» »

IPSec med OPNSense - Mikrotik

IPSec med OPNSense - Mikrotik

psychoshorty ::

Pozdrav,

imam en majhen problem, kjer sam vec ne pridem naprej. Topologija omrezja je sledeca:

Site A je Opnsense v AWS -u. Public staticni ip in lan.
Site B je Mikrotik na optiki s staticnim ip-jem in lan omrezjem.
Do Site A se vzpostavlja povezava z OpenVPN.
Cilj: Z OpenVPN povezavo priti iz AWS -a do LAN omrezja Mikrotika.

Ipsec tunnel je sestavljen iz Phase 1 med AWS in Mikrotikom. Prva Phase 2 je povezava med lan omrezjema med AWS in Mikrotikom. To deluje, tudi pingam lahko oba lana v obe smeri.
Druga Phase 2 pa je subnet OpenVPN Clientov in Mikrotik LAN omrezjem. Tu se mi zatakne.

OPNSense sigurno ni problem, ker se nanj bolje spoznam kot na samega Mikrotika. Na Mikrotiku bi moral NAT pravila imeti pravilno nastavljena, vse faze IPSec so established. Iz OpenVPN povezave ne morem niti pingat mikrotika npr. Vse kar sem pogooglal in poizkusil ne prime in nimam vec idej kaj naj naredim. Ce bo kdo imel konkretna vprasanja lahko dodam tudi screenshote nastavitev.

Vnaprej hvala za pomoc!

Daniel ::

No mene si tu vsekakor dobil. Pojma nimam o kaki konfiguraciji je govora. Screenshoti bi sicer morda lahko malo pomagali ampak tole je res že napredna konfiguracija in težava.

llc ::

Tako kot si opisal, na Mikrotiku ne rabiš NAT-a. Pač posnifaj icmp promet na vseh segmentih (najprej če gre icmp v OpenVPN tunel, če pride na opnsense, če gre v ipsec tunel, če pride do mikrotika, če gre naprej v B-Lan in potem nazaj ) in glej, kje ne pride skozi.

mzakelj ::

Zakaj ne urediš to z Wireguardom ?

https://www.tinc-vpn.org/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mikrotik T-2 IPTV IGMP Proxy

Oddelek: Omrežja in internet
3611837 (1344) raceboy
»

VPN do LTE routerja?

342130 (772) Daniel
»

Domači VPN (strani: 1 2 3 )

12724806 (10654) Daniel
»

Kaj uporabit za remote dostop do domačega računalnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9914338 (11383) sbawe64
»

Kateri router za VPN ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
477107 (5791) SeMiNeSanja

Več podobnih tem