» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
77 / 89
»»

mailer ::

Normalno je, ker ni bila sprocesirana v kratkem času. To japonci mečejo stran očitno so pa turisti pripravljeni vse požret.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Buggy ::

Ja to sem zadnjic na National geographic gledal, samo tam se je slo za tune, kjer je kila dosegala tudi 1000€+. Okus je vsekakor bolj grenak, tolk lacen pa spet nisem bil...

redtech ::

https://m.youtube.com/shorts/Grr_-i0BvoU

Pravijo, da je dobro za pse.

Buggy ::

julija pa majkemi da grem cez tole spranjo na Dolin...ma naj bo SUP ali kajak...plavat pac ne bo slo :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

blink ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blink ()

bm1973 ::

Eh,m vsako leto, prav 1. junija, se začne nabijati kako je Hrvaška draga...

Ko je folk 20 let nazaj v Grčiji plačal za pivo 8 EUR, je bilo normalno, na Hrvaškem je bilo pivo takrat za 2 EUR drago...

Pač so v EU, tisti škrti Švabi pa mislijo, da bodo na dopustu na Hrvaškem ceneje živeli kot doma v Njemačkoj...

starfotr ::

Čehi so si že pred destletji v tistih starih Škodah vozili konzerve hrane na dopust.

Nemci tudi vozijo vse mogoče dol iz svoje vukojebine. Ker so škrtice. Hrvatje jim pa malo da ne lezejo v rit.

gruntfürmich ::

nemcev bolj malo vidim na avtocestah do hrvačke; večina jih je v temnih spoliranih bahaških avtomobilih, kar nakazuje izključno na gasterbajterje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

feryz ::

Hrvatje imajo 4 mesece časa, da si naredijo za celo leto zaloge.
Kako bi pa vi to izpeljali? Ostalih 8 bi se preselili drugam? Čeprav ste tam že celo življenje?

Utk ::

Nemec na balkanu ne bo plačeval nemških cen, to je dejstvo. Že iz principa ne. Potem bo šel raje na svoje morje. Za njih je tudi tisto dovolj toplo. V bistvu gre na nemško morje bistveno bistveno več nemcev kot na hrvaško ali pa špansko.

Višjo dodano vrednost ne moreš delat na nizkih cenah. Torej je dvig cen neizogiben. Razmerje med ceno in kakovostjo imajo očitno dobro, ker potrjuje dejstvo da imajo vsako leto več turistov klub višjim cenam. Kampe uničujejo (pavšaliste izganjajo, postavljajo mobilne hišice, ukinjajo nudistične kampe). To prinaša denar. To očitno ljudje z denarjem hočejo.

Prej so 30 let delali na tisti, ki so se vračali vsako leto. Te so nagnali. Pavšaliste, nemške mesarje, čehov tako nikoli niso marali.
Zdaj delajo na teh, ki grejo vsako leto drugam, in tisto leto na Hrvaškem pač plačajo kolk je, kaj pa naj drugega, ampak ti ljudje se ne bojo še 20 let vračali. Ta bazen vsako leto novih suckerjev se bo slej ko prej izčrpal.
Ostali bogatejši, ki tam hodijo redno, pa kupijo vikend, nekateri kar hotel, itd, raja ki ni bogata pa pride s polnim prtljažnikom.
Na dolgi rok bojo morali relativno, ne nujno absolutno, znižat cene.

Ne bodo nič nižali. Geografska lokacija in odlične naravne danosti so zadeve, ki jih bodo vedno držale pokonci. Jaz celo menim, da hrvatje premalo kasirajo glede na to, da k njim prihajajo gosti iz bogatejših držav, kot so oni sami.

