Forum » Elektrotehnika in elektronika » AC DC adapter vtikač
AC DC adapter vtikač
jozekuch ::
Spoštovani.
Hin je še vtikač. (vtičnica je v bateriji)
Odrezal sem ga vendar sem pozabil pogledati, kako je bil obrnjen.
Je to pomembno?
Na drugem koncu vtikača je adapter za polnjenje baterije za sesalec.
Je pomembno kako (levo desno) zalotam žice vtikača?
Vtikač je take oblike, da ga je mogoče vtakniti samo v eni poziciji.
Našel sem drug vtikač.
Ali bom kaj »skuril« če narobe zlotam? (enosmerni tok?)
Hvala in dob'r dan, Jože
Hin je še vtikač. (vtičnica je v bateriji)
Odrezal sem ga vendar sem pozabil pogledati, kako je bil obrnjen.
Je to pomembno?
Na drugem koncu vtikača je adapter za polnjenje baterije za sesalec.
Je pomembno kako (levo desno) zalotam žice vtikača?
Vtikač je take oblike, da ga je mogoče vtakniti samo v eni poziciji.
Našel sem drug vtikač.
Ali bom kaj »skuril« če narobe zlotam? (enosmerni tok?)
Hvala in dob'r dan, Jože
MaRe
ToniT ::
Če prav razumem si odrezal vtikač enosmernega toka.
Tam je pomembno, kje je plus in kje minus. V principu imajo take naprave diodno zaščito za napačno obrnjeno polariteto, ni pa nujno.
Jaz bi preveril v navodilih, kje je plus in kje minus in tako potem zvezal novi vtikač.
Tam je pomembno, kje je plus in kje minus. V principu imajo take naprave diodno zaščito za napačno obrnjeno polariteto, ni pa nujno.
Jaz bi preveril v navodilih, kje je plus in kje minus in tako potem zvezal novi vtikač.
jozekuch ::
Zadevni stik
je od adapterja
(INPUT: 120-240 V, ~50/60 Hz 0,8 A, OUTPUT: 30,0 V - dve črtici zgornja polna zgornja prekinjena - 0,6 A 18,0 W)
naprej ... se? pravi? enosmerni tok
Vtikač pa je tak, kot pri ...?.. brivniku = ni okrogel
je od adapterja
(INPUT: 120-240 V, ~50/60 Hz 0,8 A, OUTPUT: 30,0 V - dve črtici zgornja polna zgornja prekinjena - 0,6 A 18,0 W)
naprej ... se? pravi? enosmerni tok
Vtikač pa je tak, kot pri ...?.. brivniku = ni okrogel
MaRe
Baja ::
tole je samo znak za enosmerni tok. išči oznako ki jo starfotr prilepjo.
drugače pa bi slika/model sesalca ali slika adapterja pomagala.
drugače pa bi slika/model sesalca ali slika adapterja pomagala.
int47 ::
Verjetno ima kabel eno žico na nek način označeno.
Včasih je (notranja) izolacija druge barve. Lahko je na izolaciji ene žile narisana črta, oblika žil ni enaka...
V skrajnem primeru bo potrebno malo secirat vtikač.
Če si odrezal malo pod kotom, lahko mogoče tudi na ta način ugotoviš kakšen je bil kabel, ko je bil še cel.
Če sesalec vsebuje baterijo, elektrolitski kondenzator, usmerniško diodo, ali LED, se da po elementih ugotoviti kje bi moral biti +.
Včasih je (notranja) izolacija druge barve. Lahko je na izolaciji ene žile narisana črta, oblika žil ni enaka...
V skrajnem primeru bo potrebno malo secirat vtikač.
Če si odrezal malo pod kotom, lahko mogoče tudi na ta način ugotoviš kakšen je bil kabel, ko je bil še cel.
Če sesalec vsebuje baterijo, elektrolitski kondenzator, usmerniško diodo, ali LED, se da po elementih ugotoviti kje bi moral biti +.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baterija v prenosniku je prenehala delovatiOddelek: Strojna oprema | 5700 (4888) | Ahim |
» | Stuklanje kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12626 (10908) | SaXsIm |
» | Pomoč pri krajšanju kablaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2784 (2477) | einstein :P |
» | Računalnik se ne prižge - težave z elektriko (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5549 (4797) | Bostyan007 |
» | Adapter za italijanski elektricni vtic v slovenskega?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3894 (3652) | Blisk |