Forum » Loža » Zobozdravnik - koncesija vs. privat?
Zobozdravnik - koncesija vs. privat?
IsatoNagano ::
Kakšne so vaše izkušnje? Privat si verjetno takoj na vrsti, kaj pa sama storitev? Je dejansko boljša od tiste, ki jo dobiš na koncesijo? Verjetno odvisno od materialov, ki jih plačaš? Zanima me predvsem za sanacijo/zdravljenje, za estetiko mi je jasno, da se dobi samo privat.
Moral bi si zrihtati zobovje, ampak me je dejansko strah se lotit vsega skupaj. Cene privat zobozdravnikov so astronomske.
Moral bi si zrihtati zobovje, ampak me je dejansko strah se lotit vsega skupaj. Cene privat zobozdravnikov so astronomske.
Karlos ::
Razen enostavne bele plombe si jaz več ne upam delati preko javnega. Žal, tako je stanje. So pa že naši starši govorili do so zdravi zobje bogastvo. Zdaj veš zakaj.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
Poldy ::
Kot pravi Karlos. Pa mogoče bolje, da pravočasno menjaš plombe, ker ko bo treba enkrat vstavljati "zdravilo" ali še bolje, pucati kanale, si si za visoke stroške sam kriv.
Kot pravi Karlos. Pa mogoče bolje, da pravočasno menjaš plombe, ker ko bo treba enkrat vstavljati "zdravilo" ali še bolje, pucati kanale, si si za visoke stroške sam kriv.
Žal, predolgo sem čakal, imam pa neke težave že iz otroštva, ko se staršem pač ni mudilo porihtat mojih zob. Rabil bom minimalno dva implanta in mostiček, plus sanacija, ki bi naj bila tja do 1000 EUR. Verjetno lahko pripravim vse skupaj kakšnih 4-5k po tamalem, če grem privat.
Iščem pa nekoga po možnosti v MB. Kakšne izkušnje z Benko & Knehtl?
mRhcPf ::
ja, tiste jurje pa zagotovo, mogoče je za preveriti, da nadomestiš vse zobovja s celotnima lokoma (all-on-X), da boš kot kiborg (ne pozabi še montirati hidravlike za ženo)... tudi ne pozabiti imeti lepe mlajše nadzornice zobovja še iz javnega sektorja, ki ti bo neusmiljeno skritizirala privatne posege, da imaš strokoven input, če je potrebno uveljavljati garancijo... (prosto povzeto po kripto-temah)
delavec44 ::
Implantante in mostiček boš plačal v vsakem primeru.
Storitev vsaditve zobnega vsadka je v Sloveniji plačljiva, kar pomeni, da ZZZS ne krije vstavitve zobnih vsadkov oziroma (delno) krije implantatno oskrbo le v izjemno redkih in utemeljenih primerih, kot je na primer brezzoba čeljust z izrazito resorpcija kosti ali oskrba čeljusti po resekciji čeljusti zaradi tumorjev.
Poglej še na hrvaškem.
Storitev vsaditve zobnega vsadka je v Sloveniji plačljiva, kar pomeni, da ZZZS ne krije vstavitve zobnih vsadkov oziroma (delno) krije implantatno oskrbo le v izjemno redkih in utemeljenih primerih, kot je na primer brezzoba čeljust z izrazito resorpcija kosti ali oskrba čeljusti po resekciji čeljusti zaradi tumorjev.
Poglej še na hrvaškem.
kajtimara ::
ales85 ::
Jaz sem pristal izključno na zasebnem zobozdravstvu. V daljni preteklosti (5+ let) sem bil pri javnem, kateri je delal plombe, ki niso za dolgotrajno rabo, prodajal pa jih je kot "prave" bele. Pojasnil seveda nikoli nič - pozanimal se pa tudi nisem, pač zaupal "strokovnjaku".
Nato sem se selil in izbral drugega zobozdravnika v javnem zdravstvu, ki je želel narediti boga in pol. Bele plombe (prave) računal toliko kot jih trenutno računa zasebni zobozdravnik. Ter seveda zraven še kasiral na kartico.
Zasebni, kamor zdaj hodim, pa dejansko že samoiniciativno precej pojasni, če me kaj posebej zanima pa seveda še dodatno. Sem konkretno informiran o postopku ter kdaj bi bilo kaj priporočeno narediti. Ne hitijo za brezveze.
Je pa tudi res, da tudi pri njih nisem na vrsti takoj. Nekje 6-8 tednov so termini, ker imajo pač gužvo (kompleks s precej zobozdravniki, pa stalno polno).
Nato sem se selil in izbral drugega zobozdravnika v javnem zdravstvu, ki je želel narediti boga in pol. Bele plombe (prave) računal toliko kot jih trenutno računa zasebni zobozdravnik. Ter seveda zraven še kasiral na kartico.
Zasebni, kamor zdaj hodim, pa dejansko že samoiniciativno precej pojasni, če me kaj posebej zanima pa seveda še dodatno. Sem konkretno informiran o postopku ter kdaj bi bilo kaj priporočeno narediti. Ne hitijo za brezveze.