Utk je izjavil:

Nemec na balkanu ne bo plačeval nemških cen, to je dejstvo. Že iz principa ne. Potem bo šel raje na svoje morje. Za njih je tudi tisto dovolj toplo. V bistvu gre na nemško morje bistveno bistveno več nemcev kot na hrvaško ali pa špansko.

nemci imajo super morje z bolj zmernimi cenami kot hrvati.
in kot sem že rekel, večinoma hodijo na hrvatijo gasterbajterji.

starfotr je izjavil:

Ne bodo nič nižali. Geografska lokacija in odlične naravne danosti so zadeve, ki jih bodo vedno držale pokonci. Jaz celo menim, da hrvatje premalo kasirajo glede na to, da k njim prihajajo gosti iz bogatejših držav, kot so oni sami.

jasna stvar. kdor misli da je treba znižat cene je revež ki ga nikjer ne marajo, ker nič ne zapravi. tak naj raje ostane doma.

hrvati morajo zvišat cene, da odženejo reveže in slovenske pavšaliste. in potem bo manj gneče in bo prišel folk, ki resnično želi nekaj zapraviti. ker tak folk ne bo trpel revežev ki se zastonj gnetejo in delajo gužvo tako po mestu kot na cesti.
edino kar morajo je upalit davek na nepremičnine. da vsaj nekaj iztržijo od slovenčkov ki zraven tovorijo prtljažnike hrane. ampak tu imajo še težave z lastnimi lastniki nepremičnin...

Zgodovina sprememb…

starfotr je izjavil:

Čehi so si že pred destletji v tistih starih Škodah vozili konzerve hrane na dopust.

Nemci tudi vozijo vse mogoče dol iz svoje vukojebine. Ker so škrtice. Hrvatje jim pa malo da ne lezejo v rit.

Vedno manj...

So iz drugih držav, predvsem vzhodnih, bistveno bolj zapravljivi, pa imajo Nemcev malo poln k****. Saj se še spomnite zgodbic, ko Nemci naročijo v gostilni liter Radenske in hočejo, da jih preostanek shranijo do naslednjega dne?

starfotr je izjavil:

Višjo dodano vrednost ne moreš delat na nizkih cenah. Torej je dvig cen neizogiben. Razmerje med ceno in kakovostjo imajo očitno dobro, ker potrjuje dejstvo da imajo vsako leto več turistov klub višjim cenam. Kampe uničujejo (pavšaliste izganjajo, postavljajo mobilne hišice, ukinjajo nudistične kampe). To prinaša denar. To očitno ljudje z denarjem hočejo.

Jap, kolega je pravil, v kampu, kjer ima prikolico, so njega "izgnali" iz prve vrste bolj zadaj.

V prvi vrsti so zdaj mobilne hiške, z bazenčkom, 800 EUR/dan, celo sezono zasedene...

Če folk plača, se kamp pač prilagodi...

feryz je izjavil:

Hrvatje imajo 4 mesece časa, da si naredijo za celo leto zaloge.
Kako bi pa vi to izpeljali? Ostalih 8 bi se preselili drugam? Čeprav ste tam že celo življenje?

Če imaš 2 polna meseca, je to zdaj kar v redu...

4 mesece ni variante da imaš polno zasedenost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

gruntfürmich je izjavil:

nemci imajo super morje z bolj zmernimi cenami kot hrvati.
in kot sem že rekel, večinoma hodijo na hrvatijo gasterbajterji.

Nemško morje, daj ne seri... To ni morje, to je mrzla mlakuža z mivko in vetrom...

Gastarbajterji hodijo domov. Ja, Hrvati na morje, če so od tam, ostalo pa v rodne kraje.

Nemška mladina hodi tja, kjer so partiji in to ni Hrvaška... Letalo, hotel in party place...

Nemška mladina vedno slabše pozna Hrvaške, ker hodijo drugam... Kot tudi ostala zahodnoevropska mladina. Ni party placov, kot v Španiji ali Grčiji...

Sicer pa, če mislite, da je oddaja apartmajev na Hrvaškem tako donosna, kupite si bajto, pa oddajajte...

Saj so krediti, najbrž bo Slo-Tech turistička inteligenca to odplačalo v eni sezoni...

