» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
57 / 74
»»

FireSnake ::

Hrvati še sami sebe šimfajo:
https://siol.net/novice/svet/hrvaski-ig...
(danes je res že vse novica!)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Twixz ::

Mi smo zdaj prot koncu dopusta (še dva dni) in ja, dobrih 2500€ je šlo vse skupaj za 14 dni dopusta.
1400 2 apartmaja, 200 evrov spominki (jebiga, mam neko šibko točko na spray paint artiste in sm kupu 3 slike za 100€), cca. 500 evrov za hrano po restavracijah, 200 evrov karte (istralandia, gokarti, pedolinčki, jetski), ostalo pa trgovine (hrana, pijača, sladkarije). Jedli smo zajtrk obvezno, kosilo bolj ne kot ja in večerja itak, torej 2-3x na dan ker v tej vročini ne moreš ekstra velik konzumirat.
Velik smo hodl peš, od 12. do 17. ure pa nemogoče iz apartmaja v taki vročini.
Ugotovil sem, da je 14 dni res dost časa za preživet na morju, še posebej po 13 letih... 7 do 10 dni maximalno bi bilo dovolj ampak tako smo se pač letos odločili. Šola za naprej.
Če bi bil pa 14 dni na isti lokaciji bi se mi pa zmešalo pomoje, nevem kako eni 3 tedne zdržijo. Pomoje se bom še bolj smučanja zdej držal :))

dronyx ::

FireSnake je izjavil:

Jaz se za vodo ne upam vprašat tudi pri nas, ker vem da mi bodo prinesli najdražjo možno ustekleničeno vodo uvoženo iz Francije. To je ista mentaliteta, tako da se je po moje idiotsko zgražati nad Hrvati, ker tu ni nič bolje. Ne vem pa kako je to na zahodu, kjer ne seže Balkanski vpliv (Avstrija, Italija, Švica, Francija). Za vodo se v bistvu nikjer jaz ne upam prosit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

denabiker ::

še najbolj fuk*eno je, da imaš ustekleničene vode iz druge strani oceana. Če si samo predstavljaš ves transport.....isto, ko sem v ZDA pil ustekleničeno Italijansko vodo....noro res....

Zgodovina sprememb…

ginekk ::

Jaz težim za kozarec vode ob kavi, obvezno, tudi če naročim druge pijače zraven. Če tega ne zmorejo, me tja ni nikol več. Ob naročilu jedi, pa sploh ne bi smel komplicirat.

Jasno pa, da ne moreš vode dobit, če nisi ničesar naročil. Saj so s tem tudi stroški.

Ob kavi sicer je običaj da dobiš tudi vodo, pri hrani pa ne verjamem. Se mi zdi, da če posebej ne omeniš, da hočeš vodo iz pipe in v navadnem kozarcu, dobiš ustekleničeno vodo, ki se plača po ceniku.

Zgodovina sprememb…

ginekk ::

ko rečeš kozarec vode je vsem jasno kaj hočeš. Tisti, ki nočejo dat, takrat povejo, da ne strežejo vode iz pipe

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

Twixz ::

dronyx je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Jaz se za vodo ne upam vprašat tudi pri nas, ker vem da mi bodo prinesli najdražjo možno ustekleničeno vodo uvoženo iz Francije. To je ista mentaliteta, tako da se je po moje idiotsko zgražati nad Hrvati, ker tu ni nič bolje. Ne vem pa kako je to na zahodu, kjer ne seže Balkanski vpliv (Avstrija, Italija, Švica, Francija). Za vodo se v bistvu nikjer jaz ne upam prosit.

Dolomiti, Alta Badia smo šli na kolesarsko dirko, kavo naročaš, če rečeš za vodo pa vpraša a gazirano ali ne in ti jo da v flaši

feryz ::

V Franciji preden kaj naročiš, postavijo predte liter vode in kozarce. Free, seveda. Zanimivo da se jo večina ljudi niti dotakne ne. Naročijo kaj drugega.

Twixz je izjavil:

Dolomiti, Alta Badia smo šli na kolesarsko dirko, kavo naročaš, če rečeš za vodo pa vpraša a gazirano ali ne in ti jo da v flaši

Je to brezplačno ali zaračunajo?

feryz je izjavil:

V Franciji preden kaj naročiš, postavijo predte liter vode in kozarce. Free, seveda. Zanimivo da se jo večina ljudi niti dotakne ne. Naročijo kaj drugega.

