Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi
Utk ::
Moe_Lester je izjavil:
Lej, problem je da tudi v cheap turistični luknji stanejo ti kalamari 15 evrov. Pri nas v Portorožu, Luciji, Izoli, so 10-11. In stokrat boljši. Ja, lahko da so na Hrvaškem kje tudi boljši, samo da potem niso več niti 15 evrov, ampak še kaj več.
Ampak zakaj bi rinil v turistično luknjo na uvožene kalamare za 15EUR, če greš lahko za podoben denar v odlično domačo restavracijo na domači pršut, fuže in kozarček lokalne malvazije?
Ker ne mislim doktorirat iz vsakega kraja kje je kaj.
In ne rečem, da sem bil povsod, ampak še nikjer nisem videl table "zavijte levo za odlično domačo restavracijo, ker vse ostale 50 km naokoli so cheap turistične luknje" (pa da bi to res držalo).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
user4683 ::
Ja, s Hrvati se bom po anglešku menu, ti res nisi diht.
V Kopru recimo pa "patagonske" za ceno 11eur (s pomfrijem) dobim samo v fast food luknjah kjer se še vsedeš težko.
Jaz bom dal link, nakladanje pa prepustim nakladačem.
http://pizzeriaporto.si/sl/
Aha, smo že na 12 eur, za uvožene. Se opravičujem, ker ne poznam cen kulinaričnih specialitet v Portorožu in sem govoril za Koper. In še jadranski kalamari za 14.60 s pomfrijem iz random povprečne istrske restavracije tik ob morju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
Moe_Lester ::
ker vse ostale 50 km naokoli so cheap turistične luknje
Ne niso. Spet se bom skliceval na lastne izkušnje, ampak trdim, da je večina gostiln dobrih. Če le ne zaviješ v prvo šiptarsko menzo tik ob plaži ali na glavnem trgu.
Kapitan Jack ::
V Kopru recimo pa "patagonske" za ceno 11eur (s pomfrijem) dobim samo v fast food luknjah kjer se še vsedeš težko.
Se dobr, da nisem prevec jedel zjutraj, ker bi bilo skoda bruhice. Ze po slikah se vidi, da je govora o nekvalitetni ponudbi. Fuj.
Aha, smo že na 12 eur, za uvožene. In še jadranski kalamari za 14.60 s pomfrijem iz random povprečne istrske restavracije.
Majkemi.
Moe_Lester je izjavil:
ker vse ostale 50 km naokoli so cheap turistične luknje
Ne niso. Spet se bom skliceval na lastne izkušnje, ampak trdim, da je večina gostiln dobrih. Če le ne zaviješ v prvo šiptarsko menzo tik ob plaži ali na glavnem trgu.
Dobre so drage, slabe niso dost cenejše, največji problem pa je, da če si nekje prvič, ne veš ali je dobra, vidiš pa na vhodu, če je draga. In če že ni ne vem kaj, in jaz ne rabim ne vem kaj, ker niti doma ne jem vsak dan jastoga, naj bo vsaj za normalen denar. Če se spomnem, da bi nekaj dobrega, si to poiščem nekje "doma", kjer poznam situacijo. Zakaj bi moral ravno tista 2 tedna na dopustu jesti ne vem kaj. Zarad mene so komot navadni makaroni z bolonjsko, noben problem, ampak naj bojo vsaj povprečni in ne predragi.
Povsem isto lahko rečemo za Slovenijo. Nimam pojma kam naj zavijem v Portorožu. Kot turist verjetno v prvo, ki jo zagledam. Stara Oljka, Oštarija etc. Precej drage in katastrofa od ponudbe.
Zgodovina sprememb…
Drage v primerjavi s čem? Še vedno dam v Istri manj za dobro kosilo/večerjo kot nekje v Toskani.
Ta problem imaš povsod, ne samo na Hrvaškem. V resnici ga je povsem enostavno rešiti s 3 minutami googlanja.
največji problem pa je, da če si nekje prvič, ne veš ali je dobra, vidiš pa na vhodu, če je draga.
