Forum » Strojna oprema » NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)
NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)
Temo vidijo: vsi

endelin ::
Lol jaz bi to odprl že ko bi nosil paket domov ne pa čakal dva tedna

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Izi ::
Slikica 5090.
https://ibb.co/nMxFyLv3
Piše "Quad-Fan Force". To ima torej kar 4 ventilatorje. Kam smo prišli

Vedno sem se izogibal karticam s tremi venti. Moj moto do sedaj je bil, če ne morejo zagotoviti dovolj hlajenja z dvema ventilatorjema ima kartica zanič oziroma premajhen hladilnik.

mtosev ::
Lol jaz bi to odprl že ko bi nosil paket domov ne pa čakal dva tedna![]()
Na srečo se mi nikamor ne mudi.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Izi ::
Na srečo se mi nikamor ne mudi.![]()
Kaj pa 14 dnevni rok v katerem lahko izdelek vrneš če kaj ni v redu ?
Kaj če grafična kartica sploh ne deluje

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

mtosev ::
Saj imam še 3 letno garancijo, če se ne motim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

yayo ::
Slikica 5090.
https://ibb.co/nMxFyLv3
Piše "Quad-Fan Force". To ima torej kar 4 ventilatorje. Kam smo prišli
Vedno sem se izogibal karticam s tremi venti. Moj moto do sedaj je bil, če ne morejo zagotoviti dovolj hlajenja z dvema ventilatorjema ima kartica zanič oziroma premajhen hladilnik.
Ja, četrti vent na hrbtni strani je le polovične debeline, prvi testi (Derbauer) so trdili, da ni neke koristi od njega, le kartico naredi precej glasno. Je pa kasneje Asus izdal vsaj en firmware update ravno zaradi tega ventilatorja.
Moja Aorus Master je tudi prišla s četrtim ventilatorjem katerega se inštalira po želji oziroma po potrebi. Je bolj polizdelek, ker gresta napajanje in regulacija vrtljajev iz osnovne plošče in ne iz same grafične. Tako, da je potrebno po biosu drkat. Sploh ne vem, če je prostor, da lahko inštaliram, ker mislim, da moti Noctua procesorski hladilnik. Pridobi se pa stopinjo ali dve. Ravno včeraj sem gledal, v sobi 27-28 stopinj, po uri igranja KCD2 na 4K, skoraj vse na experimental, kaže kartica 62 in 66 (tpu die ali kaj je že) stopinj. Veliko bolj greje CPU, ki je v isti igri skoraj stalno okoli 70 stopinj, z obšasnimi špicami čez 80.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Machete ::
Pa daj mtosev butni kartico v stari pc, koji klinac mora iti ravno v novega.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

LeQuack ::
Kartico že zato odpreš, da veš da je notri in da nisi kamnov dobil. Potem jo sprobaš, da lahko nazaj pošlješ če je DOA.
Quack !

DarwiN ::
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

FlyingBee ::
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

GrimReaper5 ::
Grimreaper je mal zasvojen, bo še gate prodal za grafično. A ti noben trgovc ne komplicira pri vračilu, da so npr. vidni znaki uporabe/poškodbe? Ali se nobena grafična ne izgubi pri pošiljanju?
Jaz malo dvomim v njegove zgodbe, ker trgovci te dajo hitro na blacklisto, razen, če res izbira vedno nove in nove trgovine.
To ste imeli pa prav, da so trgovine pazljive, če ti morajo poslati 2 grafični v kratkem času.
Ker sem vrnil MSI, da so jo prejeli danes dopoldne. Gainward sem pa naročil že v torek 18:30 in so jo poslali šele danes 18:30.
Saj to se mi je kaj kmalu zdelo, ko je niso poslali v sredo, da čakajo, da dobijo MSI in jo dobro pregledajo.
Ker za njih bi bila katastrofa, da bi jim poslal MSI v slabem stanju, potem pa oni meni še Gainward katero bi lahko vrnil nazaj v enako slabem stanju. Niso oni od včeraj.
Drugače si nisem nikoli mislil, da bom menjal MSI za Gainward. Ampak imam posnete vse slabosti in sem dobro premislil. Že samo zaradi opletajočega ventilatorja, ki je tudi že spuščal zvoke sem in tja, ker ta bi sigurno začel ornk ropotati v roku 2 let, če že ne bi povsem crknil. Res razočarali so me pri MSI.
ASUS pa ni nič boljši, vsaj Dual in TUF povsem enak problem z enim slabim ventilatorjem od dveh oz. treh.
Je pa Gainward ena mojih redkih kartic, ki ni OC verzija. To me je vedno zanimalo koliko razlike je pri navijanju.
Gigabyte Gaming OC - 2588 MHz, navila se je za +410, 2998 MHz
MSI Vanguard SOC - 2588 MHz, navila se je za +360, 2948 MHz
Gainward Phantom - 2452 MHz
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper5 ()

