» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
58 / 74
»»

kixs ::

V Hrvaskih trgovinah je 99% izdelkov drazjih. Splaca se kupovat le v akcijah, kjer so lahko cene tudi bistveno cenejse kot pri nas v akciji.

Ce mi danes rata it v ZG ali vsaj v Samobor, bom preveril.

denabiker ::

Mato989 je izjavil:

No niso tako velike bučke....

Dejstvo je da od moje sorodniki iz Izole hodijo po nakupe v Italijo... 4 družine vsakič gre 1 in kupi za ostale 3 fasungo... overall je ceneje v povprečju 20-25% so izračunali (Rio Mare, Barilla, pivo, ipd...)

Nekaj stvari je tudi dražjih ampak to nekje 10%...

Testenine so 3 x cenejše iste firme v I, siri kvalitetni bistveno bolj v I in cenejši, alkohol od piva, žganja... recimo JagerMaister bistveno cenejši...

Magic1 ::

V Italiji so nekatere stvari ceneše (načeloma kozmetika), alkohol, testenine pa še kaj bi se našlo. Marikaj je pa dražje. Tako da se splača za nekatere stvari, če ti je blizu in kupiš veliko.
Magic

Mato989 ::

Magic1 je izjavil:

V Italiji so nekatere stvari ceneše (načeloma kozmetika), alkohol, testenine pa še kaj bi se našlo. Marikaj je pa dražje. Tako da se splača za nekatere stvari, če ti je blizu in kupiš veliko.

Ja najbolj se pozna od tega kar se redno kupuje za nas

1. Rio Mare
2. Testenine
3. Pivo
4. Siri

Tu najbolj opazim, ostalega premalo kupim da bi opazil
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

slon4 ::

denabiker je izjavil:

Naši znanci in sorodniki na Primorskem hodijo skos v Italijo po fasngo. Ceneje in kvalitetnejše pravijo...Starša, ki živita ob SLO/CRO meji, hodita na Hrvaško. Znanci na severni Štajerski hodijo po fasngo in delat v Avstrijo.
Ko sem še dosti vozil v Nemčijo zaradi poslov, sem tudi pripeljal cel kuferan hrane in ostalih stvari. Moja pravi, da je bolj kvalitetno od praškov, čistil itd. istih proizvajalcev, da imamo slabšo robo za naš trg.
Se pa še zdaj spomnim, kako so bile razlike v cenah recimo pistacij, v D so bile bolj kvalitetne pa za pol manj denarja, pri nas 2 x dražje pa slabše. Ali pa mlečni izdelki, jogurti gor po 20 c, pri nas po 40-50c, dosti cenejša je D. Pivo je tudi gor bilo pol ceneje...da ne omenjam tehniko, sem vozil dol 4K televizije za vse znance, kar so fehtal, takrat ko so komaj ven prišle, so bile gor za pol cene kot pri nas, pa boljši modeli z več funkcijami

Pravkar sem v Nemčiji. Okolica Stuttgarta. Cene po lidlih in hoferjih so konkretno višje od naših... Ne vem kaj si kadil ti? ali si pa 15 let v prošlosti...

Pri nas sem kupil 6 kokakol pakunga za 5 evrov... V Nemčiji niti približno taka cena. Da ne govorim o restavracijah. Pod 16 evrov za obrok nimaš kaj praskat. Pa nima veze ali je šnicl ali indijska , kitajska itd....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slon4 ()

Gambino ::

Mato989 je izjavil:

Dejstvo je da od moje sorodniki iz Izole hodijo po nakupe v Italijo... 4 družine vsakič gre 1 in kupi za ostale 3 fasungo... overall je ceneje v povprečju 20-25% so izračunali (Rio Mare, Barilla, pivo, ipd...)

Moj odgovor je bil glede na kvaliteto in ne ceno. Rio Mare po kvaliteti je v Italiji, Avstriji, Nemčiji enak in ni razlik!

Gambino je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Moj odgovor je bil glede na kvaliteto in ne ceno. Rio Mare po kvaliteti je v Italiji, Avstriji, Nemčiji enak in ni razlik!

