Forum » Loža » Sem s PayPalom lahko anonimen?
Sem s PayPalom lahko anonimen?
IsatoNagano ::
PayPal noob tukaj, generalno gledano precej nov v svetu online plačevanja. Zanima me sledeče. Recimo, da nekomu kupim darilo preko Amazona, ali pa kakšno Battle.net ali Steam igro. Ali te strani prejemniku pokažejo tudi ime PayPal kupca, ali jim bo vidno samo recimo moje uporabniško ime na dotičnih straneh? PayPal je registriran na moje ime, ki pa ga za takšne malenkosti recimo da ne bi želel izpostavljati.
Ali je v tem primeru bolje ustvariti nov PayPal račun, na npr. izmišljeno ime? Lahko potem eno bančno kartico povežem z več PayPal računi?
Hvala!
Ali je v tem primeru bolje ustvariti nov PayPal račun, na npr. izmišljeno ime? Lahko potem eno bančno kartico povežem z več PayPal računi?
Hvala!
OutOfTheBox ::
Ne, nima smisla da bi drugemu izpostavljali tvoje osebne podatke. Kar oni dobijo je informacija kdo je darilo kupil (v kontekstu Battle.neta oz. Steama). Za Amazon ne vem, ampak ne bi rekel.
Sicer pa zakaj bi želel kupovati darila za nekoga, ki te ne pozna oz. ga ne poznaš v real lifu (razen če se želiš komu prikupiti, sam to te lahk dost košta na dolgi rok :))
Sicer pa zakaj bi želel kupovati darila za nekoga, ki te ne pozna oz. ga ne poznaš v real lifu (razen če se želiš komu prikupiti, sam to te lahk dost košta na dolgi rok :))
_Denny_ ::
IsatoNagano je izjavil:
S tem si boš garantirano zagotovil težave na "pravem" računu in pa ban kartice iz celotnega sistema. Sem pred dobrimi 13 leti poskušal isto stvar (sicer z odstranitvijo kartice ter dodajanjem v nov račun) in me je kar takoj na starem računu pričakala blokada zaradi vdora v račun z zahtevo po uploadu slik potnega lista in položnice z domačim naslovom, kartica pa je bila blokirana iz sistema, kamor je še po skoraj 5 letih prosjačenja z appeali niso dovolili nazaj. Paypal sem z "normalno" kartico končno lahko spet uporabljal, ko mi je NLB zaradi nečesa drugega izdala novo z novo številko.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
OutOfTheBox ::
Paypal sem z "normalno" kartico končno lahko spet uporabljal, ko mi je NLB zaradi nečesa drugega izdala novo z novo številko.
Pa saj lahko zahtevaš novo kartico kadarkoli. V določenih primerih ti jo da banka celo zastonj, v najslabšem primeru pa plačaš tistih nekaj eur.
OutOfTheBox je izjavil:
Ne, nima smisla da bi drugemu izpostavljali tvoje osebne podatke. Kar oni dobijo je informacija kdo je darilo kupil (v kontekstu Battle.neta oz. Steama). Za Amazon ne vem, ampak ne bi rekel.
Kul, to me je zanimalo.
Kako pa je recimo z vračili kakšnih artiklov, recimo kupljenih kot darilo preko Amazona. Lahko prejemnik po potrebi artikel vrne/reklamira, brez podatkov plačnika oz. računa? Ima kdo kakšne izkušnje?
S tem si boš garantirano zagotovil težave na "pravem" računu in pa ban kartice iz celotnega sistema.
Hvala za opozorilo!
_Denny_ ::
OutOfTheBox je izjavil:
Paypal sem z "normalno" kartico končno lahko spet uporabljal, ko mi je NLB zaradi nečesa drugega izdala novo z novo številko.
Pa saj lahko zahtevaš novo kartico kadarkoli. V določenih primerih ti jo da banka celo zastonj, v najslabšem primeru pa plačaš tistih nekaj eur.
Vem, samo se mi ni zdelo dovolj potrebno zaradi tega hoditi do banke in sem za tistih nekaj nakupov iz Ebaya ter Paypal-only trgovin raje uporabil Neteller. Po dejanski zlorabi kartice je menjava bila nujna.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
Furbo ::
Kupi Paysafecard pa je za steam in podobno super.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Še eno vprašanje. Kupiš izdelek, vneseš št. kartice, datum poteka, CSC kodo. Potem pa imaš zraven še vedno oknca za ime, naslov, kraj, itd. plačnika. Čemu služijo ti podatki in kaj se zgodi, če vpišem napačne? Ker gre naročilo vseeno skozi, dokler vneseš pravilno št. kartice (preizkušeno), me zanima kaj je namen tega, da moraš v vsakem online shopu vnašati tudi svoje osebne info.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 772069 (1680) | Machete |
» | Kreditne kartice - WoocomerceOddelek: Izdelava spletišč | 1863 (1147) | Comandante |
» | PayPal in kreditna kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16727 (12770) | Map |
» | PaypalOddelek: Omrežja in internet | 1963 (1712) | Machete |
» | Visa debit verifikacija problemOddelek: Pomoč in nasveti | 20735 (18487) | Vrocipes |