» »

Kako odstraniti delce plesni iz skenirane fotografije?

Kako odstraniti delce plesni iz skenirane fotografije?

Laki_lai k ::

Je mogoče kdo tu na forumu ki res obvlada adobe photoshop? Rabil bi pomoč oziroma nasvet oziroma napotek/vodilo kako se lotiti obdelave fotografije. Fotografijo iz leta 1980 sem skeniral ker je že zbledela barva in se jena njej pojavila plesen (no vsaj predvidevam da je plesen).Sedaj pa me zanima kako se tega lotiti glede na to da nisem še vešč v photoshopu ampak obladam le osnove se pa hitro učim.Spodaj prilagam del fotografije (predel lasišča) kjer je najbolj vidna ta plesen.
torej kako selotit tega? Če uporabim "spot healing brush tool" ali "healing brush tool" imam občutek da izgubim precej detajlev. A obstaja kaka lažja rešitev ki naenkrat odstrani vso plesen iz fotografije?
Vsak pameten nasvet je dobrodošel.
Hvala
Lp

https://ibb.co/d2Qs4k1

dreamtheater ::

Na sami fotografiji že tako ni pretirano detailov, tako da pravilna uporaba spot healing brusha oz clone stamp toola bo rešila problem. Prav tako predvidevam da fotografije ne boš printal na jumbo plakat in na neki normalni velikosti če ne boš gledal z povečevalno lečo bo rezultat OK.
Drugače če se hočeš še kaj dodatnega naučit in mogoče ta problem rešit na višjem nivoju lahko zadevo probaš z "frequency separation", to uporabljajo za beauty shoote pri retuši kože. Google in Youtube ti bosta hitro našla tutoriale.

FireSnake ::

Ali še bolje: odstraniti moteč faktor na viru.
Kar pomeni odstraniti plesen iz slike.

En restavrator mi je rekel, da se to počne s kruhom.
Koliko sem ga razumel s kepico kruha "masiraš" zadevo.

Jaz imam eno sliko, ki jo moram očistiti (ni plesen, je pa na enem delu umazanija).
Poskusim in poročam.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Beljenje hiše (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5118162 (5372) ADIJOOO
»

Digitalno restavirarnje (pra)starih fotografij

Oddelek: Zvok in slika