Nad Francijo sem bil jaz letos zelo pozitivno presenečen. Čisto drug svet kot ta balkan tu. Natakarji zelo prijazni, celo debatirali so sami od sebe z mano (manjši kraji), ko sem povedal iz kje sem. Vsi seveda najprej omenjali Pogacarja, ker se je ravno začel tour. Če ne bi bila tako daleč moja prva izbira za turistično destinacijo.

Zgodovina sprememb…

HrščPščvnk ::

Za Francijo je bilo že rečeno, da je zastonj voda v gostilnah.
Vir: https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/kamp...

"Francija je z okoljskim zakonom naložila gostinskim lokalom, da morajo na meniju ali drugem vidnem prostoru označiti, da kupci lahko zahtevajo brezplačno pitno vodo. Velika Britanija in Kanada (včasih tudi le v delih države) pa sta z zakonom predpisali, da morajo podjetja z dovoljenjem za prodajo alkohola zagotoviti tudi brezplačno vodo iz pipe," so navedli.

Če si pri nas plačal za vodo Iz pipe, priloži račun in oddaj svoj glas na ZPS https://www.zps.si/kampanje/kozarec-vod...

Potrošnike pozivajo, da z oddajo glasu podpore in podpisom poziva, ki je objavljen na njihovi spletni strani, podprejo njihovo pobudo. Posredujejo naj jim tudi fotografije računov, s katerih je razvidno, da so gostinci za kozarec vode iz pipe zaračunali postrežnino.
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

redtech ::

Med jedjo ni priporočljivo piti, ker s tem redčimo prebavne encime in se posledično hrana težje prebavlja.

Zavisi od vrste hrane. Če ješ slan prepečenec ali krekerje ne bo ravno lahko s slino.

Zgodovina sprememb…

enemon ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Evo oz prve roke; kamp napol prazen, par francozov, par nemcev, avstrijcev, pa par nizozemcev. Najde se še kak madžar pa slovak, Slovencev za vzorec.
Cene kampa ugodne, dajo še 15% popusta na objavljene cene. Wcji se čistijo vsaki dve uri. Lokal na plaži ima dobre pice in burgerje. Trgovina založena samo z nujnimi izdelki, za kaj več je treba par km stran z avtom.
Morje tudi izredno čisto. Cel kamp je v senci borovega gozdička direktno ob plaži.

Kaj naj počnemo s temi podatki brez lokacije?

NuMaN ::

Ja, da pride pol ST s prijatelji in partnerkami ter sončki in zasedejo borov gozdiček ...

Ja ne vem, tako pa ima človek občutek, da je prišel vzbujat fovšijo. Pač OK, če hočeš, da ostane skrivnost, ne rabiš niti pisat, da si v borovem gozdičku.

Više pasa ima na pasjoj plaži u Njivicama nego Hrvata.

Komentar na spletu

Razlike v cenah na Hrvaškem in Nemčiji:

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

feryz je izjavil:

Danes zjutraj grem na fruštek v hotelu. Ponavadi spijem kavo, đus in vzamem en rogljiček.
Pridem dol, pred kavamatom kakih 10 starin čaka. Starin mislim, pa sem že jaz star. Torej vzamem đus, rogljiček in se parkiram za mizo.
Zraven mene sedita dva, mož in žena, preko 70 let, iz te kompanije. Skužim da so švabi, prišli z busem da prespijo. In free zajtrk, jasno. V glavnem, na mizi sta imela krožnik s kruhom, nekako vsaj za 5 ljudi in krožnike s salamo, sirom, jajci, marmelado... Vsega vsaj za 5 ljudi, 5 dobrih jedcev, ne takih, kot sem jaz. Jesta kot da jima gre za življenje. Nekje vmes se stari zakadi v vrsto za novo porcijo kofeta, ker sta bila samo dva v vrsti. Potem jesta dalje. Pride kelnarca s pladnom, na njem kozarci, kao panacota. Stari zaštarta do šanka, počaka da se kelnarca umakne, takoj pograbi dva kozarčka, jih strese v večjo šalco in s taveliko žlico v momentu zmaže. Potem gre še po dva kozarčka, jih postavi na mizo za sladico in dalje natepava kruh s čimerkoli. Redno hodi tudi po đus, da lahko poplakne.
Ko pogledam naokrog, vidim da tudi ostali penzioneri ne zaostajajo, ampak z enako ihto tlačijo vase vse, kar jim pride po roke. Kot bi odprl kante za smeti in vanje metal hrano. Kelnarce, seveda, niso mogle dohajati in filati zaloge. Meni, recimo, je popolnoma nepredstavljivo, kako lahko nekdo spravi vase take količine hrane. Ajde, če bi bil star 20 let, imel preko dva metra in preko 100 kil, še nekako, ampak da pa 75 let stara baba lahko 45 minut tlači hrano v gobec, je pa onkraj mogočega. Oz. ni, ker sem videl na lastne oči.
Po mojem je bilo hotelirju krepko žal za ta dva busa, ker je vse, kar je imel od tega bilo to, da je moral oprati en kamion rjuh in brisač in nadomestiti en kamion hrane. Takih gostov si res lahko samo želiš.

