» »

Veselice

Veselice

enemon ::

Pa so se po treh letih premora spet začele dogajati veselice.

Če veste za kakšen bizaren dogodek na kaki veselici, ga lahko tukaj delite z nami. :D Sam recimo poznam regionalnega jebača, ki je hodil na vse veselice po regiji in je bojda po pričevanjih imel na vsaki veselici drugo. :D Z zadnjo od teh se je tudi poročil in imata že otroke.

Kako gledate na veselice, kot na del tradicije in možnost za zabavo ali pa samo izgovor za pitje? Se jih udeležujete? Je haloška ikebana mit ali resničnost? :D
  • spremenilo: enemon ()

vinkop ::

veselice so zame "pijanski krožek" in meni ne pomenijo nič.

feryz ::

Tebi ne, vam tistim, ki so tam pa ja.
V kleti ne rabite veselic, niti nimate prostora. Saj to je vsem jasno.

A. Smith ::

enemon je izjavil:

Se jih udeležujete? Je haloška ikebana mit ali resničnost?

Včasih grem, zakaj ne?

Jaz sem slišal o štajerski ikebani. Saj veš, v vsakem mitu je nekaj resnice :))
Itak sem mnenja, da rabimo kot družba ohraniti en nivo barbarizma, sicer bomo preveč lahek plen primitivnih narodov :D
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

BorutO ::

Sem odraščal z veselicami. Zdaj, če si pijanec, si pač pijanec, če pa znaš uživati, pa uživaš. Jaz sem vedno zmerno pil alkohol ali pa nič, odvisno. Ogromno sem plesal, srečk pokupil, da sem včasih poln avto vsega sranja imel, predvsem pa užival pri ansamblih. Zdaj, kdor ne posluša narodno-zabavne glasbe, mu je pač veselica pijanski krožek in ne vem kaj še vse.

Drugače pa ena bizarna ... Pred kakšnimi 20-imi leti, je pri nas bil en znan ansambel, se ne spomnim več, in potem je bilo res ogromno ljudi, kar nekaj tisoč, tako, da je zmanjkalo že alkoholne pijače :D ... ampak tik pred koncem (kar je verjetno bil tudi razlog), so prišli prav cigančki delat nered na veselico. Bilo jih je 6. Hodili so od mize do mize in metali na tla kar so pač našli in odganjali goste. Na veselici pa so bili znani bratje, ki so vsi trenirali mešane borilne veščine in konkretne gorile ... v petih minutah cigančkov ni bilo več, ker so vsi razbiti in krvavi odšli domov ... ampak s tem je na žalost bilo konec veselice, ker ko je ansambel videl pretep, je zaključil z igranjem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Veselice

Oddelek: Loža
255798 (1238) PacificBlue
»

Narodno-zabavna glasba

Oddelek: Sedem umetnosti
131656 (1167) joze
»