» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
7 / 74
»»

Utk ::

Gledam Nizozemce, ki se ze leta vozijo v nas del pretezno z luksuznimi hibridi, pa sigurno ne bomo zdaj gledali njihovega povprecja, da bomo trdili, da jim je 120 EUR na noc tudi nek hud strosek.

Realno tudi redkokater slovenc bankrotira, če plača 120 na noč namesto 60 kot 10 let nazaj. Ampak kaj so Hrvati naredili v 10 letih, da bi zdaj kasirali 2x več? Kvaliteta je kvečjemu padla. 12 let nazaj smo šli kot študenti v kamp v Krk, mesto, ali pa v Baško, in tam skoraj na plaži jedli čevape ali pico skoraj vsak dan. Pol smo šli enkrat samo mimo, parcele razpolovljene, tist restoran na plaži pa bolj fensi, ampak prazen. Ti mater, danes, s 7x večjimi dohodki, ne vem če bi šel tam. Višje so cene, več opcij se ti odpira. Ja, tudi jezera v Avstriji in Italiji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

roscha1 ::

Norišnica. Vi oslički se kregate, koliko zasluži Avstrijec, koliko mi in koliko Uzbekistanec. Ni pomembno. Slovenski bedaki dalj kot do Hrćkov pač ne znajo in komu je to mar? Hodijo za VAŠ denar k njim? Ne? Torej kje vas boli in zakaj? Vsak naj svoj cekin nese kamor pač hoče, jaz zase vem da med sezono me hrćki ne vidijo, pri njihovih cenah ne. Ponudba je za 1 kur4ac, hrana tam nekje za 2 kurc4, cene pa kot v Monte Carlu. Hvala lepa. Osebno bom €€ raje zapravil v Grčiji, ostali pa kakor jim paše. Saj je njihov €€.

Vsi se derete kje je najceneje, ampak to je neumnost. Albanija je poceni, niti ne tako daleč, nič ni v resnici RES narobe tam dol, ampak vračal se ne bom. Črna gora, podobno samo dražje. Hrvati- precenjeni. Grki- daleč so v p.m. pa se BOM vrnil. Kaj mislite zakaj? Zaradi same cene gotovo ne. Ampak tudi cene imajo preklemansko normalne in tudi oni so normalni. Grk te ne vleče v svojo gostilno "na silo" ne najeda s krofnama in kuruzi, v gostilnah pa je hrana DOBRA za normalen denar.

Hrvatkoti, v pred in posezoni imajo ceno celo nekje normalne, takrat se vidimo, drugača pa hvala lepa in obvoz. Vsi ki so jim ježki in kamnita obala zakon pa : lepo za vas, dirkajte k njim, se vsaj pri Grkih nes srečamo, saj ne greste za moj €.

PacificBlue ::

Lol, kava v Sukošanu 2.70eur.
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Ja, morda je res draga, je pa vsaj zanič.

WizzardOfOZ ::

Moe_Lester je izjavil:

Moraš povedat kje in kako.

Ne morem, ker potem boste vsi na tistem samotnem otoku, daleč od civilizacije. In potem ne bo več samotni otok, ampak gužva.

Je pa cena enaka že zadnjih 5 let za sam kamp, draži se samo prevoz do tja in hrana.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Nihče si ne želi na samoten otok, kjer si samo ti in še par čudakov.

sreča da tako razmišljaš. eni se gremo na dopust spočit in ne rabimo glasne muzike in gužve.

chucki ::

roscha1 je izjavil:

Norišnica. Vi oslički se kregate, koliko zasluži Avstrijec, koliko mi in koliko Uzbekistanec. Ni pomembno. Slovenski bedaki dalj kot do Hrćkov pač ne znajo in komu je to mar? Hodijo za VAŠ denar k njim? Ne? Torej kje vas boli in zakaj? Vsak naj svoj cekin nese kamor pač hoče, jaz zase vem da med sezono me hrćki ne vidijo, pri njihovih cenah ne. Ponudba je za 1 kur4ac, hrana tam nekje za 2 kurc4, cene pa kot v Monte Carlu. Hvala lepa. Osebno bom €€ raje zapravil v Grčiji, ostali pa kakor jim paše. Saj je njihov €€.

