» »

Dobrodelnost - da ali ne?

Dobrodelnost - da ali ne?

1 2
3
4

ales85 ::

DePalmo je izjavil:

nato se je pojavil še Gale in sem tuhtal če bi še njemu. Ampak je punca malo raziskala in se je Galu do takrat že veliko darovalo, porabila je pa mami ali nekdo drug iz družine, se ne spomnim točno.

Kateri to? Kakšen vir?

MIHAc27 ::

Mato989 je izjavil:

Jaz nikomur vec nic ne dam ko jih jebe

Vse od takrat ko sem sendvic kupil ciganki in sem jo videl od dalec ko je v smeti vrgla

To je kr žalostno. En bo pa res lačen, in mu pač noben ne bo dal iz istega razloga (pa itak je bolj verjetno, da tak, ki je res lačen/rabi sploh fehtaril ne bo).

Sej mene so na isto foro tudi nategnili za 5€. Mi je bilo prec jasno, da je nekaj narobe, ko je bankovec kar v žep dal.
Zneski donacij pa itak popravijo, če daš samo 5€. Ker če so sami visoki, 20,30,50... ti je še nerodno dat samo par evrov.

V glavnem srečal sem jih še ene 2x. Na žalost se mi je vsakič mudilo, bom pa poklical Policijo, ko spet kakega vidim. Tudi če bodo čez par ur spet na prostosti, bo vsaj ob dnevni izkupiček. In ko ljudje ne bodo oguljufani, se jim pač ne bo splačalo to počet ker ne bo zaslužka in mogoče gredo kam drugam.

hipertija ::

MIHAc27 je izjavil:

Zneski donacij pa itak popravijo, če daš samo 5€. Ker če so sami visoki, 20,30,50... ti je še nerodno dat samo par evrov.

Pa saj to je namen :) dobr so te.
Prekle za kurnk

DePalmo ::

MIHAc27 je izjavil:

To je kr žalostno. En bo pa res lačen, in mu pač noben ne bo dal iz istega razloga (pa itak je bolj verjetno, da tak, ki je res lačen/rabi sploh fehtaril ne bo).

Takega ne boš srečal na ulici, ker ga bo preveč sram in mu bo nerodno okoli prositi za pomoč.

Unchancy ::

Če grem po vrsti:

1. Zakaj bi neki random osebi na cesti razlagal svoje osebne podatke?
2. Zakaj bi neki random osebi na cesti dal dostop do svojega podpisa?
3. Kakšen pomen naj bi to deljenje osebnih podatkov imelo za namen zbiranja humanitarne pomoči?

Se pravi 3x ne v štartu, pa se še sploh nismo začeli pogovarjati o vsebini. Od koga oni uspejo kaj nafehtat? Uganka...
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Unchancy ()

WizzardOfOZ ::

Unchancy je izjavil:

Če grem po vrsti:

3. Kakšen pomen naj bi to deljenje osebnih podatkov imelo za namen zbiranja humanitarne pomoči?

Se pravi 3x ne v štartu, pa se še sploh nismo začeli pogovarjati o vsebini. Od koga oni uspejo kaj nafehtat? Uganka...

Letos do 1.maja je bilo v Sloveniji več kot 120.000 kraj denarja zaradi lažnih sms in emailov, na katere so Slovenci odgovarjali in posredovali svoje podatke.
Mislim, da se morate malo zamisliti, kaj dajete od sebe.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

feryz ::

Resno!? Da nisi malo zapretiraval? Za kakšnih tisočkrat?

Boomerang ::

Unchancy je izjavil:

Če grem po vrsti:

Mogoče ker se podpisom in osebnimi podatki dokazuje, da je bil denar pridobljen prostovoljno s strani podpisane osebe? Je pa ta tehnika malo zastarela (tako se je delalo 20 let nazaj, ko se je z osebnimi podatki ravnalo drugače kot danes), ampak ker so ljudje tega navajeni, se je ohranila do danes.

