Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi

Anney ::
slika zgoraj
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Ne vem kje tam so, jaz tam ko sem se znajdem. Vsako leto sem drugje. Sam se peljem tudi 15km če je treba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Buggy ::
tri tedne nazaj sem bil (pred sezono) ista rutina...od Barabata do Rab-a ob obali s kolesom...ob cca 7AM po kopanju...nic-nada od ribicev ki bi kej ponujali na pomolih, tako da ne me jebat. cez dva teda v sezoni tudi ne pricakujem razlik, glede na izkusnje zadnjih 10 let. Ribe kupiva na Rab-u v ribarnici. Tja in nazaj nikjer lokalca, tako da to romantiko prodajaj komu bolj naivnemu.
sele zdej sem videl kaj si nalimal..iz kje? Si ti sploh bil na Rabu, vas kaki colnicki tam furajo al si bil kar na tej ladji ROFL
sele zdej sem videl kaj si nalimal..iz kje? Si ti sploh bil na Rabu, vas kaki colnicki tam furajo al si bil kar na tej ladji ROFL
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Menjaj lokacijo, vedno so uni na čamaco k dela brbrbrbrbrbr, diesel, tu dobiš najbolje, razen, če ne lovijo za restarvacije, pol ti ne da, ker ma tam ceno x3. Ni na rabu, dalmacija, slika zgoraj je iz Tribunja. Lokacija so ble Vodice.

lazes..govorim o Rab-u konkretno destinacija Barbat-Rab..se enkrat tam ni nic ze 10 let
Tudi na timing me ne mores dobit, ker sem v vodi se pred brbrbrbrbr...prakticno morje razdevicim ob jutrih
Tudi na timing me ne mores dobit, ker sem v vodi se pred brbrbrbrbr...prakticno morje razdevicim ob jutrih
Zgodovina sprememb…

Pol pa menaj lokacijo, lej kle dobiš vse, za letos ti še pa javim.
Za rab ne vem, ker ne hodim tako viskoko, zame je morje od Zadra naprej.
Zgodovina sprememb…

hehe, kater Barbat imas ti v milslih, to kar je na tvoji mapi sploh ne strejsam...moja vukojebina je kle..mal nizje sicer od
Puntice ampak ista vukojebina
Puntice ampak ista vukojebina
Zgodovina sprememb…

Tržnico, pač kupiš iz druge roke. Kot sem rekel menjaj lokacijo. Ni lepšega občutka, ko ti vsuje sardele v plastično vrečo cca 5 kg za ceno dveh kg, pol pa še na ladji izbiraš kaj boš od ostalega. Včasih se zgodi da česa ne smeš, ker majo ta restavracije rezervirano. Pač morje.

skratka nakladas brez da bi bil tam...isto kot nebivedu
Zgodovina sprememb…

Na rabu še nikoli, pa tudi ne bom, zame je morje k gledam proti italiji, drugače grem na jezero v avstrijo, je isto.

Zdaj se vprašam, kdo je tukaj idiot, jaz ali ti, ker se ti iztočnice dajal. Ne vem, pojdi tja, kjer ti najbolj ugaja in kjer ni rib. Pa srečno.
Zgodovina sprememb…

Zdaj se vprašam, kdo je tukaj idiot, jaz ali ti, ker se ti iztočnice dajal. Ne vem, pojdi tja, kjer ti najbolj ugaja in kjer ni rib. Pa srečno.
Torej bil si na Rab-u al ne:
kao poznas...potem pa ko konkretiziramo spet ne. Govora je bilo o Rab-u
Na kamenjaku se da povsod s kolesom, tudi peš poti, celega obvoziš, po dolgem in počez, ne s spacijalko. Išči jutranje galebe k se derejo tam so ribiči, lahko da jih tam ni, pol pa na kolo pa po sardele zjutraj. Vedno se najde. Bi dal eno sliko pa se mi ne ljubi iskat.
Ne vem kje tam so, jaz tam ko sem se znajdem. Vsako leto sem drugje. Sam se peljem tudi 15km če je treba.
Na rabu še nikoli, pa tudi ne bom, zame je morje k gledam proti italiji, drugače grem na jezero v avstrijo, je isto.
...mal bullshitiras, pa zakaj WTF ?
Slika iz ladje ko si lovil?
Zgodovina sprememb…