Vsi se derete kje je najceneje, ampak to je neumnost. Albanija je poceni, niti ne tako daleč, nič ni v resnici RES narobe tam dol, ampak vračal se ne bom. Črna gora, podobno samo dražje. Hrvati- precenjeni. Grki- daleč so v p.m. pa se BOM vrnil. Kaj mislite zakaj? Zaradi same cene gotovo ne. Ampak tudi cene imajo preklemansko normalne in tudi oni so normalni. Grk te ne vleče v svojo gostilno "na silo" ne najeda s krofnama in kuruzi, v gostilnah pa je hrana DOBRA za normalen denar.

Hrvatkoti, v pred in posezoni imajo ceno celo nekje normalne, takrat se vidimo, drugača pa hvala lepa in obvoz. Vsi ki so jim ježki in kamnita obala zakon pa : lepo za vas, dirkajte k njim, se vsaj pri Grkih nes srečamo, saj ne greste za moj €.

Ti si sigurno srb, da imas nazi razmisljanje proti hrvatom
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

starfotr ::

Grki tudi prodajajo krafne i kukuruz na plaži.

Tako, da ne prodajaj bučk.

Gagatronix ::

chucki je izjavil:

roscha1 je izjavil:

Ti si sigurno srb, da imas nazi razmisljanje proti hrvatom

A zdaj moras bit ze Srb da imas mnenje o Hrvatih da so, takoj za Italijani, najvecji cigani v Evropi ?

Pizda pa kje ti spis, da te ne ukradejo ?

c3p0 ::

Utk je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Ja, morda je res draga, je pa vsaj zanič.

Pri nas pa 2.40, pa niti ne govorim o centru LJ ali MB, ali o sezoni.

MisterR ::

paraboŁa je izjavil:

Ne vem no, pula za 11 nočitev v visoki sezoni skupaj z feejem za čiščenje in airbnb feejem 617EUR.

Celo stanovanje, 5 min peš do centra. Nekateri so seveda zelo zaokrožili navzgor ob prihodu evra, vendar se še vseeno da dobiti za dobro ceno.

P.s. Airbnb > Booking

MisterR je izjavil:

Daj povezavo da vidimo to 5min do centra.

Ne gre?

roscha1 ::

@ starfotr

Ne bom trdil, da Grki NIKJER ne prodajajo krofov in koruze pa še česa, ampak zaenkrat na to še nisem naletel, ali pa so bili prodajalci toliko NEVSILJIVI da jih sploh nisem opazil. Tle je finta.

Platarija - ni bilo krofov
Nissos - ni krofov
Ves zahodni del Kefalonije od Fiskarda do Xija -ni krofov

Letos ja v planu Halkidiki. Bom javil...

Tudi senčnike in ležalnike na plaži, ti Grk ponudi prijazno in normalno, Hrvatek pa v 95% teži, kot da mu misliš kaj ukrast.
TO je razlika.

Hrana? Pri Grkih sem (predvidevam, trdim težko) dobil sveže ribe lignje whatewer, hrvatko mi je letos za 1. maj spacal neko precenjeno omakico iz kozic, za katere grem stavit kar češ, da so bile največji čipšit iz Eurospina. Kako vem? Ker sem se v Eurospinu 1x tudi sam nasral z ravno enakimi. Pa me niso takole zajebal prvič...

Ne nisem Srb, ne prenesem pa, da mi bedaki za zanič stvari računajo bogastvo. Tukaj so pač Hrćki zmagovalci.

Čisto za primer: V Skadru (Albanija) gremo jest. Boljša polovica naroči neke sorte solato s piščancem in klinci palci. Kelner zajebe in prinese PODOBNO solato, ne čisto tapravo. Piščanec je bil, oni dodatki so bili malo drugi. Moja ga opozori, da je zasral, ampak naj kar pusti, ker da ni take razlike, tipa skoraj kap, vztraja da bo zamenjal, če se prav spomnim jo potem še računali niso. In to v Albaniji, ki je turistično res top destinacija...

user4683 ::

Dolocenega tipa slovencev res niti Hrvati ne prebavijo najbolje, tako da je ljubezen obojestranska :))

Sem imel pa z "vlecenjem v restavracije" sam prve izkusnje prav iz Grcije. In to ne enkrat ampak na kar nekaj lokacijah. Po anekdotnisko bom zakljucil, da so Grki vsiljivi.