Saj pravim, da ti že začenjajo šrot pošiljat, ker itak vrneš.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

V Alternate je bila MSI Vanguard 5070 Ti prva katero sem vrnil, tako da to ni res. Zna pa biti res šele zdaj pri tej Gainward Phantom.
Ravno iz tega razloga nisem kupil GS (OC) verzije, ki so jo dobili enkrat kmalu po mojem naročilu, ampak je bil samo 1 kos. Pri taki imaš največjo možnost, da dobiš vrnjeno kartico. Ker kdo bo drugače dobil samo 1 kos v celi Evropi.
Je pa res, da povsem možno, da so zdaj zame izbrali tudi eno vrnjeno. Ampak saj to ni nič narobe, če že ti vračaš, zakaj ne bi dobil vrnjene tudi ti. MSI nisem zastonj vrnil, ker ne verjamem da obstaja slabša 5070 Ti, razen pač tistih najslabših modelov, ki so slabo hlajene. V glavnem, nisem je vrnil kar tako zaradi lepšega ali samo zaradi coil whina.
Drugače pa pri tem ne vidim nič slabega kot se hoče tukaj prikazati. Saj zato pa je zakonski rok 14 dni. Drugo je če bi vsake 2 tedna naročil novo grafično V ISTI TRGOVINI, to bi seveda kaj hitro prekinili poslovanje s tabo. Mindfactory je pri tem eden prvih, ker oni imajo najnižje cene in se jim ukvarjanje s takimi ne bi splačalo.
Alternate, Computer Universe, Caseking, Alza, to imaš pomoje možnost vrniti do ene 3 kartice v roku enega mesca ali 2.
Sicer pa ne vem komu bi se dalo toliko vračati, jaz sem zdaj samo MSI. Gigabyte sem prodal, ker je že več kot 2 meseca odkar sem jo kupil.
Ravno iz tega razloga nisem kupil GS (OC) verzije, ki so jo dobili enkrat kmalu po mojem naročilu, ampak je bil samo 1 kos. Pri taki imaš največjo možnost, da dobiš vrnjeno kartico. Ker kdo bo drugače dobil samo 1 kos v celi Evropi.
Je pa res, da povsem možno, da so zdaj zame izbrali tudi eno vrnjeno. Ampak saj to ni nič narobe, če že ti vračaš, zakaj ne bi dobil vrnjene tudi ti. MSI nisem zastonj vrnil, ker ne verjamem da obstaja slabša 5070 Ti, razen pač tistih najslabših modelov, ki so slabo hlajene. V glavnem, nisem je vrnil kar tako zaradi lepšega ali samo zaradi coil whina.
Drugače pa pri tem ne vidim nič slabega kot se hoče tukaj prikazati. Saj zato pa je zakonski rok 14 dni. Drugo je če bi vsake 2 tedna naročil novo grafično V ISTI TRGOVINI, to bi seveda kaj hitro prekinili poslovanje s tabo. Mindfactory je pri tem eden prvih, ker oni imajo najnižje cene in se jim ukvarjanje s takimi ne bi splačalo.
Alternate, Computer Universe, Caseking, Alza, to imaš pomoje možnost vrniti do ene 3 kartice v roku enega mesca ali 2.
Sicer pa ne vem komu bi se dalo toliko vračati, jaz sem zdaj samo MSI. Gigabyte sem prodal, ker je že več kot 2 meseca odkar sem jo kupil.
Zgodovina sprememb…

