Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi

c3p0 ::
V Grčiji so me ponekod hotli nategnit z ribo. Prav vsiljevanje. Kao svež ulov od danes, saj ne rabite menija, ker tega tam tako ni. V google maps 1* ratingi. 100+ EUR za ušiv kos sumljive ribe in deci vinske kislice. Hvala bogu za maps.
Drugače nateg z meniji je bojda pogost v Budimpešti, Vaci utca in mične gospodične. Zvabijo not, si naročijo šampanjec. Potem pa 200 EUR račun. Vratar poskrbi, da je vse poravnano. Policija ne ukrepa, ker je menu objavljen.
Drugače nateg z meniji je bojda pogost v Budimpešti, Vaci utca in mične gospodične. Zvabijo not, si naročijo šampanjec. Potem pa 200 EUR račun. Vratar poskrbi, da je vse poravnano. Policija ne ukrepa, ker je menu objavljen.

IgorCardanof ::
Na portugalskem mi je bilo tudi rečeno, da ne hodi v restavracije, kjer ni menija pred vhodom, ker ti bodo kot tujcu dali drugo verzijo menija :)
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

fikus_ ::
Nekaj podobnega v Bratislavi, kjer so osnovne cene normalne, potem pa računajo postrežbo, pospravljanje mize, ..... in podobne stvari, ki se nam zdijo samoumevne. Na Google pa ne moreš dati slabe ocene, ker ne veš, v katerem pajzlu si bil, nimajo pravega imena objavljenega.
Tako da povsod se najdejo nategatorji.
Tako da povsod se najdejo nategatorji.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

paradajzos ::

stara mama ::
IgorCardanof je izjavil:
Na portugalskem mi je bilo tudi rečeno, da ne hodi v restavracije, kjer ni menija pred vhodom, ker ti bodo kot tujcu dali drugo verzijo menija :)
V Lizboni so mel zunaj na meniju za neko stvar ene cene, na meniju za mizo pa druge cene.
Ja, sred mesta neki šušmuš pajzli, vsi po vrsti te ogovarjajo iz ulice.
Ekologija™ in Trajnost™

gruntfürmich ::
stara mama je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
V Lizboni so mel zunaj na meniju za neko stvar ene cene, na meniju za mizo pa druge cene.
celotno portugalsko obredel z agencijo, pa niti enkrat nisem dobil napotek da moram kaj takega pazit...
res ne vem kje vi lazite in v kakih krogih se gibljete...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

esel ::
stara mama je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
A to ti je povedala brat od tetinga sosedovega nečakovega prijatelja?
Ti si bil v Lizboni samo s prstom po zemljevidu.

mislim da kekec pašteta že dolgo ni bila delana v sloveniji.

redtech ::
Insiderski nasvet, držite se Argete!
Če bodo Kekec pašteto delali v Argeti po svojih standardih bo Kekec pašteta postala dobra pašteta
Če bodo Kekec pašteto delali v Argeti po svojih standardih bo Kekec pašteta postala dobra pašteta

starfotr ::
gruntfürmich je izjavil:
mislim da kekec pašteta že dolgo ni bila delana v sloveniji.
Kje pa je bila?

ššš ::
Sej sem zgorej napisal. Te zgodbe s 100evrskimi ribami s Hrvaške. Jah pač.... bomo pa začel gostince gledat ko used car sellerje. Stvari se bo preverjalo, nosilo nazaj, vlagal pritožbe za malenkosti,... Na splošno pa se jim bomo, če se bo le dalo, izognili v širokem loku.

Gambino ::
Tamala je hotla včeraj v neko novo ljubljansko oštarijo.
Ker ... kdo ve zakaj.
4x makaroni, 2x mesni, 2x vegi (ker v novih, nobel ljubljanskih oštarijah, imaš na voljo makarone ali pico), par pijač in 3 sladice, je zneslo 152 evrov.
S tem, da smo šli lačni in žejni ven.
Ampak ok, turist hot spot ali kako se že temu reče. Greš enkrat in nikoli več.
Turistov pa tudi kmalu ne bo več.
Če si vsaj pol pismen, pogledaš cene in če so ti previsoke greš drugam. Da te na koncu preseneti račun si si sam kriv! V tujini, ko grem v gostilno pogledam cene preden naročim!

bm1973 ::
Zgleda 90% Slo-Techa ni...
Pa tem novinarskim racam dostikrat ni za verjeti. Še zastonj reklama za gostilno zraven...
Pa tem novinarskim racam dostikrat ni za verjeti. Še zastonj reklama za gostilno zraven...