Ta problem imaš povsod, ne samo na Hrvaškem. V resnici ga je povsem enostavno rešiti s 3 minutami googlanja.
WizzardOfOZ ::
Jaz na dopustu nikoli ne jem makaronov z bolonjsko omako. Zakaj bi jih, to lahko doma naredim kadarkoli? Težko pa dobiš doma sveže ribe. Tako pa grem na sprehod in pridem do pomola zjutraj med 5 in 6 uro, ko ribiči pripeljejo ribiške ladje nazaj in plačam direktno ribiču za tisto, kar je ujel sveže in to potem spečem za kosilo. za 3 brancine in 6 skuš je hotel ribič 15€ (v sezoni). Če bo letos hotel 20, ga bom razumel. Pač vsak bi rad malo zaslužil. Ampak še vseeno ugodna cena.
Ja, na morju jemo ribe vsak dan za kosilo. Če se nam res ne da delat kosila, pa pogledam po netu katera je najboljša restavracija v okolici in gremo tja.
Ja, na morju jemo ribe vsak dan za kosilo. Če se nam res ne da delat kosila, pa pogledam po netu katera je najboljša restavracija v okolici in gremo tja.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ je izjavil:
Jaz na dopustu nikoli ne jem makaronov z bolonjsko omako. Zakaj bi jih, to lahko doma naredim kadarkoli? Težko pa dobiš doma sveže ribe. Tako pa grem na sprehod in pridem do pomola zjutraj med 5 in 6 uro, ko ribiči pripeljejo ribiške ladje nazaj in plačam direktno ribiču za tisto, kar je ujel sveže in to potem spečem za kosilo. za 3 brancine in 6 skuš je hotel ribič 15€ (v sezoni). Če bo letos hotel 20, ga bom razumel. Pač vsak bi rad malo zaslužil. Ampak še vseeno ugodna cena.
Bo kar 25€ za to kar si nastel, se to ce bos mel sreco.
Res je, tako je povsod, kjer še nisi bil. Googlanje pa ne reši kaj dost, večinoma.
Kapitan Jack je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Bo kar 25€ za to kar si nastel, se to ce bos mel sreco.
V Sloveniji so pa samo ulovljeni trije brancini 2x tok, če jih greš iskat v ribarnico. Gojeni so mal cenejši, ampak vseeno več kot 25€. Govorimo za sveže ribe, ne tiste v leclerku ali merkatorju, ki so na ledu več dni.
c3p0 ::
Dolocenega tipa slovencev res niti Hrvati ne prebavijo najbolje, tako da je ljubezen obojestranska
Sem imel pa z "vlecenjem v restavracije" sam prve izkusnje prav iz Grcije. In to ne enkrat ampak na kar nekaj lokacijah. Po anekdotnisko bom zakljucil, da so Grki vsiljivi.
Zanimivo, da folk se kar rine k Hrvatom, kljub nestetim katastrofalnim izkusnjam, ki so jih imeli.
Odvisno od otoka in predela. Če rineš v tourist traps si pač zaslužiš teženje in oderuške cene za slabo kvaliteto.
Jar k Hrvatom sicer "rinem", ker slabih izkušenj nimam, pa kuham lahko sam, lastni apartma. Sploh med sezono je iti ven jest, katastrofa.
Primer: ista gostilna, malo pred sezono (začetek maja) pol nižja cena, brez gužve, porcije velike, npr. mešana solata ogromna, za instagram (če bi ga uporabljal) lepo pripravljena.
Sezona (julij), ista gostilna: po čudežu sploh prosta miza, solatka 5 rezinic paradajza in 3 koščki zelene solate, nametano na krožnik, glavna jed porcija mala, cena - dupla.
Res je, tako je povsod, kjer še nisi bil. Googlanje pa ne reši kaj dost, večinoma.