Hrvaška prenočišča bazirajo na domačem folku, ki je predelal svoje bajte...

Ni to ultra turizem iz Španije...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Tako kot se oni prilagodijo ali izumrejo, se bojo tudi gosti prilagodili (nabavili avte z večjimi prtljažniki) ali pa šli drugam.

LeQuack ::

Ko sem bil letos na Hrvaški je bilo večina beach barov cash only, je to normalno tudi v drugih državah?
Quack !

c3p0 ::

Pogosto je, da ne jemljejo kartic do nekega zneska, tudi v opevani Nemčiji. Le pri nas in na kaki Islandiji se še čigumi kupi s kartico.

Ser pravi v tej digitalni dobi moraš še vedno dvigovat denar na bankomatih ki ti računajo 50€ provizije, in potem nesti okoli tiste kovance.
Quack !

Tako nekako...

Tukaj se vidi škrtarjenje gostincev in ostalih ponudnikov, ki nočejo plačevati naročnine za POS terminal, in provizij za plačilo.

Slovenija je pri teh provizijah precej poceni v primerjavi z ostalimi državami.

V Nemčiji ti dostikrat še 100 EUR bankovca nočejo vzeti, 200 in 500 pa sploh ne...

Ne vem kako je točno s tem na POS in kake pogoje imajo veliki, ampak mi majhni plačamo po transakciji fiksni base cost + % provizijo. Torej se za male zneske ne splača, ker te takoj pahne blizu minusa.

Ko ti dvigneš na bankomatu, kaj šele na kakem nategunskem, se provizija pač prevali nate. Lahko pa si na domači banki dvigneš denar in te oskubi lokalna menjalnica, če je potreben cambio.

Pač ne greš na nategunski bankomat...

Hrvaška ima zdaj EUR, ne več kune, gotovino si lahko dvigneš doma, ali najdeš tam bankomat brez provizije...

scipascapa ::

Ravno pred dnevi bil v Novalji....s trajekta 1/2 SLO tablice ali še celo malo več.
Ni drago, razen če iščeš/najdeš kako drago restavracijo itd....picerija Napoli 12-20€....kalamare najdeš tudi za 11€ v samem centru mesta....kava s smetano 2,20-2,40€...kepica 2€....pivo 3,5-4.0€.
So pa trgovine drage, tam je najmanj 50% dražji kot na celini.

LeQuack je izjavil:

Ser pravi v tej digitalni dobi moraš še vedno dvigovat denar na bankomatih ki ti računajo 50€ provizije, in potem nesti okoli tiste kovance.

greš na svojo banko/bankomat in dvigneš celotno plačo...le tako ne podpiraš bančne mafije.

Je pa veliko blokov tipa 2 nadstropja - apartmaji, notri pa Nemci, Italijani in še bolj zoprni Angleži/Britanci, ki so skoz v bazenu ali notri in ropotajo/pijejo 24/7....pa svoj balon s helijem.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Tako kot se oni prilagodijo ali izumrejo, se bojo tudi gosti prilagodili (nabavili avte z večjimi prtljažniki) ali pa šli drugam.

Vsako leto imajo več nočitev. Ti pa sanjaš o propadu.

Sej ljudje bojo še prihajali, zakaj ne bi, samo zapravljalo se bo bolj pazljivo.
Sploh izven obale imajo veliko rezerve v nočitvah, tudi cene so tam bolj normalne. Ampak tam to ne bo nikoli primarni biznis kot na obali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Aha. Ti boš sedaj vedel kak profil turistov ima in bo imela Hrvaška in koliko bodo zapravili.

Zase že vem, da si bom peljal suho hrano sabo, riž, testenine, kako konzervo, ipd...

Pira ravno ne bom dol vozil, ampak, če bi imel lastno nepremičnino, bi najbrž ga...

starfotr je izjavil:

Aha. Ti boš sedaj vedel kak profil turistov ima in bo imela Hrvaška in koliko bodo zapravili.