Zanimivo, da folk se kar rine k Hrvatom, kljub nestetim katastrofalnim izkusnjam, ki so jih imeli.

FireSnake ::

roscha1 je izjavil:

@ starfotr

Ne bom trdil, da Grki NIKJER ne prodajajo krofov in koruze pa še česa, ampak zaenkrat na to še nisem naletel, ali pa so bili prodajalci toliko NEVSILJIVI da jih sploh nisem opazil. Tle je finta.

Platarija - ni bilo krofov
Nissos - ni krofov
Ves zahodni del Kefalonije od Fiskarda do Xija -ni krofov

Letos ja v planu Halkidiki. Bom javil...

Tudi senčnike in ležalnike na plaži, ti Grk ponudi prijazno in normalno, Hrvatek pa v 95% teži, kot da mu misliš kaj ukrast.
TO je razlika.

Hrana? Pri Grkih sem (predvidevam, trdim težko) dobil sveže ribe lignje whatewer, hrvatko mi je letos za 1. maj spacal neko precenjeno omakico iz kozic, za katere grem stavit kar češ, da so bile največji čipšit iz Eurospina. Kako vem? Ker sem se v Eurospinu 1x tudi sam nasral z ravno enakimi. Pa me niso takole zajebal prvič...

Ne nisem Srb, ne prenesem pa, da mi bedaki za zanič stvari računajo bogastvo. Tukaj so pač Hrćki zmagovalci.

Čisto za primer: V Skadru (Albanija) gremo jest. Boljša polovica naroči neke sorte solato s piščancem in klinci palci. Kelner zajebe in prinese PODOBNO solato, ne čisto tapravo. Piščanec je bil, oni dodatki so bili malo drugi. Moja ga opozori, da je zasral, ampak naj kar pusti, ker da ni take razlike, tipa skoraj kap, vztraja da bo zamenjal, če se prav spomnim jo potem še računali niso. In to v Albaniji, ki je turistično res top destinacija...

Če kdo misli, da na Hrvaškem jé domače lignje se že v štartu moti.
Oni vse izvozijo, ker lahko drago prodajo. Turistom pa kupljen drek prodajajo. Izjema so kaki privarniki na otokih, ki sami pozimi lovijo.

Da ti že zdaj povem: Halikidiki ni krofof, Solun ni krofov, Rodos ni krofov, Kreta ni krofov, Zakintos ni krofov.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Moe_Lester ::

WTF? Kam ti hodiš, da ti prodajalci krofov delajo probleme? :)

Oni vse izvozijo, ker lahko drago prodajo. Turistom pa kupljen drek prodajajo. Izjema so kaki privarniki na otokih, ki sami pozimi lovijo.

Aha, se pravi izvažajo lignje, ki jih drago prodajajo namesto, da bi jih še dražje prodajali v svojih restavracijah? :) Does not compute.

To, da ne znaš najti spodobne restavracije več pove o tebi kot o restavraciji. Pa lignji načeloma tudi niso ravno nacionalna specialiteta. Kot bi se pizdil čez povprečno carbonaro v Munchenu :)

Problem lignjev je tudi v tem, da je jadransko morje vseeno relativno majhno, turisti bi verjetno ze do prvega julija pojedli celotno hrvasko zalogo nalovljeno pozimi. Ker more vsak pac jesti ocvrte kalamare ko pride na morcija. No kljub temu pa ni ravno tezko najti restavracij, ki strezejo jadranske. Jih pa ne vsaka, ker jih fizicno ne bi bilo dovolj. 100-200 ton ulovljenih lignjev vs 70 milijonov nocitev + domacini, ki verjetno tudi kdaj pojejo kaksnega.