Googlanje reši veliko. Pove ti katere gostilne so dobre, potem moraš pa še nekaj revjujev prebrat, da vidiš kaj si ljudje mislijo o hrani tam.
dronyx ::
Povsem isto lahko rečemo za Slovenijo. Nimam pojma kam naj zavijem v Portorožu. Kot turist verjetno v prvo, ki jo zagledam. Stara Oljka, Oštarija etc. Precej drage in katastrofa od ponudbe.
za slovensko obalo lahko rečem da se je stanje bistveno spremenilo s Covid in turističnimi boni. Na obali so se na to odzvali tako, da so močno podražili hrano in zmanjšali porcije. V Portorožu te tako sedaj stanejo kalamari, ki izgledajo kot kakšen fast food 16€. Prej je bila porcija večja, lepše postrežena in cena bistveno nižja. Jaz grem večkrat na obalo za en dan in kolesarim. Včasih sem se ustavil v teh gostilnah in kaj pojedel. Sedaj iz principa nič več. Za pojest si kupim v Mercatorju v Luciji ali Strunjanu. Odjebite. Tako dam za en dan morja za bencin in par evrov za hrano.
Smo hodili v en kraj kar redno, recimo 5x v 7ih letih, 3-4 gostilne so bile, ampak vsako leto malo drugačna tabla in malo drugače vse skupaj. Če seštejemo 4 gostilne x 7 let, je to 28, pa bi reku, da se je od tega sigurno 15 "lastnikov" zamenjalo. Tam sem pač lahko spremljal. Ne vem zakaj bi bilo kje drugje kaj drugače.
Kdo sploh še rabi statistične urade in preverljive podatke, če pa lahko pogledamo tablo nad vrati in barvo prta v enem kraju in vemo kako je na celotnem jadranu.
GupeM ::
Nisem vedel, da so 3-4 gostilne cel Jadran. Zanimivo.
Pa da sprememba dizajna pomeni menjavo lastnika tudi nisem vedel.
Verjetno zelo obljuden kraj? z gužvo?
Ker na otokih, kamor jaz hodim, so lastniki gostiln že tako dolgo, da se že po imenih pozdravljamo.
Ker na otokih, kamor jaz hodim, so lastniki gostiln že tako dolgo, da se že po imenih pozdravljamo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Nisem vedel, da so 3-4 gostilne cel Jadran. Zanimivo.
To je samo prvi clue. Drugi je ko vidiš vsako leto, da so spet novi kelnarji. Kako veš? Ja, ker od petih je en, ki ima kaj pojma, drugi se "uvajajo". Tam proti koncu julija. Sej končno tudi če je lastnik isti, v v resnici je vseeno. Očitno vsako leto začenja znova.
Kdo sploh še rabi statistične urade in preverljive podatke, če pa lahko pogledamo tablo nad vrati in barvo prta v enem kraju in vemo kako je na celotnem jadranu.
Pri Hrvatih bi ti preverljive podatke koliko gostiln se na novo odpre v sezoni? No, pa jih daj...
Zgodovina sprememb…
Zakaj hudiča bi jaz moral dati podatke, če ti nekaj trdiš na podlagi dizajna table v enem kraju? V prvem postu o lastnikih, v drugem "lastnikih" v tretjem pa osebja.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ je izjavil:
Verjetno zelo obljuden kraj? z gužvo?
Ja, tam kjer živi lastnik že 200 let, je isti. Ampak realno je nemogoče, da bi danes imeli vse lastnike iste kot 30 let nazaj, ali njihove potomce, če je bilo pa takrat 3x manj ljudi dol. Ne more nihče zanikat, da se je vse skupaj vseeno malo razširlo v zadnjih 30 letih. Hoteli, apartmatji in gostilne.
Zakaj hudiča bi jaz moral dati podatke, če ti nekaj trdiš na podatki dizajna table v enem kraju? V prvem postu o lastnikih, v drugem "lastnikih" v tretjem pa osebja.
Ne rabiš. Jaz vem svoje, ti pa svoje. Pa preberi še kakšen hrvaški članek o tem zakaj nimajo kelnarjev in kuharjev.