To je standard za nemce in za ruse. Če so že plačal bodo požrl vse kar vidijo, kot kobilce. Videno že ogromnokrat na različnih koncih sveta.

Ter Kitajce in Izraelce (slednji slovijo kot najbolj nezaželeni gosti).

WizzardOfOZ je izjavil:

Evo oz prve roke; kamp napol prazen, par francozov, par nemcev, avstrijcev, pa par nizozemcev. Najde se še kak madžar pa slovak, Slovencev za vzorec.
Cene kampa ugodne, dajo še 15% popusta na objavljene cene. Wcji se čistijo vsaki dve uri. Lokal na plaži ima dobre pice in burgerje. Trgovina založena samo z nujnimi izdelki, za kaj več je treba par km stran z avtom.
Morje tudi izredno čisto. Cel kamp je v senci borovega gozdička direktno ob plaži.

Okvirna lokacija (če ni skrivnost) ?

dronyx je izjavil:

Twixz je izjavil:

Je to brezplačno ali zaračunajo?

feryz je izjavil:

Nad Francijo sem bil jaz letos zelo pozitivno presenečen. Čisto drug svet kot ta balkan tu. Natakarji zelo prijazni, celo debatirali so sami od sebe z mano (manjši kraji), ko sem povedal iz kje sem. Vsi seveda najprej omenjali Pogacarja, ker se je ravno začel tour. Če ne bi bila tako daleč moja prva izbira za turistično destinacijo.

Moja francoščina je slabša kot od Alenke ingliš.
Google translate to the rescue ali kako to rešuješ ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

dronyx je izjavil:

Više pasa ima na pasjoj plaži u Njivicama nego Hrvata.

Komentar na spletu

Razlike v cenah na Hrvaškem in Nemčiji:

Razlike so res ogromne, še posebej pa če se upošteva, da je povprečna plača v Nemčiji dvakrat višja od hrvaške.

enemon je izjavil:

Razlike so res ogromne, še posebej pa če se upošteva, da je povprečna plača v Nemčiji dvakrat višja od hrvaške.

Ko gledam te cene v Nemčiji, se mi zdi da grdo nategujejo s cenami tudi pri nas. Bistveno manjša kupna moč, ampak kljub temu za nas očitno - Special price...

Magic1 ::

Kako pa mislite, da imajo pri akcije do 50%? Verjetno ne tako, da grejo v minus.
Magic

Samo res ne razumem tega, da se ne prilagodijo kupni moči. Bi razumel, če bi bilo v Nemčiji več konkurence in s tem nižje cene, pa se mi zdi, da je tudi pri nas precej konkurence. Je pa tudi Avstrija dražja od Nemčije in Madžarska je na avstrijskem nivoju že.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

enemon je izjavil:

Samo res ne razumem tega, da se ne prilagodijo kupni moči. Bi razumel, če bi bilo v Nemčiji več konkurence in s tem nižje cene, pa se mi zdi, da je tudi pri nas precej konkurence. Je pa tudi Avstrija dražja od Nemčije in Madžarska je na avstrijskem nivoju že.

Eno Hrvaško verzijo razlage tako višjih cen sem slišal da so cene višje zato, ker trgovci kupujejo manjše količine, kot kje v Nemčiji ali na Poljskem, torej je manj količinskega popusta.

