Forum » Loža » Dobrodelnost - da ali ne?
Dobrodelnost - da ali ne?
matic492 ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Dobrodelnost je izgovor za bogate, da si likajo javno podobo, kadar dobijo v fris kakšno utajo davkov, prikrivanje dobička, davčne oaze, selitve proizvodnje (recimo en tak tipičen primer je Boscaroli) ipd.
Dejansko pa vsega tega ne rabimo, samo naj se davki plačajo, imamo inštrumente v državi, ki skrbijo za socialne primere ipd.
Tako, da namesto dejanja denarja nekomu na random, bi bolj užgalo, če se namensko donira FURSu za širjenje inšpektorskih vrst.
Unchancy ::
Drookl_Mazz je izjavil:
A ni bolj učinkovit način dobrodelnosti, da se zavzameš, da se davke dvigne višjim dohodkom, ukine razne odvode (recimo normirance), obdavči kapital, potem pa ljudem ne bo treba več "fehtat" na cesti?
Ne, ker davke požrejo razne levajzarske pijavke in zelo malo pride tja, kamor bi moralo.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: bajsibajsi ()
Drookl_Mazz ::
Drookl_Mazz je izjavil:
A ni bolj učinkovit način dobrodelnosti, da se zavzameš, da se davke dvigne višjim dohodkom, ukine razne odvode (recimo normirance), obdavči kapital, potem pa ljudem ne bo treba več "fehtat" na cesti?
Ne, ker davke požrejo razne levajzarske pijavke in zelo malo pride tja, kamor bi moralo.
Prenizki so. Oz. prenizki so za tiste, ki imajo denarja za preseravanje. Namreč denar ponikne v zasebne žepe kapitalistov, levih ali desnih. Treba je samo dovolj obdavčit, da pride nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Drookl_Mazz ()
Invictus ::
Izjema je Karitas. Ta da naprej 75% sredstev, ki jih dobi. Vsi ostali manj.
UNICEF porabi, recimo, 90% denarja za lastno delovanje.
Cifre si na netu najdite sami, so javne...
http://goo.gl/2YuS2x
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Prenizki so. Oz. prenizki so za tiste, ki imajo denarja za preseravanje. Namreč denar ponikne v zasebne žepe kapitalistov, levih ali desnih. Treba je samo dovolj obdavčit, da pride nazaj.
Haha, boš ti obdavčil k*ratz, na volitvah pa zagovarjaš in voliš skrivače iz davčnih oaz. Pa take, ki jim država odpiše milijone. Seveda vse iz levajzarske opcije.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Haha, boš ti obdavčil k*ratz, na volitvah pa zagovarjaš in voliš skrivače iz davčnih oaz.
Na volitvah volim, kar imam na voljo. Zagotovo pa ne bom volil razne TEŠ6 stranke (SDS, SD), Patrijce (SDS, NSi). Ker take pa ti zagovarjaš in voliš. Upam, da zbašeš tudi kaj koruptivno v svoj žep, ker sicer imaš hud prepih med ušesi.
Zgodovina sprememb…
mRhcPf ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Haha, boš ti obdavčil k*ratz, na volitvah pa zagovarjaš in voliš skrivače iz davčnih oaz.
Na volitvah volim, kar imam na voljo. Zagotovo pa ne bom volil razne TEŠ6 stranke (SDS, SD), Patrijce (SDS, NSi). Ker take pa ti zagovarjaš in voliš. Upam, da zbašeš tudi kaj koruptivno v svoj žep, ker sicer imaš hud prepih med ušesi.
Idi objemat kip Borisa, Vsaktedennovrandomnick One-Half.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
Moram iti pa prav pogledat, kakšne travme ti je "onehalf" naredil, da si tako zaljubljen vanj. Si izpadel bebec? Saj ni tukaj nič drugače, zakaj ti je pa ravno on ostal v spominu?
Zgodovina sprememb…
feryz ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Tako, da namesto dejanja denarja nekomu na random, bi bolj užgalo, če se namensko donira FURSu za širjenje inšpektorskih vrst.Nikoli, ampak res nikoli, ne boš nabral dovolj inšpektorjev, za karkoli učinkovitega.
Poleg tega se ve, vsaj kdor ima žlahtovca na furs-u ve, da obstaja neskončno dolg spisek nedotakjivih na furs-u. In to so točno tisti, ki bi jih bilo treba pregledati.
Drookl_Mazz je izjavil:
Tako, da namesto dejanja denarja nekomu na random, bi bolj užgalo, če se namensko donira FURSu za širjenje inšpektorskih vrst.Nikoli, ampak res nikoli, ne boš nabral dovolj inšpektorjev, za karkoli učinkovitega.
