Forum » Šport » Kaj je tako zabavnega pri smučanju?
Kaj je tako zabavnega pri smučanju?
sivistol ::
Smučanje je top. Plavanje je meni najljubša panoga. Pohodništvo me recimo ne premakne, podobno tek. Se veliko raje kam odpravim na kolesu.
Ampak podobno kot plavanje, ko enkrat osvojiš dobro tehniko smučanja (ne neko pluženje tam pa padanje na rit, ampak vsaj en decent carving), potem postane vse skupaj sila zabavno. Hkrati pa pričneš močno sovražit popoldanske kuclje.
dans na arehu , megla plus kuclji , prav za nikamor, edin na vrhu je blo soncno , za slabo uro vožnje kr ok
binance referal ( 10% off ) https://www.binance.com/en/futures/ref/38134864
tonttu ::
Zakaj smucam? Ker mi je pac vsec. Ne vem kako nekomu razloziti zakaj, niti se ne trudim, ker ne smucam, da bi nekomu razlagal zakaj mi je vsec, oz. nekoga, ki se mu to pocetje zdi brezveze, prepriceval da je smucanje super. Meni je biti na smuceh nekaj najboljsega na svetu, pa naj bo to na tekaskih smuceh, na race alpskih na ledu in (po moznosti) med koli, ali pa s sirokomi dilami v metru in pol prsica, kar je bilo zadnje 4 dni. In za to sem pripravljen placati kolikor pac pride. Precej raje dam 10 jurjev za smucanje, kot jurja za lezanje na plazi in preganjanje dolgcasa pri 40c.
Matko ::
simonchelo je izjavil:
Ta tema je brez veze.to je kot vprašanje kaj vidite v računalniških igricah, gledanju filmov, igranju šaha, ribolovu... In v bistvu so po tem kontekstu vse aktivnosti brez veze Oz namenjene kazanju statusa. Vsakemu svoje. Jest pa doma sprahajam alpake in mi je to lajf, pa sem verjetno za 99% ljudi trčen v glavi.
Včasih so rekli "vsako tele ma svoj vesele" in prav je tako.
Če ne vidiš v tem nič zabavnega pač to ni zate.
S tem sporočilom je bilo vse povedano in bi lahko temo kar zaprli. ;)
Netrunner ::
Tisti ko smučate. Kaj je tako posebnega na tem?
Razgled belih strmin, zvok ki prihaja izpod smuči ko zavijaš, odklop od vsega... + dobra rekreacija
...pa ne rabiš zapravljat premoženja. Jaz grem vsake toliko časa in si opremo sposodim.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
asdf_jklc ::
En se rad, smuča, drug se rad drsa, tretji vesla na vodi, četrti pa špila šah. Ver is d problem? A te mogoče boli, da se eni hodijo smučat, ti bi pa res šel, pa nimaš? Jebat ga, tak je lajf. Šejk v Dubaju ma tut XYZ in verjetno tudi noben na forumu nima tok.
Kar se pa same smučarske opreme in draginje okoli smučanje tiče je pa tako: definitivno to ni šport za tiste na socialnem minimumu. Ampak če se znajdeš, se da priti do opreme in potrebnih oblačil precej ugodno. Pač kupiš večino stvari rabljeno in cena takoj strmo pade. Tudi smučarski kombinezon, šale, kape, rokavice se da dobiti smešno poceni, ko so sezonske razprodaje. Kar se tiče pa same cene smučanja je pa tako: tist ki gre v Francijo smučat, pa je hotelu ali pa hodi ven jest (sploh če je to cela družina) res rabiš malo premoženje, da si to lahko privoščiš. Če še veselo popivaš po gostilnah si hitro ob nekaj tisoč EUR. Če pa se lotiš skromne verzije - se pravi nek povprečen apartma, karte in hrana s seboj (že meso je bistveno dražje v franciji kot pri nas) pa se da priti ceneje skos kot pri nas. Oziroma za recimo 200 EUR več dobiš kilometre prog in se res odlično nasmučaš. Resen strošek do Francije je edino pot: do tja gre vsaj en tank goriva (razen kakšen dizel ob res počasni vožnji) v smer in še okoli 70 EUR za cestnine v Italiji. Se pravi pot pride okoli 300 EUR (enkrat je treba tankat v franciji / Italiji, kjer je gorivo vsaj 1.83 EUR / l. Ampak tako pač je.
V Sloveniji je ena najugodnejših smuk na Kopah. A kaj ti nuca, ko se večino časa nahajaš v vrsti za vlečnico ali sedežnico (kjerkoli v sloveniji). V tujini, če ni ravno vikend, je prej tvoja kondicija problem, da nehaš smučat, kot vrsta.