Ne nisem bil, pa kot sem že povedal v kvarnerju nikoli ne bom in ne, slika je z ladje, kjer nasujejo vrečo, nisem ribič.
Zgodovina sprememb…

potem sva ocitno govorila o razlicnih stvareh...se oproscam...repliciral sem na tvoj odgovor:
#
SEveda še veno kupiš od ribičev, ampak moraš bit ob pravem času na pomolu, vako leto rečem 2 kg sardel, dobim pa celo vrečo za drobiž. Vtat je treba prej.
Ostalo pa izbereš, večina na morju se futramo z omega 3. #
...in tega pri meni ni ze zadnjih 10 let (sovrazim pasivnost in neresnice, ce jih lahko demantiram), vem pa kaksen uzitek je to ker sem ga dozivel. Mi gre pa na kurec, ko govorijo, da je tretma ribicev, ki zaradi dobre volje za pol cene senkajo ulov random turistom sploh nebiveduju na lepe oci, kar je faking stupid. Vsaj na Rabu- ob obali 20km ni tako
No hard feelings pls.
Govorim zgolj o Rab-u ki ga poznam celega, prevozenega z avtom , prekolesarjenega in prehojenega na Kamnjak, kot najvisji vrh otoka z oddajnikom, najbolj pa cenim koticek ki je skrit za turiste.
RAzen Lopar...ki sem ga povohal in se ga izogibam kot hudic kriza.
#
SEveda še veno kupiš od ribičev, ampak moraš bit ob pravem času na pomolu, vako leto rečem 2 kg sardel, dobim pa celo vrečo za drobiž. Vtat je treba prej.
Ostalo pa izbereš, večina na morju se futramo z omega 3. #
...in tega pri meni ni ze zadnjih 10 let (sovrazim pasivnost in neresnice, ce jih lahko demantiram), vem pa kaksen uzitek je to ker sem ga dozivel. Mi gre pa na kurec, ko govorijo, da je tretma ribicev, ki zaradi dobre volje za pol cene senkajo ulov random turistom sploh nebiveduju na lepe oci, kar je faking stupid. Vsaj na Rabu- ob obali 20km ni tako
No hard feelings pls.
Govorim zgolj o Rab-u ki ga poznam celega, prevozenega z avtom , prekolesarjenega in prehojenega na Kamnjak, kot najvisji vrh otoka z oddajnikom, najbolj pa cenim koticek ki je skrit za turiste.
RAzen Lopar...ki sem ga povohal in se ga izogibam kot hudic kriza.
Zgodovina sprememb…

Vse kar ti lahko rečem je, marsikaj zamujaš. Res ne vem kako je v kvarnerju, sam se držim lokacij od zadra, naprej, kar se tiče dopusta. Poskusi menjat, pa da vidiš morje in ostalo navlako poleg. Svet je lep.
Zgodovina sprememb…

KO moje vukojebine na morju v HR ne bom imel vec, bom gledal naprej.Egipt s hoteli lame, Maldivi so za pogledat dokler so, Samos preprical zgolj s klifi, ko rentas boat in najdes svoj milje...zankrat na HR se imam vukojebino, ki ni komercializirana in kjer se pocutim kewl, sicer na morje ne grem.
Iscem destinacije stran od vsega kar ta svet predstavja
Iscem destinacije stran od vsega kar ta svet predstavja
Zgodovina sprememb…

feryz ::
Kolega je prišel včeraj nazaj iz okolice Zadra, kjer je kampiral.
Je rekel, da so tudi njega najebali. Tri orade, gojene jasno, plus tri kokakole 149 evrov. Tako da je odmislil prehranjevanje zunaj.
Na štantu v kampu se sadje in zelenjava prične pri petih evrih za kilo.
Tako da jim je ostalo zgolj nakupovanje v trgovskih centrih in lastna kuha.
Je pa še rekel, da ne šteka Hrvatov. Oštarije so prazne in pol jih je zaprtih. Zakaj raje zaprejo, kot spustijo cene in delajo, je uganka.
Je rekel, da so tudi njega najebali. Tri orade, gojene jasno, plus tri kokakole 149 evrov. Tako da je odmislil prehranjevanje zunaj.
Na štantu v kampu se sadje in zelenjava prične pri petih evrih za kilo.
Tako da jim je ostalo zgolj nakupovanje v trgovskih centrih in lastna kuha.
Je pa še rekel, da ne šteka Hrvatov. Oštarije so prazne in pol jih je zaprtih. Zakaj raje zaprejo, kot spustijo cene in delajo, je uganka.