Gambino ::

IgorCardanof ::
gruntfürmich je izjavil:
stara mama je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
celotno portugalsko obredel z agencijo, pa niti enkrat nisem dobil napotek da moram kaj takega pazit...
To je povedal uber voznik novembra 2023 v Lizboni. Voznik je bil lokalec.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:
Možno je, jaz sem bil nazadnje lani v Lizboni in nisem nič takega doživel. Gostilne, ki imajo "vabilca" na ulici, pa vedno preskočim.

Pithlit ::
gruntfürmich je izjavil:
stara mama je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
No tu se moram strinjat s tabo... Pač "lovci na nizke cene". Sploh mi je zabavno to pritoževanje nad cenami in nategi, ko ti nihče ne brani enostavno vstat in it če ti karkoli ni prav.
Jaz sem v Pragi obupala nad kavo, recimo. Ker je espresso dražji od pol litra piva. Tko kot bilokater sok in celo flaširana voda. Pa se ne zmrdujem nad ceno... Sem bila pač 7 dni pod vplivom alkohola praktično 24/7. Big deal.
Kdor pa gre v nek lokal in dobi koktajl za 60€, si pa zasluži da ga plača. Ker je tolk težko na cenik pogledat prej. Pa sem v Pragi dal 54€ za eno tako zadevo - ni mi žal.
IgorCardanof je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
stara mama je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
Men so tud taksisti v Tirani razlagal kako je ful izi dobit šiht za 1200€ neto v Albaniji. Manj kot tolk praktično neben ne zasluži. Dejte mal z rezervo folk jemat...
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

No tu se moram strinjat s tabo... Pač "lovci na nizke cene". Sploh mi je zabavno to pritoževanje nad cenami in nategi, ko ti nihče ne brani enostavno vstat in it če ti karkoli ni prav.
Jaz sem v Pragi obupala nad kavo, recimo. Ker je espresso dražji od pol litra piva. Tko kot bilokater sok in celo flaširana voda. Pa se ne zmrdujem nad ceno... Sem bila pač 7 dni pod vplivom alkohola praktično 24/7. Big deal.
Kdor pa gre v nek lokal in dobi koktajl za 60€, si pa zasluži da ga plača. Ker je tolk težko na cenik pogledat prej. Pa sem v Pragi dal 54€ za eno tako zadevo - ni mi žal.
ok, ampak daj mi razloži kako naročuješ neko stvar, brez da pogledaš na meni in obenem vidiš ceno? sploh v neki deželi kjer si prvič in nimaš pojma o jeziku?
čisto na pamet naročujem samo sloveniji, pa še to v meni znanih lokalih...
Tukaj si pa orenk falil. Argeta je mercedes med paštetami, dočim je Gavrilovič Lada!
Za eno pašteto argeta dobim že skoraj kilo zrezkov...
Pa ni tako dobra...
Gavrolovič jetrna še vedno vodi...
argeta je po kvaliteti verjetno kar vodilna med našimi 'paštetami'. gavrilovič ima malce poseben okus, ki ti zelo paše ampak ni za vsak dan. pa verjetno je preveč soli v njej.
IgorCardanof je izjavil:
Možno je, jaz sem bil nazadnje lani v Lizboni in nisem nič takega doživel. Gostilne, ki imajo "vabilca" na ulici, pa vedno preskočim.
ponekod brez tega praktično ni gostile. ni nič narobe s tem, če le pogledaš meni in vidiš da ti ustreza tako ambient kot cena.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

feryz ::
Če si vsaj pol pismen, pogledaš cene in če so ti previsoke greš drugam. Da te na koncu preseneti račun si si sam kriv! V tujini, ko grem v gostilno pogledam cene preden naročim!Kdo pa pravi, da je kogarkoli karkoli presenetilo?
Samo dal sem primer, da ni treba na Hrvaško, če se hočete zgražati nad cenami, ampak jih mirno lahko v centru žabarije najdete. V enem pajzlu.

