Forum » Operacijski sistemi » redhat 9 in šumniki
redhat 9 in šumniki
karafeka ::
Zdaj mam že vsega poln kufer.
Nikakor ne morem naštimati šumnikov, da bi mi delali v X-chatu (odjemalcu za irc), drugače mi jih lepo kaže vsepovsod drugje. Sem sledil navodilom v Slovenian Howto, dobesedeno, pa ni pomagalo. Če ima kdo kakšen nasvet, prosim, na dan z njim.
Nikakor ne morem naštimati šumnikov, da bi mi delali v X-chatu (odjemalcu za irc), drugače mi jih lepo kaže vsepovsod drugje. Sem sledil navodilom v Slovenian Howto, dobesedeno, pa ni pomagalo. Če ima kdo kakšen nasvet, prosim, na dan z njim.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Aspirinix ::
Če ste že pr fontih.
V OOo delam seminarsko. Vse lepo izpisuje ŠČŽščž.
Ko pa izvozim v pdf, naenkrat nikjer ni sumnikov.
Je to nastavitev kje v RHju ali v OOo?
V OOo delam seminarsko. Vse lepo izpisuje ŠČŽščž.
Ko pa izvozim v pdf, naenkrat nikjer ni sumnikov.
Je to nastavitev kje v RHju ali v OOo?
dr.J ::
Zadeva preverjeno deluje z OO 1.1 in RH7.2 (kar je še od njega ostalo ).
Katere fonte imaš nameščene? Jaz sem OO samo odpakiral, namestil in nič nastavljal. Zato se mi zdi, da prej manjka kaj na RH.
Katere fonte imaš nameščene? Jaz sem OO samo odpakiral, namestil in nič nastavljal. Zato se mi zdi, da prej manjka kaj na RH.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
morda /charset windows-1250
Lahko malo bolj podrobno? :)
V X-chatu si sicer lahko izbiram kodiranja po isoxxxx (iso8859-2 bi moralo pokazat naše znake, pa jih ne), vendar 1250 ni nikjer.
Pa kje se v rh 9 sploh naštimajo ta kodiranja? V 7.3 si lahko za KDE namizje izbiral v nadzornem središču, v 9 pa tega ni več, ali pa sem kaj spregledal (spet :)).
dr.J ::
ukaz je dolg: redhat-config-language (sicer si namesti ustrezen rpm paket)
zadeve pa so zapisane v datoteki /etc/sysconfig/i18n
Bom preveril, kako zadeva dela na Fedori.
zadeve pa so zapisane v datoteki /etc/sysconfig/i18n
Bom preveril, kako zadeva dela na Fedori.
Gandalfar ::
Ce napises /charset windows-1250 bodo videli windows uporabniki sumnike. Za font moras pa izbrat tak font, ki ima windows-1250 kodni nabor notri.
Gandalfar
Hvala za pomoč, vendar je trajalo nekaj časa, da sem pogruntal, da zraven rh 9 pride verzija 1.8.1 xchata, tam pa ukaza charset ni. No zdaj sem si potegnil dol verzijo 2.0.5 in stvar deluje.
Hvala še enkrat : )
Hvala za pomoč, vendar je trajalo nekaj časa, da sem pogruntal, da zraven rh 9 pride verzija 1.8.1 xchata, tam pa ukaza charset ni. No zdaj sem si potegnil dol verzijo 2.0.5 in stvar deluje.
Hvala še enkrat : )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | phpbb šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 1324 (1090) | Tody |
» | phpbb forum tezavaOddelek: Izdelava spletišč | 1600 (1335) | TICKO |
» | charset v phpbb forumuOddelek: Izdelava spletišč | 1492 (1429) | Tic |
» | Šumniki u Linuxu (prek IRCa)...Oddelek: Operacijski sistemi | 972 (878) | LordPero |
» | Komentarji & KritikeOddelek: Omrežja in internet | 1794 (1249) | SLOWWWeb.net |