Forum » Šola » FRI fizika
FRI fizika
mešanca ::
Razmišljam o študiju na FRI. Obiskoval sem umetniško gimnazijo - fiziko smo obravnavali samo prvi dve leti (pa še to je bilo ponavljanje osnovnošolske snovi). Matematika mi gre in v njej uživam - na splošni maturi sem dobil slabšo petico po poti minimalnega napora. Fizika me zanima, a o njej nimam pojma. Zanima me težavnost tega predmeta v prvem letniku in ce se da v enem letu (pavziral bom) pridobit zadostno znanje za uspešno opravljen semester na FRIju.
GizmoX ::
Fizika ni med najtežjimi predmeti na FRI So veliko težji predmeti oz. profesorji ...
Klikni me nežno
Preglej npr. učno gradivo (PDF), pa preveri, koliko ti je poznano. Sicer se pa prideš tja nekaj naučit, ne že vse znat. Če imaš voljo (ki jo boš potreboval, predvsem za druge predmete), ne bi smelo biti težav.
Klikni me nežno
Preglej npr. učno gradivo (PDF), pa preveri, koliko ti je poznano. Sicer se pa prideš tja nekaj naučit, ne že vse znat. Če imaš voljo (ki jo boš potreboval, predvsem za druge predmete), ne bi smelo biti težav.
udirač => uni. dipl. inž. rač.
Blinder ::
Nekatere stvari je treba znat že vnaprej.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
pegasus ::
FRI fizika je blaga nadgradnja srednješolske fizike, podana z matematiko na višjem nivoju. Če si domač z odvodi in integrali, ti snov ne bo povzročala težav.
Sepravi je dovolj če predelam snov za splošno maturo iz fizike (osnovna raven)?
Zavedam se da so ostali predmeti težji, a občutek imam, da mi ne bodo predstavljali preveč težav, glede na to da matematične/logične ideje hitro dojamem in da sem se pripravljen veliko učit. Fizika me skrbi, ker je v gimnaziji praktično nisem imel...
Zavedam se da so ostali predmeti težji, a občutek imam, da mi ne bodo predstavljali preveč težav, glede na to da matematične/logične ideje hitro dojamem in da sem se pripravljen veliko učit. Fizika me skrbi, ker je v gimnaziji praktično nisem imel...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mešanca ()
Blinder ::
Pol ti samo še inštrukcije preostanejo. Veliko dela boš imel na faksu in če boš preveč svojih resursov namenil fiziki ti ne bo ostalo dovlj za ostale predmete ..
99.991% of over-25 population has tried kissing.
mr_chai ::
Sepravi je dovolj če predelam snov za splošno maturo iz fizike (osnovna raven)?
če ti gre mata, ti fizika ne bo predstavljala težav.
Sploh pa ne vem kaj te tok skrbi. Saj imaš vse in še več na netu. Veliko boljšo kvaliteto izobrazbe dobiš na netu, kot pa na katerem koli faksu danes!!
Pa poglej 1 predavanje na teden od tega človeka in se pripravi, evo cel playlist:
Nima te res nič za skrbeti. Če video predavanja niso evoj thing, pa najdi kakšno knjigo od istega profesorja. Zihr ima kaj dobrega.
mr_chai ::
Hvala za info! Katere programske jezike pa se na študiju (v vseh 3 letih) obravnava?
Java, C,Assembler, Prolog, Python, Javascript. Pomojm samo te. Lahko pa da so kaj spremenili in dodali še kakšen Haskell in Lisp. Nimam pojma kaj zdej delajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mr_chai ()
Super, še enkrat hvala za info! Mogoče poznaš še kak online course za matematiko? Sem malo iz forme (maturo sem pisal 2 leti nazaj)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mešanca ()
pegasus ::
Če naštudiraš vse od https://www.youtube.com/@Eigensteve/vid... , boš imel boljšo math podlago kot 99% FRIjevcev. S podlago iz umetniške gimnazije ti dobro plačan job v gaming ali filmski industriji ne uide.
DamijanD ::
Hvala za info! Katere programske jezike pa se na študiju (v vseh 3 letih) obravnava?
Java, C,Assembler, Prolog, Python, Javascript. Pomojm samo te. Lahko pa da so kaj spremenili in dodali še kakšen Haskell in Lisp. Nimam pojma kaj zdej delajo.
A pol oberona ni več ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 366403 (28595) | nejc_nejc |
» | Ne se vpisat na askercevo gimnazijo (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 14919 (7923) | rovka |
» | Zakaj se večina maturantov najbolj boji slovenščine ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 27327 (21252) | m0LN4r |
» | Elektrotehniška in strojna fakultetaOddelek: Šola | 6612 (6158) | M-XXXX |
» | Matura 2010 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 14783 (10700) | Jebac18 |