» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
78 / 86
»»

socialec ::

Potrpljenje, so še v gneči na avtocesti, še malo, pa bodo tudi v restavracijah...

Gagatronix ::

link_up je izjavil:

itak, v avtu so tri bejbe, pa naj se hrano s sabo vozim? :) Gres dol, spraznis avto in gres v Kaufland ali kaj podobnega in zapravis tistih 350e za osnovno hrano 10 dni... saj gres menda na dopust ane?

350 eur za deset dni, a si ti na vladni placi al samo budaliras po polni crti ?

delavec44 ::

Gagatronix je izjavil:

link_up je izjavil:

itak, v avtu so tri bejbe, pa naj se hrano s sabo vozim? :) Gres dol, spraznis avto in gres v Kaufland ali kaj podobnega in zapravis tistih 350e za osnovno hrano 10 dni... saj gres menda na dopust ane?

In kaj je tako čudnega pri 350EUR za hrano in osebno higieno za 4 ljudi za 10 dni? Če so na dopustu in si še kaj privoščijo zraven (alkohol, sladkarije, sok), je še premalo.
Smo imeli že teme, ko so ljudje pri nas govorili, da dajo 1kEUR na mesec za hrano v trgovinah.

Zgodovina sprememb…

Yossarian ::

Včeraj v Medulinu na promenadi: odlična ribja plošča za 2 osebi, pol litra malvazije in 1 l ustekleničene vode = 69 EUR. Gneče nobene.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

esel ::

Yossarian je izjavil:

Včeraj v Medulinu na promenadi: odlična ribja plošča za 2 osebi, pol litra malvazije in 1 l ustekleničene vode = 69 EUR. Gneče nobene.

Včeraj v Novigradu v šiptarskem fast food pajzlu plastenka navadne in ena plastenka gazirane vode za sabo 6,5 €. Obe vodi znamke Seguaro kupljene v Lidlu, za cca 0,3 €. Ni kaj lepa marža sem si rekel.

c3p0 ::

"Krompirček" v mekiču 2-3 EUR, za to dobim v hoferu 2kg pomfrita. Lepa marža. Kaj šele voda po 1 EUR/0.5l.

mancini ::

Palačinka na Mariborskem otoku 8€

mr_chai ::

Velik šnicl dunajca z dvema kepama praženega krompirja, mešano solato in 2dcl ledenega čaja = 10 eur v gostilni Rimljan.

nejc_nejc ::

mr_chai je izjavil:

Velik šnicl dunajca z dvema kepama praženega krompirja, mešano solato in 2dcl ledenega čaja = 10 eur v gostilni Rimljan.

Tolk je pr nas malca.

esel ::

mancini je izjavil:

Ne vem kakšno palačinko si ti jedel za 8€, še lani so bile cene povsem sprejemljive.

"Ob že klasični ponudbi krompirčka, hotdogov, hamburgerjev so od jedi na meniju še solate, nuggetsi, tortilje in pa dunajski zrezki. Za krompirček boste odšteli 4 evre, za pivo 3,90 evra, za hamburger recimo šest evrov. Cene so, tako pravi ponudnik hrane in pijače, nekje med tistimi v mariborskih lokalih in tistimi, ki veljajo za prireditve.

https://vecer.com/maribor/aktualno/kopa...

FireSnake ::

esel je izjavil:

Yossarian je izjavil:

Včeraj v Novigradu v šiptarskem fast food pajzlu plastenka navadne in ena plastenka gazirane vode za sabo 6,5 €. Obe vodi znamke Seguaro kupljene v Lidlu, za cca 0,3 €. Ni kaj lepa marža sem si rekel.

Premalo!

20 bi moralo biti.
Ali pa 25.

feryz ::

Dejansko je zanimivo, da je v Franciji, na azurni obali, cenejše kot na Hrvaškem. Razen čikov, pri teh te stisne v denarnici.
Sicer pa so usluge primerljive, cenen turbo turizem in lupitis folka.

denabiker ::

Mater kot da je to forum sirotinj. V drugi temi o plačah, pa se hvalite da dobite po 10 jurjev pa še več, kot en, ki dobi 93k na mesec. Ok, v tujini poznam dosti ljudi, ko res dobro služijo, v Sloveniji pa res ne poznam ljudi s takšnimi plačami, ok samo plačo mislim, pustimo nagrade, bonuse.... Tisto vem, da so ponekod res lepe cifre.