Zgodovina sprememb…
Tako pa grem na sprehod in pridem do pomola zjutraj med 5 in 6 uro, ko ribiči pripeljejo ribiške ladje nazaj in plačam direktno ribiču za tisto, kar je ujel sveže in to potem spečem za kosilo.
Kdaj že, ampak cel teden jaz niti moji sigurno ne bi jedli rib. Kaj naj bi potem ostale dneve...šel ob 5h na sprehod do enga kmeta in mu dal 10 evrov za kokoš? To bi bilo še bolje...kokoš si bi sam izbral na dvorišču, ribe iz morja si ne moreš.
bciciban_ ::
Malo preveč komplicirate. A tudi ko ste doma hodite samo v najbolj izbrane gostilne ?
Če hočem zares dobro jesti gremo v neko gostilno, ki ima tradicijo in je 95% šanse da je to leto še vse isto kot je bilo lani, predlani in že zadnjih N let.
Za druge dneve, ko pač poješ nekaj da imaš poln želodec pa pač ne kompliciraš toliko. Včasih se tudi zajebeš in plačaš preveč in dobiš premalo/preslabo ampak ni vredno da bi se potem še celo leto sekiral zaradi tega.
Če hočem zares dobro jesti gremo v neko gostilno, ki ima tradicijo in je 95% šanse da je to leto še vse isto kot je bilo lani, predlani in že zadnjih N let.
Za druge dneve, ko pač poješ nekaj da imaš poln želodec pa pač ne kompliciraš toliko. Včasih se tudi zajebeš in plačaš preveč in dobiš premalo/preslabo ampak ni vredno da bi se potem še celo leto sekiral zaradi tega.
Ne rabiš. Jaz vem svoje, ti pa svoje. Pa preberi še kakšen hrvaški članek o tem zakaj nimajo kelnarjev in kuharjev.
To, da imajo rekordno nizko brezposelnost (že pred sezono) verjetno nima veze? Težko boš našel zaposlene, ki so med korono našli (manj stresen) šiht nekje drugje. Če to kombiniraš še z rekordnimi številkami turistov, ki pojedo rekordne količine hrane, pa imaš kar imaš.
Malo preveč komplicirate. A tudi ko ste doma hodite samo v najbolj izbrane gostilne ?
Tako je. Zato po pravici jaz na dopustu ne iščem dobrih gostiln, ampak poceni in da ni čisto zanič, najbolj mi je pa pomembno, to pač poskušam prej ocenit, da bom čim prej prišel iz nje, ker na dopustu jaz nisem prišel sedet v gostilno cel popoldan ali večer.
Dobro gostilno bom pa iskal kje drugje kdaj drugič.
Mato989 ::
Zakaj sploh na dopustu v gostilno... jaz pečem v apartmaju žarček lepo vsak dan pa moja nardi solato svežo pa je to to... pa pirček gor.
1x na dopust pa pač gremo nekam v mesto pozno popoldan in takrat jemo v restavraciji pa glih ne gledam na ceno.
1x na dopust pa pač gremo nekam v mesto pozno popoldan in takrat jemo v restavraciji pa glih ne gledam na ceno.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
jaz pečem v apartmaju žarček lepo vsak dan pa moja nardi solato svežo pa je to to... pa pirček gor.
Haha, prikriti hišoljubec, zdaj te pa imamo...
Najdeš 3, 4 gostilne, ki so ti všeč na tripadvisorju, pogledaš na reddit in je 99% možnosti, da boš jedel odlično.
Ali pa upoštevaš nekaj osnovnih pravil, pa ti niti googlat ni treba. Že s tem, da ne zaviješ v random gostilno "1. red do mora" v najbolj nabitem predelu je veliko.
Tako je. Zato po pravici jaz na dopustu ne iščem dobrih gostiln, ampak poceni in da ni čisto zanič, najbolj mi je pa pomembno, to pač poskušam prej ocenit, da bom čim prej prišel iz nje, ker na dopustu jaz nisem prišel sedet v gostilno cel popoldan ali večer.