Bolj bi mene zanimalo, kako ločiti izkoriščevalce (ki denar pospravijo v žep) od tistih, ki dejansko zbirajo za neko društvo in gre denar na pravo mesto. Včasih naletim na koga, ki za nek znesek prodaja kakšno brošuro, pobarvanko, križanke, časopis, zbran denar pa gre za dober namen. Ampak tudi pobarvanke lahko jaz doma naprintam, grem pred trgovino in mimoidočim rečem, da so jih pripravili v nekem varstveno-delavnem centru, kamor bo šel zbran denar. Kako pa bo nek random človek vedel, ali gre za resnico ali laž?

feryz je izjavil:

Resno!? Da nisi malo zapretiraval? Za kakšnih tisočkrat?

Na žalost nisem.

jest10 ::

GummyBear je izjavil:

Saj vsi vemo, kako to je. Darujejo tisti, ki imajo komaj zase - ker razumejo, kaj pomeni biti v stiski. Bogatašu ničesar ne manjka, ne pozna stiske, zato tudi sočutja nima in ne bo ničesar daroval.

To po večini ne drži.

Se pa večina tistih, ki darujejo lepe zneske, ne hvali na okoli

JOKER ::

Hja, tukaj pa sem precej razočaran. Sva z ženo bila dobrodelna (še danes imam vsa potrdila), ampak sva nehala biti od takrat naprej, ko se je zbiralo za fantka iz primorske. Se mi zdi, da je bil Kris (nisem siguren). In od takrat maprej, ko sem slišal, kako se preseravajo z doniranim denarjem, sem se odločil, da pa preneham s tem. Sedaj o njem ne duha ne sluha .... Pač osel gre 1x na led. Žal, ampak tako je.

hipertija ::

JOKER je izjavil:

Hja, tukaj pa sem precej razočaran. Sva z ženo bila dobrodelna (še danes imam vsa potrdila), ampak sva nehala biti od takrat naprej, ko se je zbiralo za fantka iz primorske. Se mi zdi, da je bil Kris (nisem siguren). In od takrat maprej, ko sem slišal, kako se preseravajo z doniranim denarjem, sem se odločil, da pa preneham s tem. Sedaj o njem ne duha ne sluha .... Pač osel gre 1x na led. Žal, ampak tako je.

Dejansko so se preseravali na koncu s kešem? Lahko to kdo potrdi. Noro
Prekle za kurnk

Invictus ::

Saj se povsod, v vseh humanitarnih organizacijah, preseravajo s kešom. Mislim, da sta edini izjemi Botrstvo in pa Karitas.

Finančnih poročil ni, bilance ni, transparentnost NULA, tam pa zaposlenih cel kup folka, ponavadi žena kakih zdrtavnikov ali ostalih. Pa se še malo pere denar čez to, ko se organizira razne dobrodelne akcije, večerje, dogodke, itn, kjer daš svoji familiji ali znancev denar za izvedno le tega.

Saj po tujini ni nič boljše, dobrodelnost so si izmislili bogati, da par drobtinic dajo res bogi raji, čeprav bi bilo edino pravično, da so obdavčeni po enakih vatlih kot sama raja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

feryz ::

hipertija je izjavil:

Dejansko so se preseravali na koncu s kešem? Lahko to kdo potrdi. Noro
A ne veš, da sta si starša privoščila lep dopust čez lužo in na koncu sploh nista hotela domov? Pa to še ni vse.
Sicer pa..., zakaj ne? Saj ni nikjer pisalo, da bosta šla reveža glumit v Ameriko. Če imaš denar, si na veliki nogi in imela sta ga.

elektronorc ::

Jaz jim rečem naj gredo delat al pa lahko crknejo

Deluje

tikitoki ::

Zakaj bi crknil, ce te lahko s krepelom po betici in pobere kar zeli, kot se dogaja v drzavah z manj socialnega cuta.

eventyrer ::

Boomerang je izjavil:

Kako ste kaj ostali dobrodelni? Koliko "pljunete", če vas nekdo ustavi?