Zgodovina sprememb…

Kanban ::

Manjša količina in kompleksnejša/dražja logistika. Konzum na Visu mora imeti a) višje cene kot tisti v Zagrebu, ali pa b) je tudi Zagrebški toliko dražji, da na so na koncu delničarji zadovoljni z izkupičkom celotne verige pod črto.

delavec44 ::

Kaj je pa količinsko in logistično problem, da imata Hofer in Lidl pri nas višje cene kot v AT in DE? Ali nas tare pomanjkanje konkurence in kartelna dogovarjanja.

WizzardOfOZ ::

sbawe64 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Okvirna lokacija (če ni skrivnost) ?

Hvar.

Zdajle bil na večerji. Ribiški večer v Jelsi. Sardelce, kalamari in tuna z žara 15€, vse skupaj na enem krožniku. Skoraj nisem mogel pojest vsega, tok so naložil na krožnik.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:

Hvar. Zdajle bil na večerji. Ribiški večer v Jelsi. Sardelce, kalamari in tuna z žara 15EUR, vse skupaj na enem krožniku. Skoraj nisem mogel pojest vsega, tok so naložil na krožnik.

Menda je v mestu Hvar več akcije. Ali se zvečer v Jelsi tudi kaj klofajo? Kaj je lepšega - morje, sonce, zvečer pa dober gostilniški pretep, ko se mlatijo lastniki gostiln. Za moje pojme sanjski dopust. :)

Zgodovina sprememb…

Grinmir3 ::

Ne fešte brez pretepa :)

dronyx je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Hvar. Zdajle bil na večerji. Ribiški večer v Jelsi. Sardelce, kalamari in tuna z žara 15EUR, vse skupaj na enem krožniku. Skoraj nisem mogel pojest vsega, tok so naložil na krožnik.

Menda je v mestu Hvar več akcije. Ali se zvečer v Jelsi tudi kaj klofajo? Kaj je lepšega - morje, sonce, zvečer pa dober gostilniški pretep, ko se mlatijo lastniki gostiln. Za moje pojme sanjski dopust. :)

Mesto Hvar je drago, ker lupijo tiste, ki imajo veliko. Povsod drugje na otoku je parkrat cenejše.

"Akcije" me ne zanimajo. Prišel sem se spočit in najest svežih rib.
Od ribiča, zjutraj ob 6h, ko je pripeljal ulov, je 5 brancinov celih 10€. Nekje 2.5kg rib.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Mesto Hvar je drago, ker lupijo tiste, ki imajo veliko. Povsod drugje na otoku je parkrat cenejše.

Jaz sem se ustavil tam za kakšno uro in se mi ni zdelo ravno ekstremno drago. Špageti carbonara 14€, lignji s prilogo 18€ (mislim da se imenuje dva ribara). Parkrat od tega ceneje ne more biti. Je pa res, da je to šolska turist trap destinacija. Sem vozijo maso ljudi vsak dan s čolni (Split - Vis - Hvar in podobne relacije).

Grinmir3 ::

Tourist trap je Rovinj.
Še zdaj ne vem zakaj naj bi bila to elitna lokacija.

Grinmir3 je izjavil:

Tourist trap je Rovinj.
Še zdaj ne vem zakaj naj bi bila to elitna lokacija.

Rovinj je zame poleg Pirana najlepše mesto v Istri. Za hrvaške razmere verjetno za Dubrovnikom najbolj "mondena lokacija" (če kdo omeni skupaj mondeno in Opatija mi gre na smeh - morda nekoč pod Austro Ogrsko). S turisti pridejo pa seveda tudi klasične turist trap zadeve. Recimo v Rovinju je presenetljivo veliko "umetnikov".

delavec44 je izjavil:

Kaj je pa količinsko in logistično problem, da imata Hofer in Lidl pri nas višje cene kot v AT in DE? Ali nas tare pomanjkanje konkurence in kartelna dogovarjanja.