gruntfürmich je izjavil:
ok, ampak daj mi razloži kako naročuješ neko stvar, brez da pogledaš na meni in obenem vidiš ceno? sploh v neki deželi kjer si prvič in nimaš pojma o jeziku?
čisto na pamet naročujem samo sloveniji, pa še to v meni znanih lokalih...
Tukaj si pa orenk falil. Argeta je mercedes med paštetami, dočim je Gavrilovič Lada!
Pa ni tako dobra...
argeta je po kvaliteti verjetno kar vodilna med našimi 'paštetami'. gavrilovič ima malce poseben okus, ki ti zelo paše ampak ni za vsak dan. pa verjetno je preveč soli v njej.
IgorCardanof je izjavil:
ponekod brez tega praktično ni gostile. ni nič narobe s tem, če le pogledaš meni in vidiš da ti ustreza tako ambient kot cena.
Saj ne pravim da naročuješ na slepo. Greš v oštarijo, pogledaš cenik, če ti kaj ni prav pač vstaneš in greš. V nobenem primeru pa se nimaš kaj dosti za pritoževat (pustimo ob strani kvaliteto ta moment, pogovarjamo se o cenah).
Če pa že naročuješ na slepo, se pa tudi lahko le sebi zahvališ za nateg.
Jaz za večino lokalov pogledam na gmaps (ker mi je najbolj pri roki). Sem pa tudi že šla povsem na slepo, po občutku, in bila večinokrat prijetno presenečena.

zavajon ::
Pogrinjek se računa tudi pri nas...
Ponekod res, zlasti na Primorskem, ker je ta navada prišla iz Italije.
A kjer so mi pri nas zaračunali pogrinjek, sem bil tam zadnjič.
Za enkrat to še ni tak problem, ker je še dosti restavracij, ki tega ne zaračunavajo.
Če pa bodo nekoč začeli to počenjati vsi, bom moral najti kak drugi način za prijem "potrošnik udari nazaj".
Hrvatje so pokupil naše uspešne balgovne znamke, Srbi so se zasidral v JU samo svoje spušajo notri in se mastijo z raznoraznimi dodatki. Zdravnike vlačmo iz Albanije, Bosne in Turčije, župani večjih mest so Srbi... mislm dobro nam gre, ni kaj.
In kje vidiš tu problem?
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: kuglvinkl ()

starfotr ::
Pa ni tako dobra...
To mi je vedno smešno, ko industrijske smeti in pofl povzdigujete v ne vem kake višave. V resnici gre za junk food, ki je hkrati še brendiran in močno precenjen. Ampak važno, da raja natepava paštete ko mutava in jih še zagovarja. Isto kot nekoč "vojne" laško-union ali podobne nebuloze.
V Pragi dobiš zelo dostopno in dobro kavo na prijetnih mestih. Ampak seveda, ker se zagonite v prvi turist trap, ki ga vidite je izkušnja potem katastrofalna. In potem se še zavaja preko forumov.
Je pa nepravično primerjat kavo in pivo na Češkem. Glede na to, da je pivo praktično češka nacionalna pijača, je skoraj da ceneje kot voda. Isto kot je kava v Italiji odlična in dostopna ali pa aperol spritz. Če se karkoli od tega podraži v Italiji je praktično ljudska vstaja. Isto je pri hrani, če se na primer pasta podraži.

To mi je vedno smešno, ko industrijske smeti in pofl povzdigujete v ne vem kake višave. V resnici gre za junk food, ki je hkrati še brendiran in močno precenjen. Ampak važno, da raja natepava paštete ko mutava in jih še zagovarja. Isto kot nekoč "vojne" laško-union ali podobne nebuloze.
Itak da je...
Zato jo malokrat jem, oz. skoraj nikoli...

Pa ni tako dobra...
V Pragi dobiš zelo dostopno in dobro kavo na prijetnih mestih. Ampak seveda, ker se zagonite v prvi turist trap, ki ga vidite je izkušnja potem katastrofalna. In potem se še zavaja preko forumov.
Je pa nepravično primerjat kavo in pivo na Češkem. Glede na to, da je pivo praktično češka nacionalna pijača, je skoraj da ceneje kot voda. Isto kot je kava v Italiji odlična in dostopna ali pa aperol spritz. Če se karkoli od tega podraži v Italiji je praktično ljudska vstaja. Isto je pri hrani, če se na primer pasta podraži.
Sej ne primerjam. Pač v Pragi ne grem na kavo. Oziroma grem ko mi res zadiši. V te tourist trap-e pa ne zahajam... ni treba podtikat. Rabiš kako priporočilo? Sicer Praga ni poceni destinacija. Ni pa treba da je draga.
Enako v Italiji ne pijem piva (po barih/restavracijah). Oziroma ga ko mi res zadiši.
Ne bluzim pa o temu kolk so me nategnili s 54€/koktejl... ker sem vedela v kaj se spuščam. To da je bil zanič pa tudi ni njihova krivda. Absynthe pač ni moja pijača.