Buggy ::
Po svoje te kar obcudujem s tem tvojim "hobyjem", sam me res zanima, kaj konkretno pa pri GPU isces, ker idealne zadeve IMO ne bos nasel, sploh ker si pizajzel 
Drugo, zakaj delas OC-je, ce zelis nizek power consupmtion + na VRAM dvigat frekvenco je veckrat kontraproduktivno kot pa da bi kaj res pridobil.
Bolj bi bila zanimiva informacija, ce si od vseh kartic dobil kaksen golden sample in se je konkretno undervoltal in istocasno ohranil iste frekvence ali se bolje da si imel UV+OC ob se vedno znosni porabi. Eh Grim, dej vsaj ti kaksen bolj konkreten info no

Drugo, zakaj delas OC-je, ce zelis nizek power consupmtion + na VRAM dvigat frekvenco je veckrat kontraproduktivno kot pa da bi kaj res pridobil.
Bolj bi bila zanimiva informacija, ce si od vseh kartic dobil kaksen golden sample in se je konkretno undervoltal in istocasno ohranil iste frekvence ali se bolje da si imel UV+OC ob se vedno znosni porabi. Eh Grim, dej vsaj ti kaksen bolj konkreten info no

Ne iščem več idealne. Ampak za Gigabyte povsod pravijo, da je ta gel velik riziko. Pri MSI so bili pa ventilatorji že ob nakupu slabi, taka grafična pač ne more biti za 5 let.
OC se kar splača tudi pri nizkem undervoltu. Sploh VRAM daš lahko komplet pri celi RTX 50 liniji na +2000 in niti ni treba testirati stabilnosti. Ni se splačalo samo na 4070 SUPER pri manj kot 180W. Ter pri 3080 je bilo res treba gledati pri kateri Wattaži se še sploh splača navijati VRAM, pri 220W sigurno ne.
Glede undervolta 5070 Ti:
MSI Vanguard - 900 mV - 2950 MHz
Za Gigabyte imam samo OC brez undervoltanja, ki je bil +50 MHz glede na MSI. Se pravi bi moral biti pri 900 mV 3000 MHz.
Bom videl pri Gainward kako bo, pričakujem pa še 50 MHz manj kot pri MSI, karkoli več bo odlično za teh 900EUR.
OC se kar splača tudi pri nizkem undervoltu. Sploh VRAM daš lahko komplet pri celi RTX 50 liniji na +2000 in niti ni treba testirati stabilnosti. Ni se splačalo samo na 4070 SUPER pri manj kot 180W. Ter pri 3080 je bilo res treba gledati pri kateri Wattaži se še sploh splača navijati VRAM, pri 220W sigurno ne.
Glede undervolta 5070 Ti:
MSI Vanguard - 900 mV - 2950 MHz
Za Gigabyte imam samo OC brez undervoltanja, ki je bil +50 MHz glede na MSI. Se pravi bi moral biti pri 900 mV 3000 MHz.
Bom videl pri Gainward kako bo, pričakujem pa še 50 MHz manj kot pri MSI, karkoli več bo odlično za teh 900EUR.
Zgodovina sprememb…

Kdo sploh pri nas zna menjat pasto, Mlacom bi verjetno znal? Pa še oni verjetno nimajo izkušenj s tem putty-jem. Že zaradi tega bi se jaz od sedaj naprej izogibal Gigabyte, to dolgoročno ne more biti nič dobrega.
Jaz sem nazadnje pri GTX 970, ampak to je kot bi na CPU-ju, ker ni bilo nobenih padov na VRAM in VRM, samo pasta na GPU-ju. Pri novejših karticah se tega sam ne bi loteval.
Jaz sem nazadnje pri GTX 970, ampak to je kot bi na CPU-ju, ker ni bilo nobenih padov na VRAM in VRM, samo pasta na GPU-ju. Pri novejših karticah se tega sam ne bi loteval.
Zgodovina sprememb…

top shit...sem mislil, da slabse kot 5060 sploh ne gre 
Resno...kdo pri bogu milemu razen OEM builderjev za veleblagovnice, bo to sranje tlacil v masino?
Po moznosti se za SFF ne bo ker ne bo pasivna?