Poleg tega se ve, vsaj kdor ima žlahtovca na furs-u ve, da obstaja neskončno dolg spisek nedotakjivih na furs-u. In to so točno tisti, ki bi jih bilo treba pregledati.
Naj zrihta ta neskončni spisek, bom pomagal, da postanejo, ne samo dotakljivi, ampak dotaknjeni.
DamijanD ::
Sam dobrodelnim organizacijam ne dajem, ker večino denarja potrošijo za lastno delovanje.
Izjema je Karitas. Ta da naprej 75% sredstev, ki jih dobi. Vsi ostali manj.
UNICEF porabi, recimo, 90% denarja za lastno delovanje.
Cifre si na netu najdite sami, so javne...
Invictus pri botrstvu cel znesek, ki ga nakažeš, dobi tvoj varovanec. Se pa strinjam z vsem kar si zgoraj napisal
koliko da naprej RK? da vidim, če je potrebno strukturo donacije 1% dohodnino prilagoditi... nekoč so menda nekaj miljonov 'izgubili' v Nigerijo.
93.5% gre naprej, 6.5% porabijo za interno delovanje.
https://www.icrc.org/en/support-us/wher...
Toliko o Karitasu, kjer si RKC spuli 25%.
Zgodovina sprememb…
Tako je lahko 90 procentna učinkovitost.
donvito ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Moram iti pa prav pogledat, kakšne travme ti je "onehalf" naredil, da si tako zaljubljen vanj. Si izpadel bebec? Saj ni tukaj nič drugače, zakaj ti je pa ravno on ostal v spominu?
Travme? Ne se precenjevat.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
LightBit ::
asdf_jklc ::
še kakšen boljši input od kakšnega manj škodoželjnega forumaša?
Česa ne razumeš, zgooglaj si, pa boš prišel do te strani, kaj bi rad, da ti nekdo obliko procentov opiše in pobarva z voščenkami?
Uradna stran od rdečega križa, kje imaš problem?
Zgodovina sprememb…
hipertija ::
birtija ::
Najbolj mi je padla v spomin ena ženska (25-45 let), ki je na zunaj delovala zelo urejeno, ki pa je stalno spreminjala svoj videz. Vedno temnih las in z očali. In prosjačila za drobiž 3-5EUR za avtobus. Vedno na parkirišču pred Merkurjem ali v garažni hiši City parka. Opazil sem tudi, da so-deluje z enim visokim, suhim moškim, ki je imel (takrat) popolnoma uničene, počrnele zobe. Tudi sam je občasno prosjačil. Vedno je bila sicer vljudna na začetku, ko pa sem jo opomnil, da se ponavlja in da ji je to že "poklic" pa je začela preklinjati. Slovensko!
Pa po parkiriščih BTC in BAUHAUSA se pojavljalo razni prodajalci loncev, jedilnega pribora, nekoč s tujimi tablicami, sedaj kar s slovenskimi. Ti so vsiljivi in nesramni. Ko parkiraš se pripeljejo zraven in ponujajo ali pa te zaparkirajo in začnejo svojo mantro.
Dejansko je pa tako, da na take fore ne odreagiraš in če imaš namen biti solidaren ali človekoljuben, izbereš neko organizacijo in nakažeš.
Aha, pa še en primer zlorabe gasilcev: za novoletne praznike je tip prodajal koledarje po hišah. V gasilski uniformi oz. vetrovki. Šele ko sem ga kupil in hotel obesitiv kurilnici, sem opazil, da sploh nima natisnjenega imena gasilskega društva. Kasneje sem izvedel, da je nekdo (ne nujno ista oseba) dal natisniti večje število koledarjev (2000) in je seveda ob uspešni prodaji uspel zaslužiti precej $$ za svoj žep. Ko sem govoril z lokalnimi gasilci, so mi potrdili to zgodbo, zato sami samo prinesejo koledar, ti pa če želiš preko banke nakažeš denar na njihov TRR. Zelo fer! In verjetno večina ljudi nakaže. Jaz gasilcem vedno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: birtija ()
Drookl_Mazz je izjavil:
koliko da naprej RK? da vidim, če je potrebno strukturo donacije 1% dohodnino prilagoditi... nekoč so menda nekaj miljonov 'izgubili' v Nigerijo.
Pričaj ti priču, eni se še spomnimo majstrov, ki so posojali denar RK prijateljskim firmam.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
tikitoki ::
hipertija ::
Mislim, da ste tisti, ki se delate norca iz cloveka, ki je pripravljen pomagati, a se je opekel, podli. Rabimo vec ljudi, ki so dejansko pripravljeni pomagati socloveku in manj cepcev, ki raje uzivajo v tuji bedi, ki jim daje obcutek vecvrednsoti.