Ko že omenjate Azurno obalo, sem pred mnogimi leti, ko smo še pogosto hodili tja recimo Nici, Cannes je bilo precej precej dražje kot na Hrvaškem, ampak smo hodili bolj v luksuzne place, primer za 4 osebe kavica, deci soka, rogljiček vse skupaj 64eur.
V Saint Tropezu je bilo tudi lepo.

iKst_ ::

Jaz imam avgusta rezervirano Francijo, par dni Pariza + roadtrip po Normandiji. Pariz je drag, Normandija pa vsaj kar se nastanitev tiče precej zmerna, čez palec ceneje kot na Hrvaškem. 2 dni bomo spali v eni mobilni hiški za 100€ na noč (4 članska družina). Par nočitev v kmečkih turizmih za 100€ na noč z zajtrkom. Najdražja nastanitev (razen hotela v Parizu) bo neka drevesna hiška zraven Mt. Saint Michel za 200€ na noč z zajtrkom.

V Rovinju so mobilne hiške v sezoni po 250-300€ na noč.

No ja, če iščeš visoke cene, jih boš tudi našel. Kjerkoli.
Jaz govorim na splošno za Francijo. Pojdi v Dubrovnik na kofe, ali na plac sv. Marka in podobno.
Zame ni normalno, da je Hrvaška dražja od Francije. Ali pa od Italije.
Čeprav so Italijani res v buli. Ampak turizem jim pa še laufa. Še nima Hrvaška kaj primerjati z njimi.

Zame ni normalno, da je Hrvaška dražja od Francije. Ali pa od Italije.

Meni se zdi pa normalno, ker imajo res kaj za ponuditi. Nenormalno je, da so nizke cene tako dolgo trajale.

esel je izjavil:

mancini je izjavil:

Ne vem kakšno palačinko si ti jedel za 8€, še lani so bile cene povsem sprejemljive.

Jaz je nisem, jo pa je nečakinja. Sama palačinka 5, plus nutela 3, kar je 8€

LeQuack ::

Tako bo kot v ZDA slej ko prej. Dopust bo samo za premožne ala Jeff Bezos, delavci tam ne hodijo v Mehiko se kopat, ampak delajo. Časov ko je vsak delavec lahko šel na morje ali smučat je konec.
Quack !

Utk ::

Kaj imajo za ponudit? Čebulo na tržnici po en evro za komad? Pivo v trgovini po 2 evra?
Eno je nek 5* hotel z vsem kaj spada zraven, drugo pa ciganija z apartmaji in odiranje takoj ko prideš iz njega.
Se ne spomnem da bi v Franciji, Nemčiji ali kjerkoli drugje šel v trgovino v nekem kraju in me bi kap zarad cen. Kdo to dela (tudi svojim ljudem) razen ciganov?
Na nek rok s takim odnosom pač ne bo šlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

mancini je izjavil:

esel je izjavil:

mancini je izjavil:

Jaz je nisem, jo pa je nečakinja. Sama palačinka 5, plus nutela 3, kar je 8€

Glede na lanske cene pa si poglej: https://mariborinfo.com/novica/lokalno/...

Kaj imajo za ponudit? Čebulo na tržnici po en evro za komad? Pivo v trgovini po 2 evra?

Predvsem lepo naravo, vrhunsko kulinariko, če ne greš v turist trape pa še vedno precej avtentično izkušnjo.

Cene v trgovinah se meni zdijo normalne. Sicer sem na Hrvaškem samo en teden na leto, tako, da mi je v resnici dokaj vseeno. Ampak ravno gledam Lidl katalog. Svetlo pivo Perlenbacher Pils v steklenicah 7€ za 8 komadov (po litra). Plodine imajo v katalogu Pan 4x0,5l za 4,71€. Konzum ima Laško 6x0,5l za 6,49€.

Narava je zastonj. Ni je postavil Konzum.
Ne hodim v kraje na Hrvaškem kjer imajo Lidl, ker tam je taka gužva da nihče noče tam.

Ne vem kaj bi rad povedal. Kaj ima Konzum z naravo? Pač, imajo lepo morje, kakšen zanimiv hrib, par drugih naravnih lepot, ki se jih splača pogledati.

Poceni pivo imaš pa po celi državi. Če ni Lidla so sigurno Plodine ali Konzum ali Tommy ali kaj podobnega.

Tole zadnje pa nima smisla. Kako je lahko gužva nekje, kamor noben noče? Več kot očitno je turistov dovolj, da lahko naredijo gužvo.

DamijanD ::

LeQuack je izjavil:

Dopust bo samo za premožne ala Jeff Bezos

Pol pa res ne bo neke gužve nikjer in gostilne bodo samevale (če moraš imeti vsaj tolk kot Jeff, pol to pride koliko - enih 5 ljudi ? )

Ne vem kaj bi rad povedal. Kaj ima Konzum z naravo? Pač, imajo lepo morje, kakšen zanimiv hrib, par drugih naravnih lepot, ki se jih splača pogledati.