Seveda, za Rio Mare to drži, za čokolade in praške pa nisem najbolj prepričan.

starfotr ::

ginekk je izjavil:

ko rečeš kozarec vode je vsem jasno kaj hočeš. Tisti, ki nočejo dat, takrat povejo, da ne strežejo vode iz pipe

A te gostinski pezdetje potem tudi kavo kuhajo z ustekleničeno vodo? Limonado naredijo tudi z isto vodo?

Utk ::

Če naročiš nekaj, pa ti zraven noče prinest vode, se ustaneš in greš, ker je tudi vse drugo najbrž nateg. Recimo jaz če kolesarim si včasih naročim pivo, pa zraven vseeno še vsaj 3 dcl vode, in še nihče ni reku, da ne bo prinesu.

Če pa prideš not in "naročiš" vodo iz pipe in nič drugega, ti pa to pač mora zaračunat ali odslovit.

LeQuack ::

Koliko pa je cena za vodo iz pipe? A je cena nižja če je voda bolj onesnažena, kot v kakih določenih krajih?
Quack !

Cena je taka kot je nekdo postavi.

LeQuack ::

Saj zato me pa zanima, ker ponavadi tega ni na ceniku, torej koliko stane?
Quack !

Invictus ::

Zastonj...

Meni je še niso zaračunali...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Če ni na ceniku, ti ne more zaračunat. Ni pa nujno da prinese.
Tudi če je na ceniku pa ni rečeno, da ti zaračuna. Če naročiš še kaj drugega recimo.

dronyx ::

Jaz se spomnim da sem enkrat pri nas rekel, da bi še eno vodo, pa so mi prinesli v plastenki, ki ti jo zaračunajo. Očitno moraš res reči kozarec vode ali še bolje kozarec vode iz pipe, da ni nikarkšne dileme.

dronyx je izjavil:

Jaz se spomnim da sem enkrat pri nas rekel, da bi še eno vodo, pa so mi prinesli v plastenki, ki ti jo zaračunajo. Očitno moraš res reči kozarec vode ali še bolje kozarec vode iz pipe, da ni nikarkšne dileme.

Tako nekako, moraš bit specifičen. In potem lahko primerno odreagiraš. Če ti zavrnejo kozarec vode ob naročilu hrane, lahko odkorakaš. Itak prvo vprašajo za pijačo.
Magic

Take pezdete enostavno odjebeš.

Nisi naročil Zale, Ode, Eviana. Ampak si naročil vodo. Torej naj ti prinese vodo. In ni treba da je ohlajena iz šankomata. Ali z ledom. Dovolj je voda direktno iz pipe.

Če rečem kokakolo, mi upam da ne bodo prinesli pepsija ali pa no name kole. Ampak kokakolo.

Tudi, če naročiš cedevito ti ne prinesejo verzije tega napitka iz naključnega diskontna ampak je navadno točno to, kar naročiš.

Naj se ne delajo norca.

MisterR ::

V tem primeru si ti pezde, starfotr.

Ker si naročil VODO, kar pa zgoraj omenjene znamke so oz. nudijo. Ko pa si naročil znamko - coca cola pa ti seveda prinese točno to znamko. Ampak tudi tukaj, kaj ti prinese, zero ali navadno? Če ne poveš, prvo ki mu je pri roki.

V BMW salon tud ne greš po Škodo, ali?

Pa ne zagovarjam teh situacij z vodo, ker po moje bi - ob obroku ali drugi pijači, morala biti zastonj (kozarec, ne 5L). Ampak dajmo bit realni in iskreni do sebe in drugih.

In ponovno si izpadel pezde, naročil si CEDEVITO -> znamko!

Pa brez zamere, sem le recikliral tvoj besednjak.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

WizzardOfOZ ::

dronyx je izjavil:

Invictus je izjavil:

Jasno pa, da boš prvo vrsto na Hvaru v zalivu preplačal, karkoli že tam naročiš. A se v zalivu še sidrajo, ali so namontirali kake boje?