Kar se pa same smučarske opreme in draginje okoli smučanje tiče je pa tako: definitivno to ni šport za tiste na socialnem minimumu. Ampak če se znajdeš, se da priti do opreme in potrebnih oblačil precej ugodno. Pač kupiš večino stvari rabljeno in cena takoj strmo pade. Tudi smučarski kombinezon, šale, kape, rokavice se da dobiti smešno poceni, ko so sezonske razprodaje. Kar se tiče pa same cene smučanja je pa tako: tist ki gre v Francijo smučat, pa je hotelu ali pa hodi ven jest (sploh če je to cela družina) res rabiš malo premoženje, da si to lahko privoščiš. Če še veselo popivaš po gostilnah si hitro ob nekaj tisoč EUR. Če pa se lotiš skromne verzije - se pravi nek povprečen apartma, karte in hrana s seboj (že meso je bistveno dražje v franciji kot pri nas) pa se da priti ceneje skos kot pri nas. Oziroma za recimo 200 EUR več dobiš kilometre prog in se res odlično nasmučaš. Resen strošek do Francije je edino pot: do tja gre vsaj en tank goriva (razen kakšen dizel ob res počasni vožnji) v smer in še okoli 70 EUR za cestnine v Italiji. Se pravi pot pride okoli 300 EUR (enkrat je treba tankat v franciji / Italiji, kjer je gorivo vsaj 1.83 EUR / l. Ampak tako pač je.
V Sloveniji je ena najugodnejših smuk na Kopah. A kaj ti nuca, ko se večino časa nahajaš v vrsti za vlečnico ali sedežnico (kjerkoli v sloveniji). V tujini, če ni ravno vikend, je prej tvoja kondicija problem, da nehaš smučat, kot vrsta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
zobnik ::
Vsak ma svoje veselje, tako kot men čudn zgleda ko eni hodjo gledat maratone, dirke kolesarske, avtomobilistične....zato da one EGOiste gledajo kako tekmujejo. To mi deluje kot vse skupaj bo*ano. Medtem ko tek na smučeh brez tkmovanja, kolesarjenej brez tekmovanje, hoja v naravo brez tekmovanje je nekaj posebnega, da s eodmakneš od ritma, d agreš stran od vsega v naravo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
hujsk1999 ::
Treba je razumet, da večina smuča ker gre to iz roda v rod. Povečini se uspešno prenese, mladi pa verjetno že počasi ugotavljajo da je lepše na toplem z VR očali skakat čez prepade s snowboardom, kot pa v -15 na mrazu in v vetru brez kondicije lovit zadnjo sapo in plužit med čredo švigajočih penzionistov s petimi piri v riti. To je tako ko gre zaležan Slovencelj tradicionalno smučat za en teden. Podobna zgodba je ko gre Slovencelj tradicionalno na Hrvatsko za en teden na more. Zadnji dan še na polno do luščenja in jogurt proti opeklinam. Tradicija pač, tu ne moreš nič.
Intel Core i9-13900KS/MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G/EKWB Custom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hujsk1999 ()
mr_chai ::
Smučanje je primerljivo s tem, ko se s kolesom spuščaš po klancu z visoko hitrostjo, vendar bolj dinamično, adrenalinsko in manj nevarno ob morebitnem padcu.
miha šumaher se ne bi strinju s tabo..
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
wajdouc ::
jest10 ::
Machete ::
Ali je to najbolj butast nastavek za temo na ST? Top 5 sigurno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
gruntfürmich ::
Treba je razumet, da večina smuča ker gre to iz roda v rod. Povečini se uspešno prenese, mladi pa verjetno že počasi ugotavljajo da je lepše na toplem z VR očali skakat čez prepade s snowboardom, kot pa v -15 na mrazu in v vetru brez kondicije lovit zadnjo sapo in plužit med čredo švigajočih penzionistov s petimi piri v riti. To je tako ko gre zaležan Slovencelj tradicionalno smučat za en teden. Podobna zgodba je ko gre Slovencelj tradicionalno na Hrvatsko za en teden na more. Zadnji dan še na polno do luščenja in jogurt proti opeklinam. Tradicija pač, tu ne moreš nič.
dobra
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
ginekk ::
Meni gre tudi hitro na jetra, pancarji, nošnja opreme, pakiranje, dragi apartmaji, kronična utrujenost po parih dneh.
Ampak ko sem na soncu nekje nad 2000m v vršacih, kamor bi rabil poleti hodit cel dan gor, da ne govorim o deset kilometrskih razdaljah, ki jih lahko prepotuješ med hribi v enem dnevu, drugem pa v obratno smer, to odtehta vse.
Ampak ko sem na soncu nekje nad 2000m v vršacih, kamor bi rabil poleti hodit cel dan gor, da ne govorim o deset kilometrskih razdaljah, ki jih lahko prepotuješ med hribi v enem dnevu, drugem pa v obratno smer, to odtehta vse.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rekreativno smučanje - nakup smučiOddelek: Šport | 4870 (3294) | Invictus |
» | Nasveti za začetnika smučanjaOddelek: Šport | 2009 (1432) | Invictus |
» | Smučarija in koronaOddelek: Loža | 2621 (1631) | sunshine403 |
» | Turno bordanje,smučanjeOddelek: Loža | 3518 (3122) | gzibret |
» | Smučanje ali Bordanje?!Oddelek: Loža | 4417 (4062) | ahac |