Tako je.

nejc_nejc ::

Še prepoceni so.

Jaz sem bil pred kratkim doli 4 dni, imel vse s sabo. Zamrznjen pomfrit in ribo si lahko pripravim boljšo tudi sam. Sicer nisem nek ribojed, če že, bi vzel od kakega lokalnega ribiča, mimo računa.

Cene v trgovinah so visoke, nekatere stvari x2 vs. doma, pa je že pri nas drago. Aprila so še bile normalne cene. Zunaj tokrat nisem jedel. Imam pa izkušnje iz preteklih par let. Pred sezono večje porcije in nižje cene, v sezoni žalost. Ista gostilna. Če že, pa plačaš konkretno.

Aja, pir sem pa videl po 0.89 EUR, se jih neumni davki še niso tako dotaknili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

bm1973 je izjavil:

Nemška mladina hodi tja, kjer so partiji in to ni Hrvaška... Letalo, hotel in party place...

Nemška mladina vedno slabše pozna Hrvaške, ker hodijo drugam... Kot tudi ostala zahodnoevropska mladina. Ni party placov, kot v Španiji ali Grčiji...

sj zaradi tega pa se morajo hrvati čimprej odreči cenenemu turizmu in nabiti cene, tudi nepremičninski davek, da privabijo bolj zapravljive turiste.
drugače po mojem ne bo šlo.
edini problem v njihovi bebasti glavi je to, da jim bo ponudba hudo šepala glede na ceno..

c3p0 je izjavil:

Jaz sem bil pred kratkim doli 4 dni, imel vse s sabo......

Le zakaj sovražijo slovenčke.
Če pa v prvi beznici ješ, si si pa sam kriv.

link_up ::

itak, v avtu so tri bejbe, pa naj se hrano s sabo vozim? :) Gres dol, spraznis avto in gres v Kaufland ali kaj podobnega in zapravis tistih 350e za osnovno hrano 10 dni... saj gres menda na dopust ane?
In and Out

nejc_nejc je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Jaz sem bil pred kratkim doli 4 dni, imel vse s sabo......

Le zakaj sovražijo slovenčke.
Če pa v prvi beznici ješ, si si pa sam kriv.

Stereotip, kdo koga sovraži? Lastniki gostiln mogoče. Delavci iz Nepala se pa kar sekirajo za mojo domačo hrano, ja... not.

link_up je izjavil:

itak, v avtu so tri bejbe, pa naj se hrano s sabo vozim? :) Gres dol, spraznis avto in gres v Kaufland ali kaj podobnega in zapravis tistih 350e za osnovno hrano 10 dni... saj gres menda na dopust ane?

Kot sem zadnjič pisal o tistem glažku vloženih šampinjonov za 4 EUR iz Kauflanda. Vrhunska izkušnja dragega nakupa. So me dobro naučili.

Zgodovina sprememb…

Cene pa nisi videl na polici, preden si kupil, a? Btw, Kaufland so nemci. Isti lastnik kot lidl. Kar podpirajte tujce v tujini :)

velikBrokoli ::

link_up je izjavil:

Za tak denar že trugo kupiš pa notri poceni hrano iz SLO nabašeš :))

starfotr je izjavil:

Cene pa nisi videl na polici, preden si kupil, a? Btw, Kaufland so nemci. Isti lastnik kot lidl. Kar podpirajte tujce v tujini :)

Nop. https://slo-tech.com/forum/t816043/p852...

Stereotip, kdo koga sovraži? Lastniki gostiln mogoče. Delavci iz Nepala se pa kar sekirajo za mojo domačo hrano, ja... not.

nič ni stereotip, ok, vlačiš hrano s sabo, samo, da ne znaš prave oštarije najt, v 90% za manj € in s pristno robo, pol pa, ne vem več kaj....