Zato ne vidim razloga da bi morale bit njihove trgovine tako drage.
Pusti letake. Še purgerji prihajajo v Brežice v šoping pa imajo vse trgovine na kupu, cene na otokih so pa še veliko bolj divje.

Tole zadnje pa nima smisla. Kako je lahko gužva nekje, kamor noben noče? Več kot očitno je turistov dovolj, da lahko naredijo gužvo.

Si videl filmček z Makarske? Zakaj bi nekdo tam hotel it? Kdo gre v tako gužvo namenoma? Pač je treba nekam it, Makarska je drugače lepa, ampak raje sem kjerkoli drugje kot tam. In vsi ostali tudi. Me res zanima kdo bi na tisti plaži rekel, da mu je tam lepo. Ko reševalec vsakih 15 min zapiska, da se cela plaža naenkrat obrne...

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

Jaz sem še večjo gužvo dol doživel, v Tučepih brisača pri brisači, folk je imel gor ob cesti brisače, folk ni mogel po tistih ozkih razmakih hoditi normalno, pa so hodili po tujih brisačah... Da ne omenjam neznosnega hrupa.
Kolegi kateri imajo dol hiše in oddajajo pravijo, da tudi ljudje spijo v avtih in čakajo, da se kakšen apartma sprosti.

bm1973 ::

feryz je izjavil:

Čeprav so Italijani res v buli. Ampak turizem jim pa še laufa. Še nima Hrvaška kaj primerjati z njimi.

V Italiji so kampi poceni.

Sam, ti morajo biti všeč peščene plaže...

iKst_ je izjavil:

Meni se zdi pa normalno, ker imajo res kaj za ponuditi. Nenormalno je, da so nizke cene tako dolgo trajale.

Tudi to je del resnice...

Turizem je bil včasih precej amaterska zadeva na Hrvaškem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Misliš mivkasto blatno svinjske?
Zgoraj je tako, ja, spodaj in ob sredozemskem morju, se najde tudi kaj drugega.

Utk je izjavil:

Zato ne vidim razloga da bi morale bit njihove trgovine tako drage.
Pusti letake. Še purgerji prihajajo v Brežice v šoping pa imajo vse trgovine na kupu, cene na otokih so pa še veliko bolj divje.

Zakaj pusti letake? A imajo napačne cene napisane not? Dal sem ti primere 3 trgovin, ki jih najdeš tudi na otokih. Pozabil sem omeniti Kaufland, zdaj vidim, da imajo v katalogu pivo po 85 centov za 0,5l steklenico.

Si videl filmček z Makarske? Zakaj bi nekdo tam hotel it? Kdo gre v tako gužvo namenoma? Pač je treba nekam it, Makarska je drugače lepa, ampak raje sem kjerkoli drugje kot tam. In vsi ostali tudi. Me res zanima kdo bi na tisti plaži rekel, da mu je tam lepo. Ko reševalec vsakih 15 min zapiska, da se cela plaža naenkrat obrne...

Očitno nekaterim paše biti tam. Gužva ni ravno hrvaški izum. Ko si ravno omenjal Italijo. Si bil kdaj (predvsem ko koroni) v Firencah, Rimu, Neaplju itd? Čez tisti Ponte Vecchio hoditi ne moreš, si v reki ljudi. Za v muzeje se čaka po več ur itd.

T-h-o-r ::

bm1973 je izjavil:

Eh,m vsako leto, prav 1. junija, se začne nabijati kako je Hrvaška draga...

Ko je folk 20 let nazaj v Grčiji plačal za pivo 8 EUR, je bilo normalno, na Hrvaškem je bilo pivo takrat za 2 EUR drago...

Pač so v EU, tisti škrti Švabi pa mislijo, da bodo na dopustu na Hrvaškem ceneje živeli kot doma v Njemačkoj...

ne vem kje ti živiš (razen če greš stalno v najdražji hotel naokrog), ampak v grčiji so bolj normalne cene, kot pri tatih
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zakaj pusti letake? A imajo napačne cene napisane not? Dal sem ti primere 3 trgovin, ki jih najdeš tudi na otokih. Pozabil sem omeniti Kaufland, zdaj vidim, da imajo v katalogu pivo po 85 centov za 0,5l steklenico.

Zato ker vidim sam. Steklenico po 85 centov? Morda res. Dobesedno eno steklenico, ki jo vzamejo trgovke zase. Tistih za 2 evra je pa več.