V mestu Hvar sem opazoval ogromno jahto, ki se je parkirala za pol ure, potem pa so odpluli naprej. Kaj so počeli v teh pol ure nimam pojma. To ni dovolj niti za sprehod po mestu. Očitno če slučajno kako obogatiš in prideš do take jahte, greš obrnit v mesto Hvar, da te opazijo.

Natankat in pobrat/zamenjat sponzoruše.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Glej, voda je voda.

Na vodi iz pipe ni znamke.

In izključno bi ti morali prinesti znamko, če jo naročiš. Ne pa da ti prinesejo (drago) znamko, ker naročiš osnovno zadevo. Ustekleničena voda je namreč neprimerno dražja (tudi nabavna cena) od vode iz pipe.

Tako, kot po novem pri cigaretah. Moraš povedat točne želje, da dobiš škatlico.

Namesto, da bi imeli dostopno vodo in to unovčili kot turizem (tak primer je Islandija), se gremo neke neumnosti. Že na letališču ti povedo, da ne bodi bedak in ne kupuj vode, ker s tem delaš samo težave s smetmi.

Pri neki nastanitvi so imeli pri zunanjem vodnjaku cenik vode.
1 L = gratis
10 L = gratis
10000 L = gratis

In spodaj da naj uživamo v eni izmed najboljših vod na svetu, kolikor nam je volja.

Gostilna, ki si ne more privoščit dat zastonj kozarca vode, si najbrž ne more privoščit niti nekoga, ki bi uredil toaletne prostore, ki so najboljši možen indikator kvalitete gostilne in je praktično direktna korelacija s kuhinjo in s strežbo.

Torej če še te enkrat vprašam, če naročiš coca colo, pol pa ti prinesejo coca cola - cherry. Še ti je zmeraj vseeno, ali se boš tolkel po glavi, ker nisi rekel katero točno boš? Enako je z vodo, pa če voda = voda ali ne.

Voda je osnova. In tu ni nobenih dodatnih vprašanj.

Voda iz pipe je isto, kot voda iz plastenke. Ni tista iz plastenke Zala. Je preprosto samo voda, ki jo je nekdo pojmoval Zala. Kot da bi prišel v zavetišče in rekel, da hočeš psa, potem se pa pizdil, da ti niso dali pravega. Ali meso tudi naročiš tako, da rečeš za meso?
Magic

T440 ::

@MisterR in Magic1
a sta vedno tako smotana? A na zmenku ženski na splošno rečeta 'Lepa si' ali vedno vse v detajle specificirata 'Lepa si v spodnji del leve ritnice'?

Glede na to da je to slo-tech, mislim da vsi poznamo odgovor na to vprašanje...

:)):)):))

Pa zakaj bi rekel lepa si, ali ni zadosti lepa? Ali ni jasno?
Vi kar naročujte "vodo", potem se pa kregajte, ko vam bodo prinesi ustekleničeno. Jaz bom pa v prihodnje rekel za kozarec vode.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

feryz ::

MisterR je izjavil:

Torej če še te enkrat vprašam, če naročiš coca colo, pol pa ti prinesejo coca cola - cherry. Še ti je zmeraj vseeno, ali se boš tolkel po glavi, ker nisi rekel katero točno boš? Enako je z vodo, pa če voda = voda ali ne.
Saj veš, da ne gre tako.
Naročiš Fanto in dobiš Fanto. Če jo nimajo, te natakar vpraša če lahko prinese Oro, Mirindo... Vsaj mene vedno vprašajo.

Magic1 je izjavil:

Jaz bom pa v prihodnje rekel za kozarec vode.

Na hrvaškem - Jedan kuzarac vode. Tako te imajo za blesavega slovenca in dobiš mogoče še kaj popusta.

Ker žur bo pol šele se kregat s hrvatom, ko ti bo flašo prinesel:)). Aja, tam boste tiho in plačali 5EUR zanjo.
Čašo vode se reče, da smo produktivi in ne jebe** folk v glavo.
Magic

Zgodovina sprememb…

T440 je izjavil:

@MisterR in Magic1
a sta vedno tako smotana? A na zmenku ženski na splošno rečeta 'Lepa si' ali vedno vse v detajle specificirata 'Lepa si v spodnji del leve ritnice'?