BuDi79 ::

A niso rekli, da bo danes vse skolapsiralo na cestah zaradi Hrvaške?
Kao prvi počitniški vikend in neki Thompson?
Ampak kolikor zdajle gledam promet, je na cestah, bolj ali manj, vse mrtvo. Zanimivo.
Ampak kolikor zdajle gledam promet, je na cestah, bolj ali manj, vse mrtvo. Zanimivo.

koyotee ::
Jbg, nimaš pojma.
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/v-zag...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jest10 ::
Jbg, nimaš pojma.
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/v-zag...
Kako nima pojma, če je pretok prometa po naših cestah popolnoma normalen. Razen na tiste nekaj gradbiščih

WizzardOfOZ ::
Dej prosim kje so na Barbatu lokalci (ribici)..tole nebivedu pravljico da ponujajo pozabi, ker kot sem rekel poniknili so 10-5 let nazaj...prej so bili. Bom hvalezen. Vsak dan greva po obali od Barabata do Rab-a s kolesi in tudi nikjerji nic od lokalcev.
O kakem Barbatu ti jamraš? Jaz govorim za otok hvar.
Na rabu greš pa v Lopar, tam ribiči znajo kaj pripeljat z barkami.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Če ne hodi med ljudi, vukojebina. Tam ga samo harpuna reši, za katero pač mora imeti dovolilnico (cca 40€-teden dni).

Cenejše je, če se včaniš v en klub, ki je v HSSRM (hrvaška zveza za športni ribolov) in daš potem 57€ za celoletno karto.

Članarina je pa kolk? Ne vem ali se splača za povprečen dopust slovenceljna (7-14 dni). 40EUR daš, ostale par dni pa upaš da ni koga, jaz sem pred kar nekaj leti že skrival harpuno in mrežo, kontrola, mislim da je bilo ali čiovo, ali pa primošten, se ne spomnim. To je blo takrat ko smo še tomosa vozl brez izpita 4,5, aja pa maestral.
Zgodovina sprememb…

denabiker ::

Ko pride slovencelj na more, pa reče pola pola kugle. Tu se križajo.

iKst_ ::
Ne štekam, v čem je problem? V tem, da se slovenci vsaj potrudimo govoriti hrvaško pa nam ne rata vedno? Ali...?

Baje niso vsi ljudje alkoholiki, da bi konzumirali tisto skisano brozgo, ki se ji reče vino.
Je rekel, da so tudi njega najebali. Tri orade, gojene jasno, plus tri kokakole 149 evrov.
a resno? Kokakola zraven orade? Svasta, še premalo je računal za takšne paciente.
Je pa res, da bi bolj pasala voda zraven kot ameriško čudo. Ampak ok, 100 ljudi, sto čudi.

gruntfürmich ::
Je rekel, da so tudi njega najebali. Tri orade, gojene jasno, plus tri kokakole 149 evrov.
a resno? Kokakola zraven orade? Svasta, še premalo je računal za takšne paciente.
ti bi jo pa utapljal v česnu in njihovem plavcu... še slabše.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

bm1973 ::
Iti na ribo, na Hrvaškem, med sezono, pa upate na nekaj dobrega?!?!? Pač ne gre... Ob množici strank?!?!?!
Do sedaj lahko rečem, da sem v restavracijah 2x jedel res dobro ribo, ampak vse še pred sezono, konec junija.
1. Uvali Lovište, tam ima na vhodu v uvalo ribiška družina restavracijo, jedel škarpeno, tam okoli kilo težko.
2. Vis, Diamond Beach, lastnik restavracije tam tudi sam ribič, jedel kilo in pol divjo orado.
Vse našel bolj po naključju...
Bil pa večkrat malo na suho "nategnen", ampak vsaj plačal nisem veliko. Pač normalna cena, za katero ješ ribe tudi v Sloveniji. V seveda bolj turističnih krajih...
Dobre divje ribe gredo v hotele, ali takoj v izvoz. Uvaža se pa zmrznjene ribe, za pač množične stranke, ki se jim ne da kuhat... Pač besede lokalnega ribiča iz Žirij, ki smo ga slučajno našli in bili potem pri njem doma na kavi... Preprosto hrvaško morje, ljub gojenju, za sezono ne pridela dovolj rib...
Letos grem v apartma, kjer mi gazda spuca in speče ribe
, ki jih jaz kupim... Večinoma na ribi, ko se ribiške ladje vračajo. Sam ribiči ravno ne ujamejo rib vsak dan, gojene pa lahko kupim tudi doma, pa so dostikrat boljše kot med sezono na Hrvaškem. Tako pač spet lokalci na Hrvaškem... Koliko je resnice v tem, ne bi vedel... Ampak nek star Dalmatinec bo že vedel, kaj je kolikor toliko dobra riba.
Do sedaj lahko rečem, da sem v restavracijah 2x jedel res dobro ribo, ampak vse še pred sezono, konec junija.
1. Uvali Lovište, tam ima na vhodu v uvalo ribiška družina restavracijo, jedel škarpeno, tam okoli kilo težko.
2. Vis, Diamond Beach, lastnik restavracije tam tudi sam ribič, jedel kilo in pol divjo orado.
Vse našel bolj po naključju...
Bil pa večkrat malo na suho "nategnen", ampak vsaj plačal nisem veliko. Pač normalna cena, za katero ješ ribe tudi v Sloveniji. V seveda bolj turističnih krajih...
Dobre divje ribe gredo v hotele, ali takoj v izvoz. Uvaža se pa zmrznjene ribe, za pač množične stranke, ki se jim ne da kuhat... Pač besede lokalnega ribiča iz Žirij, ki smo ga slučajno našli in bili potem pri njem doma na kavi... Preprosto hrvaško morje, ljub gojenju, za sezono ne pridela dovolj rib...
Letos grem v apartma, kjer mi gazda spuca in speče ribe