Mi se delamo norce iz človeka, ki je nasedel, ne ki želi pomagati. Njegovih 15EUR, ki jih je dal nategunu, pa res ne pomaga kakšni revni družini!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hipertija ()
XIIT ::
Ne darujemo organizacijam, ampak samo direkt.
Edino pravilno, bravo.
Gagatronix je izjavil:
Na Ceskem, se posebej v Pragi, delujejo Romuni in Poljaki, ki pod pretvezo boljsega tecaja turistom menjajo Evre v neveljavne beloruske rublje. Poglej si video posnetke na youtube kanalu Honest Guide.
Jaz sem slišal za primer ko so na ulici menjali v lokalno valuto po boljšem tečaju. Tip prešteje denar, vse štima, ga da žrtvi. Žrtev šteje, ugotovi da je v kupčku pol manj kot bi moralo biti. Reče tipu da nekaj ne štima, tip vzame denar da bo znova preštel... in pobegne
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
sicer je bilo samo 0,20 ampak zdaj gre ven v celoti...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mRhcPf ()
Drookl_Mazz je izjavil:
Pričaj ti priču, eni se še spomnimo majstrov, ki so posojali denar RK prijateljskim firmam.
Seveda, eni se tudi spomnimo Patrije in TEŠ6, pa prtičke z elastikami, pa se jih še vedno voli. S tem, da je RK saniral kriminalna dejanja posameznikov, prtičkarji pa so samo še dodali nekaj novih.
Od RK se je v celoti dodalo k PGD (je razvidno v dokumentu število in skupni znesek)..
> Dokument ste uspešno vložili.
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Seveda, eni se tudi spomnimo Patrije in TEŠ6, pa prtičke z elastikami, pa se jih še vedno voli. S tem, da je RK saniral kriminalna dejanja posameznikov, prtičkarji pa so samo še dodali nekaj novih.
Ampak jaz ne zagovarjam tistih patrija in teš majstrov, ti pa zagovarjaš RK odlagališče zaslužnih levih kadrov.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Drookl_Mazz je izjavil:
Ampak jaz ne zagovarjam tistih patrija in teš majstrov,
Res? Od kdaj? No fino, da te je končno pamet srečala, ker včasih si slišat, kot bi bil Princ Teme.
ti pa zagovarjaš RK odlagališče zaslužnih levih kadrov.
V ZDA? Švici? Kje si v mednarodni organizaciji sploh leve kadre našel? Si prepričan, da nisi Princ Teme? Ker imam občutek, da se ti meša.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Si se spet zaletel v traverzo v kleti? Malo neumno pišeš.
Ne vem, ti govoriš o levih kadrih v mednarodni organizaciji, je zelo bolela traverza (tvoje projiciranje je že prav legendarno)?
Zgodovina sprememb…
GummyBear ::
Me pa zanima, kako se losati bolj nadležnih osebkov. Saj poznate tisto:
- Bi bil kak evro mogoče dva?
- Nimam.
- Dajte no, vsaj 50 centov... za sendivč, ker že od včeraj nisem jedel.
Da ne omenjam dejstva, da bi nekateri najraje šli v korak s tabo. Kako se rešite takih?
Da ne omenjam dejstva, da bi nekateri najraje šli v korak s tabo. Kako se rešite takih?
Rečeš resen ne in se bo obrnil. Ali pa b) varianta, ponudi mu delo, zmeni se z njim ob določeni uri za recimo drva preložit ipd. (boš že naložil) in ga ne bo.
Saj vsi vemo, kako to je. Darujejo tisti, ki imajo komaj zase - ker razumejo, kaj pomeni biti v stiski. Bogatašu ničesar ne manjka, ne pozna stiske, zato tudi sočutja nima in ne bo ničesar daroval.
Neumnost, bo daroval, zato, da si popravi javno podobo. To počnejo v ZDA že iz pamtiveka, zavirajo vso socialno pomoč, zdravstveno varstvo, z zaposlenimi delajo kot največji gnoji, uničujejo sindikalni boj, davke izvažajo v oaze, potem pa plačujejo neke velike vsote (z veliko publiciteto), da ne bi izpadli popolne pizde, kar tudi so. Če bi plačevali davke in se ne obnašali kot pizde, ne bi bilo potrebe po njihovih "donacijah".
In enako velja za Slovenijo, vpijoč primer je Boscaroli, je daroval nekaj, da mu ne bo kdo kasneje v politični karieri v glavo metal kako je zlorabljal državo, potem pa preselil proizvodnjo v Italijo.