A ti zmeraj daješ tako smotane izjave? Če rečeš "vodo prosim" bo ti natakar seveda želel PRODATI kaj pač ima. Čista poslovna logika. Če vam to ni jasno potem pač jamrajte da vas nategujejo.

Pa nekdo ki reče da je voda voda se vidi da ne potuje dalje od vaških gostiln. Ker to da lahko v sloveniji rečemo (upravičeno) da je voda pač voda je neverjetni luksuz, ki je malokje na svetu. V večini sveta je voda iz pip podobne kvalitete kot tista iz Donave. Malo pretiravam, ampak tako pač je.

In ne, voda iz vrtin v sloveniji pač ni ista tisti iz francoskih. Ali to opravičuje ceno pa ne vem, ker pijem samo to iz pipe oz zelo redko kaj iz embalaže.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

GupeM ::

starfotr je izjavil:

Glej, voda je voda.

Na vodi iz pipe ni znamke.

Se strinjam. Jaz ponavadi naročim kavo z mlekom in deci jabolčnega. Zato hočem domačo kavo z domačim mlekom in doma iztisnjenim jabolčnim sokom iz domačih jabolk. Pa mi prasci prinesejo Barcaffe z Alpskim mlekom in Fructalov jabolčni sok.

Jezus Marija kam smo prišli. Naroči kozarec vode iz pipe pa bo.

slon4 ::

Beograd kaj berem zadnjo stran...

Ne vem če je kdo zasledil novico, samo hrvaški nacionalni letalski prevoznik kupuje dodatnih 15 letal Airbus 220 in to kljub temu, da imajo 10.000 USD nižji BDP per capita kot mi. Kdaj je nazadnje naš letalski prevoznik kupil kakšno letalo? Aja, saj ga menda sploh nimamo več! :))

mendtem ko mi pri njih kupujemo počitniške hišice, oni kupujejo naša podjetja. Kaj je bolj inteligentno si ne upam ugibat, sem pa prepričan, da nas bodo po kupni moči zanesljivo prehiteli v roku samo par let. Pri nas je praktično razpadlo zdravstvo, razpadel je promet, saj česa takega, kot na naših avtocestah ne vidiš nikjer drugje v EU itd. Po sistemu kolobarjenja pride na oblast zobet JJ in zopet vse po starem.

Joj človek. Mi imamo problem s prometom, ker vsak vikend cela Ljubljana gre nekam. Kjerkoli je karkoli, je čez vikende zabito. Zagreb ne gre nikamor, kaj šele iz drugih mest, kjer je pa res revščina.
Iz istega razloga kupujemo vikende na Hrvaškem.
Mislim, to je isto kot da bi reku, da nek suhcan Afričan živi bolje od debelega Američana. Sej ok, lahko je marsikaj zadaj, ampak Američan ni debel od revščine.

Prometa je med tednom tudi veliko ja, ampak to je spet zarad bogatije, ne pa revščine. Ljudje se ne vozijo v Lj beračit, tovornjaki pa ne vozijo bal sena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Joj človek. Mi imamo problem s prometom, ker vsak vikend cela Ljubljana gre nekam.

Kje ti živiš? Tu sigurno ne. Mi imamo probleme s prometom, ker imamo na cestah tranzit tovornjakov in turistov, cest pa ni nihče projektiral za tak promet. Ampak živi v iluziji, da so kolone na primorki zato, ker gre vsa Ljubljana čez vikend v hotele v Portorožu za 500€ na noč. LOL!

Sparkxl ::

Daj mi ti genialac nekaj povej...če je hr taka bogatija, zakaj je samo v zadnjih nekaj letih od tam spyzdilo ca pol mio ljudi? In avtobusi vozijo dnevno za njemačko

Saj od nas je tudi odšlo veliko ljudi, samo se o tem toliko ne govori in dvomim, da imajo statistike. Smo pa zato uvozili sem pol Balkana. Verjetno toliko uvoza tuje delovne sile iz Balkana na Hrvaškem ni. Pa ne sedaj spet o filipincih.