Absinthe je večinoma precej alkohola, tudi 80%, z nekaj zelene barve in arome. Mladina pa misli, kako bo halucinirala.
Prej bi razumel tako drag koktejl s kakim prestižnim rumom ipd. Čeprav potem se vprašaš, čemu bi kaj takega sploh mešal v koktejl.
Prej bi razumel tako drag koktejl s kakim prestižnim rumom ipd. Čeprav potem se vprašaš, čemu bi kaj takega sploh mešal v koktejl.

Absint ima noter še izvlečke iz pelina, ki baje "zadanejo".
So že vedele naše babice in dedki, ki so ga namakali...
So že vedele naše babice in dedki, ki so ga namakali...

Ja, pravi naj bi imel. A tudi ne dovolj da te zadane. Sploh po Češki pa kar kupiš v trgovinah je pobarvan alkohol, sploh tisti živo zeleni. Te pa zelo zadene alkohol, če ga dovolj spiješ.
Bo pelina verjetno več imel naš pelinkovec...

Ja, tisti češki pelinkovec je tourist trap...
Veliko alkohola, plus malo metanola, pa naslednji dan boli boli glava, pa lahko rečeš da si bil dobro zadet.
Zaradi pravega absinta je šel folk v norišnice, ker se jim je čisto zmešalo.
Veliko alkohola, plus malo metanola, pa naslednji dan boli boli glava, pa lahko rečeš da si bil dobro zadet.
Zaradi pravega absinta je šel folk v norišnice, ker se jim je čisto zmešalo.

codeMonkey ::
Precej prazno je tu v okolici Pule. Drugace pa za Slovencke top vreme, ker se da fino kolesariti, laufati ipd.

LeQuack ::
codeMonkey je izjavil:
Precej prazno je tu v okolici Pule. Drugace pa za Slovencke top vreme, ker se da fino kolesariti, laufati ipd.
Jaz sem bil slab mesec nazaj pa je bilo precej ljudi. So šli vsi domov?
Quack !

jest10 ::
Pri pelinkovcu se pelin ne namaka v alkoholu (home made zadeve ne štejejo, tam imaš vse sorte), tako da ima zelo malo halucinogenih zadev. Pri absintu se pelin namoči v alkohol.
codeMonkey je izjavil:
Uni izpred enega meseca so verjetno res šli ane
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()

Absinthe je večinoma precej alkohola, tudi 80%, z nekaj zelene barve in arome. Mladina pa misli, kako bo halucinirala.
Js sm hotla probat kaj je to za en hype okol tega... Pa sm si naročila un komplet ritual s cukrom pa vodo. Sej ne rečem, pol bara je blo čist fascinirano na show-om. V dveh sva zapravile 130€ za dva koktejla plus ta ritual. Ne obžalujem, ne bom pa ponovila (no, bom... S kakšno drugo glupostjo - na dopustu se spodobi).

codeMonkey ::
codeMonkey je izjavil:
Vmes je bil vrocinski val, zdaj pa poslabsanje vremena in ocitno oboje nekako ljudi odvraca. Ceprav, to bi bilo cudno kot glavni razlog, ker naceloma ljudje rezervirajo zadeve precej prej.

Js sm hotla probat kaj je to za en hype okol tega... Pa sm si naročila un komplet ritual s cukrom pa vodo. Sej ne rečem, pol bara je blo čist fascinirano na show-om. V dveh sva zapravile 130€ za dva koktejla plus ta ritual. Ne obžalujem, ne bom pa ponovila (no, bom... S kakšno drugo glupostjo - na dopustu se spodobi).
pa te je kaj bolj zadelo oz. si halucinirala?