Enkrat sem v igri Skyrim nekemu NPCju nasekal cel kup drv in mu jih odložil pred hišo.
Nevem če jih je porabil.

Gagatronix ::

eventyrer je izjavil:

Boomerang je izjavil:

Kako ste kaj ostali dobrodelni? Koliko "pljunete", če vas nekdo ustavi?

Enkrat sem v igri Skyrim nekemu NPCju nasekal cel kup drv in mu jih odložil pred hišo.
Nevem če jih je porabil.

Hahaha, dobra! :))

kajtimara ::

Od kod tisto o Kristijani, da so se preseraval?

Zgodovina sprememb…

GummyBear ::

elektronorc je izjavil:

Jaz jim rečem naj gredo delat al pa lahko crknejo

Deluje

Kolikor vidim, nimaš kaj veliko opravka s prosjačenjem / darovanjem.
Ko bo nekdo pristopil do tebe, ga boš odslovil na prijazen način, ker ne boš vedel, kakšno zadevo skriva v žepu...

BorutO ::

Tako je naju z ženo ena "študentka" napadla sredi ulice v Kranju ... Nama kazala neki A4 format, neki logotip organizacije, da zbirajo za neke otroke ... gori je bilo isto okoli 5 podpisov ... Prvo je žena govorila in jo prepričevala, da tudi midva nimava ravno nekaj denarja, ta modelka pa je še kar pritiskala na naju. Ko sem ju imel dovolj, sem rekel njej, da ji dam 100 evrov, če mi da, tu pred vsemi, zraven se še žena vključi, trojčka .. pa se je obrnila in šla stran ... ;)

Mi je žal, če je mogoče res zbirala denar za neke revne otroke, ampak na način, ki ga je fehtala, si ne zasluži niti centa.

msms ::

Tu lahko donirate kak euro:

https://viljem-julijan.si/karolina/

Hangman ::

Jaz sem tega doživel kar nekaj. Najbolj ekstremna izkušnja je bila, ko sem bil bruc v Ljubljani. Ženska balkanskega porekla me sredi ulice ustavi in prosi, če lahko doniram nekaj denarja, ki ga mora nujno odnesti v bolnišnico za nujno potrebno operacijo njene hčerke. Dam ji 20 eur pa začne spraševati, če bi bilo še kaj več, vsaj kakšnih 1000 eur. Dalje sploh ne bom razlagal - seveda sem jo popihal stran.

Po nekaj takih primerih sem spoznal, da je folk čedalje bolj nadležen, vztrajen in ne razume lepe besede. Takrat sem spoznal, da bo s takimi treba drugače. Doma sem skoraj mesec dni obdeloval dvajsetaka in na koncu je bil na pogled in otip zelo podoben originalu, samo z enim majhnim dodatkom. Ko me je še kdo fehtal za 10 evrov, sem mu izročil svojega dvajsetaka in sem imel mir - nateguni so bili najbrš presenečeni, kako zlahka so zaslužili 20 eur. Je pa moralo biti kar hudo razočaranje, ko so na njem opazili moj dodatek - link do portala "mojedelo.com"

MIHAc27 ::

Da se vam da ukvarjat z takimi pacienti. Kot rečeno, da me nekdo ustavi in še teži, tisti moment kličem policijo.

Čeprav ideja z lažnim 20€ sploh ni slaba. Verjetno bi že navaden iz tiskalnika bil dovolj dober (sam baje ga ne moreš skenirat).

coderX ::

haha zgleda sem jaz edini bedak ki vedno da tem žicarjem €. Odvisno od koga, eni nonici v ljubljani sem dal 20€ , pa res stara ni blo za droge al neki, boga.
In večkrat doniral ko je bil kakšen požar al katastrofa

Malo me pa moti, da ne morem v Ljubljano, brez da me kdo žica za denar. že blo tako da komaj sem parkiral avto, že se najdel žicar.