Morda vpliva produktivnost, balkan ali pa kaj tretjega…

Leta 2012 je v članku objavljeno da smo imeli najvišje marže v EU za hrano.
Zanimiv je se naslednji clanek iz 2012
Je tako tudi s primerjavo slovenskih in evropskih bruto marž? Avtorje študije je na brskanje po bazah Eurostata navedla raziskava ECB iz leta 2011, po kateri je Slovenija druga po višini bruto marže v strukturi trgovskih stroškov, Italija pa nenavadno in izrazito odstopa navzgor.

Poskušali so pridobiti razlago ECB, ker je niso, so se računanja lotili sami. Iz podatkov Eurostata so izračunali bruto marže za 21 držav, vključno s Slovenijo. Domače marže so z isto metodologijo izračunali še iz javno dostopnih slovenskih evidenc (Ajpes, Surs) o prihodkih od prodaji in o nabavni vrednosti prodanega blaga. Dobljeni rezultati so se med seboj razlikovali: za Slovenijo so znašale marže od malo čez 30 odstotkov po domačih evidencah do skoraj 40 odstotkov po Eurostatu. Temeljna ugotovitev izračunov je, da v teh podatkih vlada zmeda, ki je najbrž posledica nestandardiziranega računovodskega poročanja, kar je po Kuharju snov za nadaljnjo analizo.

Šumi pa so tudi drugje. Denimo pri razumevanju osnovnih pojmov. Deležniki v verigi različno opredeljujejo kazalnik, ki se v javnosti pavšalno pojavlja kot marža; ne razlikujejo marže od rabate, enačijo pa celo maržo in zaslužek trgovine. Zato imajo marže negativen prizvok.

Zaslužek trgovine, pravi sogovornik, ni jasno definiran. Odvisen je od trgovskega računovodenja. »Donosnost trgovine je res dramatično nizka, približno dvodstotna, kar je pod povprečjem EU. Ampak, kam gre razlika do bruto marže, koliko je trgovina učinkovita, s kolikšnimi stroški dela - o tem bi lahko razpravljali. Verjamem, da so stroški visoki, a tudi, da gre del marže v korist potrošnika.« Kuhar poudarja, da ima kljub visokim bruto maržam kar nekaj trgovcev izgubo.

Ker so marže poslovna skrivnost - v tujini o njih ne govorijo

Javne polemike delajo vtis, da so odnosi med udeleženci v živilski verigi nasploh zelo napeti, konfliktni, polni nesporazumov. Razlog za zmedo je tudi to, da za isto kategorijo vsakdo uporablja svoje vatle, take, ki mu najbolj ustrezajo - maržo, pribitek, razliko v ceni, zaslužek trgovine -, potrošniki pa ne vedo, kaj je prav in komu naj verjamejo.

Trgovina v svetu in Evropi pretežno operira s pojmom razlika v ceni, ki je tudi bilančni podatek, in ne z maržo. Zame je razlika v ceni ključna. V absolutnem znesku jo dobimo, če odštejemo nabavno ceno blaga od končne prodajne cene brez DDV, nato izračunamo razmerje do prodajne cene. Samo tako vidimo strukturo in ugotovimo, kolikšen delež dobi kdo iz končne cene.

Še zanimvost ko so delali popis cen
"Tukaj je šlo predvsem za igro trgovcev. Smo videli zelo prozorne taktike, kako doseči najnižjo ceno, uvožena hrana, praktično zgolj sprememba cenika brez zalog, skratka, mislim, da se je ta zadeva sama razblinila in brez drugih komentarjev lahko rečem, k sreči, da se je to nehalo," se z njim strinja agrarni ekonomist Aleš Kuhar.

"Po naših informacijah se je dogajalo, da so potrošniki iskali te izdelke po cenah, ki so bile objavljene, vendar jih niso dobili. Ti izdelki niso bili več na razpolago," pa je dodala Jasmina Bevc Bahar, z Zveza potrošnikov Slovenije.

Kanban ::

delavec44 je izjavil:

Imamo največ nakupovalnih centrov na prebivalca, kar sigurno stane. No, pa vsi bi radi bili milijonarji in je treba marže navit, ker ni dovolj količine.

kixs ::

Lidl/Hofer nabavlja centralno po istih osnovnih cenah za vse drzave. Nato gre to po lokalnih drzavah in nekaj kosta dodatna logistika do SLO. Ne pa seveda toliko. Nekaj visje cene so tudi zaradi visjega DDV pri nas in juznih sosedih glede na DE. Sicer pa cenovno politiko prilagajajo glede na doloceno drzavo in lokalno konkurenco.