Kodrnusa ::

Trenutno v mestu Caorle v Italiji. Capucino 2,20€, aperol 3,5€, kamp za 4 clansko družino z avtodomom 40€ na noc (kamp z bazenom). Pica margarita v restavracijah od 6,5 do 7,5€ (v centru), ostale pice okoli 10€, testenine 11€, morske jedi od 15€ naprej. Edino pivo je drago :)
Morje toplo, mivka raj za otroke, trenutno nobene gužve.

redtech ::

Dodamo še strošek za avtodom 120 EUR / dan, da dobimo celoto :)

Ja avtodom moras tud na hrvaskem placat :)

kixs ::

Kodrnusa je izjavil:

Trenutno v mestu Caorle v Italiji. Capucino 2,20€, aperol 3,5€, kamp za 4 clansko družino z avtodomom 40€ na noc (kamp z bazenom). Pica margarita v restavracijah od 6,5 do 7,5€ (v centru), ostale pice okoli 10€, testenine 11€, morske jedi od 15€ naprej. Edino pivo je drago :)

Kaze 19stC. Toplo? Morda v tisti 20cm mivki.

asdf_jklc ::

Hrvatov in njihove države ne maram preveč in zato tja pa dol ne hodim. Pri meni je meja Južne Evrope na Kolpi in to je to. Pač na hrvaškem ne vidim pointa kaj naj tam počnem - ena in ista plaža povsod, cene navite kot da kaj nudijo, bolj ali manj umazano, zapuščeno in že 50 let isto (tudi pri nas je popolnoma isto).

Ampak pozdražitve so pa brutalne povsod: 2019 v Ameriki si dobil hotel za 4 člansko družino za 80-120 € kjerkoli, tudi v Hiltonu si spal za 130 €. Cene danes so od 200 do 300 € (imam v bookingu iste hotele in sem gledal vse hotele v katerih smo bili). Rent-a-car je prišel za 16 dni 850 €, danes je enaka ponudba 1300 €+. Gledas evropske države, isto. Letalske karte do Mauritiusa, Miami-ja, Dubai, Sejšelov - vse je 50 do 60% dražje. Tako da niso samo na hrvaškem cene višje.

trancer01 ::

Glasujte, ne potujte!:))

kajtimara ::

Kako hudiča sfolgajo tisti, ki vseeno grejo na Hrvaško?
A ne vidijo ali slišijo, da tam nekaj ni v redu? Na hrvaškem. Pa vseeno rinejo tja.
Zaradi Instagrama?

m0LN4r ::

Nekateri sparajo celo leto, obrnejo vsak evro, da lahko otroke odpeljejo vsaj 1x na leto na morje.

Mas pa se revnejse druzine, ki si lahko kvecjemu privoscijo popoldansko karto za kopanje 2x na mesec.

Kako shajajo? Odpovedovanje.

Instagramerji so ponavadi studenti, ki jih financira familija in ob faksu hodijo rajsi kelnarit+napitnine pobirat.

Tako da gre ves denar za zur. Evo zdaj je Spring Break v zrcah, insta objav princesk in pozerjev je koliko hoces
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

trancer01 ::

Jaz, če že grem, grem nekam v Sloveniji. Denar za dopust raje pustim v državi, kjer živim. Večina pa ni zadovoljna, če ne potuje po vsem svetu z avioni ali avtodomi po celih kontinentih.:)) Doma so potem takšni ponavadi najbolj glasni o "trajnostnem" bivanju in ekologiji. Ko pa hodijo svinjat po vsem svetu, jih pa umazanija, ki jo povzročajo, nič ne moti.:))

enemon ::

Tisti, ki hočete poceni dopust, pojdite na Goričko :D

Kopate se lahko v Soboškem jezeru, če je slabo vreme v toplicah, lahko kolesarite... Nastanitve od kampiranja, glampinga, turističnih kmetij, ljudje prijazni.

Za jest se lahko zapeljete na Madžarsko, picerija v centru Monoštra ima odlično veliko margerito za 4,5 EUR. :D

Za nekaj dni grem letos definitivno gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

Moe_Lester je izjavil:

WTF? Kam ti hodiš, da ti prodajalci krofov delajo probleme? :)

Aha, se pravi izvažajo lignje, ki jih drago prodajajo namesto, da bi jih še dražje prodajali v svojih restavracijah? :) Does not compute.