Je pa tudi res, da tudi pri njih nisem na vrsti takoj. Nekje 6-8 tednov so termini, ker imajo pač gužvo (kompleks s precej zobozdravniki, pa stalno polno).
mertseger ::
Jaz ga imam privat že vsaj 10 let. Tisje v javnem si čakal do onemoglosti, ko je ena šla da sem drugo dobil 2 leti, na koncu obupal pa tudi kvaliteta ni bila za nič. Tukaj plačam, cena kar ugodna kvaliteta in sama izkušnja pa svetlobna leta pred tistim prej.
delavec44 ::
Najbolj žalostno, kot pišete zgoraj, da je bela plomba pri privatniku skoraj ista cena kot pri javnemu.
Pat_MaGroin ::
Zobozdravstvo Gros - Radeče.
Poznam osebno 20+ let, človek na mestu, ni nategun, je poštenjak in ne obira do kosti.
Poznam osebno 20+ let, človek na mestu, ni nategun, je poštenjak in ne obira do kosti.
joze67 ::
Gledam cenik ZD Tolmin, samoplačniška bela plomba je 30, navadna 20. Ali se o tem pogovarjamo? Se nam, slotehovcem, za ta drobiž sploh splača premakniti prste?
Ali morda o tem, da koncesionar ("javno") ponudi dodatno storitev ("belo") in za to zaračuna, kolikor se mu zdi? Ta del se mi zdi bolj podoben privatnemu zdravstvu.
O kvaliteti koncesionarjev pa tako: dokler jim uspe prodati vse "javne" posege, kolikor jih zmorejo, in je cena znana vnaprej in plačilo zagotovljeno, bo kvaliteta odvisna od tega, koliko se izvajalca še drži Hipokratova prisega. Če bi bili pacienti kakorkoli organizirani in bi podajali reklamacije na ZZZS, bi jih ti hitro disciplinirali. Ena ali dve pritožbi na leto, tega nihče ne jemlje resno. Je pa to lep protiprimer za vse, ki zagotavljajo privatno v javnem.
Ali morda o tem, da koncesionar ("javno") ponudi dodatno storitev ("belo") in za to zaračuna, kolikor se mu zdi? Ta del se mi zdi bolj podoben privatnemu zdravstvu.
O kvaliteti koncesionarjev pa tako: dokler jim uspe prodati vse "javne" posege, kolikor jih zmorejo, in je cena znana vnaprej in plačilo zagotovljeno, bo kvaliteta odvisna od tega, koliko se izvajalca še drži Hipokratova prisega. Če bi bili pacienti kakorkoli organizirani in bi podajali reklamacije na ZZZS, bi jih ti hitro disciplinirali. Ena ali dve pritožbi na leto, tega nihče ne jemlje resno. Je pa to lep protiprimer za vse, ki zagotavljajo privatno v javnem.
Če bi bili pacienti kakorkoli organizirani in bi podajali reklamacije na ZZZS, bi jih ti hitro disciplinirali. Ena ali dve pritožbi na leto, tega nihče ne jemlje resno. Je pa to lep protiprimer za vse, ki zagotavljajo privatno v javnem.
Problem je tudi v tem, da smo pacienti laiki in nimamo pojma, da nas obirajo. Vsaj velikokrat je tako. Da bi se pa pacienti šli en-masse izobraževati, da bi dejansko vedeli, če je narejeno kot se šika, se pa ne bo zgodilo. Ti pa dam prav... ampak tu ni možnosti za uspeh.
TheBlueOne ::
IsatoNagano je izjavil:
Žal, predolgo sem čakal, imam pa neke težave že iz otroštva, ko se staršem pač ni mudilo porihtat mojih zob. Rabil bom minimalno dva implanta in mostiček, plus sanacija, ki bi naj bila tja do 1000 EUR. Verjetno lahko pripravim vse skupaj kakšnih 4-5k po tamalem, če grem privat.
Iščem pa nekoga po možnosti v MB. Kakšne izkušnje z Benko & Knehtl?
Ne poznam detajlov ampak skoraj tezko bo 4-5k po tamalem. Implantanti so med 800 in 900€, zob na implantantu pa je okoli 500€, ce je posamicen. Je pa vecina kar nastevas samoplacniska, tako da vprasanje koliko te resi tak, ki dela na zavarovalnico. Razen, ce je frend in boste malo sleparili.
Pat_MaGroin ::
Imaš opcijo, da si zamenjaš vse komplet.
Torej 4 implantanti + porcelanasti zobje. In imaš komplet vse novo za neki 7-8k, top kvaliteta :).
Torej 4 implantanti + porcelanasti zobje. In imaš komplet vse novo za neki 7-8k, top kvaliteta :).
Phantomeye ::
sem si rekel, z dnarjem k ga mam si nepremičnine ne morem kupit, si pa vsaj zobe lahk porihtam :D
Pat_MaGroin je izjavil:
Imaš opcijo, da si zamenjaš vse komplet.
Če bi imel 8 jurjev, ne bi iskal zobarja po SloTechu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Privat Zobozdravnik v Ljubljani. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22391 (895) | gazibo |
» | Zdravo zobovje in splošno zdravje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11783 (9411) | kjut |
» | Zobobol po plombiranju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8274 (6785) | mahoni |
» | Amalgamske (zastonjske) zalivke oz. plombeOddelek: Loža | 3314 (2460) | Smurf |
» | državni zobozdrvaniki "mesarji"?Oddelek: Loža | 10829 (8235) | RejZoR |