Balkanci gredo sedaj vsi v Nemčijo, ker so tam zelo poenostavili pridobitev delovne vize.

Počasi bodo še šiptarji nehali hoditi v Slovenijo.

Invictus je izjavil:

Balkanci gredo sedaj vsi v Nemčijo, ker so tam zelo poenostavili pridobitev delovne vize.

Zadnjič je bil na hrvaški TV prispevek, da se sedaj več hrvatov vrača iz nemčije na hrvaško, kot jih tja odide. Menda je v nemčiji kriza. Bo pa verjetno še huje, saj bo nemčija šla očitno po poti deindustrializacije.

Vračajo se zato, ker so ob testeninah in tuni iz konzerv privarčevali za mobilno hiško ali apartma ob/na obali, ki ga sedaj oddajajo in ne rabijo delat.

dronyx je izjavil:

Invictus je izjavil:

Zadnjič je bil na hrvaški TV prispevek, da se sedaj več hrvatov vrača iz nemčije na hrvaško, kot jih tja odide. Menda je v nemčiji kriza. Bo pa verjetno še huje, saj bo nemčija šla očitno po poti deindustrializacije.

Čist možno, kdo pa danes še hoče živeti v Nemčiji, kjer je burka nekaj normalnega.

Sam sem hodil v Nemčijo delat tam od leta 2012, pa lahko povem sam, da se je Nemčija spremenila. Na slabše... Danes sprejemam samo še remote jobe, in me niti ne mika, da bi šel tja na kak meeting, workshop, ali kaj podobnega.

Utk je izjavil:

Joj človek. Mi imamo problem s prometom, ker vsak vikend cela Ljubljana gre nekam. Kjerkoli je karkoli, je čez vikende zabito. Zagreb ne gre nikamor, kaj šele iz drugih mest, kjer je pa res revščina.
Iz istega razloga kupujemo vikende na Hrvaškem.
Mislim, to je isto kot da bi reku, da nek suhcan Afričan živi bolje od debelega Američana. Sej ok, lahko je marsikaj zadaj, ampak Američan ni debel od revščine.

Prometa je med tednom tudi veliko ja, ampak to je spet zarad bogatije, ne pa revščine. Ljudje se ne vozijo v Lj beračit, tovornjaki pa ne vozijo bal sena.

Debel američan je debel od revščine. Ker si drugega kot hrano konzervirano s cukrom ne more privoščit.

Zagrebčani hodijo veliko naokoli. Samo ne na obalo med vikendi, ker je to za njih predrago, oziroma so bolj racionalni kot slovenci v tem pogledu. Prevoz, cestnina, najem in hrana za čez vikend na jadranu jih pride enako kot 7 dni all inclusive na kanarcih, sejšelih,...
Ko se je dalo še v Tunizijo normalno hodit, sem jih tam srečeval ogromno. Ker tisto je bilo res poceni.

Invictus je izjavil:

, kdo pa danes še hoče živeti v Nemčiji, kjer je burka nekaj normalnega.

Avstrija je glede burk še veliko hujša. Že celovec jih je povhen, kaj šele na dunaju.

Zgodovina sprememb…

MisterR je izjavil:

ker so privarčevali za mobilno hiško ali apartma ob/na obali, ki ga sedaj oddajajo in ne rabijo delat.

Ampak to počnemo tudi mi. Jaz apartma oddajam. Za denar, ki ga dobim od apartmaja v par mesecih bi lahko celo leto živel naokoli po all inclusive hotelih.

WizzardOfOZ je izjavil:

MisterR je izjavil:

ker so privarčevali za mobilno hiško ali apartma ob/na obali, ki ga sedaj oddajajo in ne rabijo delat.