socialec ::
eni moji znanci, ki sem jim veliko favš, ampak se mi fino zdi, ko jih brutalno nategujejo z visokimi davki za koruptivne posle, praviloma brez epiloga, hodijo izven glavne sezone, pred- ali po-, najboljše pred-, ker takrat celo gazde kaj častijo, ker delujejo kot magnet za druge goste, ker tako obupno izgledajo, da se vsak, ki jih vidi, počuti boljše, ko se primerja z njimi :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Članarina je pa kolk? Ne vem ali se splača za povprečen dopust slovenceljna (7-14 dni). 40EUR daš, ostale par dni pa upaš da ni koga, jaz sem pred kar nekaj leti že skrival harpuno in mrežo, kontrola, mislim da je bilo ali čiovo, ali pa primošten, se ne spomnim. To je blo takrat ko smo še tomosa vozl brez izpita 4,5, aja pa maestral.
Vrsta dovolilnice Športni ribolov (v EUR) Rekreacijski ribolov (v EUR) Dnevna dovolilnica 1 dan 7,96 7,96 Dnevna dovolilnica 3 dni 19,91 19,91 Dnevna dovolilnica 7 dni 39,82 39,82 Dovolilnica za lov na veliko ribo 1 dan 15,93 - Dovolilnica za lov na veliko ribo 3 dan 39,82 - Dovolilnica za lov na veliko ribo 7 dan 79,63 - 150 dnevne dovolilnice Osebe do 18 let 1,33 13,27 Osebe med 18 in 65 let 79,63 99,54 Osebe nad 65 let 7,96 13,27 Osebe stare nad 65 let s prebivališčem na otokih ali polotoku Pelješac - 0,00 Letne dovolilnice Letna za osebe do 18 let 1,33 13,27 Letna za osebe med 18 in 65 let 46,45 66,36 Letna za osebe nad 65 let 7,96 13,27 Letna za (polnoletne osebe stare nad 65 let s prebivališčem na otokih ali polotoku Pelješac) - 0 Posebna za stoječi parangal 26,54 26,54 Posebna za lov z vršami 26,54 26,54 Posebna za lov z ostmi 13,27 13,27 Posebna za lov z uporabo umetne svetlobe 13,27 13,27 Posebno dovoljenje za lov na veliko ribo 92,91 -
Za klub pa tukaj (ampak za naslednje leto, za letos ne počnejo več):
https://www.go-diving.eu/oglasi/dovolil...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

gruntfürmich ::
gruntfürmich je izjavil:
zakaj je pacient jest10 predlagal izbris? namreč iz mojega posta se lahko veliko naučiš; če to seveda želiš.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

Nikonja ::
To jamranje "kolk sam plačal" mi res gre na k....c, a ste vsi tolk nesposobmni pogledat kur...v cenik preden kaj naročite??? A znate brat? Sej so hrvaške številke iste kot naše!!!
Rezervirajte apartma, kuhajte in pucajte vsak dan in nehajte jamrat, ker pustite trikrat več na kakršnikoli smučariji v Alpah (z nami uključeno).
Če vam je predrago ostanite doma ker si očitno ne morete privoščit morje!
Rezervirajte apartma, kuhajte in pucajte vsak dan in nehajte jamrat, ker pustite trikrat več na kakršnikoli smučariji v Alpah (z nami uključeno).
Če vam je predrago ostanite doma ker si očitno ne morete privoščit morje!