To, da ne znaš najti spodobne restavracije več pove o tebi kot o restavraciji. Pa lignji načeloma tudi niso ravno nacionalna specialiteta. Kot bi se pizdil čez povprečno carbonaro v Munchenu :)

Se ti vidi, da dlje od hrvatije ne vidiš.
Ti plačaš drago, uvožen drek. Ampak za tebe je to očitno višek kulinarike.
Ulov gre pa še vedno v izvoz: Hrvati na Dunaju, naprimer, se s tem mastijo.

trancer01 je izjavil:

Jaz, če že grem, grem nekam v Sloveniji. Denar za dopust raje pustim v državi, kjer živim. Večina pa ni zadovoljna, če ne potuje po vsem svetu z avioni ali avtodomi po celih kontinentih.:)) Doma so potem takšni ponavadi najbolj glasni o "trajnostnem" bivanju in ekologiji. Ko pa hodijo svinjat po vsem svetu, jih pa umazanija, ki jo povzročajo, nič ne moti.:))

Mi gremo letos za spremembo k nam na morje.
Res je, da ves denar znosimo ven, potem se pa čudimo, če pri nas vse crkuje.

enemon je izjavil:

Tisti, ki hočete poceni dopust, pojdite na Goričko :D

Kopate se lahko v Soboškem jezeru, če je slabo vreme v toplicah, lahko kolesarite... Nastanitve od kampiranja, glampinga, turističnih kmetij, ljudje prijazni.

Za jest se lahko zapeljete na Madžarsko, picerija v centru Monoštra ima odlično veliko margerito za 4,5 EUR. :D

Za nekaj dni grem letos definitivno gor.

Zelo dober namig.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

dronyx ::

PacificBlue je izjavil:

Na Plitviških jezerih je kava 3,5 €, tako da se mi zdi 2,7 € poceni (narava sicer čudovita, pot do tja pa kot bi bil v Moldaviji). Je pa Hrvaška, zlasti pa seveda njihova obala, postala zelo draga destinacija. Lakomnost je neizmerna. Čez leto ali dve bodo domačini spali v šotorih da bodo za drag denar oddajali apartmaje. Za vse tiste domačine, ki se ne ukvarjajo s storitvami ali turizmom pa po moje tam ne bo več za živet zaradi draginje. Tako kot so domačini odšli iz Benetk ali turističnega dela Firenc bodo morali oditi iz Hvara, Korčule itd.

Se ti vidi, da dlje od hrvatije ne vidiš.

Po čem se mi to vidi? Me res zanima kako si prišel do tega zaključka.

Bom tako napisal. Daleč od tega, da bi bil največji popotnik ali vrhunski poznavalec hrane, ampak moja primerjava temelji na izkušnjah iz:

- michelin star restavracij na več kontinentih
- nekaj velikih food marketov po aziji
- vseh možnih restavracij po V in Z obali ZDA. Od burger in BBQ jointov do štantov z lokalnimi, sveže ulovljenimi jastogi, školjkami in drugimi morskimi specialitetami iz SV države.
- kupa domačih gostišč, kmetij, štantov, hole in the wall ponudbe in malenkost bolj fancy restavracij po Toskani in Provansi.
- najboljšimi picerijami ter iz neaplja
- nekaj obrokov s privat chefom, ki je pripravljal specialitete iz Kampanije.
- ...

Osebno na hrvaškem nimam težav najti hrane, ki je primerljiva z zgoraj naštetimi lokacijami.

Dopuščam možnost, da še nisem izkusil dovolj sveta in imam enostavno zanič kriterije za hrano. Dopuščam tudi možnost, da ne kateri ne znate drugega kot naročiti uvožene ocvrte lignje v prvi pasti za turiste, ki jo najdete.

Večina pa ni zadovoljna, če ne potuje po vsem svetu z avioni ali avtodomi po celih kontinentih.:)) Doma so potem takšni ponavadi najbolj glasni o "trajnostnem" bivanju in ekologiji. Ko pa hodijo svinjat po vsem svetu, jih pa umazanija, ki jo povzročajo, nič ne moti.:))

"Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of the earth all one's lifetime." -- Mark Twain

kajtimara je izjavil:

A ne vidijo ali slišijo, da tam nekaj ni v redu? Na hrvaškem. Pa vseeno rinejo tja.

Zakaj nekateri nimamo v nobeni državi problemov ne v gostilnah in ne z ljudmi, ne v kampih, ne v apartmajih in ne v hotelih? Če prideš v goste k nekomu se pač prilagodiš njegovim pravilom. Ko pride nekdo k meni v goste, pa tudi pričakujem, da se bo prilagodil mojim pravilom. Če se ne lahko spoka. In tako se tudi obnašamo.

