Forum » Loža » Evakuacijski izhodi, vrata...
Evakuacijski izhodi, vrata...
s1m0n ::
Zanima me ali morajo npr. vrata, ki so namenjena evakuaciji v objektih (ala šole, trgovine...) biti odklenjena? No prehodna iz notranje strani...
- poskusil klonirati: s1m0n ()
novak-t ::
Seveda, morajo imeti prost prehod v primeru evakuacije. Sicer ne vem kaj točno te zanima, ampak to ne pomeni, da se lahko prosto prehaja skozi ta vrata. Vrata so namenjena evakuaciji. Ali so lahko vrata zaklenjena in se odklenejo z aktivacijo alarma, pa ne vem. Prepoved prehoda pa je ponavadi zaradi tega, ker so verjetno vrata vezana na alarm (aktivacija alarma ob odprtju vrat). Upam da sem zadel tvoje prave vprašanje.
RedDrake ::
V Ikei so zasilni izhodi odklenjeni. Se pa sproži konkreten alarm, če jih odpreš. Vem, ker je žena zavila skozi tak "izhod" v Zagrebu in je bilo zelo hitro zelo pestro ...
Seveda, morajo imeti prost prehod v primeru evakuacije. Sicer ne vem kaj točno te zanima, ampak to ne pomeni, da se lahko prosto prehaja skozi ta vrata. Vrata so namenjena evakuaciji. Ali so lahko vrata zaklenjena in se odklenejo z aktivacijo alarma, pa ne vem. Prepoved prehoda pa je ponavadi zaradi tega, ker so verjetno vrata vezana na alarm (aktivacija alarma ob odprtju vrat). Upam da sem zadel tvoje prave vprašanje.
V osnovi gre za vrata ki so fizično zaklenjena s ključem...
novak-t ::
To pa ne sme biti, če gre za dejanska evakuacijska vrata.
Stampl ::
V primeru evakuacijskih vrat so lahko zaklenjena na način, da je iz evakuacijske smeri omogočen prehod. Se pravi, na notranji strani je push-to-open, na zunanji strani je bunka (ni kljuke). S ključem so lahko zaklenjena, če imajo elektronsko ključavnico (elektro napajana iz GNC centrale), da se v primeru alarma odklenejo/odprejo.
vse drugo je no go. (rigli, ketne, žabice, navadne ključavnice etc...)
Aha sem nekaj v tej smeri prebral... Bom jih ustno opozoril, če ne bo efekta pa prijavil...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ukradeno kolo Nakamura Catch 70 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 27303 (24558) | mihec87 |
» | Zaklenjen vhod v blokOddelek: Loža | 7671 (6098) | Mesar |
» | Elektronska ključavnicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2819 (2591) | nastyboy |
» | Preprost "alarm"Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2482 (2098) | MihaFirst |
» | Alalrm preko gsm-aOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3363 (2911) | balocom |