Utk ::

Na Hrvaškem prodajajo dražje zato, ker lahko, nobene druge večje znanosti ni zadaj.
Še posebej po otokih.
Enako pri nas seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

LeQuack ::

enemon je izjavil:

Saj je pri nas isto, stvari dražje, plače manjše. Balkan power.
Quack !

dronyx je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz sem se ustavil tam za kakšno uro in se mi ni zdelo ravno ekstremno drago. Špageti carbonara 14€, lignji s prilogo 18€ (mislim da se imenuje dva ribara). Parkrat od tega ceneje ne more biti. Je pa res, da je to šolska turist trap destinacija. Sem vozijo maso ljudi vsak dan s čolni (Split - Vis - Hvar in podobne relacije).

Nisem mislil na hrano. Ta je na celem hvaru z ugodnimi cenami. Bolj pijačo v prvi vrsti lokalov do morja. Ta je parkrat dražja kot drugje.

kixs je izjavil:

Lidl/Hofer nabavlja centralno po istih osnovnih cenah za vse drzave. Nato gre to po lokalnih drzavah in nekaj kosta dodatna logistika do SLO.

Tega argumenta z logistiko ne razumem. Sedaj je EU in prost trg, ni več tako kot včasih, ko so bile meje in carine. Razvozit morajo blago po Nemčiji, Avstriji ali pri nas. Če je logistični center neki naši trgovini bližji v Avstriji, lahko pripeljejo od tam. Kakšni so zadržki? Cena dela pri nas je menda skoraj pol nižja kot v Nemčiji in Avstriji. Torej naši zaposleni jih stanejo precej manj. Razlika je DDV, samo zaradi tega ne morejo biti tako visoke razlike v cenah. Nas preprosto nategujejo, ker nas lahko.

Invictus ::

Kar se tiče slovenskega Hofra, ima v celi Hofrovi verigi najvišji dobiček.

Nekaj to že pove o lupljenju...

Jasno pa, da boš prvo vrsto na Hvaru v zalivu preplačal, karkoli že tam naročiš. A se v zalivu še sidrajo, ali so namontirali kake boje?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

DamijanD ::

Invictus je izjavil:

Kar se tiče slovenskega Hofra, ima v celi Hofrovi verigi najvišji dobiček.
Nekaj to že pove o lupljenju...

Naš Hofer drži po konci cel koncern, da imajo reveži severno od nas lahko ugodne cene :D

Invictus je izjavil:

Jasno pa, da boš prvo vrsto na Hvaru v zalivu preplačal, karkoli že tam naročiš. A se v zalivu še sidrajo, ali so namontirali kake boje?

V mestu Hvar sem opazoval ogromno jahto, ki se je parkirala za pol ure, potem pa so odpluli naprej. Kaj so počeli v teh pol ure nimam pojma. To ni dovolj niti za sprehod po mestu. Očitno če slučajno kako obogatiš in prideš do take jahte, greš obrnit v mesto Hvar, da te opazijo.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

dronyx je izjavil:

kixs je izjavil:

Lidl/Hofer nabavlja centralno po istih osnovnih cenah za vse drzave. Nato gre to po lokalnih drzavah in nekaj kosta dodatna logistika do SLO.

Tega argumenta z logistiko ne razumem. Sedaj je EU in prost trg, ni več tako kot včasih, ko so bile meje in carine. Razvozit morajo blago po Nemčiji, Avstriji ali pri nas. Če je logistični center neki naši trgovini bližji v Avstriji, lahko pripeljejo od tam. Kakšni so zadržki? Cena dela pri nas je menda skoraj pol nižja kot v Nemčiji in Avstriji. Torej naši zaposleni jih stanejo precej manj. Razlika je DDV, samo zaradi tega ne morejo biti tako visoke razlike v cenah. Nas preprosto nategujejo, ker nas lahko.

Ce imajo centralne hube v Nemciji. Dlje kot morajo vozit, malo bo visja cena na vsak izdelek. Govorimo o rangu cent ali dva na izdelek, ki jih vozijo od tam - ne pa 10+ centov. Vsi trgovci pa imajo tudi lokalne dobavitelje.