Očitno nekaterim paše biti tam

Dvomim. Paše jim septembra govorit da so bli tam.

Zgodovina sprememb…

mihor ::

T-h-o-r je izjavil:

ne vem kje ti živiš (razen če greš stalno v najdražji hotel naokrog), ampak v grčiji so bolj normalne cene, kot pri tatih

Mislim, da se moraš res že potrudit, da najdeš kakšno dražjo destinacijo kot je hrčkolandija... Lupijo kolikor gre. Letos pa gagajo kako švabi in žabarji ne hodijo več toliko k njim. :) Ko zna zašto...

Gužva ni ravno hrvaški izum. Ko si ravno omenjal Italijo. Si bil kdaj (predvsem ko koroni) v Firencah, Rimu, Neaplju itd? Čez tisti Ponte Vecchio hoditi ne moreš, si v reki ljudi. Za v muzeje se čaka po več ur itd.

Ja, če češ ravno tisto videt, moraš čakat. Na plaži lahko ležiš dobesedno na 5000 km obale po Evropi. Ni treba ravno z nogo zadevat nekoga v glavo.

c3p0 je izjavil:

"Krompirček" v mekiču 2-3 EUR, za to dobim v hoferu 2kg pomfrita. Lepa marža. Kaj šele voda po 1 EUR/0.5l.

kdo zaboga je v hoferju ? si res totalni marginalec ?

BuDi79 ::

mihor je izjavil:

Letos pa gagajo kako švabi in žabarji ne hodijo več toliko k njim. :) Ko zna zašto...
Puste želje kot pravijo hrčki. - Dejansko tko res noben ne gaga.

c3p0 ::

Gagatronix je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Saj tudi v Sparu... Hofer sicer ima nekatere artikle čisto na nivoju.

denabiker je izjavil:

Jaz sem še večjo gužvo dol doživel, v Tučepih brisača pri brisači, folk je imel gor ob cesti brisače, folk ni mogel po tistih ozkih razmakih hoditi normalno, pa so hodili po tujih brisačah... Da ne omenjam neznosnega hrupa.
Kolegi kateri imajo dol hiše in oddajajo pravijo, da tudi ljudje spijo v avtih in čakajo, da se kakšen apartma sprosti.

V Tučepih sem nazadnje bil 10 let nazaj in je bilo enako, oz. še huje. Ker takrat je babica zjutraj ob 5h pograbila 10 brisač in zasedla elitno "parcelo" na plaži, tam ob 10h pa so se primajali ostali člani družine. Dobesedno si težko prišel do vode, ne da bi pohodil par brisač.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

redtech ::

Gagatronix je izjavil:

c3p0 je izjavil:

V Hofru ne prideš poceni skozi, moraš v Lidl za nižjo ceno in višjo vsebnost maščob, sladkorjev.

LeQuack ::

Jaz lahko edino rečem, da prodajake/ci tam v Konzumu v Puli dosti hitreje delajo, kot pa recimo v Mercatorju v Sloveniji. Tu pri nas tako počas skenirajo da ti njih čakaš, ali pa recimo tisti za kruh/salamo itd. ponavadi kar zginejo vmes nekaj zadaj in jih potem ni.
Quack !

blink ::

Sladoled v Splitu pred evrom 5 kun, sedaj 3 evre.

Bellator ::

blink je izjavil:

Ja, leta 1995, lol. Leta 2019 je kepica stala 15 kun.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

starfotr ::

Leta 199x in začetek 2k so bile kepice po 3 kune. Kak boljši sladoled v trgovini je bil 7 kun.

Zakaj zaboga bi hotel sladoled ?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

blink ::

Bellator je izjavil:

blink je izjavil:

Ja, leta 1995, lol. Leta 2019 je kepica stala 15 kun.

V videu niso omenili katerega leta je bilo 5 kun.

Podatek iz 2022:

Novinarji spletne strani Slobodna Dalmacija so se odpravili v Split, kjer so preverili cene sladoleda. Prvič so to storili že aprila in že takrat so bili zneski visoki – od 10 pa vse do 15 kun, kar je od 1,33 do 1,99 evra. Bilo je pričakovano, da se bodo cene s prihodom turistične sezone še višale.

