsako leto. Samo da na raznih krajih.
Tako da ni zame predrago kar vse, je pa marsikaj predrago glede na to kar je. Sej ti tudi za Slovenijo lahko napišem kaj je predrago za to kar je in kaj ni.

zakaj sploh računaš.
za letos sploh ne vem koliko sva plačala_beri nisem delal poračuna.
res pa je, da so deca ze out in greva sama...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Kdo pravi da računam?
Če se odločimo nekam it, gremo. Znotraj tega pa pač poskušam prit čez čim ceneje, zakaj ne. Meni 4* hotel, kaj šele 5, ne pomeni absolutno ničesar.

za letos sploh ne vem koliko sva plačala_beri nisem delal poračuna.

Lepo :) Meni pa naredi razliko, če plačam 8 jurjev namesto 2, zato moram malo poračunati preden grem.

denabiker je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Lahko bi preimenovali slo-tech v "socialni forum".

Ce je drugace, pa bi se hvalili, in bi bilo spet narobe.

Pismo, a ne znate uživat na dopustu in ne stokat o cenah ali se hvalit s plačanimi cenami? Koji kurac.

stara mama je izjavil:

Jaz dam euro manj za kolo in kofe kot na Dunaju. In to v beach baru v glampingu 5m od morja. Ne vem no…

Zgodovina sprememb…

Na italijanske škrtice in jamrače sem že dal link.
Še link na nemškega reveža, ki nima za čevape, ker je kupil hišo dol:
https://www.24ur.com/novice/tujina/razo...

WizzardOfOZ ::

Letos je manj italjanov na hrvaškem, ker je trajekt crknil. Tisti največji na jadranu, ki je vozil med splitom in ancono.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Ima kdo kakšno statistiko iz kje prihajajo gosti.

Pred leti sem videl ogromno italjanov v kampu, veliko jih je bilo na pavšalih ali so imeli postavljene prikolice za daljši čas. Pa nizozemcev je bilo ogromno.

Letos pa videvam skoraj samo poljake in čehe. Vozni park pa tak, da dol padeš. Vsaka četrta parcela ima gor parkiran avtodom za par 100 jurjev ali fancy, novo prikolico.

V prispevku rtl so rekli da so šli italijani iz 5 mio na 3. Ne v enem letu seveda, v daljšem času.

To s Poljaki in Čehi je že dlje časa. Za njih je Jadran še zmeraj nek prestiž, za zahodnjake ni nikoli bil.

WizzardOfOZ je izjavil:

Letos je manj italjanov na hrvaškem, ker je trajekt crknil. Tisti največji na jadranu, ki je vozil med splitom in ancono.

Itak, zarad tistega trajekta ni Italijanov. Daj ne klamfaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Malcolm_Y ::

starfotr je izjavil:

Pismo, a ne znate uživat na dopustu in ne stokat o cenah ali se hvalit s plačanimi cenami? Koji kurac.
Ja, dajte si odpret temo o cenah na Hrvaškem, pa jamrajte tam... oh, wait...
Tampermonkey + AI skript --> trol filter

To s Poljaki in Čehi je že dlje časa. Za njih je Jadran še zmeraj nek prestiž, za zahodnjake ni nikoli bil.

Toliko jih še nisem videl. Letos je bil res cel kam poljski.

Bud_Bundy ::

Za nas bi bilo idealno, da postane Hrvaška Monako. Cene so nepomembne, ker je tako blizu, da lahko vse prineseš od doma, edini nujni strošek je spanje.

Zakaj bi hoteli reveže za sosede, bolje, da obračajo denar.

Mi zna kdo povedat državo z množičnim turizmom, ki bi bila enako ali bogata od držav iz katerih prihajajo turisti? Lahko bi tudi rekli, ki ni bistveno bolj revna od držav iz katerih prihajajo.
Tu se matematika za Hrvaško ustavi. Po plačah so že dost blizu Slovenije, Italije, in tu bojo zadeli nek plafon cen.
Ali se bo našlo dovolj bogatih Poljakov...nekaj lahko, 10 mio se jih ne bo.

Res ne vem kaj tisti Nemec zeli povedat. Se mi zdi da je racunal kako bo on v izi z nemsko penzijo tam zivel ko car in jedel cevape lepo na plazi, malo odspal, pa nazaj domov gledat TV. Zdaj ga pa skrbi, da bo moral sam kaj skuhat. Vmes se mu je hisa verjetno vsaj podvojila po vrednosti, pa lahko kadarkoli proda. To ga seveda verjetno ne moti. Cevap je problem, ker Brac ni Frankfurt.

Zgodovina sprememb…

Bellator ::

Utk je izjavil:

Mi zna kdo povedat državo z množičnim turizmom, ki bi bila enako ali bogata od držav iz katerih prihajajo turisti? Lahko bi tudi rekli, ki ni bistveno bolj revna od držav iz katerih prihajajo.

Sedem ali osem med desetimi najbolj obiskanimi državami.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

endelin ::

Sestrična prišla iz dopusta na hrvaškem. Je rekla da bo denarno trda septembra:P

Bellator je izjavil:

Utk je izjavil:

Sedem ali osem med desetimi najbolj obiskanimi državami.

Kar naštej, kaj se bojiš.

Bellator ::

Francija, Španija, ZDA, Italija, UK, Nemčija, Japonska in Grčija. V top 10 sta še Mehika in Turčija.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

endelin je izjavil:

Sestrična prišla iz dopusta na hrvaškem. Je rekla da bo denarno trda septembra:P

A na dopust je nujno iti, tudi če te finančno pokoplje? Al kaj je s to obsesijo s Hrvaško
««
107 / 109
»»