Resno...kdo pri bogu milemu razen OEM builderjev za veleblagovnice, bo to sranje tlacil v masino?

pegasus ::
Par let nazaj bi me take karte še zanimale, a danes imamo APUje in res niso več potrebne.

Skyman ::
GrimReaper5 je izjavil:
Kdo sploh pri nas zna menjat pasto, Mlacom bi verjetno znal? Pa še oni verjetno nimajo izkušenj s tem putty-jem. Že zaradi tega bi se jaz od sedaj naprej izogibal Gigabyte, to dolgoročno ne more biti nič dobrega.
Mislim da je v muglah (lj) en kateri se s tem ukvarja,kolegu je scvrl pin na GPUju mu ga je zamenjal.

top shit...sem mislil, da slabse kot 5060 sploh ne gre
To je zdaj tako mišljenje, ko ste odrasli. Treba je pogledati v osnovnošolska in srednješolska leta.
Meni je fotr prvo leta 2000 kupil Matrox G200 AGP 8MB iz 1998 (prvi PC iz 1999 je prišel z veliko slabšo bolj kot ne pisarniško ATI Rage IIC 4MB), ker moje željene Riva TNT ali Voodoo 3 ni bilo tako lahko dobiti na Bolhi. To je koštalo kaj jaz vem, ene 5000 SIT.
2003 sem že dobil novo Leadtek GeForce2 MX 400 64MB za ene 13.000 SIT, to je bil moj največji preskok do sedaj. Mislim da je bila prva igra na tej Mafia začetek 2003, ker ima za zahtevo 16MB grafično. Matrox je vmes začuda mislim da poganjala vse ali skoraj vse, edino 2002 sem kakšne nove igre igral bolj pri sošolcu. In to za današnjih 20EUR, danes še za 200EUR komaj poganja vse. GF2 je bila verjetno takrat za tiste, ki ste sedaj 50+, že kar slaba in ste imeli kakšno 9800 Pro. Tako je bilo vse do 7600 GT. Prva za katero sem zaslužil sam je bila šele 8800 GT.
Res pa da ne vem koliko so PC-ji pri današnjih dijakih še aktualni. Pri osnovnošolcih sem siguren da ne, ker imam zgorja soseda pri 12 in 14 letih in če sta bila 3 leta in več nazaj še pri palicah in risanju s kredami na asfalt, sta zdaj pri žogah. TV-ja mislim da ne vidita več kot 2 uri na celo leto, bolj pozimi za kakšne skoke. In če tedva ne, tudi ostali ne, ker če bi tedva slišala od ostalih o PC-ju in TV-ju, bi ga hotela imeti tudi sama.
17 in 19 let stara soseda (zanimivo, malo nazaj sta bila še otroka, ko so prišli 2016) sta bila na nogometni žogi do tam 2020. Vsaj mlajši vem da ima vsaj od lanskega leta Xbox, če že ne PC-ja.
Res pa da so vsi ti višji srednji razred in ne bi imeli RTX 5050, če bi si zaželeli gamerski PC, ampak bolj 5060 Ti ali 5070.
Zgodovina sprememb…

KTr1sk ::
GrimReaper5 je izjavil:
Ko je še bilo aktualno rudarjenej se je kolegu rtx 3080 pregrevala in sem novo kartico razstavil in zamenjal pade in dodal še na zadnjo hrbtno stran...in od tistega časa ni bilo pregrevanja...
Podobno ko sem naredil na tej kartici...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Pri padih (ce jih menjas) je treba samo paziti, da so dejansko iste debeline kot original. Sicer, ce si previden in ce imas sreco se lepo odlimajo in ni panike, pa samo na GPU-ju pasto zamenjas, ko rata suha. Dve 1080Ti sem tako razmontiral in repasatal po 4-ih letih, pa je zadeva delala perfect. GB Aorus.