Zakaj potem debatiramo o kvaliteti ponudbe, če je edini kriterij cena? Zgoraj ste razlagali, da hrvati nimajo ponudbe, da je povsod drugje boljše itd. Očitno je problem drugje.
Ni res. Debatirali smo o tem, da je kje drugje za isti denar bolje. Vsaj jaz gledam na to kompletno, ne samo gostilne, to je samo en majhen del, in ne samo apartma, hotel, kamp, ampak vse skupaj.
Hrvaško morje je seveda dobro, če bi hodili v nek kamp, kjer te nič drugega ne briga, je najbrž top. Ampak to se naveličam po treh dneh.
Hrvaško morje je seveda dobro, če bi hodili v nek kamp, kjer te nič drugega ne briga, je najbrž top. Ampak to se naveličam po treh dneh.
Zgodovina sprememb…
Seveda. Pa to ne pomeni najbolj fancy ali najdražje. Daleč od tega.
Ni res. Debatirali smo o tem, da je kje drugje za isti denar bolje. Vsaj jaz gledam na to kompletno, ne samo gostilne, to je samo en majhen del, in ne samo apartma, hotel, kamp, ampak vse skupaj.
Ok, ampak še vedno ni nihče napisal kje točno je boljše. Prišli so samo do tega, da imajo kje drugje mogoče cenejše ocvrte kalamare.
Če primerjaš primerljivo pa hitro vidiš, da so cene še vedno pod tržnimi. Nenazadnje to dokazujejo trume tujih turistov.
Hrvaško morje je seveda v redu, če bi hodili v nek kamp, kjer te nič drugega ne briga, je najbrž top. Ampak to se naveličam po treh dneh.
Kaj bi te še moralo brigati? Jaz hodim v kamp, pa delamo še veliko drugih stvari kot ležimo na plaži. Od obiskov vinogradov do raziskovanja starih mest, off road vožnje...
Ok, ampak še vedno ni nihče napisal kje točno je boljše
Mi gremo letos na gardsko jezero. Apartma je tu nekje kot na Hrvaškem, imaš pa zraven zabaviščne parke, kolesarske steze, bazen pri apartmaju, Verono, Alpe, itd. Vse skupaj bo sigurno dražje kot bi bilo 10 dni na hrvaškem morju. Ampak na Hrvaškem mi je zmeraj po petih dneh dolgčas, in s ceno so se tako približali, da bom pač nekaj doplačal za veliko več. Če bi bila Hrvaška bistveno cenejša, bi šli na Hrvaško za en teden in za par dni na Gardsko jezero. Tako pa nima nekega smisla.
codeMonkey ::
Mi bomo v dveh mesecih sli vsaj 3x v adrenalinski park, na Imagine Dragons koncert v Areno v Puli (sin je fen), v Akvarij, na Kamenjak s kolesi, itd. Ne vem kam hodite, ampak v okolici Pule je ogromno za poceti.
Mi gremo letos na gardsko jezero. Apartma je tu nekje kot na Hrvaškem, imaš pa zraven zabaviščne parke, kolesarske steze, bazen pri apartmaju, Verono, Alpe, itd. Vse skupaj bo sigurno dražje kot bi bilo 10 dni na hrvaškem morju. Ampak na Hrvaškem mi je zmeraj po petih dneh dolgčas, in s ceno so se tako približali, da bom pač nekaj doplačal za veliko več. Če bi bila Hrvaška bistveno cenejša, bi šli na Hrvaško za en teden in za par dni na Gardsko jezero. Tako pa nima nekega smisla.
Jaz sem bil ta mesec v Gardi. Je lepo, ampak, kot si ugotovil, vseeno dražje kot marsikje na HR obali, ponudba pa ni bistveno boljša, če sploh. Upam, da ne pričakuješ sveže ulovljenih jadranskih lignjev za 9€ na porcijo.
Srednjeveška mesta in vasi (Cavtat, Dubrovnik, Rovinj, Motovun, Pula, Zadar...) hribe (Velebit), kolesarske steze (http://www.istria-bike.com/en/bike_trai... in zabaviščne parke (https://www.dalmaland.com/) imaš tudi na HR.