Zgodovina sprememb…
Bogataši darujejo, ker jim gre vse v davčno olajšavo.
Ma ja, jebe se jim za davčno olajšavo, pač prikrivajo davke kot modus operandi in s tem stroške države prevalijo na ostale prebivalce. Je samo PR stunt, da se lepe delajo, mi pa plačujemo davke namesto njih (če se komu zdi nek lokalni avtomehanik frajer, ker vam omogoči brez računa - takih je še nadaljnih 20.000 (da se na ostale poklice sploh ne spravljam) in vsak naredi enako, vi pa plačate davek (strošek delovanja države) namesto njih, bravo butnskale).
Zgodovina sprememb…
GummyBear ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Saj vsi vemo, kako to je. Darujejo tisti, ki imajo komaj zase - ker razumejo, kaj pomeni biti v stiski. Bogatašu ničesar ne manjka, ne pozna stiske, zato tudi sočutja nima in ne bo ničesar daroval.
Neumnost, bo daroval, zato, da si popravi javno podobo. To počnejo v ZDA že iz pamtiveka, zavirajo vso socialno pomoč, zdravstveno varstvo, z zaposlenimi delajo kot največji gnoji, uničujejo sindikalni boj, davke izvažajo v oaze, potem pa plačujejo neke velike vsote (z veliko publiciteto), da ne bi izpadli popolne pizde, kar tudi so. Če bi plačevali davke in se ne obnašali kot pizde, ne bi bilo potrebe po njihovih "donacijah".
In enako velja za Slovenijo, vpijoč primer je Boscaroli, je daroval nekaj, da mu ne bo kdo kasneje v politični karieri v glavo metal kako je zlorabljal državo, potem pa preselil proizvodnjo v Italijo.
Ja, seveda, ko bo kamera obrnjena k njemu, bo izpraznil cel žep. Ko bo kamera obrnjena drugam pa se mu ne bo dalo niti pogledat v žep. V mislih sem imel bolj darovanje na ulici, ko ti Kralji ulice ponujajo njihov časopis.
redtech ::
Izgleda, da je obvezen, ker me nikoli ne vprašajo ali bi prispevali?
Hočeš, nočeš si dobrodelen :)
Avenger ::
V skladu z Zakonom o Rdečem križu Slovenije (Uradni list RS, št. 7/93 in 79/2010) in Uredbo o višini prispevka v korist Rdečega križa Slovenije v Tednu Rdečega križa in Tednu solidarnosti (Uradni list RS, št. 28/2018) bo v tednu od 8. do 15. maja 2021 pri pošiljkah obračunan obvezen prispevek v obliki e-doplačilne znamke.-sicer star datum, velja pa isto zdaj. Mind-boggling.
Miki N ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Drookl_Mazz je izjavil:
Si se spet zaletel v traverzo v kleti? Malo neumno pišeš.
Ne vem, ti govoriš o levih kadrih v mednarodni organizaciji, je zelo bolela traverza (tvoje projiciranje je že prav legendarno)?
Od leta 2000 na ST pa si še vedno funkcionalno nepismen?
Adijo mod Rdeči Kmeri.
DePalmo ::
Občasno kupim tisto pobarvanko za otroke s posebnimi potrebami ki jih prodajajo na stojnicah v trgovinah, pa še to zato ker lahko to otroc doma pobarvajo.
Sem pa včasih še prispeval kakšen evro ali dva raznim "beračem" pred trgovinami in na ulicah, dokler se ni to sprevrglo v nategovanje naroda. Če bi mi pa nekdo vsiljeval podpis kot OP-u, pa od mene ne dobi nič, iz principa.
Redno pa dajem gasilcem ko pridejo naokoli, vsaj enega oranžnega ali pa kar zelenega, če je pri roki. Jih še nikoli nisem rabil in upam da jih tudi ne bom, ampak mi ni škoda denarja. Domači so mi že rekli da sem neumen in da bo moder dovolj, ampak imam svoje mnenje.
Zakaj ne bi dal, če lahko? Ampak strogo direkt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko svojega dohodka/premoženja podarite za dobrodelne namene? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5398 (3879) | ales85 |
» | Darovanje dobrodelnim organizacijam (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7675 (4456) | feryz |
» | Doniranje ledviceOddelek: Loža | 4543 (3296) | fosil |
» | Dobrodelna odprava - vprašanjaOddelek: Loža | 2264 (1738) | St235 |
» | Kako do donacij?Oddelek: Loža | 7939 (6791) | Grumf |