Sem dobil vrnjenih celotnih 998EUR, to je s poštnino do Mailboxde vred. Koliko manj dobiš, če pošlješ nazaj zmahano kartico, bo moral povedati nekdo drug. Ker jaz vedno pošljem nazaj tako kot je prišla, z razliko, da zapognem selotejp od vrečke noter ter pri tej MSI sem prerezal vrečko s sag holderjem.
Ter naredim nekaj benchmarkov in probam OC, samo tega oni ne morejo vedeti.
Sem pa res kupil 3 tedne po izidu Palit 4080 in je bila že odprta. Mindfactory mi je vrnil 5EUR, ko sem jim to omenil. Takrat so rekli, da so že dobili tako, ampak sedaj če že ne prej, sem ugotovil, da jo je preprosto eden kupil na dan izida in jo vrnil nazaj. To sem potem prodal čez 2 leti zaradi ropotajočih ventilatorjev. To moram tudi še najti en servis, ki to popravlja, ker je škoda takih kartic zaradi tako banalne napake.
Glede tega je pomoje najboljši Mimovrste. Še Nemci ne vem če prodajajo izdelke kot open box, edino Computer Universe ima nek B-Ware. Pa še Mimovrste ne vem, če vse vrnjeno prodaja kot odprta embalaža, tega bi moralo biti veliko več.
Edino vem, da zdaj ne bom več vračal nazaj, pa če se sliši kartico na 20m.
Ter naredim nekaj benchmarkov in probam OC, samo tega oni ne morejo vedeti.
Sem pa res kupil 3 tedne po izidu Palit 4080 in je bila že odprta. Mindfactory mi je vrnil 5EUR, ko sem jim to omenil. Takrat so rekli, da so že dobili tako, ampak sedaj če že ne prej, sem ugotovil, da jo je preprosto eden kupil na dan izida in jo vrnil nazaj. To sem potem prodal čez 2 leti zaradi ropotajočih ventilatorjev. To moram tudi še najti en servis, ki to popravlja, ker je škoda takih kartic zaradi tako banalne napake.
Glede tega je pomoje najboljši Mimovrste. Še Nemci ne vem če prodajajo izdelke kot open box, edino Computer Universe ima nek B-Ware. Pa še Mimovrste ne vem, če vse vrnjeno prodaja kot odprta embalaža, tega bi moralo biti veliko več.
Edino vem, da zdaj ne bom več vračal nazaj, pa če se sliši kartico na 20m.
Zgodovina sprememb…

yayo ::
Pri padih (ce jih menjas) je treba samo paziti, da so dejansko iste debeline kot original. Sicer, ce si previden in ce imas sreco se lepo odlimajo in ni panike, pa samo na GPU-ju pasto zamenjas, ko rata suha. Dve 1080Ti sem tako razmontiral in repasatal po 4-ih letih, pa je zadeva delala perfect. GB Aorus.
Pri "puttyu" je malce drugače in vzame veliko več časa ampak je tudi izvedljivo, oziroma bo potem, ko bo več avanturistov repastalo svojo in bodo postopek posneli za YT. En kitajec je to že naredil, zelo profesionalno, ampak nisem linka shranil.Pa en redditovec je repastal Gigabyte 5070ti. Pravi, da je rabil 4 ure. Največ dela mu je vzelo pucanje starega puttya s strgalom, krpicami, vatiranimi palčkami, mehko zobno krtačo in izopropanolom.

Ja, leta 2002 je bila geforce 4200ti že zelo dobra, 43k SIT je stala pri Mlacomu. 2003 so Radeonke prevladovale, sem mislil 9700pro ampak sem počakal na 2004, ko je 6800gt padla... dandanes ima mladina ali konzole ali PCje od fotrov s kakšnimi x060 geforci.
Odkar so highend nad 250W, je očitno vse več fizičnih problemov. Imaš pa reviewe povsod za vse modele in lahko izbereš pravo. MSI trio x so še vedno med najkvalitetnejšimi.
Odkar so highend nad 250W, je očitno vse več fizičnih problemov. Imaš pa reviewe povsod za vse modele in lahko izbereš pravo. MSI trio x so še vedno med najkvalitetnejšimi.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

DarwiN ::
Amazon €2950 AORUS RTX 5090 order arrives with macaroni, rise and old GPU
Ta tudi nima 3 let garancije, mtosev. :D
Ta tudi nima 3 let garancije, mtosev. :D
You don't see faith healers working in hospitals