Pa nimam nič proti, če ti bolj paše Italija, tudi meni bolj ustreza. Ampak malo smešno je poslušati kako Hrvaška nima ponudbe od ljudi, ki 5 dni skupaj ležijo na betonski mestni plaži v Umagu.
Ja...samo da od Istre s kolesarkimi stezami do Funparka imaš koliko, 300 km?
Bil sem že povsod od naštetega, po večkrat. In ta funpark primerjat z gardalandom ali pa movielandom je smešno...primerjaš ga lahko samo po ceni. In kot tudi vse ostalo, po ceni ne zaostaja toliko kot po kvaliteti. Pa sej ni slab, če si tam, greš, ampak ne bi hodu tam zarad tega.
V Pulo, Istro kolesarit, itd, se gre pa izven sezone, ne pa na dopust ko žge 38 stopinj.
Bil sem že povsod od naštetega, po večkrat. In ta funpark primerjat z gardalandom ali pa movielandom je smešno...primerjaš ga lahko samo po ceni. In kot tudi vse ostalo, po ceni ne zaostaja toliko kot po kvaliteti. Pa sej ni slab, če si tam, greš, ampak ne bi hodu tam zarad tega.
V Pulo, Istro kolesarit, itd, se gre pa izven sezone, ne pa na dopust ko žge 38 stopinj.
Zgodovina sprememb…
Ok, ampak še vedno ni nihče napisal kje točno je boljše
To a je TEBI po 5 dneh na Hrvaški dolgčas je pač tvoj osebni problem... večini pač kot kaže ni.
Ko smo šli na Hrvaško s kolegi nam nikoli ni bilo dolgčas, niti po 7 ali 9 dnevih...
In kaj to mene briga, če večini ni ali pa je? In ne, večina Evropejcev vseeno ne gre na Hrvaško, če že večina nekomu nekaj pomeni.
Pa jaz nimam problema z njo, sej smo šli velikokrat in nimam nič proti, samo pravim, da z dvigovanjem cene se ti odpirajo še druge možnosti. Če že moramo porabit 2-3 jurje za dopust, ni (več) Hrvaška edina opcija.
Pa jaz nimam problema z njo, sej smo šli velikokrat in nimam nič proti, samo pravim, da z dvigovanjem cene se ti odpirajo še druge možnosti. Če že moramo porabit 2-3 jurje za dopust, ni (več) Hrvaška edina opcija.
Zgodovina sprememb…
Ja...samo da od Istre s kolesarkimi stezami do Funparka imaš koliko, 300 km?
Jaz ti ne znam pomagati, razumem pa tvoje težave z dragimi ocvrtimi kalamari, glede na to, da imaš težave zgooglat kolesarske traile okrog Biograda in zabaviščne parke okrog Pule.
Btw, Garda ima glede na google celo 1 stopinjo višje povprečne temperature kot npr. Rovinj. Veselo kolesarjenje po 39 stopinjah.
codeMonkey ::
Ce gres samo zaradi tega namena tja, potem itak. Drugace pa se vreme spreminja in je precej verjetno, da bos v dveh tednih imel tudi nekaj primernih dni za kolesarit. Razen ce imas res sreco in zadanes kaksen vrocinski val.
In kaj to mene briga, če večini ni ali pa je? In ne, večina Evropejcev vseeno ne gre na Hrvaško, če že večina nekomu nekaj pomeni.
Ja saj to je logično, to sploh ni treba povedat... Če morš dat za Hrvaško 5k ali pa Maldive 5k bom jaz tudi šel na maldive... (za enako nočitev količino hrane itd...)
Ja saj to je logično, to sploh ni treba povedat... Če morš dat za Hrvaško 5k ali pa Maldive 5k bom jaz tudi šel na maldive... (za enako nočitev količino hrane itd...)
Nekaterim ni.
Nekaterim ni.
Bistvo je da bom JAZ šel na Maldive, če bo nekdo šel na Hrvaško je to čisto ok... vsakemu svoje.