Cena se seveda najprej prilagaja konkurenci. Sej dokler niso prisli diskontarji, so bile cene na splosno v Mercatorju/Sparu... visje. Kar velja se danes, ampak vmes so diskontarji dvignili svoje cene. Nista Mercator ali Spar toliko spustila cen.

Kriv je vsekakor potrosnik, ki to placa. Kaj pa mi drugega preostane - naj grem v A ali DE kupovat specerijo?

denabiker ::

Naši znanci in sorodniki na Primorskem hodijo skos v Italijo po fasngo. Ceneje in kvalitetnejše pravijo...Starša, ki živita ob SLO/CRO meji, hodita na Hrvaško. Znanci na severni Štajerski hodijo po fasngo in delat v Avstrijo.
Ko sem še dosti vozil v Nemčijo zaradi poslov, sem tudi pripeljal cel kuferan hrane in ostalih stvari. Moja pravi, da je bolj kvalitetno od praškov, čistil itd. istih proizvajalcev, da imamo slabšo robo za naš trg.
Se pa še zdaj spomnim, kako so bile razlike v cenah recimo pistacij, v D so bile bolj kvalitetne pa za pol manj denarja, pri nas 2 x dražje pa slabše. Ali pa mlečni izdelki, jogurti gor po 20 c, pri nas po 40-50c, dosti cenejša je D. Pivo je tudi gor bilo pol ceneje...da ne omenjam tehniko, sem vozil dol 4K televizije za vse znance, kar so fehtal, takrat ko so komaj ven prišle, so bile gor za pol cene kot pri nas, pa boljši modeli z več funkcijami

CiClon ::

A zato so obmejni Hoferji,Lidli in ostalo vsakodnevno zabiti z makaronarji?

Kolikor slišim tudi Hrvati ob meji masovno nakupujejo pri nas.

denabiker je izjavil:

Naši znanci in sorodniki na Primorskem hodijo skos v Italijo po fasngo. Ceneje in kvalitetnejše pravijo...

Jaz jih poznam kar nekaj tudi iz osrednje slovenije, ki hodijo kupovat v Italijo. Menda bistveno ceneje, sploh pa alkohol.

feryz ::

Kdor hodi v lidl naj uleti in primerja. S kroacijo in švabijo.

denabiker je izjavil:

Naši znanci in sorodniki na Primorskem hodijo skos v Italijo po fasngo. Ceneje in kvalitetnejše pravijo...Starša, ki živita ob SLO/CRO meji, hodita na Hrvaško. Znanci na severni Štajerski hodijo po fasngo in delat v Avstrijo.
Ko sem še dosti vozil v Nemčijo zaradi poslov, sem tudi pripeljal cel kuferan hrane in ostalih stvari. Moja pravi, da je bolj kvalitetno od praškov, čistil itd. istih proizvajalcev, da imamo slabšo robo za naš trg.
Se pa še zdaj spomnim, kako so bile razlike v cenah recimo pistacij, v D so bile bolj kvalitetne pa za pol manj denarja, pri nas 2 x dražje pa slabše. Ali pa mlečni izdelki, jogurti gor po 20 c, pri nas po 40-50c, dosti cenejša je D. Pivo je tudi gor bilo pol ceneje...da ne omenjam tehniko, sem vozil dol 4K televizije za vse znance, kar so fehtal, takrat ko so komaj ven prišle, so bile gor za pol cene kot pri nas, pa boljši modeli z več funkcijami

Avstrija ima mogoče višjo kakovost kot je pri nas, ampak tudi precej višje cene. Ob vikendih dosti Avstijcev nabavlja stvari v Murski Soboti.

Gambino ::

denabiker je izjavil:

Bučke in pravljice, ki jih pišejo nevedni ljudje so to!

Mato989 ::

No niso tako velike bučke....

Dejstvo je da od moje sorodniki iz Izole hodijo po nakupe v Italijo... 4 družine vsakič gre 1 in kupi za ostale 3 fasungo... overall je ceneje v povprečju 20-25% so izračunali (Rio Mare, Barilla, pivo, ipd...)

Nekaj stvari je tudi dražjih ampak to nekje 10%...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
««
57 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6121040 (6131) ZveeZ
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9430725 (4356) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21437134 (29956) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

548728 (6446) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17042851 (32895) ThinkPad

Več podobnih tem