Utk ::
Nekateri ne razumejo da gre folk nalašč na makaronflajš za 29 evrov da lahko potem to posta na fb kako je drago plačal.
In po drugi strani če tega nočeš plačat, ne pomeni da v žepu nimaš 29 evrov. Jaz ne hodim na dopust in izlete zato, da bo nekdo zaslužil, ampak zarad sebe. Zato bom vseeno hodil kamor bom hotel. Če nekdo misli da sem revež, ker ne plačujem nategov, naj misli, me gane natanko 0. Zarad takih stvari se sekirajo samo reveži. Zato pa potem plačujejo 29 evrov za makarone, da jih ne bi imeli za reveže.
In po drugi strani če tega nočeš plačat, ne pomeni da v žepu nimaš 29 evrov. Jaz ne hodim na dopust in izlete zato, da bo nekdo zaslužil, ampak zarad sebe. Zato bom vseeno hodil kamor bom hotel. Če nekdo misli da sem revež, ker ne plačujem nategov, naj misli, me gane natanko 0. Zarad takih stvari se sekirajo samo reveži. Zato pa potem plačujejo 29 evrov za makarone, da jih ne bi imeli za reveže.

Magic1 ::
Hrvati ne razočarajo, so konkretno spet navili cene. "Premium" hamburger skoraj 20€, pomfri 10€, s tem da ti ga pripravijo in servisirajo eni zelo mladi iz drgega konca sveta. Zher kuharski mojstri.
Magic

jest10 ::

Če je dober zakaj pa ne, pa na plaži. Kaj češ lepšega? povrh pa še kuhan kukuruz, za 10.

codeMonkey ::
Zadnjic je mama odpeljala nasa mulca v Ptujske in napizdila mulce tam, studente ali celo dijake, ko so ji dali pomfri in hotdog na umazan pladen in ji stregli z roko hrano, ko so seveda vmes vse zivo z njimi delali, pa se lepo z dolgimu umetnimi nohti. Cena pa lepo navita. Pa jim sploh ni bilo jasno kaj jim govori. So pa morali ponoviti vajo. Point ni vedno denar, pac das vec zaradi lokacije ipd., samo da pa je folk nemaren pri tem in ne dosega niti minimalnih standardov pri pripravi, kvaliteti in okusu, pa pac moras popizditi na mestu. In tega pac nimas le na hrvaski obali. Dam tud za spagete tolk, ce se mulcu jedo, ampak naj bo vsaj priblizno spodobno, kaj sele na kaksni plastiki. Ampak to valda vidis ko malo pogledas na kroznike, kelnarje itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

denabiker ::
gruntfürmich je izjavil:
Ne vem, a ti to resno? Pije se zraven ribe suho belo vino, ne vem kdo normalen bi mariniral s peteršiljem in česnom kvalitetno ulovljeno ribo? Seveda, ko kupiš tu pri nas kakšne gojene ribe, ko že imajo čuden okus

Drugače sem pa doživel še bolj bizarno, eno družino iz MB, kjer je tip pil non stop kakav, smo se dol spoznali in smo šli par krat ven jest, tip je naročeval non stop kakav, tudi pri ribji plošči, saj mi že zdaj malo slabo, ko to pišem, ampak to sem doživel.

Tako, kot meni slabo pride, ko vidim da ljudje vino pijejo.
Kaj točno hočeš povedati? Da so ultra bogati snobi zapovedali, da se zraven ribe mora piti flaša vina, ki pride vsaj 500 evrov v oštariji, drugače si zahojen kreten?
Glavnina folka itak vemo kaj pije zraven ribe, najcenejšo belo brozgo, ki jo privlečejo iz bog ve katerega konca sveta. Ker mora tako biti.
Kaj točno hočeš povedati? Da so ultra bogati snobi zapovedali, da se zraven ribe mora piti flaša vina, ki pride vsaj 500 evrov v oštariji, drugače si zahojen kreten?
Glavnina folka itak vemo kaj pije zraven ribe, najcenejšo belo brozgo, ki jo privlečejo iz bog ve katerega konca sveta. Ker mora tako biti.

Za otroke bo tudi cedevita dobra ob dobri ribi.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3362 (944) | D3m |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23410 (8501) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32493 (6124) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42296 (35118) | SuperKripto |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 47099 (37143) | ThinkPad |