Kapitan Jack ::

WizzardOfOZ je izjavil:

kajtimara je izjavil:

Zakaj nekateri nimamo v nobeni državi problemov ne v gostilnah in ne z ljudmi, ne v kampih, ne v apartmajih in ne v hotelih? Če prideš v goste k nekomu se pač prilagodiš njegovim pravilom. Ko pride nekdo k meni v goste, pa tudi pričakujem, da se bo prilagodil mojim pravilom. Če se ne lahko spoka. In tako se tudi obnašamo.

Kak butast primer.
Ne vem tocno kaj mislis s tem, da naj se prilagodimo? V katerem kontekstu? Torej ti si pristas, da naj damo kockarjem 2-3k za 10-14 dni in potem naj se jim se prilagajam?

Za začetek se da "prilagoditi" tako, da se rogljička in kave ne naroča z "en kifeljček in kapučinček prosm" (slišano večkrat kot bi si mislil), ali pa "ene dva brancinčka prosm... a večga pa nimate?" (vsaj potrudi se vprašat po hrvaško, včasih se najde kakšna precej bolj sveža riba zadaj). Da ne omenjam nenormalnih količin pizdakanja, najedanja, glasnosti (italijani so milina) in še kaj.

Se en butast primer in osamljen predvsem. Poleg tega kaj to moti koga. Itak so konobari sami uvozenci. Saj je tudi v slovenistanu podobno. Uvozena hrvatija, ki ne zna slovensko.

Spxy ::

Kodrnusa je izjavil:

tem cenam dodaj še 2-3€ za postrežnino. Na osebo. Pa je pica kar naenkrat 10-13€. Še vedno poceni ja, ampak realne pa te cene niso.

Kapitan Jack je izjavil:

Se en butast primer in osamljen predvsem. Poleg tega kaj to moti koga. Itak so konobari sami uvozenci. Saj je tudi v slovenistanu podobno. Uvozena hrvatija, ki ne zna slovensko.

Bi si upal trditi, da poznam teh primerov precej vec kot nekdo, ki glede na ves gnev ocitno sploh ne hodi na Hrvasko.

Ma ti si pa res lep primer tega...se grem stavit da bi tebe še iz Slovenije marsikdo spokal.

feryz ::

Slotehovci so zmagovalci.
Oni bi 10k neto za 4 ure, še rajši manj, dela od doma, za dopust bi dali pa 200 evrov za celo družino, vsaj 4 zvezdice, all inclusive.
Priceless.

feryz je izjavil:

Oni bi 10k neto za 4 ure, še rajši manj, dela od doma, za dopust bi dali pa 200 evrov za celo družino, vsaj 4 zvezdice, all inclusive.
Priceless.

Ampak te teme ni odprl tipičen slotechovec, ampak uvožen jodlar. Zdaj pa to razloži...

Moe_Lester je izjavil:

Po čem se mi to vidi? Me res zanima kako si prišel do tega zaključka.

Ker še kar vztrajaš pri zmoti. Zgoraj ti je nekdo celo podal številke. Pa še kar riješ.

Spxy je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

tem cenam dodaj še 2-3€ za postrežnino. Na osebo. Pa je pica kar naenkrat 10-13€. Še vedno poceni ja, ampak realne pa te cene niso.

Noben ni rekel da je zastonj...
Je pa glede na standard, ki je 2x višji kot na hrvaškem zelo poceni. Cene pa primerljive z našimi ali hrvaškimi...

user4683 je izjavil:

Za začetek se da "prilagoditi" tako, da se rogljička in kave ne naroča z "en kifeljček in kapučinček prosm" (slišano večkrat kot bi si mislil), ali pa "ene dva brancinčka prosm... a večga pa nimate?" (vsaj potrudi se vprašat po hrvaško, včasih se najde kakšna precej bolj sveža riba zadaj). Da ne omenjam nenormalnih količin pizdakanja, najedanja, glasnosti (italijani so milina) in še kaj.

Se poskušajo prilagajati. In potem rečejo: "en kooozarec vode, molim".
Nakar se jim kelnarji krohočejo.
Govoriti slovensko (knjižno), ker znajo oni. Če imaš denar se te bo vsak trudil razumeti (ne velja samo za hrvatijo).

Ker še kar vztrajaš pri zmoti. Zgoraj ti je nekdo celo podal številke. Pa še kar riješ.