Buggy ::
Pelinkovcek z ledom na morju mmmm...Fructalov je baje dober in od Badela. Z mojo, ko se vracava s kolesi iz mesta Rab v vukojebino, vedno na istem spotu ob kavici rukneva enga

gruntfürmich je izjavil:
pa te je kaj bolj zadelo oz. si halucinirala?
Hahahahahaha od česa? Unih dveh absintov? Ne... Po mojem niso glih legalne take zadeva ala močeradovc. Imajo kr občine zvarke v ponudbi, s tistimi ~40%. Zeleno, ogabno, povsem brezveze (plačaš tourist trap izkušnjo).

Danes dobil info...Istra - kamp Bale - mobilna hiska za 8 ljudi en teden 3800EUR WTF!?!
Na kamp Bale sem hodil 30 let nazaj, kjer ni bilo niti sekreta, zjutraj nam je galeb pa kruh za zajtrk odnesu...ruknil si se pa kamor si zelel (brez parcelnih stevilk in ostale jebe) - no question asked.
Pravo vukojebino, ki so jo pol civilizirali so zdej posnobili ROFL...plaza pa se zmeraj ista...ostre skale in jezki?
Na kamp Bale sem hodil 30 let nazaj, kjer ni bilo niti sekreta, zjutraj nam je galeb pa kruh za zajtrk odnesu...ruknil si se pa kamor si zelel (brez parcelnih stevilk in ostale jebe) - no question asked.
Pravo vukojebino, ki so jo pol civilizirali so zdej posnobili ROFL...plaza pa se zmeraj ista...ostre skale in jezki?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Imam 15 let vukojebino na Rab-u, ki je ne morejo pokvarit, pa se trudijo z modernozacijo
Rezervacij pri nasi bakici_sa_raba ne rabim, ker se tudi ona pocuti kot "druzina", ker je gledala otroke rast in ne isce novih najemnikov. Ko je bil moz v bolnici sem pa skrbel za vrt in hiso, kljuc smo sli iskat pa k sosedu. Pac to so za nekoga malenkosti nekomu pa pomenijo veliko.

MisterR ::
Danes dobil info...Istra - kamp Bale - mobilna hiska za 8 ljudi en teden 3800EUR WTF!?!
Aha, in sedaj ti je težko razumeti kaj točno? Streho, teraso, žar, hladilnik, tri klime, pečico, tv, mikrovalovno, pomivalcalni stroj,dve kopalnici...
Ne sodim ce je vredno ali ne, ampak dajmo bit realni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()

delavec44 ::
Imam 15 let vukojebino na Rab-u, ki je ne morejo pokvarit, pa se trudijo z modernozacijoRezervacij pri nasi bakici_sa_raba ne rabim, ker se tudi ona pocuti kot "druzina", ker je gledala otroke rast in ne isce novih najemnikov. Ko je bil moz v bolnici sem pa skrbel za vrt in hiso, kljuc smo sli iskat pa k sosedu. Pac to so za nekoga malenkosti nekomu pa pomenijo veliko.
Dokler je še živa.

za 3800EUR na HR v mobilno hisko v naguzenem kampu pac mene ne spravis nikoli, pa so lahko tam fafike na vsakem vogalu 
torej ce berem med vrsticam, mi zelis da je ciprej pokojna in ne bom vec uzival tega privilegija zadnjih 15 let?
Kaj pa ce ti recem da bom bajto kupil in pustil hcerki zivet notri
bos dobil bozjastni napad?

Imam 15 let vukojebino na Rab-u, ki je ne morejo pokvarit, pa se trudijo z modernozacijoRezervacij pri nasi bakici_sa_raba ne rabim, ker se tudi ona pocuti kot "druzina", ker je gledala otroke rast in ne isce novih najemnikov. Ko je bil moz v bolnici sem pa skrbel za vrt in hiso, kljuc smo sli iskat pa k sosedu. Pac to so za nekoga malenkosti nekomu pa pomenijo veliko.
Dokler je še živa.
torej ce berem med vrsticam, mi zelis da je ciprej pokojna in ne bom vec uzival tega privilegija zadnjih 15 let?
Kaj pa ce ti recem da bom bajto kupil in pustil hcerki zivet notri

bos dobil bozjastni napad?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3413 (995) | D3m |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23474 (8565) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32549 (6180) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42494 (35316) | SuperKripto |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 47246 (37290) | ThinkPad |