In kakšna je trenutna situacija s cenami sladoleda? Seveda je vse odvisno od lokacije, a v središču mesta so odkrili ponudnika, ki za malo porcijo sladoleda zaračuna 13 kun (1,73 evra), za veliko z dodatki pa 18 (2,39 evra).

https://cekin.si/novice/potrosnik/cena-...

brett ::

Čez dober teden gremo za 6 dni na Cres. Na hrvaško morje prvič po letu 21. Da se hčerka malo "namoči"...
Hotel ob plaži, polpenzion, plaža prostorna, veliko sence v zaledju. Smo že bili leta 18.
Cena 1170€ (leta 18 je bilo okoli 600€ v 1/2 avgusta). Se mi zdi kar ok cena za te čase.
Koliko pa bodo cene v trgovini, lokalih, pa javim 8-).

T-h-o-r je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Eh,m vsako leto, prav 1. junija, se začne nabijati kako je Hrvaška draga...

Ko je folk 20 let nazaj v Grčiji plačal za pivo 8 EUR, je bilo normalno, na Hrvaškem je bilo pivo takrat za 2 EUR drago...

Pač so v EU, tisti škrti Švabi pa mislijo, da bodo na dopustu na Hrvaškem ceneje živeli kot doma v Njemačkoj...

Grčija ima turistično takso 8EUR/dan na osebo...

Že tukaj šišajo Hrvate...

Celina je mogoče poceni, ampak v Grčijo se hodi na otoke...

roscha1 ::

@bm1973

Nabijaš v 3 kurc3. Trenutno smo v Grčiji. Od Igumenice do trenutno par km pred Kalamato.
Kampi 35-45€ (3 osebe, kamper, elektrika). Mislim da enako kot lani ali pa mogoče kak € več.
Restavracije: 3 osebe: glavna jed, grška solata, 2x ouzo, 2x brezalko, 1x pivo cca 65€
Če bi za žrtje naročili kaj več bi eksplodirali. Stroški po dobrem tednu cca 1200€. Preden padeš na rit
na pamet je slabe pol tega nafta in cestnine. 2000km, poraba 11 na 100km, cestnine za kamper so kot za
posran avtobus (v Grčiji). Beri cestnina x 3.

Na koncu bomo za vse skup zapravili okrog 3k, v Hrčkolandiji bi za ta denar lahko ležal lačen in žejen v posrani
mobilni hiški ene 10 dni max. Pa še teleportirat bi se moral tja, drugače je dražje..

Jebalo te 8 eur, ko spolh res ni.

Super, tipičen Slo-Tech blefer...

Primerja mobilno hiško s kamperjem...

Na koncu bomo za vse skup zapravili okrog 3k, v Hrčkolandiji bi za ta denar lahko ležal lačen in žejen v posrani
mobilni hiški ene 10 dni max. Pa še teleportirat bi se moral tja, drugače je dražje..

Zakaj primerjaš random mobilno hiško in kampe? Na Hrvaškem imaš en kup dobrih kampov za podobno ceno. Teh 65€ tudi ni nič posebno poceni. Za podobno ceno tudi na Hrvaškem ješ odlično (ne dunajc + pomfri ampak konkretno domačo hrano).

link_up ::

delavec44 je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

link_up je izjavil:

In kaj je tako čudnega pri 350EUR za hrano in osebno higieno za 4 ljudi za 10 dni? Če so na dopustu in si še kaj privoščijo zraven (alkohol, sladkarije, sok), je še premalo.
Smo imeli že teme, ko so ljudje pri nas govorili, da dajo 1kEUR na mesec za hrano v trgovinah.

Res je, 350e je OSNOVNA hrana, torej marmelade, pijaca, alko za dva, pastete, meso, krompir, testenine, omake, olje ... hudica, to 1,2,3 toliko. Potem so pa se dnevni izleti v lokalno trgovino po vodo in kruh, pa kaksen sladoled, pa ce se kaj pozabi ...

jaz res ne vem kako bi naj to bilo veliko, ocitno res nimate izkusenj s familijo z najstniki.
In and Out

brett je izjavil:

Čez dober teden gremo za 6 dni na Cres. Na hrvaško morje prvič po letu 21. Da se hčerka malo "namoči"...
Hotel ob plaži, polpenzion, plaža prostorna, veliko sence v zaledju. Smo že bili leta 18.
Cena 1170€ (leta 18 je bilo okoli 600€ v 1/2 avgusta). Se mi zdi kar ok cena za te čase.
Koliko pa bodo cene v trgovini, lokalih, pa javim 8-).

V mestu Cres imaš veliko trgovino Plodine, tam so normalne cene. Nekaj je malo dražje kot pri nas, spet nekaj drugega ceneje.
Pač greste enkrat tja in opravite večji nakup.
««
78 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
513413 (995) D3m
»

Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )

6123474 (8565) ZveeZ
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9432549 (6180) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21442496 (35318) SuperKripto
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17047249 (37293) ThinkPad

Več podobnih tem