ššš ::

No, jest sem pravkar iz Krka. Par postov nazaj sem zlo kritiziral. Pred leti sm, večinoma po Istri, mel sam slabe izkušnje. Povsod nategovanje in navite cene. Prav je, da povem, da letos je blo drugače.
Cene za pice/lignje in podobno so okol 10-12 evrov, kar je cnej ko pri nas. Pivo na top lokacijah okol 4. Vsakič k sva jedla zunej je blo ok. Natakarji prijazni, nobene naduvanosti, zmer dal napitnino.
U trgovinah je več lokalne izbire. Kle smo se navadl na Hoferje in Lidle, ker je hrana za pokozlat in od bohvekje.
Flat sva vzela par km stran od obale za 50e na noč, kar je zaston. V Kranju ne vem, če se da prespat pod 100e.
Parkirnine človeške. U Baški za 24ur 12evrov, drugač pa normalno, euro na uro in podobno.
Gužve ni pretirane. Zmerno.

Uglavnem, iz dopusta na Hrvaškem sem se vrnil zadovoljen.

Ok,...bom pa vseeno dal en minus. Zgleda so te apartmaje in lokalčke dost tujci pokupl. Tud velik tuje delovne sile je vidit. Azijke. :P
In potem maš sceno: KONOBAR!!! JEDNO Ožujskooo mollim!!! In te tip čudno gleda, ker mu ni nič jasno in reče: ...Do you speak english??? Tudi lastnica apartmaja na moje začudenje ni niti malo razumela jugoesperanta. Je bla pač iz Nizozemske.

Scaramouche3 ::

Ko se Nemci začnejo pritoževati, veš da so šli predaleč

Scaramouche3 je izjavil:

Ko se Nemci začnejo pritoževati, veš da so šli predaleč

Slaba referenca škrtuhov...

Slovenci so pravi zapravljivci v primerjavi z njimi.

Pri njih velja mentaliteta gospodinje tudi v poslu, celo v IT...

Treba je šparat, pa naj stane kolikor hoče.

Dokler so Nemci iz videa referenca in to na podobnem primeru Kredarice pri nas, kjer ni hrane tipa michelin *** ter tople vode 24/7, je itak vse skupaj otročje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

iKst_ ::

c3p0 je izjavil:

Pogosto je, da ne jemljejo kartic do nekega zneska, tudi v opevani Nemčiji. Le pri nas in na kaki Islandiji se še čigumi kupi s kartico.

Lol, kje po Nemčiji pa ti hodiš? Jaz že par let po svetu ne nosim več gotovine, pa se mi mogoče 1x na leto zgodi, da moram na bankomatu dvigniti par 10€.

ššš ::

Haha!

BuDi79 ::

Oglas za Hrvaško Istro izpred 50ih let.
Croatia | Former Yugoslavia | Wish you were here | 1974

Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

iKst_ je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Lol, kje po Nemčiji pa ti hodiš? Jaz že par let po svetu ne nosim več gotovine, pa se mi mogoče 1x na leto zgodi, da moram na bankomatu dvigniti par 10€.

Probaj it tankat s kartico.

BuDi79 je izjavil:

Težko jim je...
https://x.com/MoreofSea/status/19375804...

"Užas". Pri nas je precej prazno, tako da se nekateri pozdravljamo. V peak season malo več, ampak daleč od tega mravljišča.

Zgodovina sprememb…

BuDi79 je izjavil:

Težko jim je...
https://x.com/MoreofSea/status/19375804...

me spominja na vodice pred leti; prehoditi je bilo treba par km obale da si našel plac za par brisač...

FoxKnox ::

Težko je gledat kelnerje za mizo,sedijo, kadijo v restavracijah ob morju ob 21 uri, ko nimajo niti enega gosta. Crikvenica, Selce...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()
««
77 / 89
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
513491 (1073) D3m
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9432649 (6280) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21442732 (35554) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

549978 (7696) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17047530 (37574) ThinkPad

Več podobnih tem