Drgač tud rad posojam denar, razen par nategatorjev , dobim vedno nazaj z obresti. Naprimer moj frend ima majhno hčerko, pa jim včasih zmanka, pa res nima kaj naredit, pa posodim in vrne ob plači.

delavec44 ::

Ja, Shintaro, tvoj prvi stavek drži.

mugen999 ::

Boomerang je izjavil:

Glede na to, da je imel samo 6 podpisov, je lahko hvaležen tistim, ki ga niso ignorirali, ne pa da še postavlja "pogoje", koliko bi moral darovati.

Te podpise sami napišejo.

Boomerang ::

V naslednjem takem primeru ga bom prijazno opozoril, da bo sledila prijava. V kolikor opozorilo ne bo zaleglo, pa bom prijavo tudi izvedel.

V mojem primeru je 2x spustil nek nerazumljiv zvok - nem torej ni bil. Ali je bil gluh ali se je delal, lahko samo ugibam. Možno je tudi, da gre za tujega državljana in ne razume niti slovensko, niti angleško. Kako potem takega opozoriti, naj se odstrani preden pokličem varnostnika oz. policijo? Pravzaprav, kako s takim sploh komunicirati, ko ne veš ali ima res kakšno okvaro in kakšen jezik sploh razume?

Klofuta. Univerzalni jezik.

sci3nc3 ::

MIHAc27 je izjavil:

Čeprav ideja z lažnim 20€ sploh ni slaba. Verjetno bi že navaden iz tiskalnika bil dovolj dober (sam baje ga ne moreš skenirat).

Ja, skenerji/kopirci imajo logiko, ki jim preprečuje skeniranje/kopiranje bankovcev. To sem prvič ugotovil, ko sem želel skenirati britanski funt in mi je aplikacija javila neko napako. Šele ko sem pogooglal kodo napake, mi je bilo jasno, da gre za zaščito pred ponarejanjem denarja. Je pa možno malo ogoljufati: tisti hologram na bankovcu prekriješ s kosom papirja in ti ga bo skeniralo. Potem se je treba samo malo igrati s tiskanjem, da se sliki na obeh straneh prekrivata.

Upam, da tako prirejen bankovec potem vsaj znate unovčiti. Jaz nategatorju ne bi kar ponudil 20 eur, ampak bi ga pri tem prosil, če mi lahko 5 eur vrne, da tudi meni ostane nekaj gotovine. Vsaj porabo papirja in črnila si je potrebno pokriti. Če so zneski že tako visoki, pa mu daš 50 eur, on pa naj ti vrne 10 eur - to imaš že kar lep zaslužek. Pravzaprav potem ti nategneš nategatorja :)

Pri Euro bankovcih je zascitni element Euro ozvezdje. Tega prepozna firmware vecine skenerjev.

Ja, najbolje da greš delat kaznivo dejanje, da nazaj nategneš nategatorja.

delavec44 je izjavil:

Ja, najbolje da greš delat kaznivo dejanje, da nazaj nategneš nategatorja.

Odvisno, kako na to gledaš. Folk načeloma zelo slabo pozna bankovce.
Če narediš več sprememb in kot pravi eden od uporabnikov "dodaš link za zaposlitveni portal", temu niti ne moreš reči ponaredek, saj je prirejen "bankovec" v večih pogledih drugačen od katere koli svoje originalne različice.

To je problem osebe, ki tak "bankovec" (vbistvu to niti ni bankovec) sprejme. In ko ga enkrat ima, je ta oseba odgovorna zanj... če "bankovec" s tako očitnimi razlikami proba unovčiti v trafiki, se bo trgovka samo nasmejala in ga zavrnila.
Čisto nekaj drugega pa je, če imaš "bankovec", ki je na prvi pogled identičen izvirniku - razen podrobnosti, ki jih je zelo težko ponarediti.

Ok, spravljanje v obtok je kaznivo. Sem mislil, da je že samo ponarejanje tudi.