Ne vem ce sem uspel v tej temi povedati, ampak meni je Hrvaska sicer odlicna destinacija. Torej ce vzamem npr. Pulo katero sem letos imel v mislih, mislim da mi ne bi bilo dolgcas. Imel bi zanimivosti za familijo, pa tudi npr. ce bi hotel tudi kaj za par uric poceti popolnoma sam.
Ne morem pa dusevno preboleti, da moram dati sedaj za nek posran apartma 150€/noc. Tudi to ni problem, ampak za me je dopust, da se ne stresiram ko pridem v apartma in kolnem kako ne dela klima kakor bi morala, kako moram cakat na toplo vodo "5minut" da le ta pritece, kako nimam kakor je treba pribora in kroznikov, pa tudi ta fora s kozarci, kjer je hrvatija tako skrta, da ne zna it v ikejo in kupit kompleta 6tih kozarcev za 3€ in se bi lahko nasteval.
Za restavracije mi je vseeno. Kot je nekdo napisal lahko jem 10 dni tudi makarone, ce je treba, samo da so makaroni kot se zagre. Tud za tega posranega brancina mi ni tezko dati 15-20€ na osebo, ampak daj ga pripravi tako kot se zagre, ne pa je na pol pecen in ljigav. Takega lahko tudi sam naredim.
Gledam se zmeraj Albanijo, ker naj bi bila poceni, ampak se ne more primerjati s Hrvasko niti v eni stvari. Vse nekaj umetno in kot je nekdo napisal, grem na morje ne samo zaradi morja, ampak tudi da si kaj po strani ogledam, pa kaksen trip z ladjico ipd.
Ne morem pa dusevno preboleti, da moram dati sedaj za nek posran apartma 150€/noc. Tudi to ni problem, ampak za me je dopust, da se ne stresiram ko pridem v apartma in kolnem kako ne dela klima kakor bi morala, kako moram cakat na toplo vodo "5minut" da le ta pritece, kako nimam kakor je treba pribora in kroznikov, pa tudi ta fora s kozarci, kjer je hrvatija tako skrta, da ne zna it v ikejo in kupit kompleta 6tih kozarcev za 3€ in se bi lahko nasteval.
Za restavracije mi je vseeno. Kot je nekdo napisal lahko jem 10 dni tudi makarone, ce je treba, samo da so makaroni kot se zagre. Tud za tega posranega brancina mi ni tezko dati 15-20€ na osebo, ampak daj ga pripravi tako kot se zagre, ne pa je na pol pecen in ljigav. Takega lahko tudi sam naredim.
Gledam se zmeraj Albanijo, ker naj bi bila poceni, ampak se ne more primerjati s Hrvasko niti v eni stvari. Vse nekaj umetno in kot je nekdo napisal, grem na morje ne samo zaradi morja, ampak tudi da si kaj po strani ogledam, pa kaksen trip z ladjico ipd.
Jaz nočem kolesarskih trailov, ampak normalne asfaltne kolesarske steze.
In v čem je problem? Se pač voziš po asfaltu. Ali spet ne najdeš kolesarskih stez tako kot ne najdeš dobre gostilne?
Vse nekaj umetno in kot je nekdo napisal, grem na morje ne samo zaradi morja, ampak tudi da si kaj po strani ogledam, pa kaksen trip z ladjico ipd.
Albanija je umetna tam okoli Drača, Vlora in podobnih destinacij, kjer imaš nove hotele kamor pogled seže. Tam, kje ni umetna pa verjetno nočeš biti na dopustu.
mr_chai ::
Se pač voziš po asfaltu.
Nekaj si pisal, da si bil že kje po svetu, ampak očitno še nisi nikjer naletel na normalno kolesarsko stezo. Tudi na Hrvaškem jih je nekaj, ampak ob morju pa bolj malo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21405 (6496) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31036 (4667) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 37762 (30584) | SuperKripto |
» | turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8910 (6628) | Spock83 |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43498 (33542) | ThinkPad |