Ti boš tako dolgo iskal 5070Ti Holy Grail edition, da bo prej izšla 6000 serija.
Sej 5000 serija je itak prepakiran garbage 4000 serije z novim DLSS.. SUPERce bodo imele vsaj VRAMA kot šalate, RTX6000 pa komaj nek pravi napredek po štirih letih. Se splača počakat, kdor lahko. Nima smisla škrbast hodit okrog zaradi neke usrane kartice. :D
SUPER bodo samo 5070 18GB in 5080 24GB, pri 5060 Ti in 5070 Ti nimaš kaj SUPER-at.
Jaz sem najbolj zadovoljen, da smo končno prišli iz 1400-1500EUR (cel 2022, mid-high end grafične, jaz sem takrat kupil 6900 XT, 3080 12GB in 4080, če bi vedel, bi pa že takoj vzel eno dobro 3070 in potem mogoče še 4070) do 900EUR (IMO še vedno mid-high, mid-range je zame 5070 in 9070). Zdaj tudi če bodo še kdaj mid-high grafične 1400EUR, samo čakaš oz. preskočiš, ker to je preveč denarja za GPU za igranje iger.
Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

Saj ni Danec.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

Kurzweil ::

klinker ::
GrimReaper5 je izjavil:
Res pa da ne vem koliko so PC-ji pri današnjih dijakih še aktualni. Pri osnovnošolcih sem siguren da ne, ker imam zgorja soseda pri 12 in 14 letih in če sta bila 3 leta in več nazaj še pri palicah in risanju s kredami na asfalt, sta zdaj pri žogah. TV-ja mislim da ne vidita več kot 2 uri na celo leto, bolj pozimi za kakšne skoke. In če tedva ne, tudi ostali ne, ker če bi tedva slišala od ostalih o PC-ju in TV-ju, bi ga hotela imeti tudi sama.
17 in 19 let stara soseda (zanimivo, malo nazaj sta bila še otroka, ko so prišli 2016) sta bila na nogometni žogi do tam 2020. Vsaj mlajši vem da ima vsaj od lanskega leta Xbox, če že ne PC-ja.
Res pa da so vsi ti višji srednji razred in ne bi imeli RTX 5050, če bi si zaželeli gamerski PC, ampak bolj 5060 Ti ali 5070.
Pametne sosede imas, malo se zgleduj po njiju

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()

5090 so že 2400€, mtosev preplačal za 600€, pa je še vgradil ni:
https://www.mindfactory.de/product_info...
Ne da se mi gledati ali je to že MSRP, ampak bi rekel da 5070 Ti in 5090 so že. 5080 mogoče tudi par najcenejših modelov.
Toliko da vemo za drugič, čaka se 3-5 mesecev po izidu. Saj to zdaj velja za vsako komponento, drugače preplačaš še pa še.
https://www.mindfactory.de/product_info...
Ne da se mi gledati ali je to že MSRP, ampak bi rekel da 5070 Ti in 5090 so že. 5080 mogoče tudi par najcenejših modelov.
Toliko da vemo za drugič, čaka se 3-5 mesecev po izidu. Saj to zdaj velja za vsako komponento, drugače preplačaš še pa še.

Magic1 ::
Nvidia je malo pecenila trg, samo realno gledano jih boli. Pač so mislili, da bodo iztržili jurja za srednji razred pa ni šlo. Vmes jih je še AMD presenetil s srednjim razredom za "štartno" ceno 550$ in 600$. Verjetno se bo počasi stabiliziralo s AMDjem na 600-750EUR in Nvidio 750-850EUR.
Jaz bi se resno spogledoval s kakšno normalno 9070 za 600EUR.
Jaz bi se resno spogledoval s kakšno normalno 9070 za 600EUR.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nvidia bo svoje izdelke podražila za 10-15 odstotkovOddelek: Novice / Grafične kartice | 4820 (3030) | gen Maister |
» | Prvi geforci serije RTX 50 prispejo še ta mesec (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 7276 (4087) | bm1973 |
⊘ | NVIDIA Blackwell (3nm GPU) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6424 (1894) | bluefish |