Ne vem pa če se bo trgovka le nasmejala, ali bo raje poklicala policijo.

So imeli pred kratkim probleme s filmskim denarjem na katerem je to jasno označeno, pa so jih kljub temu uspeli unovčiti.

https://ptujinfo.com/novica/kronika/pre...

Saj nima veze. Kakorkoli doma izdelan "bankovec" ne bo prišel daleč. Zelo verjetno bi bil zavrnjen že ko bi ga nategator probal unovčiti. Ker on unovčuje "bankovec", tudi krivda pade nanj.

Sicer pa ne vem, zakaj komplicirate s fejkanjem banovcev, ki zahteva kar nekaj truda. A res ni druge ideje?
Če veš da greš na neko tako mesto, bankovce zatakneš v nek predalček denarnice in ko te nekdo fehta za denar, rečeš, da uporabljaš le kartice (nenavadno?), za piko na I pa še potreseš z denarnico, iz katere ne bo nič padlo ven.
Ali pa nategatorja nekaj vprašaš po špansko in se ga hitro rešiš. Če ne znaš špansko, pa samo glumi, toliko da se sliši "špansko" (rusko, vietnamsko, japonsko, karkoli). Ko ne bo razumel, se bo hitro obrnil in šel prosit drugam.

Zakaj bi moral kazat, da nimaš denarja? Ko pride do tebe, ga odsloviš ali pa ga niti ne upoštevaš. Ne rabiš nič denarnice ven vlečt.

Summanus1 ::

Če nimaš namena kaj podarit enostavno ignor in mimo njih. Kolk ste pokvarjeni in žleht ste dokazali v tej temi, tiskate bankovce, kršite zakon in jebete ljudi v glavo. Kaj imate od tega? Je težko ignorirati? A se vam dvigne ob izživljanju nad ljudmi z manj sreče?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Summanus1 ()

GummyBear ::

Summanus1 je izjavil:

Je težko ignorirati? A se vam dvigne ob izživljanju nad ljudmi z manj sreče?

To niso ljudje z manj sreče, pač pa len folk, ki se mu ne ljubi delati.
Če bi prevarant, ki opisuje OP, čas namesto v ponarejaje podpisov in fehtanje po trgovini, porabil za iskanje pravega dela, bi morda vsaj nekaj našel in dobil možnost zaslužiti na pošten način. Ampak takim se ponavadi ne da delati.

Zelo dobro pa vejo, kako morajo pristopiti do ljudi, da bodo odprli denarnico. Dajte no, 1 evro, 50 centov, 20 centov... se obrneš stran in človek kar sili za tabo, kot da bi se prilepil nate. Ne razume lepe besede, ne moreš pa ga ostro zavrniti, ker ne veš, česa so taki ljudje sposobni...

Mimo greš kot da ga ni. To vedno deluje.

Seveda, človek brez hrane in strehe nad glavo si takoj najde službo.. Tudi za službo je potrebna začetna investicija, potrebuješ obleke, tuš, prevoz, več kalorij. Samo sodit znate na 5 kilometrov, priviligirančki, ki vam nikoli ni nič manjkalo.

Še vedno je bolje, da malo bolj arogantno fehtari, kot pa krade ali prodaja droge. Nikoli niste bili v situaciji, kjer je vaša vsakodnevna in edina skrb naseldnji obrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Summanus1 ()

matic492 ::

To ni arogantno fehtanje ampak NATEG lažmivcev. Nisem bral teme po 2. strani ker je brezvezno prepucavanje, ampak iz prve objave, ti romunci, se izdajajo za naglušne in pod pretvezo tega prosijo za denar, to ni za mene nič boljše kot kraja in prodaja drog.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Nategnejo te vsak dan v trgovini, če si glup si pač glup. Popolnoma enako kot princi iz Nigerije, pač niste street smart.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: hipertija ()

matic492 ::

Sem pozabil pogledat tvoj datum registracije.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Prva stvar: Večina brezdomcev ima ponavadi poskrbljeno za topel dnevni obrok, imajo zavetišča itd. Marsikdo ima tudi kakšnega svojca. Malo verjetno je, da te bo takšen človek šel prosit na ulici. Bolj verjetno je, da bo nekje ležal in tebe sploh ne bo opazil, ali pa bo imel razprt škrnicelj, kamor mu boš prostovoljno lahko vrgel kakšen evro.

