Forum » Pomoč in nasveti » matična in pcie 4.0
matična in pcie 4.0
samsung8 ::
https://ibb.co/Mcp2Rpq
kupil sem to matično. imam disk samsung 970 evo plus ki je 3.0
sedaj sem kupil 980 pro ki je 4.0. kako vedeti v kero m.2 režo naj dam ta nov disk da bo najboljše? ker ena je 4.0 druga pa 3.0 a nikjer ne piše kera je kera
prosim za nasvet
kupil sem to matično. imam disk samsung 970 evo plus ki je 3.0
sedaj sem kupil 980 pro ki je 4.0. kako vedeti v kero m.2 režo naj dam ta nov disk da bo najboljše? ker ena je 4.0 druga pa 3.0 a nikjer ne piše kera je kera
prosim za nasvet
- spremenilo: samsung8 ()
Jarno ::
Zgornja je primarna reža (podpira PCIe 4.0), spodnja pa sekundarna.
Če boš dal diska v obe reži, ti bo onesposobilo dva SATA porta, tako, za informacijo.
Če boš dal diska v obe reži, ti bo onesposobilo dva SATA porta, tako, za informacijo.
#65W!
samsung8 ::
torej ni priporočljivo imeti dva m.2 diska na matični?
po drugi strani pa če od 6 sata portov dva nebosta delala tudi ni problem. itak tolko ne rabim. drgač pa tnx. sedaj vsaj vem v kerega dam 980 pro disk.
po drugi strani pa če od 6 sata portov dva nebosta delala tudi ni problem. itak tolko ne rabim. drgač pa tnx. sedaj vsaj vem v kerega dam 980 pro disk.
Han ::
Seveda je priporočljivo, ker je NVMe bistveno hitrejši kot SATA.
980 Pro takoj poflešaj, če slučajno nima zadnji firmware. Naloži Samsung Magician in preveri stanje...
980 Pro takoj poflešaj, če slučajno nima zadnji firmware. Naloži Samsung Magician in preveri stanje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvi SSD-ji na PCIe 5.0 so tu in niso poceniOddelek: Novice / Diski | 4119 (2117) | MrStein |
» | Prodaja diskov še naprej pada, medtem SSD-ji čedalje cenejši (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 11438 (7396) | bajker |
» | M2 SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 3408 (1784) | orreel |
» | Pomoč pri sestavi Zverine od računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 19425 (8227) | overklocker |