Kakšne številke? Huh? A sigurno odgovarjaš pravemu?

Moe_Lester je izjavil:

Mislim, da se sklicuje na moje številke glede tega, da pač čisto vsak kalamar pa ne more biti jadranski, ker jih ni dovolj. Spregledal pa je bistvo tvojega zapisa, da če se vsaj malo potrudiš lahko brez problema v vsakem malo večjem kraju najdeš restavracije, kjer strežejo jadranske lignje. Ampak lažje je zaviti v cheap turistično luknjo in pizditi zakaj nimajo jadranskih. Enako, kot lahko v Sloveniji najdeš odlične in zanič kremšnite.

Utk je izjavil:

feryz je izjavil:

Priceless.

Ampak te teme ni odprl tipičen slotechovec, ampak uvožen jodlar. Zdaj pa to razloži...

Uvozen jodlar seveda, ki ze iz principa ne bo dal 2-3k za 10 dni za apartma iz casov bivse juge. In veliko nas je takih, ki razmisljamo, pa niso uvozeni jodlarji in imajo teh tipicnih 5k neto na mesec.

user4683 je izjavil:

Moe_Lester je izjavil:

Mislim, da se sklicuje na moje številke glede tega, da pač čisto vsak kalamar pa ne more biti jadranski, ker jih ni dovolj. Spregledal pa je bistvo tvojega zapisa, da če se vsaj malo potrudiš lahko brez problema v vsakem malo večjem kraju najdeš restavracije, kjer strežejo jadranske lignje. Ampak lažje je zaviti v cheap turistično luknjo in pizditi zakaj nimajo jadranskih. Enako, kot lahko v Sloveniji najdeš odlične in zanič kremšnite.

Lej, problem je da tudi v cheap turistični luknji stanejo ti kalamari 15 evrov. Pri nas v Portorožu, Luciji, Izoli, so 10-11. In stokrat boljši. Ja, lahko da so na Hrvaškem kje tudi boljši, samo da potem niso več niti 15 evrov, ampak še kaj več.

Kapitan Jack je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

kajtimara je izjavil:

Kak butast primer.
Ne vem tocno kaj mislis s tem, da naj se prilagodimo? V katerem kontekstu? Torej ti si pristas, da naj damo kockarjem 2-3k za 10-14 dni in potem naj se jim se prilagajam?

Ne, to si ti domišljaš.
Greš tja, kjer ti za tvoj denar nudijo največ.

Prilagajanje pa; Če ne znaš jezika, ne trajbaš "slovenštine" ali "srbohrvaštine" (oboje zanalašč s "t") ampak se pogovarjaš v angleščini, nemščini,.... Pa ni se treba z vsakim skregat in pokazat, kak debil si.

Utk je izjavil:

user4683 je izjavil:

Moe_Lester je izjavil:

Lej, problem je da tudi v cheap turistični luknji stanejo ti kalamari 15 evrov. Pri nas v Portorožu, Luciji, Izoli, so 10-11. In stokrat boljši. Ja, lahko da so na Hrvaškem kje tudi boljši, samo da potem niso več niti 15 evrov, ampak še kaj več.

Jaz plačujem za jadranske kalamare na Hrvaškem v ne ravno luknjah 15-17eur (ocvrte, s pomfrijem). V Kopru recimo pa "patagonske" za ceno 11eur (s pomfrijem) dobim samo v fast food luknjah kjer se še vsedeš težko, jadranske pa v restavracijah za podobno ceno kot na Hrvaškem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Ja, s Hrvati se bom po anglešku menu, ti res nisi diht.

V Kopru recimo pa "patagonske" za ceno 11eur (s pomfrijem) dobim samo v fast food luknjah kjer se še vsedeš težko.

Jaz bom dal link, nakladanje pa prepustim nakladačem.
http://pizzeriaporto.si/sl/

Ampak zakaj bi rinil v turistično luknjo na uvožene kalamare za 15€, če greš lahko za podoben denar v odlično domačo restavracijo na domači pršut, fuže in kozarček lokalne malvazije?
««
7 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6121392 (6483) ZveeZ
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9431027 (4658) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21437753 (30575) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

548908 (6626) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17043490 (33534) ThinkPad

Več podobnih tem