Druga stvar: Človek ki bo v resni stiski, bo vzel vse, četudi se gre za en sam evro. Če mu je nuja in res ne gre drugače, bo pač ustavil več ljudi.

Problem so torej taki, ki niso brezdomci, ni jim nuja, ampak radi bi imeli... taki niso zadovoljni z evrom, ampak hočejo zajeten znesek, hočejo "easy money". Takega lahko brez slabe vesti zavrneš ali pa kot so pred mano že povedali mu nekaj "podturiš", toliko da se ga losaš. Eni pač ne razumejo lepe besede in jim je treba servirat drugače, da bojo razumeli... nič narobe.

Mato989 ::

Summanus1 je izjavil:

Seveda, človek brez hrane in strehe nad glavo si takoj najde službo.. Tudi za službo je potrebna začetna investicija, potrebuješ obleke, tuš, prevoz, več kalorij. Samo sodit znate na 5 kilometrov, priviligirančki, ki vam nikoli ni nič manjkalo.

Še vedno je bolje, da malo bolj arogantno fehtari, kot pa krade ali prodaja droge. Nikoli niste bili v situaciji, kjer je vaša vsakodnevna in edina skrb naseldnji obrok.

Danes je tako pomanjkanje kadra da lahko delas tudi brez tega

Nakbolje je da spoka delat ne jih opravicevat
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Summanus1 samo kaze, da ne hodi kaj dosti ven iz hise, ce se ni se srecal z enim od teh romunskih nategunov. To so dobesedno organizirane tolpe prevarantov, ki tezijo z nekimi donacijami za organizacije, ki donacij na tak nacin sploh ne zbirajo. Naivnezi pa padate na njihove fore.

Gagatronix je izjavil:

To so dobesedno organizirane tolpe prevarantov, ki tezijo z nekimi donacijami za organizacije, ki donacij na tak nacin sploh ne zbirajo. Naivnezi pa padate na njihove fore.

Bi morda kdo vedel, kje se taki prevaranti zbirajo?
Mika me, da bi ob lepem vremenu naredil sprehod na eno od njihovih lokacij, upajoč da se spravijo name. Bom po hitrem postopku poskrbel, da ostanejo brez zbranega denarja oziroma da gre ta, kamor je bil namenjen.

Master_Yoda ::

Pri nasem lokalnem Hoferju je skoraj vedno pri vhodu en sedec/klecec clovek ki ima nek list z argumenti da ima otroke, etc. In samo v eno "pomagajte mi, pomagajte mi", med drugim verjetno zato ker druga v slovenscini ne znajo reci. In folk se vedno naseda tem profesionalnim beracem ki verjetno zasluzijo vec kot oni sami ...

Ignorirat pa bo, ceprav mi vseeno grejo ze posteno na zivce.
Dovie'andi se tovya sagain.

LightBit ::

Ali resno mislite da bi to počeli, če bi bili bogati?

Master_Yoda ::

Ne, ampak predvidevam da so to romuni ki jih pripeljejo pred trgovino, in jih zvecer pridejo iskati. Ostane jim par% ostalo pa pobere sef.
Dovie'andi se tovya sagain.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko svojega dohodka/premoženja podarite za dobrodelne namene? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
575398 (3879) ales85
»

Darovanje dobrodelnim organizacijam (strani: 1 2 )

787675 (4456) feryz
»

Doniranje ledvice

224543 (3296) fosil
»

Dobrodelna odprava - vprašanja

162264 (1738) St235
»

Kako do donacij?