Ampak to počnemo tudi mi. Jaz apartma oddajam. Za denar, ki ga dobim od apartmaja v par mesecih bi lahko celo leto živel naokoli po all inclusive hotelih.

To racunico bi rad videl :lol:

Da sam živiš naokoli nekje v tretjem svetu v allinclusive hotelih pa res ne rabiš tako veliko. Ko moraš to in prevoz plačat za celo familijo je pa hitro drug štos.
Magic

Zgodovina sprememb…

Še vedno sem mnenja, da folk hodi na dopust, da bi šparal... V turističnih krajih...

1. Ajde, bivanje pač plača kot plača.
2. Hrana v trgovini mora biti cenejša kot doma
3. Restavracije morajo imeti nižje cene kot doma
4. Storitve, kot so najem avta, čolna, kolesa, ... tudi.
5. Do kurb še prišli nismo...

Skratka, lahko povzamemo, da gredo ljudje samo na dopust, če je življenje tam cenejše kot doma. Ampak ne hodijo, gredo, da lahko potem jamrajo na visokimi cenami. The Meaning of Life.. Jamranje...

WizzardOfOZ je izjavil:

Avstrija je glede burk še veliko hujša. Že celovec jih je povhen, kaj šele na dunaju.

Ne vem če, Nemci, ki so odkriti seveda, konkretno jamrajo. Mogoče se burke v Avstriji samo prej opazi kot v večjih mestih v Nemčiji, ker je Avstrija pač, razen Dunaja, ena velika vukojebina z majhnimi naselji...

Sam sem rad bluzil okoli po mestih zvečer, malo peš, malo na tistih mestnih biciklih. Zdaj ne bi več... Brez avta si mrzel...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Še vedno sem mnenja, da folk hodi na dopust, da bi šparal... V turističnih krajih...

1. Ajde, bivanje pač plača kot plača.
2. Hrana v trgovini mora biti cenejša kot doma
3. Restavracije morajo imeti nižje cene kot doma
4. Storitve, kot so najem avta, čolna, kolesa, ... tudi.
5. Do kurb še prišli nismo...

Skratka, lahko povzamemo, da gredo ljudje samo na dopust, če je življenje tam cenejše kot doma. Ampak ne hodijo, gredo, da lahko potem jamrajo na visokimi cenami. The Meaning of Life.. Jamranje...

Jaz pa ne bi rekel da je to tak... Prej bi rekel da folk "razkuri" ko dopust 14 dni stane več kot 3 mesece bivanja doma... (stroški, kredit itd...)

Predvsem pa vidim problem v tem ko bi nekdo samo nepremičnino oddajal za 100 EUR+ dnevno... s tem dobesedno ni stroška razen da imaš čiščenje po 7/14 dneh gosta... Ajde razumem če je all inclusive...

Ampak tendenca je da bi v 3 mesecih zaslužili toliko da pol ostalih 9 ne rabijo delat kar je legitimno, ampak tudi legitimno je se pizdit nad tem.

Invictus je izjavil:

Razni zahodnjaki (Nizozemci, Belgijci, Francozi, Nemcev je zadnje čase bolj malo) jamrajo na hrvaški obali kako je draga, ker je samo 20% cenejša od tega, kar imajo doma. Za Švicarja kamor gre po svetu je ceneje, kot doma. Za nas je sedaj drago povsod v EU. Opazno cenejša Bosna, kamor množično hodijo kot vidim slovenci, ki imajo radi balkansko kuhinjo. V Aziji nisem bil, ampak ko gledam kakšne YT prispevke, kjer kažejo cene, je to tudi za naš standard marsikje zelo poceni. Hotelska soba, ki stane v Portorožu 250€ in navzgor je tam 50€. Problem je, ker moraš prišteti še ceno letalskih vozovnic. Če bi bila Azija uro leta z letalom sem prepričan, da na Hrvaško ne gre nihče več, razen morda ti, ki imajo tam lastne apartmaje.
««
58 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6121040 (6131) ZveeZ
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9430725 (4356) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21437134 (29956) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

548728 (6446) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17042851 (32895) ThinkPad

Več podobnih tem